Şimdi Ara

Ubuntu ve Türevleri Ana Konu (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
3
Favori
12.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • değerli arkadaşlar. bende ubantu kumayı düşünüyorum. sorularıma cevap verebilirseniz sevinirim
    1-makinem hp tx2697cl. makinem bir tablet pc ve bana tablet pc özellikleri lazım. ubantu kurduğumda tablet pc fonksiyonlarından yararlanabilecek miyim?
    2-tablet pc için linuxta kullanabileceğim programlar mevcut mu?
    3-hardiskim c ve d den oluşuyor. c de win7 mevcut. d ise yedeklerimden oluşuyor. ben yeni bir ölüm açmadan direkt c ye kurmak istiyorum. bir şey olurda tekrar c ye win7 kurmam gerekirse neler yapmalıyım.
    4-ekran kartım ati hd3200 bir problem oluşturur mu?
    teşekkürler.
  • @ teeKin

WinFF'yi bir dene. Yazılım Merkezi'nden aratıp kurabilirsin.

@cem_uar

1) Tablet bilgisayarların fonksiyonlarını kullanmak mümkün.
    2) Hangi programları kullanmak zorundasınız?
    3) Ubuntu'nun WUBI destekli kurulumu var. Herhangi bir farklı disk bölümüne ihtiyaç duymadan Windows'a program kurar gibi kurarsınız. Açılışta hangisini isterseniz açarsınız. Memnun kalmazsanız da Windows'dan program ekle-kaldırdan rahatça kaldırırsınız.
    4) Ekran kartınızın HD 3200 olması değil de ATI yonga setli olması problem oluşturabilir.
  • Benim Ekran kartım ATI Radeon HD 4870 ve şu an hiçbir sorunum yok Ubuntu'da.
  • örneğin smart notebook bunu derslerde akıllı tahta olarak kullanıyorum. windows journel mesela ayrıca encore tarzı nota yazma programı kullanıyorum. midi dosyaları yazıyorum.
  • Zannedersem söylediğiniz programların GNU/Linux sürümleri yok. Belki alternatifleri olabilir ama keseceğini zannetmem.

@ atillagoguslu

Her ATI ekran kartında aynı durum olmayabiliyor. Bazen bir bakıyorsun Nvidia'dan bile iyi çalışıyor, daha fazla OpenGL performansı sağlıyor. Bazen de bir bakıyorsun uzun zamandır kullandığın sistemin açılmaz olmuş. N'olursa olsun GNU/Linux için ATI'yi tercih etmem.
  • bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. şimdilik win7 ye devam edecğiz.
  • beyler bu grub ekranından bahsetmişsiniz ilk sayfada tam olarak nedir bu grub ekranı, kusra bakmayın yeniyiz biraz.
  • Ubuntu'yu kurarsanız bilgisayarınza var olan tüm işletim sistemleri bir liste haline getirilir. Ve bilgisayar açıldığında o GRUB ekranı çıkar. Oradan istediğiniz işletim sistemini açarsınız, Ubuntu-Windows-OSX vs.
  • Bir site buldum. Linux için çok güzl prg var. Hatta windowsda kullandıklarımın aynısı bile var. Programalrın adreslerinimi vereyim. Yoksa kendm indirip rapidshare upload edip burayamaı yazıyım
  • Hangi sitesiymiş ?
  • quote:

/Güzel ve Türkçe bir site
  • Hiç kasma kendini, bunların bir çoğu kaynak kod olarak dağıtılıyor. Gir paket yöneticisine (Sistem-Yönetim-Synaptic Paket Yöneticisi) yaz aradığın programı oradan kur. Ama aradığın her türlü program olmayabilir. Mesela Winamp'ın güncel Linux sürümü yok, dolayısı ile başka programlar kullanman gerekir.
  • wine yükledim ve 3d oyun oynamak istiyorum. sanırım directx yüklemek gerekiyor çünkü yüklediğim oyun çalışmıyor. nasıl yükleyeceğimi bilen var mı?
  • ben yeniyimde birtakım sorularım olacak alışmam lazım aranızdan birisi vakit biraz vakit ayıra bilirmi acaba özelden felan görüşmek için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bur0X

wine yükledim ve 3d oyun oynamak istiyorum. sanırım directx yüklemek gerekiyor çünkü yüklediğim oyun çalışmıyor. nasıl yükleyeceğimi bilen var mı?

Ubuntu'ya Wine kurduysan büyük ihtimalle Winetricks yazılımı da entegredir. Konsola girip (Uygulamalar-Donatılar-Uçbirim) winetricks komutunu ver. Ardından açılan pencereden DirectX 9'u seçip OK butonuna bas. Geri kalanı halledecektir ama şimdiden uyarayım; her oyunun çalışması kesin değildir ve %100 verimlilikle çalışmayabilir.

@ emirk

Şahsen böyle bir durum için yeterli zamanım yok, zira internet kafede çalışıyorum.
  • beyler bana ubuntu netbook remix icin guzel tema lazim, bi ilgilenirseniz sevinirim xD yeni yim linux ta xD.

saygilar.
  • Şahsen UNR arayüzü hakkında çok bir bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisahmet

Şahsen UNR arayüzü hakkında çok bir bilgim yok.

okadar karisik yani.. xD

peki benim laptop a ubuntu desktop kursam calisirmi duzgun?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.