Şimdi Ara

Ubuntu ve Türevleri Ana Konu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
3
Favori
12.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni fark ettim 10.10 yazdığını. Alfa-2'deki bir dağıtım kesinlikle normal kullanım için iyi değildir, bulaşma bence, 10.04 gayet yeterli.
  • Win 7 yanına kuracagım 10.04 silmiştim idare etmezmi yenıden download yapmayayım
    quote:

Orijinalden alıntı: pisahmet

Yeni fark ettim 10.10 yazdığını. Alfa-2'deki bir dağıtım kesinlikle normal kullanım için iyi değildir, bulaşma bence, 10.04 gayet yeterli.
  • Söyleyebileceğim tek şey sistemin kararsız çalışma ihtimalinin yüksek olduğudur. Buna göre sen karar ver derim.
  • @pisahmet
    Lubuntu lxde masaüstü ortamını kullanıyor ve internette araştırırken linux mint diye dağıtım buldum ubuntuyu temel alıyormuş sanırsam.Sorum şu lubuntu ile linux mint lxde arasında bir fark var mıdır?Yoksa ikiside hemen hemen aynı mı oluyor?
  • Mint aslında Ubuntu'dan bile iyi bir dağıtım

Mint'in tüm sürümleri Ubuntu tabanını kullanır. Normal Mint ile Ubuntu arasındaki altyapı farkı yoktur, aynısını Mint KDE - Kubuntu, Mint LXDE - Lubuntu için de söyleyebiliriz. Neredeyse aynıdır.

Fark ise Mint'in kendisidir. Ubuntu'nun her türlü nimetini ufak tefek araçlarla-ayarlarla güzelleştirir. Kodekler ve diğer temel yazılımlar yüklü gelir, ilk halindeki tasarım olarak çok daha iyidir, birçok önemli işi yürüten ufak tefek araçları vardır. Ubuntu kurduktan sonra 1-2 saat harcayacağın işi sana hazır sunar.

Tek olumsuz yanı ise gönüllü bir projedir. Ubuntu'nun çıkması ile aynı tarihte çıkmazlar. Ortalama 1 ay fark vardır çıkışlarında.

• Onu da deneyelim o zaman.
  • ya ben geçen akşam ubuntu 10.04 kurdum. ufak tefek ayarları yaparken 223 mb güncelleme geldi. hepsini çektim ve kurdum. sonra yeniden başlattığımda wireless bağlantım uçmuş. üst çubuktaki wireless ağ ikonuna tıkladığımda "networking disabled" uyarısı alıyorum. ne yapıcam ?
  • ubuntu linux'un diğer sürümlerinden daha güzele benziyor.
  • @ Crosshair

Tam olarak ne yapılabilir bilmiyorum ama Ubuntu-TR forumunda bir sor bence:

http://forum.ubuntu-tr.org/index.php
  • olabilir. ya da yenden kurarım, 7-8 dakikada kuruluyor zaten. :)
  • internet hızım çok düşük(TTnet 8Mb'e kadar kampanyası) winXP'de 300-400kb dw rate'm vardı xubuntuda şu konuya girerken bile yükleye yükleye bitiremiyor, update yaparken dw ratem 17kb küsür, bunun bir ayarımı var yoksa bu xubuntuya özgü birşeymi?

Hatta şuan 470B lerde dolaşıyor dw rate.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vexille -- 13 Temmuz 2010; 3:50:58 >
  • Ubuntu 10.04 için verdiğiniz Extra kodu girdim ve kendi kendine otomayik yüklendi. Benden "g"ye falan basmamı istemedi yanlış bir şey yapmadım değil mi? (Dil=İngilizce'ydi.)
  • @ atillagoguslu

Bazen ek paket de kurunca G'ye basmak gerekiyor. Normalde istemez, bir farkı yok yani.

@ Λragorn

Tam olarak ne yapılabilir bilmiyorum, zira 3 yıldır GNU/Linux kullanıyorum, hiçbir dağıtımda böyle bir problemim olmadı. Ama yine de bi Ubuntu-TR'de sor derim:

htpp://forum.ubuntu-tr.org
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisahmet

@ atillagoguslu

Bazen ek paket de kurunca G'ye basmak gerekiyor. Normalde istemez, bir farkı yok yani.

@ Λragorn

Tam olarak ne yapılabilir bilmiyorum, zira 3 yıldır GNU/Linux kullanıyorum, hiçbir dağıtımda böyle bir problemim olmadı. Ama yine de bi Ubuntu-TR'de sor derim:

htpp://forum.ubuntu-tr.org

şu an ubuntuyu indiriyorum xubuntuda karşılaştım bu sorunla, bakalım ubuntudada aynısını yapacakmı.. yaparsa zaten en mantıklısı orada sormam

size göre en iyisi hangisi? ubuntu mu xubuntu mu?
  • Altyapı olarak farksızlar. Sadece masaüstü sistemi farklıdır. Xubuntu Xfce'i kullanır ki daha hızlı çalışır normal Ubuntu'dan. Ama kullanışlılık söz konusu olduğunda Gnome'u kullandığı için normal Ubuntu daha iyidir.
  • Yav şu ati driver problemleri hala devam ediyor ve çok can sıkıcı. Ubuntu -Tr de bir kaç yol sunulmuş ama, halen mesa sürücülerinin sunduğu masaüstü performansını sağlayamıyor. Tüm ümitlerim 10.10'un kararlı sürümüne. Ati tek eli yerine iki elini uzatsa, ortada birşey kalmayacak.
  • @ knnkst

Sırf o sebep beni Nvidia kart almaya zorlattı. Artık derdim yok, mutlu mesut gidiyorum Nvidia ile
  • Ubuntu ile uyumlu calısan convert programalrı varmı (vma convert mp3) gibi örneğin
  • quote:

Orijinalden alıntı: teeKin

Ubuntu ile uyumlu calısan convert programalrı varmı (vma convert mp3) gibi örneğin

Yazılım merkezinde arattınmı ben hatırlıyorum convert falan
  • daha kurmadım win 7yi silip ubuntuya gecme niyeti içindeyim gidip geliyorum yani
    quote:

Orijinalden alıntı: Furkan*

quote:

Orijinalden alıntı: teeKin

Ubuntu ile uyumlu calısan convert programalrı varmı (vma convert mp3) gibi örneğin

Yazılım merkezinde arattınmı ben hatırlıyorum convert falan
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.