Şimdi Ara

Ubuntu ve Türevleri Ana Konu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
3
Favori
12.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Linux Mint 9 Isadora KDE sürümü çıktı! İndirme bağlantıları:

32Bit Canlı DVD:
    http://ftp.linux.org.tr/linuxmint/iso/stable/9/linuxmint-9-kde-dvd-i386.iso

64Bit Canlı DVD:
    http://ftp.linux.org.tr/linuxmint/iso/stable/9/linuxmint-9-kde-dvd-amd64.iso

• Arkadaşlar bu sene YGS-LYS'ye gireceğim için dershaneye başlıyorum. Büyük bir ihtimalle yıl boyunca konuya bakamayacağım, en fazla yeni sürümler için güncellemeler yapabilirim konu için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marvinous -- 16 Ağustos 2010; 0:14:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisahmet

Arkadaşlar bu sene YGS-LYS'ye gireceğim için dershaneye başlıyorum. Büyük bir ihtimalle yıl boyunca konuya bakamayacağım, en fazla yeni sürümler için güncellemeler yapabilirim konu için.

İstediğin yeri tutturursun umarım.Başarılar.
  • Linux mint kullanıyorum tavsiye ederim. Ubuntunun herşeyi kurulu optimize edilmiş hali gibi bişey.
  • @pisahmet

Hocam ben ubuntu 10.04 LTS kurmayı planlıyorum, steamden satın aldığım oyunlar çalışır değil mi?
  • valve, steam ve source motorlu kendi oyunlarini linux'e port ediyor. bir sure sonra native sekilde calisacak. tabi steam'de sadece source oyunlari yok. simdilik wine ile belki bazilari calisir. ayrica bu surum lts oldugu icin yarin yani 19 agustosta 10.04.1 ara surumu cikacak. ubuntu kurmayi dusunen varsa 1 gun sabretmesi iyi olur.
  • Hocam keşke 30 dk önce yazsaydın elimde DVD vardı kurdum kurulum bittikten sonra bir hata verdi 192xxx2 error merror dedi şimdi dene den giriyorum... Windowsa kesinlikle dönmek istemiyorum ne kurayım sence? Bu arada steamde L4D2 MW2 BC2 çalışması önemli benim için

linux mint gnome indiriyorum iyi midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawaii -- 18 Ağustos 2010; 2:37:12 >
  • bu oyunlarin hic birinin native linux destegi yok. wine ile belki calisir ama calissa da ciddi performans kaybi olur. bu kadar guncel oyunlari oynamak istedigini dusunmemistim. mesela half-life2, swat4 gibi oyunlari denemek icin calistirdim fps kaybi eski olduklarindan pek hissedilmiyor. guncel oyunlari windowsda oynarken bile ant-virus falan kapatarak birazcik rahatlama saglayabiliyoruz. wine tamamiyle windowsu taklit ederek calisirken yeterli performans vermesi mumkun degil.
    oyun oynamak icin linux dogru secim degil. tabi yanlis anlasilmasin zamaninda linux'e port edilmis doom3, quake 4 gibi oyunlar canavar gibi calisiyor, engine heaven gibi guncel testlerde windows'dan bir farki yok.
  • Hocam sistem yeterince iyi sanıyorum
    GeForce 8800 GT 1 GB
    4 GB Ram
    Core 2 Duo 2.53 işlemci var.

Umarım fazla düşmez ama linux mint'i bir deneyeyim daha sonra ben buraya sonucu yazarım diğer arkadaşlara da yardımcı olurum.

YENİ ÇIKAN OYUNLARIN ÇOĞU OYNANMIYOR EN AZINDAN STEAMDE DURUM BÖYLE GENE XPYE KALDIM LANET OLSUN!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawaii -- 18 Ağustos 2010; 4:35:06 >
  • ubuntuda simge setlerini nasıl yükleyebileceğimi anlatırsanız sevinirim
  • netbookta hem ubuntu hem win7 kullanıyorum, win7 de malum simgeler yazı karakterleri ufak olduğundan rahat oluyor ama ubuntu da yazı karakterleri falan herşey kocaman, bunları nasıl küçültebilirim, tema falan yükleyerek mi ya da başka bir yöntem var mı?
  • Ubuntu'da yanlış bölümleme yaptım, yardım edebilir misiniz?

60 gb'lik bölümü /usr/local olarak etiketlediğim için kullanamıyorum, disk yöneticisinden düzeltemedim, diskin meşgul olduğunu söylüyor, sanırım uçbirimden düzeltmem gerekiyormuş, yardım edebilir misiniz?
  • dil konusunda sorun yaşıyorum.
    ubuntu 10.04 wibu ile kurdum kurulum bittikten sonra sistem -administrator- language support'tan türkçeleştirdim ama bazı kısımların türkçe olmasına karşın masaüstü sol üst koşede yer alan (applications - places- system) menü sekmeleri ve içerikleri hala ingilizce. bu kısımları nasıl türkçeleştirebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

netbookta hem ubuntu hem win7 kullanıyorum, win7 de malum simgeler yazı karakterleri ufak olduğundan rahat oluyor ama ubuntu da yazı karakterleri falan herşey kocaman, bunları nasıl küçültebilirim, tema falan yükleyerek mi ya da başka bir yöntem var mı?

tema ayarlarından font sekmesinde font boyutlarını ayarlayabilirsin. bana da çok büyük geliyor fontlar genelde 2 font küçük kullanıyorum.
  • Helesi zaman bulup gelebildim ...

@ Shepard

Steam şuan için sadece Windows ve Mac platformlarını destekliyor. GNU/Linux için sürüm çıkartılacaktı ama yalan oldu. Ve oyunları çalıştıramaman gayet doğal zira onlar Windows oyunları. Doğal yollar ile bir işletim sistmenin programlarını başka bir işletim sisteminde çalıştıramazsın. Senin kullandığın şey yöntem uyumluluk katmanı oluyor ve her Windows yazılımını çalıştırabilecek kadar iyi bir program değil. Kaldı ki performansdan-verimlilikten kayıp söz konusu. Bu nedenle GNU/Linux'da, GNU/Linux harici programlar açmaya çalışmanın bir mantığı yok. Oyunlar için Windows'da başka bir alternatif de mevcut değil.

@ akdogru

Sistemi güncellemeyi dene.
  • Arkadaşlar birşey soracağım, bende 7 yıllık bir masaüstü var, hızından performansından şikayet ediyordum, format atmayıda 6-7 ay önce öğrendim zaten zor birşey değilmiş, şimdi gerekli olduğunda atıyorum ama zaman geçtikçe çok fazla program kurulumu yapmasam bile bilgisayar zamanla ağılaşıyor ve yavaşlıyor.

Donanımlarında sorun vardır, diye tanıdık bir bilgisayarcıya gittim birde şununla format at dedi, bendeki xp home sp3'tü ama hatalı bir kurulum cd'siydi sanırım kurduktan sonra açılışta bir hata veriyordu, tamama tıklayıp devam ediyordum. Neyse birde şununla format at dediği kurulum cd'si ile hemen orada bir format attım ben xp pro 2002 diyordu neyse eve geldim kullanma fırsatım olmadı daha, driverlarını kullanmadan önce yükleyeceğim. Format atarken yanımda yoktu.

Acaba ben ubuntu kursam xp işletim sistemlerine göre kayda değer bir rahatlık olur mu? Hemen sistem bilgilerimi de yazayım.

p4 2.8 Ghz işlemci ancak 7 yıllık kullanım sonrası perfonsını kaybetti
    3 tane 256 MB 333Mhz ram (768MB 333 Mhz oluyor toplamda)
    128 MB mx4000 diye bir ekran kartı (bununda fanı çalışmıyormuş, yanıyormuş garibim, fanını değiştirttim formattığım yerde, sanırım buda perfons kaybetti biraz)
    40 GB hdd (d komple dolu. 15 GB kapasiteli c 'de sadece xp pro kurulu)

Şimdi ben buna ubuntu kursam, xp'ye göre ne derece etkisi olur.

Kullanım amacım bol sekmeli firefox kullanımı, arada torrentten download, arada msn messenger, arada indirdiğim filmleri izlemek. İnternette kasıntılık yapmasında

Windows'tan başka işletim sistemlerine yönelirken pardus'a yönelirim diye düşündüm biraz yazılanları okudum ama ubuntu daha iyi diye yorumlar gördüm.

Ubuntu'yu indirip kurken dil desteği var mı yani kendisi Türkçe'yi bizzat destekliyor mu?

Çok sordum ama siz özgürlük severlerin arasına katılmak istiyorum. Windows'un dayatmasından kurtulmanın vakti geldi sanırım.

• pardus düşül konfigürasyonları pek sevmiyor diye biliyorum.

ubuntu ilk defa linux kullanacak bir kişi için daha iyi. hem basit. aslında ubuntu da düşük konfigürasyonlarda kullanılsın diye yazılmış bir sistem değil ama gene de düşük konfigürasyonlarda windowslara göre daha rahat çalıştığı söyleniyor.

ubuntu'yu bir denersin, beğenmez isen ubuntu'nun "xubuntu" diye hafif bir sürümü var, bunu deneyeblilirsin. bu sürüm bir işletim sisteminin en temel özellikleri içerir ve daha eski makinalarda çalıştırmak için uygundur.
  • O bilgisayara Lubuntu veya LXDE Mint kur, gerisini unut derim. Pardus KDE4'ü kullanıyor ve KDE biraz fazla güç isteyen bir masaüstü sistemi.
  • p4 2.8, 1.2gb ram, ati 9550 seklinde eski bir sistemim var. arada acip kullaniyorum. oyle lubuntu'ya gerek duydurarak bir sistem degil. oyun ve full hd film haric catir catir calisiyor. yalniz mx4 ile compiz pek gitmez. internet icin de a.d.block sart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisahmet

O bilgisayara Lubuntu veya LXDE Mint kur, gerisini unut derim. Pardus KDE4'ü kullanıyor ve KDE biraz fazla güç isteyen bir masaüstü sistemi.

Şimdi Lubuntu nedir diye bir baktımda tamamen Ubuntudan farklımı, yoksa farklı bir sürümü olarak değerlendirilmeli, birde kullanım açısında ne gibi farklılıklar ile daha az gereksinim isteyen bir işletim sistemi olmayı başarıyor. (Bana görsellik olarak çok fazla xp'yi aratmayacak daha sade bir işletim sistemi olursa yeterli olur.) Ve xp'den belirgin bir şekilde daha perrformanslı olmalı.

Ubuntu, (şuan sizden yeni duyduğum Lubuntu) bu işletim sistemleri Türkçe dilini destekliyor mu? Kurulum sırasında bu desteği sunuyor mu?

Birde benim hdd 40 GB, C sürücüsü 15 GB ben buradaki xp'nin yanına yeni işletim sistemini kursam yan yana olmaları sorun olur mu? Ya da komple hdd'yi temizleyip 10 GB C sürücüsünde xp, 10 GB D sürücüsünde bu yeni kuracağım Ubuntu veya Lubuntu geri kalanı ise E yapıp depolama olarak mı kullanayım?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.