Şimdi Ara

tv de ses var görüntü yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
2
Favori
169.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ikisindede ses var görüntü yok
    biri vestel diğeri trident
    arica bir tanede vestel tv dede hafizaya almama problemi var ayrica osd de bozuldu
    yardim lutfennnnnnnnnn
    arkadaşlar ben bu arızaları biraz daha acık yazayim
    anlayamayan arkadaslar var galiba o yuzden de komik geldi sanirim
    1. si trident 37 ekran bir tv
    2 ses çıkışı var. çıkışın biri yandi diğer çıkıştan idare ettik şimdi oda gitti. TDA7057 yi değiştirdim yine düzelmedi. scartta ses çıkışı var. ses haricinde herşey normal
    2. si vestel 51 ekran modelini bilmiyorum. ayni problem bundada var.
    3.sü yine bir vestel 40 ekran
    bunun sorunu farkli kumandayi kullanirken ekranda rakamlar cikti. acik ve koyu renkli bunlarin renkleriyle oynadim sonra osd gitti. tvdeki tuşlar karıştı hafızayada almiyor artık. tvpo2066 ves-05 entegresi var. onun programını bozmuşsundur dediler. doğrumu ne yapabilirim. eger sorun oysa nerden bulurum o parçayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beneren -- 2 Mart 2006; 2:41:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: beneren

arkadaşlar elimde iki tv var
    arica bir tanede vestel tv dede hafizaya almama problemi var ayrica osd de bozuldu
    yardim lutfennnnnnnnnn

hey allam ya..nasılllll bir yardımmm???????tamam sen bekle ben forumdan iki arkadaş yolladım gelip tamir etcekler tv lerini.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurgokhan

quote:

Orjinalden alıntı: beneren

yardim lutfennnnnnnnnn

hey allam ya..nasılllll bir yardımmm???????tamam sen bekle ben forumdan iki arkadaş yolladım gelip tamir etcekler tv lerini.

yardim lutfennnnnnnnnn

Çok iyi yaaa....

• quote:

Orijinalden alıntı: Lucky_Luke

yardim lutfennnnnnnnnn

Çok iyi yaaa....

Alıntıları Göster
    ben gelecektim ama adresi bulamam diye gelmedim

alınma ama çok saçma olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: radox11

ben gelecektim ama adresi bulamam diye gelmedim

alınma ama çok saçma olmuş

Alıntıları Göster
    ses olupta görüntü olmayan tv´lerinin frekans (vertical ve horizantal) katı doğru çalışmıyor gibi geldi ama elinden geliyorsa ve osiloskopun varsa frekans entegresinin yakınlarında kristal olması lazım oradan frekansını bir kontrol et derim buralardaki malzemelerin hepsini ölçtüm voltajlar var sinyaller var diyorsan bahsettiğim entegrenin yakınlarında bir muayen olabilir tabi bu bahsettiğim şeyler çok geneldir , bu muayenin içine 80-100 arası pikofarad kondanstör koyarlar bu kondansatör kısadevre veya açık devrede kalabiliyor ona bakabilirsin yanlız bu muayeni ayar çubuğundan başka birşeyle ayarlamaya kalkma bütün frekans bantı kayar. Ama ilk önce yüksek voltajın varmı yokmu bir konrol et derim şimdiden kolay gelsin. Hafızaya almama problemine gelince osd entegren bozulmuş olabilir ama bu entegreler zor bulunur ve pahalıdır onun için iyice ölç derim ve osd entegresinin devresindeki yüksek ohm´lu dirençleri (100kohm gibi) ölç derim bazen bu dirençler değer yükseltip insanı bayağı sinir ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknikk

ses olupta görüntü olmayan tv´lerinin frekans (vertical ve horizantal) katı doğru çalışmıyor gibi geldi ama elinden geliyorsa ve osiloskopun varsa frekans entegresinin yakınlarında kristal olması lazım oradan frekansını bir kontrol et derim buralardaki malzemelerin hepsini ölçtüm voltajlar var sinyaller var diyorsan bahsettiğim entegrenin yakınlarında bir muayen olabilir tabi bu bahsettiğim şeyler çok geneldir , bu muayenin içine 80-100 arası pikofarad kondanstör koyarlar bu kondansatör kısadevre veya açık devrede kalabiliyor ona bakabilirsin yanlız bu muayeni ayar çubuğundan başka birşeyle ayarlamaya kalkma bütün frekans bantı kayar. Ama ilk önce yüksek voltajın varmı yokmu bir konrol et derim şimdiden kolay gelsin. Hafızaya almama problemine gelince osd entegren bozulmuş olabilir ama bu entegreler zor bulunur ve pahalıdır onun için iyice ölç derim ve osd entegresinin devresindeki yüksek ohm´lu dirençleri (100kohm gibi) ölç derim bazen bu dirençler değer yükseltip insanı bayağı sinir ediyor.

Alıntıları Göster
    ya arkadaşlar arkadasımızın sorusnda gülünecek ne varki anlamadım. eğer cevabı biliyorsanız arkadasımıza yardımcı olun yoksa bi şey yazmayın. unutmayın bilgi paylaştıkca artar...

• quote:

Orijinalden alıntı: iyimserol

ya arkadaşlar arkadasımızın sorusnda gülünecek ne varki anlamadım. eğer cevabı biliyorsanız arkadasımıza yardımcı olun yoksa bi şey yazmayın. unutmayın bilgi paylaştıkca artar...

Alıntıları Göster
    Hocam öncelikle kolay gelsin.Şunları kontrol et:

1:tüpün flamanları yanıyormu (ısınmışmı)
    2:screen voltajını açınca ekrana yatay veya dikey çizgi geliyormu.(screen ayarı EHT trafosu üzerinde alt da bulunan potansiyometre)

hafıza problemi için yanlış hatırlamıyorsam 11AK03 modeli için (sistem kontrol kartı dik ve şasenin ortasında)hafıza entegresini besleyen bir diren vardı 15 k gibi ona bak derim.

Yukarıdaki sorularıda cevaplarsan konuyu netleştiririz.Ayrıca msn hamdullahbayrak@hotmail.com ekle yardımcı olurum.Bir zamanlar elimden çok vestel geçmişti...

• quote:

Orijinalden alıntı: I haven't Nick

Menüye gir.Resim ayarlarını kontrol et

herif osd gitmiş diyor
  • Arkadaşlar benim televizyom 106 ekran televizyon izlerken bi an ekran gitti şimdi açınca da sadece ses var görüntü yok ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler
  • dilan rabia D kullanıcısına yanıt
    Çok karanlik bir ortam olusturun.. Tvyi acinca panelde cok hafiften goruntu goruyorsaniz. Panel arka aydinlatma sistemi devre disi olmustur.
  • beneren B kullanıcısına yanıt
    Ses cikisi bozulan tv icin.. 5w lik ufakbir anfi devresi yapin monteedin icine, ses girisini skarttan beslemeyi uygun bir swichmode cikisindan yada eski entegre yuvasindan alın tamamdir.
  • Devre dışİ nasıl çevrim içi yapabilirim
  • Panel aydinlatma sistemini nasil cevrim ici yapicam

Emin-Fırtına
  • Florasan yada invertör arızalarına son kullanıcının yapabileceği birşey yoktur.Teknisyen yada yetkili servisce parça değişimi yapılarak arıza giderilir.
    Cihaz garantisi devam ediyorsa servise müracat edin
  • dilan rabia D kullanıcısına yanıt
    Vrms arkdasin dedigi gibi, teknik servis işi.
    Siz karanlikta resim gordunuzmu peki..
  • bendede aynı sıkıntı var
    resimler karartı olarak görünüyor ekrana ışık tutunca izleyebiliyorum
    biraz loş ama daha romantik oluyor
  • yan_masa Y kullanıcısına yanıt
    LCD mi,, sizde arka aydınlatma gitmiş...
    reklam panosu gibi düşünün, gece board üzerindeki resmi görmek için, içerdeki frolesanların yanması gerekir..
  • Merhaba arkadaslar benimd tvde soun var. Simdi televizyonu actim 1 dakika sonra goruntu gitti. Ama ses var. Televizyonda ses var goruntu yok power guc kirmizi isigi yanmiyor televizyonu kapatiyorum power guc isigi yanıyor. Sikinti ne olabilir yardimci olurmusunuz ?
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Benimde yukardaki sorunuma yardimci olur musunuz?
  • ensar_y E kullanıcısına yanıt
    Tam olarak birşey diyemem,, sizin de ekran arka aydınlatma gitmiş olabilir,, gece fener tutunca, panelde görüntü varmı, çok çok az
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.