Şimdi Ara

Ubuntu ve Türevleri Ana Konu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
3
Favori
12.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pisahmet

Unetbootin'dekiler es geçin. Aşağıda "Disk Image" diye bir kısım var. Oradan Xubuntu'nun disk kalıbını seçeceksiniz. Ardından aşağıdan da USB belleğinizin sürücü harfini. Ve Tamam'a basacaksınız.

Vuhuu
    Su anda xubuntudan yaziyorum Unetbootin 'se yaradi/ sanirim yukleme yapip turkce yaptigim zaman turkce karakter sorunu da kalkacaktir/ Tesekkurler/

• Kuruluma geçtiğinizde sol tarafta diller kısmı var. Oradan Türkçe'yi seçerseniz, sistem Türkçe olarak kurulacak, gerekli klavye ayarları sorulacak ve Xfce masaüstü sisteminin Türkçe'leştirme paketleri internet üzerinden otomatik olarak indirilecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisahmet

@ Haplo

64Bit'in normal kullanıcı için getirisi yok. Bilgisayarınızda yüksek çözünürlüklü video dönüştürüyorsanız, çok büyük boyutta dosya şifreleme veya şifre kırma yapıyorsanız, kısacası bilgisayarı tam güçle kullanıyorsanız ve yazılımınız 64Bit'e tam uyarlanmışsa fark ediyor. 64Bit daha çok profesyonel işlerde ve sunucu sistemlerinde tercih ediliyor. Bence hiç gerek yok

Linux dağıtımları FAT32 dosya sistemini kullanmaz. Genel olarak ext3-ext4 gibi dosya sistemleri kullanılır. Şayet disk bölümlendirmesini bilmiyorsanız WUBI destekli kurulumu deneyin. Disk bölümlendirmesi yapmadan Windows'un içine kurar, beğenmediğinizde program ekle-kaldırdan kaldırırsınız.

@ Kef14

VirtualBox ile dene

@ emre_14

Normal bir hosts dosyası içeriği bul. Şahsen ben Youtube Jacker 7'den aldım. Konsola gir ve sudo gedit /etc/hosts komutunu ver. Şifreni yaz, dosya açıldığında içeriği kopyala-yapıştır-kaydet. Ardından ağ programcığından bağlantıyı kes ve bir daha bağlan

Teşekkürler, VirtualBox ile sorunsuz kurulum oldu

• Kurulum sırasında D:\ diskimi Media/D satırı altında ntfs olarak dokunmadan bırakmıştım. Kurulum sonrasında ntfs-config ile düzenleyebileceğim söylendi. Bende öyle yaptım fakat;

Kurulumda G:\ diskini Media/G olarak atamıştı. Fakat ntfs-config ile D:\ ve H:\ yi /media/D ve /media/H olarak atıyor. Bunu Media/G 'nin yanına koyamıyorum. Yani G:\ yerel diski Media/G de; D:\ ve H:\ ise media/D ve media/H de ayrıca media/ içinde floppy ve floppy0 adında iki klasör daha bulunuyor. Çözüm önerileri bekliyorum. Yoksa bunları Media/* içinde göstermem için tekra mı kurulum yapmam gerekiyor?

Birde Harici / Dahili aygıt için yazma desteğini etkinleştir seçeneği sadece disk koruma amaçlı mı? Yani yazma desteğini etkinleştirirsem bu disklere direk indirme ve yazdırma yapabilirim mi demek oluyor? Teşekkür ederim.

bu arada ubuntu da windowsdaki task manager a karşılık gelen uygulama ve klavye kısayolu nedir? ctrl+alt+del yaptım refleks haliyle, ekran gitti siyah ekran geldi parola girdim tekrar buraya döndüm

Edit: Sorun çözüldü. ntfs-config ile bu sefer Media/G yi media/G ye taşıdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 2 Temmuz 2010; 2:52:23 >

• @pisahmet
    demin kuruluma geçtim ubuntuyu ama disk bölümlendiriyorum ext3 ext4 hepsini denedim ileri deyince dosya kökdizini seçiyo diyo geçemiorm orayı
  • Disk bölümünü ayarlarken Bağlama Noktası olarak "/" adresini seçmelisin. Bu senin kök dizinin olacak ve Ubuntu buraya kurulacak.

Ubuntu ve Türevleri Ana Konu
  • Tamam onu hallettim ama daha kötü bi sorun var :( kurulumda hata veriyo

[Erro5]input / output error diyo harddisk kaynaklı galiba
  • Tahminen ya indirdiğin kalıpta bir hata var ya da CD'ye hatalı yazıldı. Bence USB bellekle kurmayı dene. Zira USB bellekle yapman hem daha hızlı, hem de daha sorunsuz olacaktır.
  • cd orjinaldi bedava dağıtımdan almıştım , boyutu kaç mb son sürümün ? bide usb kurulum için anlatım varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 3 Temmuz 2010; 14:58:10 >
  • İnternetten indireceğin CD kalıbı ile sana gelen CD'nin hiçbir farkı yok, istersen MD5 kontrolü ile bakabilirsin. İkisi de aynı boyuttalar ortalama 700 MB.

Şöyle dene. Windows üzerinden herhangi bir programla (Nero, Imgburn, CloneCD gibi) Ubuntu CD'sinin ISO kalıbını al. Ardından aşağıdaki programı indir:

http://unetbootin.sourceforge.net/

Programı aç, Disk Image kısmından Ubuntu'nun kalıbını seç, aşağıdan da USB belleğini seç ve Tamam'a bas. Bittiğinde bilgisayarını o USB ile aç ve kur :

• Peki usbnin içinde bilgiler var formatlamam gerekirmi usbyi ?
  • Onları USB'deki ayrı bir klasöre at, YEDEK diye. USB belleğin formatlanmayacak. Sadece dosya kopyalanacak. İş bittikten sorna yapman gereken tek şey YEDEK klasörü hariç herşeyi silmek ve bu klasördeki herşeyi yeniden asıl yerlerine koymak olacak.
  • Tekrar merhaba şuan ubuntudan yazıyorum çok beğendim valla ama yine büyük sorunlar var şuan wirelessdan bağlanamıyorum ethernet kablosunu takıp bağlandım ses falan hiçbişey çalışmıo driverları nasıl yüklücem ? yardımcı olursanız sevinirim
  • Konunun ilk sayfasında gerekli herşey var. Önce ekran kartı sürücülerini kur. Ardından Kodekler ve Diğer yazılımlar kısmından devam et. Kablosuz ağ kartı için de birşeyler bakıcaz artık.
  • Donanım sürücülerine giriyorum ama malesef bişey yok :(

SS ;

• resimde ses simgesi olduguna gore ses calisiyor olmali. ilk sayfadaki anlatildigi gibi kodekleri kurmayi dene.
    wireless kartin chipseti nedir? mesela realtek, ralink, intel gibi...

bir de son surumu indirip deneyebilirsin. galiba bu karmic surumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 3 Temmuz 2010; 16:26:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN
    bir de son surumu indirip deneyebilirsin. galiba bu karmic surumu.

Ben de diyom neden Karmic görünüşü var bu Ubuntu'da

Arkadaş haklı, son sürümü denemen daha mantıklı olur
  • Arkadaşlar wireless ;

Atheros AR5B93 driverı bulursanız çok sevinirim :) , bide bu yarı ingilizce yarı türkçe , 9.10 sürümü hiç format atmadan yeni sürüme yükseltebilirmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 3 Temmuz 2010; 18:10:51 >
  • Wirelessıda hallettim bi şekilde şimdi opera linux sürümü indirdim ama şöyle bi hata veriyo

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.