Şimdi Ara

TYT'de 60'dan 100+ ya çıkabilen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
6
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen seneki sınavda veya ilk denemelerinde 60-70 civarı yapıp bu sene 100-120'ye yükseltebilmiş arkadaşlar var mı? Çok merak ediyorum gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltioPasha -- 3 Ağustos 2020; 17:12:54 >

• Yardım
  • Eğer denemelerden bahsediyorsan ben sene başında 55-60 ile başlayıp son haftalarda 105-110 aralığına sabitlemiştim. Ama sınavda 165 dakika boyunca maksimum düzeyde stresli olduğum için ne yazık ki batırıp 85 net yaptım.
  • 12'ye geçiyorum. İlk denemem 11. sınıfın başında 52 netti. 95-102 aralığına çıkardım.
  • 2019 da 67 yapmıştım. 2020 de 98 yaptım. Sayılır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11.sınıfın başında 60-70 yapıyordum. Sınavda 105 yaptım
  • pandie kullanıcısına yanıt
    aynen öyle oldu benimde bende 12 ye geçiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ekanosfer456 kullanıcısına yanıt
    Sayılır hocam. Sene içinde nasıl geliyordu netler? Aşırı sıçrama döneminiz oldu mu? Tavsiyeleriniz neler?
  • 11'in sonundaki ilk denemem 65 netti. Sınavda 102,25 yaptım.

• UltioPasha kullanıcısına yanıt
    12. sınıfın başında 50-55 civarıydı. Sonlara doğru 70-75 e kadar gelmiştim. En yüksek 82 yapmıştım. Sınavda heyecan yaptım sanırım hiç hatırlamıyorum sınav anımı 67 yaptım.

Mezun senemde 70 75 ile başladım yine gittikçe artmaya başladı 95 105 arasında gidip geliyordum. 106.5 felan yapmıştım en yüksek. 98 geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekanosfer456 -- 3 Ağustos 2020; 17:30:45 >
  • Tavsiyeniz var mı hocam?
    Kendinizi tanımanız gerekiyor ilk önce. Benim Türkçem ve Sosyal'imde birkaç pürüz dışında sıkıntı yoktu. 35 civarı Türkçe ve 16 civarı Sosyal netiyle başladım. Ama Matematik ve Fen'de eksiğim çoktu. Bu yüzden TYT çalışmalarımın çoğunu eksiğim olan derslere ayırdım. Matematikte 16 net ile başladığım ilk denemeden 31,25 nete çıktım. Fen'de 2-3 yaparken 14,75 yaptım.

İkinci olarak da denemelere erken başlamam ve sistematik deneme çözmem bir avantaj sağladı. Çoğu kaliteli denemeyi 2020'ye girmeden tükettim ve TYT kültürüm gelişti. İnsanlar benim çözdüğüm denemeleri son aylara bırakırken ben son aylara girdiğimde çözecek deneme arıyordum. Sistematik çözme kısmına gelirsek, sınava adamakıllı çalışmaya başladığım Ağustos ayından itibaren her hafta en az 1 deneme çözüyor ve bu denemede yapamadığım sorulara tabiricaizse çöküyordum. Yapamadığım soruların çözümünü izlemek yerine kendim uğraşıyordum. Bu sayede bir süreklilik sağladım.

Tüm bunlara rağmen netlerim doğrusal artmadı, çok zikzak yaşadım. Bunda denemelerin kalitesizliğinin payı büyük. Siz de yaşayacaksınız büyük ihtimalle. Moralinizi bozmamaya çalışın.

Tabii sınav anı da bazı şeyleri belirliyor. Sınav anında zor sorularla cebelleşmeden yapabileceklerime yöneldim ve mental olarak sağlam kalmaya çalıştım. Sınavdan önceki son denemem 104'tü. Bu yüzden gerçek sınavda ciddi bir değişim olmadı.

• 12 yazında 72 net yapmistim herhalde kitapsec'in belese verdigi denemeydi. Sinavda 106,25 yaptim.

Hocam 12 nin başında kulvar diye bir deneme vardı 52,5 net yapmıştım sınavda 106,5 yaptım tabi hep 50,60 arası dolaşmadım ama yapmışlığım var genelde 70-80 arasıydı başlarında 12 nin.

• artixvonkrieger kullanıcısına yanıt
    Aga 11. Sınıfın başında ben tyt ne onu bilmiyodum benim alanım diye mat fen çözüyodum.12 ye geçerken öğrendim.

• 12.sınıfın başında (geçen yıl) 66 ile başladım. Max 104'ü görüp sınavda 76 yaparak mezuna kaldım.
    Mezun senemin başında 81 ile başladım. Max 116'yı görüp sınavda 99 yaptım.
  • konumda da yazmıştım,

12 başında ilk denemem 49
    12. sınıf tyt 88
    mezun tyt 102

• Julyanis09 kullanıcısına yanıt
    Tebrikler hocam en iyisi sizde gibi gözüküyor. Var mıdır tavsiyeniz?
    teşekkürler Hocam ben tyt biyoloji yazın bitmişti tyt fiziktende optikle dalgalar kalmıştı ben tyt fkb hiç soru bankası çözmedim( denedim ama 30,40 sayfa anca)okuldaki denemelerden ve branş denemelerinden öğrendim biyolojiyle fiziği konu olarak bitirdim kimyaya konu olarak bile bakmadım denemelerden öğrendim.Bu sene çıkan sorulara bakarsanız zaten az buçuk konu bakmanız yetiyor gereksiz soru bankası bitirmeye gerek olduğunu düşünmüyorum şahsen tabii kişinin seviyesine de bağlı olarak.Türkçeden en iyi netimdi sanırı sınavım sadece 2y yaptım nasıl yaptığımı inanın bilmiyorum sınav şansıydı sanırım birazcık türkçe adına denemelerim 30-35 arasıydı limit kronometre paragrafın yarısını limit türkçenin 1/5 ini falan çözdüm el kitabı vardı türkçeden onu okudum.Sosyal hiç çalışmadım okulumuzun coğrafya kursları vardı kursların %70 ine kaldım diyebilirim.Felsefede de aynı şekilde din ve tarihi son 2 hafta internetten not okudum biraz öyle hallettim sosyalın üzerinde durmadım soru bankası falan çözmedim.Matematikte ise denemelerden gittim sene başında 15-25 bandında matım vardı ocak şubat gibi 25-35 bandına çektim koronadan sonra sonlara doğru çoğu +35 ti denemelerle gittim genel olarak soru bankası problemler kitabı vs çözmedim.Tyt bu şekildeydi benim genellikle zaman ilerledikçe odaklanmam arttığı için yükseldi denemlerime kendimi vererek ciddiyetle çözmeyi arttırdım.Çözdüğüm yayınları isterseniz atabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Julyanis09 -- 3 Ağustos 2020; 21:22:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.