Şimdi Ara

Ubuntu ve Türevleri Ana Konu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
3
Favori
12.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunların hepsi farklı masaüstü sistemlerini kullanır, bu biraz bilgisayarın gücüne göredir. Ubuntu Gnome masaüstü sistemini kullanır, Canonical resmi olarak destek verdiği için en iyi hali budur. Kubuntu KDE masaüstünü kullanır ki sizin bilgisayara önermem bunu. Xubuntu Xfce masaüstünü kullanır, sizin bilgisayar da gayet güzel çalışır. Lubuntu LXDE masaüstünü kullanır ki sizin bilgisayarda uçuş moduna geçer, o kadar hafif ve hızlıdır. Edubuntu ise eğitim amaçlı bilgisayarlar içindir, normal masaüstü sistemler için değil.

Şimdilik normal Ubuntu'yu deneyin derim, sizin bilgisayarda iyi çalışacaktır. Hatta birkaç iyi yapılandırmayla gayet performanslı olacaktır Ayrıca kurulumda istediğiniz dili seçebilirsiniz, internet bağlanıtısını kullanarak her türlü dili otomatik olarak yükleyebilirsiniz

• Ben laptop kullanıyorum

İntel T4400 çift çekirdek işlemci
    2GB RAM
    Nvidia G210M 512 mb ekran kartı

hangi sürüm daha verimli olur ?
  • Sizin sistem gayet iyi, her türlüsü çalışır.

Ve şunu tekrar söylüyorum, bunların hepsinin alt yapısı aynı. Sadece masaüstü sistemleri farklı o kadar. Bi önceki arkadaşa KDE'li sürümünü kullanmamasını söyledim çünkü KDE iyi bilgisayar isteyen bir masaüstü sistemi. En azından tek çekirdek 2.6 Ghz üstü veya çift çekirdek 1.6 Ghz üstü işlemci ile birlikte 1 GB bellekli bilgisayarda gayet rahat çalışır. Diğerleri ise bundan çok daha az ister.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisahmet

Bunların hepsi farklı masaüstü sistemlerini kullanır, bu biraz bilgisayarın gücüne göredir. Ubuntu Gnome masaüstü sistemini kullanır, Canonical resmi olarak destek verdiği için en iyi hali budur. Kubuntu KDE masaüstünü kullanır ki sizin bilgisayara önermem bunu. Xubuntu Xfce masaüstünü kullanır, sizin bilgisayar da gayet güzel çalışır. Lubuntu LXDE masaüstünü kullanır ki sizin bilgisayarda uçuş moduna geçer, o kadar hafif ve hızlıdır. Edubuntu ise eğitim amaçlı bilgisayarlar içindir, normal masaüstü sistemler için değil.

Şimdilik normal Ubuntu'yu deneyin derim, sizin bilgisayarda iyi çalışacaktır. Hatta birkaç iyi yapılandırmayla gayet performanslı olacaktır Ayrıca kurulumda istediğiniz dili seçebilirsiniz, internet bağlanıtısını kullanarak her türlü dili otomatik olarak yükleyebilirsiniz

Teşekkür ederim. 32 64 arasında ki farkı söyler misiniz? 64'ün daha yüksek performansa sahip olacağını düşünüyorum ama indirme bağlantısında ev kullanıcıları için 32 önermişler. Bunun nedenini anlayamadım.

Edit: Biraz araştırma yaptım. 32 savunanlar var 64 savunanlar var stabilite kavgaları var. 64'ün performansı daha etkili olsa da sanırım benim bilgisayarımın sağlatabileceği bir yük değil. 32 Kurmaya karar verdim.

USB Flash ile kurulum yapacağım. Şunu sormak istiyorum. Linux/ubuntu Fat32 kullanıyor galiba, bir kez Fat32 yaptığım zaman tekrar ntsf ve windows'a dönmem sorun yaratacak mıdır? Gerçi merakımdan sordum. Seveceğime inanıyorum ubuntuyu

Edit2: Biraz daha yorumları okudum ve 64 bit savunucularının hâla 32 bite nazaran daha yüksek çoğunlukta olduğunu gördüm. Kararsızım. Önerileri bekliyorum. Audio/Video convertinden bahsetmiş biri, böyle işler yapacaksanız 64 demiş. Hala kararsız durumdayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 30 Haziran 2010; 23:56:15 >

• VMware ile Ubuntu kurmaya çalışıyorum ve bir yerde kalıyorum, burda ne yapmam gerekiyor?

• quote:

Wine ile çalışan hiçbir yazılım %100 kararlılıkla ve performansla çalışmaz. Size tavsiyem, ya PlayOnLinux ile deneyin ya da Rhytymbox'a alışmaya çalışın. Kurtlu Elma iTunes'u GNU/Linux'a da çıkartsa hiçbir problem olmaz aslında.

Teşekkürler, birde linux da youtube ayarlarını nasıl yapacağım ?
  • @ Haplo

64Bit'in normal kullanıcı için getirisi yok. Bilgisayarınızda yüksek çözünürlüklü video dönüştürüyorsanız, çok büyük boyutta dosya şifreleme veya şifre kırma yapıyorsanız, kısacası bilgisayarı tam güçle kullanıyorsanız ve yazılımınız 64Bit'e tam uyarlanmışsa fark ediyor. 64Bit daha çok profesyonel işlerde ve sunucu sistemlerinde tercih ediliyor. Bence hiç gerek yok

Linux dağıtımları FAT32 dosya sistemini kullanmaz. Genel olarak ext3-ext4 gibi dosya sistemleri kullanılır. Şayet disk bölümlendirmesini bilmiyorsanız WUBI destekli kurulumu deneyin. Disk bölümlendirmesi yapmadan Windows'un içine kurar, beğenmediğinizde program ekle-kaldırdan kaldırırsınız.

@ Kef14

VirtualBox ile dene

@ emre_14

Normal bir hosts dosyası içeriği bul. Şahsen ben Youtube Jacker 7'den aldım. Konsola gir ve sudo gedit /etc/hosts komutunu ver. Şifreni yaz, dosya açıldığında içeriği kopyala-yapıştır-kaydet. Ardından ağ programcığından bağlantıyı kes ve bir daha bağlan

• Teşekkürler. Sistemim için Xubuntu tavsiyesi geldi. 32bit Xubuntu indiriyorum. Okumaya başladım ama alışmak biraz zaman alacak gibi gözüküyor. Önemli değil. Linux bilmek ayrıcalıktır.

Edit: Klasik windows sorunlarından ötürü olsa gerek boot sorunu yaşıyorum bootable usb flash yarattım boot edemiyorum.http://forum.donanimhaber.com/m_40923191/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40923191

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 1 Temmuz 2010; 6:33:20 >
  • @pisahmet
    Son sorularımı soruyorum şimdi ; ben yaklaşık 4-5 ay önce bedava ubuntu ve kubuntu getirtmiştim şuan elimde var ubuntu desktop edition 9.10 kurucam bunu kurmamda sorun varmı yoksa en yenisinimi indiriyim bi fark yoksa hiç uğraşmıyım diyorum bide kurduktan sonra açılışta sorucakmı işletim sistemini sonra sorun olmasın windows 7 açılmaz falan
  • quote:

@ Haplo

64Bit'in normal kullanıcı için getirisi yok. Bilgisayarınızda yüksek çözünürlüklü video dönüştürüyorsanız, çok büyük boyutta dosya şifreleme veya şifre kırma yapıyorsanız, kısacası bilgisayarı tam güçle kullanıyorsanız ve yazılımınız 64Bit'e tam uyarlanmışsa fark ediyor. 64Bit daha çok profesyonel işlerde ve sunucu sistemlerinde tercih ediliyor. Bence hiç gerek yok

Linux dağıtımları FAT32 dosya sistemini kullanmaz. Genel olarak ext3-ext4 gibi dosya sistemleri kullanılır. Şayet disk bölümlendirmesini bilmiyorsanız WUBI destekli kurulumu deneyin. Disk bölümlendirmesi yapmadan Windows'un içine kurar, beğenmediğinizde program ekle-kaldırdan kaldırırsınız.

@ Kef14

VirtualBox ile dene

@ emre_14

Normal bir hosts dosyası içeriği bul. Şahsen ben Youtube Jacker 7'den aldım. Konsola gir ve sudo gedit /etc/hosts komutunu ver. Şifreni yaz, dosya açıldığında içeriği kopyala-yapıştır-kaydet. Ardından ağ programcığından bağlantıyı kes ve bir daha bağlan

Tekrar teşekkürler . (:

• USB flash boot olayını sonunda yaptım. USB'den xubuntuyu çalışrtır dediğimde yüklemeye geçti sandım bekledim baya ama hiçbişey olmadı. ESC ye bastım arkada çalışan daha doğrusu çalışamayan hatalar gördüm. Nedir bu? USB'den niye çalıştıramadım? Direk kuruluma geçsem? Tehlikeli galiba bu durumda?

• i/o error dedigine gore flash diske yazdirirken sorun cikmis en iyisi cd ile denemek.
  • Flash biçimlendirmesi sırasında autorun.inf silinemedi gibi ibarelerle karşılaştım. Şimdi tekrar deniyorum. Boş CD'm olmadığı için kalıbı yazdıramadım. DVD ye yazmıyor.

Edit: Flash disk'in içini tüm gizli ve sistem klasörlerini görecek şekilde açtım ve bulunan tüm dosyaları unlocker ile açarak sildim. Tekrar usb flash boot hazırladım. Bu sefer adı da değişti PENDRIVE oldu. Sanırım gerçekten oldu bu sefer. Az sonra deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 1 Temmuz 2010; 12:14:23 >
  • usb bellegi bicimlendirmek icin hpformattool kullanin. fat32 olarak bicimlendirince boot edilebilir oluyor. baska bir seyle bicimlendirince olmayabilir. iso'yu yazdirmak icin unetbootin kullaniyorsunuz herhalde ?
  • Bu sefer daha farklı bir sorun aldım. Xubuntu ekranı oluyor ekranda bekliyorum birşey gerçekleşmiyor. İşlem de yapmıyor gibi gözüküyor. Esc ye basıyorum bende sonra bu kodların bulunduğu ekranı görüyorum. Hatalar gidip gelmeye devam ediyor. Ctrl+alt+del kombinasyonu ile sonlandırıyorum işlemi windows başlıyor.

Birde USB'yi ilk boot göstermek için önce hdd sürücülerde usb-hdd yi 1'e alıp C:\ D:\ nin bulunduğu hdd yi 2 ve G:\ H:\ nin bulunduğu hdd yi 3 yapıyorum. Bundan sonra boot sıralamasında USB-HDD çıkıyor. Yoksa USB-hdd bootlarda görünmüyor. Boot sıralamasını da usb-flash 1, dvd 2 olarak yapıyorum. Acaba burda bir yanlışlık mı var? hdd sürücüleri 1 usb 2-3 hdd olarak sıraladığım için bir hata oluyor olabilir mi? Ama dediğim gibi bunu yapmazsam bootlarda usb görünmüyor. hdd-olmayan floppy ve dvd görünüyor. Kalıbı ise DVD'ye yazdıramıyorum. CD mi istiyor ille anlamadım.

Edit: bootable usb için "Universal-USB-Installer-v1.6.6" kullanıyorum. kurmaya çalıştığım sürüm ise "xubuntu-10.04-desktop-i386"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 1 Temmuz 2010; 12:46:06 >

• @ Furkan

9.10 kurup internetten güncelleme yaparak 10.04'e de geçebilirsin ama boşuna uğraşmadan 10.04'ü indirip kur derim Kurulumdan sonra bilgisayarındaki tüm işletim sistemleri taranıp bir liste şeklide MBR'ye yazılacak ve açılışta istediğini seçeceksin

@ Haplo

Unetbootin'i kullanmanı tavsiye ederim, en problemsizi odur:

http://unetbootin.sourceforge.net/

• Abimin laptop ile kalıbı dvd ye yazdırabildim. Boot ettim bu sefer farklı olarak başlangıçta dil seçtirdi. Türkçe seçtim. Ve kurmadan başlat olayına bastım. Read olmadı gibi bir hata aldım. Bir daha denedim yine okuyamadı. Kurulum da başlamadı. Ben anlamadım ne yapsam olmuyor. Bayat tadı vermeye başladı bu uğraş artık. İki gündür ubuntu kurmaya çalışıyorum.
  • DVD yerine CD kullanın. Ve en fazla 16x hızında yazdırın.

Veya Unetbootin ile USB belleğe açın kalıbı.
  • Elime malesef boş CD yok. DVDyi 2.4x hızda yazdım. Daha yavaşı yoktu. Unetbootin ile bootable usb flash oluşturup bir deneyeceğim şimdi.

Edit: Yalnız unetbootinde 10.04 Netinstall, 10.04 Hdmedia ve 10.04 Live var benimki hangisi? Burda ilk sayfadan 32bit Xubuntu'u indirmiştim. "xubuntu-10.04-desktop-i386.iso"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 1 Temmuz 2010; 15:40:32 >
  • Unetbootin'dekiler es geçin. Aşağıda "Disk Image" diye bir kısım var. Oradan Xubuntu'nun disk kalıbını seçeceksiniz. Ardından aşağıdan da USB belleğinizin sürücü harfini. Ve Tamam'a basacaksınız.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.