Şimdi Ara

Ubuntu ve Türevleri Ana Konu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
3
Favori
12.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya hiç program yükleyemiyorum hep hata veriyo hiç anlamadım valla flash player indiriyorum yazılar gelio bi yardımcı olun

şu hatayu verip duruyo

E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem.
    E: _cache->open() failed, please report.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 3 Temmuz 2010; 18:43:54 >
  • Arkaplanda apt-get çalışıyor, zannedersem fena problem var. Sana tavsiyem ya 9.10'u tekrar kurup 10.04'e yükselt, ya da 10.04'ü indirip kur.
  • Neyse kuralım amma uğraştırdı şu linux
  • @pisahmet
    yine ben :) Şimdi ben linux'u kurarken Vista'dan kurtulmak için sadece Linux'u kurdum, ama şimdi windows 7 kurmak istiyorum. Hafızayı nasıl ayırabilirim Linux'da bi programı falan varmı ?Dosya sistemimde yaklaşık 100 gb boş alan var, onun 60-80 gb ına windows kurmak istiyorum. Aslında Macos kurmak istiyorum ama sanırım donanımlarım uygun değil , uğraşmak zoruma geliyo :)
  • Kurduğun dağıtımda mutlaka bir disk bölümü düzenleyicisi vardır. Ubuntu kurduysan Sistem-Yönetim altında Gparted'i çalıştır. Oradan istediğin gibi disk bölümlendirmesini yapabilirsin.
  • pisahmet şimdi ben boot ettiremedim ama usb takınca install dedim windows içine kurucam hddde 30gb yer ayırsam windows üzerinden ubuntuyu o diske kurabilirmiyim hiç bölümlemeyle uğraşmasam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 4 Temmuz 2010; 13:00:40 >
  • Evet o şekilde de gayet rahat kullanabilirsin Hatta silmek istediğimde direkt olarak Windows'dan Program Ekle-Kaldır'dan kaldırıyorsun
  • Ya 9.10'dan 10a yükselticektim hatta indiriyodu ama hep internet kesiliyo o neyden kaynaklanıyo olabilir bide operayı kurdum ama nerden açıcam? son olarak bu wubiyii windows üzerinden kurarsam demo falan olmuyo dimi tüm özellikleri kullanabiliyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 4 Temmuz 2010; 16:38:02 >
  • Tamamen tüm özelliklerini taşır. Sadece Windows üzerinde bir dosya olarak gözüken sanal bir disk bölümüne kurulur, farkı odur sadece. Opera'yı Uygulamalar - İnternet altında bulman lazım.
  • Şimdi cd sürümünü indirdim bunu dvdye yazıcam hangi programla yazıyım hızı ayarlıyan nero var ama demosu var önerdiğiniz ufak bi program varmı bide şu md5 taramasımıydı onu nasıl yapıcam ?
  • CD sürümünü DVD'ye yazma problem çıkar.

Nero, Imgburn, CloneCD vs. kullanabilirsin (ImgBurn ücretsizdir)

Şu programla da MD5 konrolü yapabilirsin:

http://www.softpedia.com/get/System/File-Management/MD5-Checker.shtml
  • Cd yok usbye atıyım o zaman USB'nin fat32 neya nfts olması boot etmesini engellemez dimi ?
  • FAT32 olması daha iyi olur NTFS'de problem olabilir.
  • Şuan kurulumdayım şu kurulumdayken internete girme işi falan süper olmuş , ama şu kapat simge durumuna küçült falan neden solda sağa alabiliriz dimi ?

pisahmet bide hocam sen kaça kadar burdasın kurduktan sonra sorularım olucak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 4 Temmuz 2010; 22:29:58 >
  • ses pluginleri yüklerken

E: /var/cache/apt/archives/lock kilit alınamadı - open (11: Resource temporarily unavailable)
    E: İndirme dizini kilitlenemiyor

ekran kartını yüklerken

SystemError: installArchives() failed

hiçbişey yükleyemiyorum neden olabilir :(
  • Ekran kartı ses codec problemlerini çözdüm şimdiki problemler

*Laptopun kapağını kapatınca uyku moduna alıyor onu nasıl kendime göre ayarlıyabilirim
    *Wireless elle bağlanıyorum nasıl başlangıçta otomatik bağlattırabilirim
    *Operada firefoxda DH fontu falan çok kötü onu kendim seçebilirmiyim
    *Filmlere dizilere altyazı ekleyemiyorum onu nasıl tanıtabilirim

Teşekkürler :)

Şimdi mkv. için codec yükledim ondan sonra tüm videolarda şu sorun ortaya çıktı
     Ubuntu ve Türevleri Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 5 Temmuz 2010; 1:21:11 >

• laptop kapagi icin aslinda guc yonetimi ayarlarinda bir secenek vardi ama hangi akla hizmetse kaldirmislar. o yuzden temrinali acip su komutlari vermen lazim

gconftool-2 --type string --set /apps/gnome-power-manager/buttons/lid_ac "nothing"

gconftool-2 --type string --set /apps/gnome-power-manager/buttons/lid_battery "nothing"

kablosuz sifresini yazinca sifreyi saklamak icin baska bir program cikiyor. onu iptal etmelisin.

bir cok site microsoft fontlari kullandigi icin firefox'da yazi tipleri kotu gorunuyor.

sudo apt-get install msttcorefont

komutu ile ms fontlarini yukleyebilirsin.

fimlerde alt yazinin gorunmesi icin hemen hemen tum programlar icin gecerli yol film ve altyazi isminin ayni olmasi. mesela windowsda mpc alt yazi dosyasini atinca filmi kapatirken bs player altyaziyi ekliyor. bu ve son sorun icin vlc player yuklemeni tavsiye ederim.

• Fontları yüklerken şöyle bi şey geldi E: msttcorefont paketi bulunamadı

bide altyazılar zaten aynı adda demin okudu ama ı lar y falan yani dil değişik

Edit : wine yükledim fontlar düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 5 Temmuz 2010; 11:44:41 >
  • Altyazı sorununu şöyle resimle gösteriyim

Ubuntu ve Türevleri Ana Konu
  • Totem Player'da UTF8 ayarları olması lazım ama yerini bilmiyorum şahsen. Seçeneklerden bir gözat.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.