Şimdi Ara

Tv sesini sinema sistemine aktarmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
24.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Televizyon yayın sesini sinema sisteminden almak istiyorum, daha önce ses sistemini scart kablosu ile receiver'a onuda hdmi ile tv'ye bağlayınca sorunsuz kullanıyordum. Şimdi dahili uydu alıcılı vestel 42FA8200 aldım ve arada receiver olmadığından scart ile tv'ye bağladım ses geliyor ancak tv kumandasından ses ayarı yapılmıyor (tv hoperlöru aynı anda çalışıyor).Tv üzerindeki kırmızı beyaz ses çıkışından ses sisteminin aux in girişine bağlantı yaptım ama ses alamadım.Sesi tv kumandasından ayarlayabileceğim başka bir yöntem varmıdır mesela her iki cihazda da optik ses yuvası var kablo alacağım ama emin olamıyorum.İkinci düşüncemde tv kulaklık girişinden ses sisteminin aux in girişine vermek.Her ikisi içinde kablo almam gerekiyor.Yorumlarınıza göre hareket edeceğim.Şimdiden teşekkürler ...

• dreamlover7783 kullanıcısına yanıt
    Vestellerde arkada spdif diye bir çıkış var.Oradan bağlayabiliyorsun. Scart'ı da denemek lazım, o konuda kullanım kılavuzunda bi açıklama yok. Spdif konusunda var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • spdif çıkışından optik kabloyla bağlantı yapmanızı tavsiye ederim. Böylelikle trt hd veya usb üzerinden dolby surround sesleri aktarabilirsiniz. TV Menüsünden tv ve ses sistemi hoparlörleri arasında geçiş yapmanız mümkün.

TV ve Ses sisteminde hdmi arc (ses dönüş kanalı) varsa hdmi kablo da kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vmesut -- 15 Ağustos 2015; 20:37:29 >
  • Tv sisteminde hdmi cikisi yok. Optik kablo aldim ancak sinema sisteminde optik cikisi yokmus yeni farkettim.Bugun yaptigim denemede sunu farkettim televizyon uzerindeki kulaklik cikisina kulaklik bagladigimda tv hoperlorunden ses gelmeye devam ediyor. Kumandadan ses ayari yaptigimda kulaklik ses seviyesi degismiyor ses sabit kaliyor. Aynisi scart baglantisinda da oluyor. TV de bunun ayarini bulamadim vestel ayarlari hakkinda bilgisi olan varsa yardim bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vmesut

spdif çıkışından optik kabloyla bağlantı yapmanızı tavsiye ederim. Böylelikle trt hd veya usb üzerinden dolby surround sesleri aktarabilirsiniz. TV Menüsünden tv ve ses sistemi hoparlörleri arasında geçiş yapmanız mümkün.

TV ve Ses sisteminde hdmi arc (ses dönüş kanalı) varsa hdmi kablo da kullanabilirsiniz.

Sinema sisteminde hdmi girisi yok. Hdmi scart donusturucu ile tv nin hdmi girisine takarak arc ayarini acsam sonuc alir miyim acaba?

• dönüştürücü ile olmaz. Her iki cihazın da arc destekli hdmi arayüzü olmalı. Geriye optik veya stereo ses çıkışı ile bağlantı kurmak kalıyor. Tavsiyem optik kablo kullanman. Seçim senin.
  • bende de eski tip bir dvd playerlı ses sistemi var optic çıkışı var sanırım bunu tv ye bağlasak yeterli oluyor mu, digitürk kullanıyorum uydu alıcısına mı bağlamak lazım tv ye mi, bir de nasıl bi kablo almak lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TV Sesini amfiye aktaramıyorum
    10 yıl önce açıldı
    DIGITURK'e Ses Sistemi Bağlamak
    10 yıl önce açıldı
    PS4 SİNEMA SİSTEMİ BAĞLAMAK.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vmesut

dönüştürücü ile olmaz. Her iki cihazın da arc destekli hdmi arayüzü olmalı. Geriye optik veya stereo ses çıkışı ile bağlantı kurmak kalıyor. Tavsiyem optik kablo kullanman. Seçim senin.

Tv de arc ozelligi olan hdmi portu var ama sinema sisteminde hdmi portu yok.Ayni sekilde sinema sisteminde optik giriste yok :( O yuzden scart cevirici ile sinema sistemine baglamak istedim. Baska bir cozum yokmudur yahu :) Yeni sinema sistemi alacak yerim yok şuan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamlover7783 -- 16 Ağustos 2015; 16:59:31 >
  • Bi zamanlar ben de tüplü tvmi scart ile lg dvd ses sistemini bağlayarak hem tvnin sesini alıyordum, hem de dvd görüntüsünü tvye aktarıyordum ama dediğiniz gibi bir sorun oluşuyorsa geriye aşağıdaki kabloyu kullanarak tvni sinema sistemine bağlamak kalıyor.

Tv sesini sinema sistemine aktarmak
  • Ustat normalde tv nin kulaklik girisine kulaklik takildigi zaman tv hoperlorunun devre disi kalmasi gerekmezmi? Benim televizyonda tv hoperloru calismaya devam ediyor ve kumandadan ses acip kapayinca kulakliga etki etmiyor.Dediginiz kabloyla aklima geldi aslinda ama scarttaki gibi tv kumandasinda ses ac kapa yapamayacagim sanirim.

• Televizyonunuzun ses menüsünü inceleyin
    Harici ses çıkışı (harici hoparlör)
    Dahili ses çıkışı (tv hoparlörü) gibi seçenekler var mı?
    Ayrıca ses menüsünde kulaklık ses ayarı seçeneği olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falconetti -- 17 Ağustos 2015; 12:05:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: falconetti

Televizyonunuzun ses menüsünü inceleyin
    Harici ses çıkışı (harici hoparlör)
    Dahili ses çıkışı (tv hoparlörü) gibi seçenekler var mı?
    Ayrıca ses menüsünde kulaklık ses ayarı seçeneği olabilir.

Tv ve amplifikator seklinde iki secenek var ama ses cikisimda degisiklik saglamiyor. Bugun bluetooth hoperloru bahlamayi deneyecegim televizyona

• Elimdeki philips bluetooth hoperloru televizyona bağladım yine tv hoperloru aktif kaldı. Mesela bazı soundbar ses sistemlerinin açıklamalarında tek kumanda(tv kumandası) ile kontrol imkanı gibi açıklamalar var.Benim merak ettiğim soundbar bağlandığında tv hoperlorü diğer marka televizyonlarda devre dışı kalıp tv kumandası ile ses kontrolü yapılıyormu.Kullanan arkadaşlar bilgilendirebilirse sevinirim.Konuyu vestele aktaracağım gerekirse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreamlover7783

Elimdeki philips bluetooth hoperloru televizyona bağladım yine tv hoperloru aktif kaldı. Mesela bazı soundbar ses sistemlerinin açıklamalarında tek kumanda(tv kumandası) ile kontrol imkanı gibi açıklamalar var.Benim merak ettiğim soundbar bağlandığında tv hoperlorü diğer marka televizyonlarda devre dışı kalıp tv kumandası ile ses kontrolü yapılıyormu.Kullanan arkadaşlar bilgilendirebilirse sevinirim.Konuyu vestele aktaracağım gerekirse.

merhaba hocam aynı problem bende de var, çözebildiniz mi?
  • bu sorunu çözebildiniz mi?
  • Hocam bu sorunu nasıl çözdünüz. Bizimle paylaşırmısınız.@dreamlover7783
  • agul43 kullanıcısına yanıt
    Philips öğrenen kumanda aldım.Tv tuşlarını tek tek kumandaya öğretip sadece ses aç kapa tuşlarını sinema sisteminin kumandasından öğrettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytacdada

quote:

Orijinalden alıntı: dreamlover7783

Elimdeki philips bluetooth hoperloru televizyona bağladım yine tv hoperloru aktif kaldı. Mesela bazı soundbar ses sistemlerinin açıklamalarında tek kumanda(tv kumandası) ile kontrol imkanı gibi açıklamalar var.Benim merak ettiğim soundbar bağlandığında tv hoperlorü diğer marka televizyonlarda devre dışı kalıp tv kumandası ile ses kontrolü yapılıyormu.Kullanan arkadaşlar bilgilendirebilirse sevinirim.Konuyu vestele aktaracağım gerekirse.

merhaba hocam aynı problem bende de var, çözebildiniz mi?

Alıntıları Göster
    Aradan iki yil bendede bu sorun var hala çözemedim. Bluetooth hoparlörde kumanda da olmuyor. Spdif aux dönüştürücü kaldi geriye. Onda da ayni sorun olur bence

• Sorunu çözebildiniz mi? Ben de optik kablo ile tv'den ses alıp dac ile analoğa çevirip hoparlöre bağlıyorum. Sesi tv kumandasından açıp kapatamıyorum. Tv kendi sesini açıp kapıyor.
    Tv'de hdmi arc var ama ses sisteminde hdmi girişi yok.
    Tv kumandası ile ses sistemini kontrol edebilmemin bir yolu var mıdır?

Çözüm sunabilecek varsa çok makbule geçecek.

Bluetooth transmitter/receiver siparişi de verdim. Belki öyle çözerim diye ama bakalım.

• YT kullanıcısına yanıt
    Bluetooth çözüm olabilir. TV'de Bluetooth var mı bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.