Fotoğraf makinası almayı düşünüyorum. Çok anlamıorum.O nedenle netten biraz araştırdım. Sanki pixel density değeri düşük olanlar daha net fotolar çekebiliyormuş.Ayrıca HD video çekebilenleri seçtim. Gece iyi foto çekmesi de iyi olur tabi.Ama slr olmayan bir modelden de çok beklenti olmaması gerektiğini forumda okudum... dpreview sitesinden bazı modeller belirledim.
1.Sony tx7 (Panaromic foto çekmesi çok güzel) 2.Fuji film F80EXr 3.Sony Cyber-shot DSC-HX5 4.Canon PowerShot SD4000 IS (IXUS300) 5.Sony Alpha NEX-5 (baya iyi gibi ama çok tipsiz )
Sizlerin yorumlarını da alabilir miyim? Bir karar verip makina almam lazım. YAZ geldi güzel pozları kaçırıyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: balbasaur
Merhaba,
Fotoğraf makinası almayı düşünüyorum. Çok anlamıorum.O nedenle netten biraz araştırdım. Sanki pixel density değeri düşük olanlar daha net fotolar çekebiliyormuş.Ayrıca HD video çekebilenleri seçtim. Gece iyi foto çekmesi de iyi olur tabi.Ama slr olmayan bir modelden de çok beklenti olmaması gerektiğini forumda okudum... dpreview sitesinden bazı modeller belirledim.
1.Sony tx7 (Panaromic foto çekmesi çok güzel) 2.Fuji film F80EXr 3.Sony Cyber-shot DSC-HX5 4.Canon PowerShot SD4000 IS (IXUS300) 5.Sony Alpha NEX-5 (baya iyi gibi ama çok tipsiz )
Sizlerin yorumlarını da alabilir miyim? Bir karar verip makina almam lazım. YAZ geldi güzel pozları kaçırıyorum...
NEX-5 ayırmak gerekiyor kompak tipi dsrl makina ve bana'da ufaklığı açısından cazip gelen makina tabii dsrl alacaklar için ayrıca tele,makro,vs lenslerinide almak gerekir. diğerlerine gelince ıxus300 tavsiye ederim canon yeni modelde aklıllanmış pikseli düşürmüş manuel ayar eklemiş F2.0 - F5.3 çok iyi yinede kullanıcı fotolarını görmek lazım.
Yorum için teşekkürler.
Peki tx7 ve hx5 için ne düşünüyorsunuz? Video çekimi iyi ek olarak panaromic çekim var.
ixus 300de panaromic çekim olsaydı çok iyi olurdu. Gece iyi gündüz kötü çekiyor gibi yorumlar okudum. Ama fotoğraf konusunda uzman arkadaşların çoğu slr kullandığı için bu makinaları onlarla kıyaslıyorlarsa tabi kötü diyeceklerdir.
Başka yorum yapacak yok mu?
işte panoromik çekim hd video ekran büyüklüğü fazla zoom ve makinalar'da aranan görüntü isteği işi bozuyor. talep foto önceliği ve video olsa seçim kolaylaşacak hepsi bir arada biraz zor bir'de aralarında foto kalitesi vs olmadığı halde f/p 'da çok önemli faktör.ben şahsi fikrim bu makinalar arasında f80 seçerdim.foto öncelikli makina arasaydım.kompak yenisi çıkana kadar f200,g11,s90 ve lx3 alırdım.fiyatlara baktım'da ıxus300 fiyatı nerdeyse gg bunların fiyatına satılıyor.
eğer video önemlidir diyosan sony hx5 önde duruyor cmos sensörüyle. ayrıca gece çekimleri diğerlerine göre daha iyi. 10x optik zoom'da bir başka artısı.
video önemli de sony çekimi nasıldır? tx7 de aynu hx5 gibi midir?
bilen var mı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme