Şimdi Ara

Ubuntu ve Türevleri Ana Konu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
3
Favori
12.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ubuntu desktop diye ayrı bişey yok sanırım, normal ubuntu sürümü var siteden default indirilen, hem desktopta hem notebookta çalışıyor. ben windows'un yanında notebookta kullanıyorum.
  • Normal Ubuntu, hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayar kullanımı için uygun bir arayüze sahiptir. Ama UNR ise tamamen mini dizüstü (netbook) bilgisayarların küçük ekranları için tasarlanmıştır. Şimdiye kadar hiç UNR kullanmadığım için birşey diyemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisahmet

Normal Ubuntu, hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayar kullanımı için uygun bir arayüze sahiptir. Ama UNR ise tamamen mini dizüstü (netbook) bilgisayarların küçük ekranları için tasarlanmıştır. Şimdiye kadar hiç UNR kullanmadığım için birşey diyemiyorum.

benimki kucuk degil yaw.... ben sandim ki netbook benim icin iyi olacak, ben en iyi si normal ubuntu kurayim.
  • Altyapı, kararlılık, performans açısından bir farkı yoktur UNR'nin. Sadece arayüzü küçük ekranlar için iyileştirilmiştir o kadar.
  • Linux Mint 9 (Isadora) LXDE sürümü çıktı! İndirme bağlantısı:

http://ftp.linux.org.tr/linuxmint/iso/stable/9/linuxmint-9-lxde-cd-i386.iso
  • Selam arkadaşlar.

Aşağıda ki özelliklere sahip eski dizüstüne ubuntu kurmak istiyorum, hangi distro önerirsiniz?

P4 2.5 GHz CPU
    ATI Mob. Radeon Max 64 MB Onboard (1024*768)
    512 MB PC2100 DDR-266 SDRAM

Fazla taviz vermeden (özellikle grafik) Win XP'den daha hızlı çalışacak hangi dağıtım? Ubuntu? Kubuntu? Ya da başkası???
  • Yaşasın ubuntu, Yaşasın Ubuntu GÜCÜ artık gördüğüm her bilgisayara ubuntu yüklüyorum!

(edit: bu hayırlı mesajla yüzbaşı olmuşum )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorlinux -- 19 Temmuz 2010; 13:43:53 >
  • abov...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezegenci

Yaşasın ubuntu, Yaşasın Ubuntu GÜCÜ artık gördüğüm her bilgisayara ubuntu yüklüyorum!

Yani bende mi ubuntu yükleyeyim? KDE kastırır benim makinayı herhalde? Yoksa Xubuntu mu?? Kafam karıştı!
  • quote:

Orijinalden alıntı: NJ

quote:

Orijinalden alıntı: gezegenci

Yaşasın ubuntu, Yaşasın Ubuntu GÜCÜ artık gördüğüm her bilgisayara ubuntu yüklüyorum!

Yani bende mi ubuntu yükleyeyim? KDE kastırır benim makinayı herhalde? Yoksa Xubuntu mu?? Kafam karıştı!

kde sistemi yorar bence ubuntu yükle oda yorarsa sistemi yaz buraya

• @ NJ

Bana kalırsa Xubuntu veya Lubuntu işini görür. Hatta daha iyisi yukarıda yazdığım son mesajdaki Linux Mint LXDE'yi dene. (Lubuntu'nun modlu hali)
  • quote:

@ NJ

Bana kalırsa Xubuntu veya Lubuntu işini görür. Hatta daha iyisi yukarıda yazdığım son mesajdaki Linux Mint LXDE'yi dene. (Lubuntu'nun modlu hali)

pisahmet, Mint ve Lubuntu'nun arayüzünü gördümde, aynı Windows gibi sevemedim. Xubuntu çok kastırmayacaksa onu deneyeyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NJ -- 19 Temmuz 2010; 16:22:27 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bur0X

wine yükledim ve 3d oyun oynamak istiyorum. sanırım directx yüklemek gerekiyor çünkü yüklediğim oyun çalışmıyor. nasıl yükleyeceğimi bilen var mı?

Ubuntu'ya Wine kurduysan büyük ihtimalle Winetricks yazılımı da entegredir. Konsola girip (Uygulamalar-Donatılar-Uçbirim) winetricks komutunu ver. Ardından açılan pencereden DirectX 9'u seçip OK butonuna bas. Geri kalanı halledecektir ama şimdiden uyarayım; her oyunun çalışması kesin değildir ve %100 verimlilikle çalışmayabilir.

@ emirk

Şahsen böyle bir durum için yeterli zamanım yok, zira internet kafede çalışıyorum.

teşekkür ederim gayet güzel çalıştı

• kabus gıbı ya hele şu root olayı illalah ettım be windows a donucem
  • birkaç ay önce ubuntu 10.04 Kurulum cdm gelmişti denemek şimdiye nasipmiş Şimdi Ubuntu kullanıyorum ama bir sorunum var bazı sitelerde (örn:dh, metacafe , youtube) Missing Plug-in hatası alıyorum bunu nasıl çöze bilirim?
  • Konunun ilk sayfasındaki kodekler ve diğer yazılımları yüklediniz mi?
  • quote:

Konunun ilk sayfasındaki kodekler ve diğer yazılımları yüklediniz mi?

sorun düzeldi
  • Arkadaşlar şu an benim harddiskte(160gb) win7 yüklü ve sadece C var.Win 7'nin yanına Ubuntu yüklemek istiyorum.Nasıl yapabilirim.Birde bu cd talebi ne oluyor ilk sayfada söylenilen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crywolf34 -- 2 Ağustos 2010; 14:44:12 >
  • @ crywolf34

Yapabiyorsan Partition Magic veya Gparted gibi bir programla Windows'un disk bölümünü küçült ve oluşturduğun boş alanı Ubuntu için ayır.

Yok ben disk bölümlendirmesinden çok çakmıyorum diyorsan WUBI destekli kurulumu dene. Kalıbı indir, CD'ye düşük hızda kalıp yazdırma şeklinde yaz. Ardından Windows açıkken CD'yi tak ve kurulum yönergelerini izle. Bu şekilde bilgisayarına bir program gibi kurulacaktır.

CD talebi ise şu şekilde: Ubuntu'ya sponsor olan Canonical firmasının sayfasına üye oluyorsunuz. CD gönder diyorsunuz. Onlarda size yurt dışından ücretsiz olarak Ubuntu CD'si gönderiyor. İçinde 3-4 tane Ubuntu çıkartması ile birlikte. Çoğu kez ücret istenmiyor ama bazen PTT'nin damga pulu ıvır zıvırına para istendiği de oluyor. En fazla 2-2.5 lira. Tek kötü yanı ise yurt dışından geldiği için 2-3 hafta da anca gelmesi. İnternetten indirilen Ubuntu CD'lerinden hiç farkı yoktur. Sadece baskılı CD, çıkartma ve CD kutusu vardır o kadar.

• Çok güzel anlatmışsın.Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.