Şimdi Ara

Ubuntu ve Türevleri Ana Konu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
3
Favori
12.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pisahmet

Bir de şöyle deneyin, önce şu komutla gerekli yazılımı kurun:

sudo apt-get install envyng-core

Ardından şu komutla da yazılımı başlatın:

sudo envyng -t

Yönergeleri takip ederek kurmayı deneyin, o da olmadı elle kurmak gerekebilir.

1) envy Ubuntu'nun kendi sürücü kurulumunun muadili değil mi?
    2) Elle kurulum derken sürücüye ait *.run uzantılı paketinin el ile kurulumunu mu kastettiniz?
    2-a) Elle kurulum, otomatik kurulumdan daha deneysel/gelişmiş/hata oranı yüksek bir yol değil mi?

Teşekkürler.

¿

• 1) Ubuntu'nun varsayılan aracı kimi zaman problem çıkartabiliyor. İşte o zaman Envy'i denemek gerekiyor. Aynı sürücüyü kullanır ikisi de.
    2) Evet
    3) Tamamen öyle. Neden yazdım? Son çare o olduğu için.
  • Ben de kubuntu kullanıyorum, 10.04 sürüm. Merak ettiğim şey Kubuntu'da windows'ta olduğu gibi partisyonları içindeki verileri kaybetmeden yeniden düzenleyebileceğimiz bir program var mı?
  • Kubuntu dahil birçok GNU/Linux dağıtımında Gparted adlı disk bölümü düzenleyicisi yazılımı yüklü gelir. Ve bu yazılımla sorunsuzca disk büyültme-küçültme yapılabilir
  • Merhaba bişey sorucam şimdi benim harddiskim 2 bölüm c'de windows 7 kurulu d'de ise film müzik falan var ama çok boş alan var d'ye ubuntu kurabilirmiyim ?
  • Disk bölümlendirmesi yapmadan D'ye Ubuntu kurabilir, memnun kalmazsanız hiç uğraşmadan Windows üzerinden Program Ekle-Kaldır yolu ile kaldırabilirsiniz
  • Selamlar .
    2 günlük ubuntu kullanıcısıyım, şu anda bir sorun yok ama iPod Shuffle'ım için iTunes kullanmak zorundayım.
    Rhytymbox u denedim ama iTunes kadar ısınamadım. İnternette araştırdım iTunes yükledim Wine ile açılıyor ama program bir süre sonra donuyor ve hata veriyor.
    Bunu nasıl halledebilirim?
  • Wine ile çalışan hiçbir yazılım %100 kararlılıkla ve performansla çalışmaz. Size tavsiyem, ya PlayOnLinux ile deneyin ya da Rhytymbox'a alışmaya çalışın. Kurtlu Elma iTunes'u GNU/Linux'a da çıkartsa hiçbir problem olmaz aslında.
  • pisahmet peki hangi sürümü önerirsiniz ben daha çok tema görsellik işleriyle uğraşıyorum bu konuda en stabil sürüm hangisi ?
  • Kararlılık konusunda Ubuntu ne ise tüm türevleri de odur. Zira hepsi aynı tabanı kullanıyor. Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu, Mint, Ultimate Edition falan hiç fark etmez. Masaüstünün görselliği olsun diyorsanız şahsen ben normal Ubuntu derim :) Zira etkinleştirilebilen Compiz Fusion efektleri daha fazla ve iyi :)
  • Zor bişeymiki Compiz Fusionu etkinleştirmek ?
  • Bende linux'a geçeceğim.Bıktım Windowsdan.Tabi sırf linux kullanmak olmaz bazı temel programlar için windows şart gibi.
    İlk olarak ubuntuyu denemiştim hoşuma gitti.Ardından xubuntuyu kurdum ubuntuya göre daha performaslı geldi.
    @pisahmet
    Lubuntu deneyecektim ama wubi desteği olmadığı için yada ben öyle biliyorum kuramadım.Bir bilgin var mı?
  • @Furkan

Normal Gnome'la birlikte gelen Ubuntu, daha iyi bir Compiz Fusion desteğine ve entegrasyonuna sahiptir. Kubuntu ise tamamen CF temelli KDE masaüstü efektlerini kullanır ama sayısı ve görselliği biraz daha azdır. Diğer masaüstü sistemlerine aslında CF yüklenebilir ama biraz uğraştırıyor.

@gunship

Şu adresden WUBI'yi indir:

http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/windows-installer

Ardından Lubuntu CD'sini kullanarak yükleyebilirsin.
  • Teşekkürler.Lubuntu kurulumunu anlatan bir konu gördüm cd ile kurulum yaparken disk alan ayarlarında yan yana kur seçeneği varmış wubiye ihtiyaç yok o zaman.İso kalıbı duruyor bir kenarda bir ara cd'e yazıp onuda bir deneyeyim.Artık üçü arasında birini seçeceğiz.
    http://doctus.org/showthread.php?t=46877
  • @gunship

Zaten normal kurulumu bu şekilde. Buradan 1. sayfaya geçersen kurulum rehberi ve kurulum sonrası işe yarar şeyler bulabilirsin. WUBI kurulumu daha çok acemilere ve disk bölümlendirmesini beceremeyenlere yarıyor. Dürüst olmak gerekirse disk bölümlendirmesi hiç de karmaşık bir olay değil bence
  • gparted cevabi icin tesekkurler ama Kubuntu'da bu yoktu. Software managament'ten yukledim ve calistirdim fakat ext4 partisyonunun boyutunu degistirmeme izin vermiyor ! Bu ne sebepledir ve nasil degistirebilirim ? Kubuntu'da yuklu gelen baska bir partisyon yazilimi mi vardir? Bu sebeple mi ben extradan gparted'i kurmus oldum kubuntuma ? Su an 50 Gb'lik ext4 partisyonu gparted de karsimda secili ama gparted'de resize/move butonu deaktif durumda. Diger partisyonlarda ise aktif ! Nedir bunun sorunu ? Bu arada bu baslik altinda verdigin bilgiler icin ulkem adina, halkim adina, insanlik adina tesekur ederim :) Haa e tabi kendi adima da tesekkur ederim.
  • Peki photoshop dreamweaver çalışıyormu ubuntuda ?
  • @jiddi

Kullandığın Kubuntu'nun yüklü olduğu disk bölümünü büyültemez-küçültemezsin. Çünkü o anda çalışır durumdadır. Normal bir Ubuntu CD'si ile açıp, bilgisayarındaki tüm bölümleri düzenleyebilirsin.

@Furkan

Şöyle bir durum var. Bahsettiğin programların sadece Windows uyumlu sürümleri var. O yazılımların geliştiricileri GNU/Linux sürümü üretmiyor. Dolayısı ile GNU/Linux'da bu yazılımları bulamazsın. Önünde iki seçenek var:

1) Öykünücü (emülatör) yazılım kullanarak Windows sürümü çalıştırmak. Wine adlı bir yazılımla yapılır. Yazılımların çalışma garantisi yoktur, çalışsa bile %100 kararlılık ve performansla çalışmaz.

2) Alternatiflerini denemek. Bahsettiğin programların GNU/Linux'daki alternatifleri var. Kullanmayı deneyebilirsin ama büyük ihtimalle alışkanlıklarına yenik düşecek ve kullanamayacaksın.

• Bu kötü oldu işte
  • Merhaba. Önceki iki sayfada soruldu mu bilmiyorum ama biri kısaca ubuntu, kubuntu, xubuntu, edubuntu vesaire vesairenin farkını söyleyebilir mi? Ayrıca 32 64 tavsiyenizi de almak isterim. Bilgisayar özelliklerim Amd Athlon 64 3200+ 2.00 GHz 512ram (2x 512 di biri bozuldu galiba şu an böyle gösteriyor) Asus X1050 de ekran kartı. Kullanım amacım internet ağırlıklı olacak.

Açmış olduğum bu konuya bakarsanız neden değişim istediğimi görürsünüz. Buna göre tavsiye edeceğiniz ubuntu değişebilir belki. Ayrıca İngilizce veya Türkçe olması konusunda bir sıkıntım da yoktur. İyi olan tavsiyenizi bekliyorum. Teşekkürler.

http://forum.donanimhaber.com/m_40895524/tm.htm

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.