Şimdi Ara

Ubuntu ve Türevleri Ana Konu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
3
Favori
12.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • autocad ticari bir sürüm olan red-hat'de çalışmaktadır onun dışında resmi destek yok adobe ürünleri wine ile çalıştırılabiliyor ama autocad'i bilemem
  • Güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradoxical_boy

quote:

Orijinalden alıntı: Madrox.theSage

arkadaşlar ubuntuda solidwork autocad gibi programlar çalışıyormu??

Bahsettiğin programlar sadece Windows platformları için üretiliyor. Ubuntu'nun altyapısı (Linux) ile Windows'unki aynı olmadığı için çalışamaz, mutlaka Linux sürümü olması gerekiyor.

Diğer bir seçenek ise öykünücü (emülatör) yazılımları kullanmak. Ubuntu (ve diğer Linux dağıtımlarında) Wine adlı yazılım ile Windows programlarını BELLİ BİR ÖLÇÜDE çalıştırabiliyorsun. Yazılımın çalışıp çalışmaması kesin değil ve verimlilik-performans kaybı söz konusu. Öykünüm (emülasyon) ile çalıştığı için böyle.

Wine kendini emulatör olarak kabul etmiyor.WINE in açılımı (Wine Is Not an Emulator) Wine ile linux altında autocad çalıştırabiliyorum ve uzun zamandır kullanıyorum. (ubuntu sürümleri ile) Ben 2008 sürümünü kullanıyorum, tek eksiği aktivasyon sayfasının gösterilememesi idi şimdi durum ne bilmiyorum. Ancak 2006-2004 ve 2000 sürümleri sorunsuz şekilde kullanılabiliyor.http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=86 adresinde wine ile çalıştırılabilen/çalıştırılamayan autocad sürümleri ile ilgili bilgiler var. Gold olanlar sorunsuz şekilde kurulup çalıştırılanlar, diğerleir ise kurulum veya çalıştırma sırasında bazı özellikleri devre dışı olanlar. Garbage ise kurulumu hata verenler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brucelee -- 13 Mayıs 2010; 9:43:30 >

• debian ı onerırım ben pure debıan
  • teşekkürler rehberler için.bir de olmazsa olmaz programları eklerseniz iyi olur
  • quote:

Olmazsa olmaz programlar derken ??

ne biliyim mesela msn,bsplayer,winrar,alcohol,everest,photoshop vs'nin linux versiyonları.
    ubuntu'yla gelen aynı amaca yönelik programları kullanmalı mı yoksa daha iyisi var mı?
    bunun gibi bişiler işte
  • Söylediklerinin GNU/Linux platormuna uygun sürümleri üretilmiyor. (Veya birisi ürettirtmiyor) Bana GNU/Linux'daki yazılımlar gayet yeterli. (Tabi PS'ye karşı GIMP'in pek bişey edeceğini zannetmem)

Zaten Ubuntu gibi kullanıcı dostu dağıtımlarda gündelik iş için gerekli herşey varsayılan olarak gelir. Sen sadece Ubuntu üzerinden kodekler ve diğer özgür olmayan yazılımları kurarsın, ondan sonra istediğini yaparsın. İnternet, sohbet, film-müzik, ofis, vs.
  • bana da öyle geldi de belki daha iyisi vardır diye danışayım dedim.teşekkürler tekrar cevap için.

bir de bir şey sorayım.ubuntu açılıp kapanırken grafiklerde kaymalar oluyor.boot ekranında titreme-kayma başlıyor.mor ekranda renklerde kayma.sonra normal , sorunsuz kullanıyorum.kaparken yine renklerde kayma vs.herhangi bir zararı yok ama nedenini merak ettim.
    10.04 versiyonu ati 3650 ekran kartı/sahipli sürücü kullanıyorum
  • Bu sorun genel bir durum, herkesde var. Bende de benzer şeyler oluyor. Ubuntu-TR forumlarında birkaç çözüm yolu var. Kendimde deneyip olumlu sonuç alırsam buraya da yazarım
  • Ubuntu 10.04'ü Full Hd digital çıkıştan hatasız kullanan var mı arkadaşlar?

ne yaptıysam olmadı (1024x768) driver yüklemesinden sonra'da zaten hiç açılmıyor monitör kendisini kapatıyo

9.10 da böyle bi sorun yoktu dış kaynaklarda çekirdekten gelen bir hatanın olduğunu okudum ne kadar doğru acaba?
  • Maalesef kendi adıma bildiğimi söyleyemicem, Ubuntu-TR'de de yazmışsınız zaten.
  • quote:

LUBUNTU:

En son kararlı sürüm: 10.04 Lucid Lynx
    İndirme bağlantıları >>> 32Bit

Yukarıdaki bölümde download bağlantısı eksik. Bağlantı;

http://people.ubuntu.com/~gilir/lubuntu-10.04.iso
  • ati x serisi kartlar için (x1400) ubuntuda ciddir bir donanım problemi var, ubuntunun başta kurulumda kendi indirdiği ekran kartı driverları ati driverları değil. sanırım mesa driver diye geçiyor, hal böyle oyunca 3boyutlu uygulamaları kullanamıyorsunuz, mesela compiz fusion, en cok kullanmak istediğim buydu fakat kartın kendi driver desteği olmadıgı için compiz kurulumunu yapsamda ekran ayarlarında en son cıkması gereken tercihler ikonu belirmiyor. Sorunu araştırdım driver sorunuymuş.

Sırf bu yüzden ubuntu'yu kaldırdım, eger yardım edebilecek varsa dinlemeye hazırım.
  • quote:

Kurulumdan sonraki Donanım Sürücü'leri yazılımından gerekli ATI sürücülerini kurdunuz mu?

orada görünmüyor, gösterilecek sunucu yok diyor malesef
  • tercih ettiğiniz bi müzik oynatıcısı var mı?

ben mimorak diye bişi kullanıyorum ötekileri bü türlü kullanamıyorum ya sürükleyip şarkı atamıyorum yada atıyorum kapatınca gidiyo istediğimtek özellik bi kerelik şarkıları atmam sonra açınca şarkıları dinlemek aimp2 veya winamptaki gibi.
  • @erkayer62 sudo apt-get install audacious
  • o değil sistem çöktü :D ilgisayarı açıyorum şifreyi giriyorum masaüstünde sadece konut sayfası geliyor?
  • HDD leri masaüstüne getirmek isyiyorum ama hata veriyor bide windowsa ayrılan hdd yi sistem açılır açılmaz bağlanmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim

hata:

"320 GB Sabit Diski: 290 GB Dosya Sistemi" kopyalanırken hata.,
    Dosya /home/cheer/Masaüstü içerisine kopyalanırken bir hata oluştu.
    Bağlanılabilir dosya açılamıyor
  • Öncelikle merhaba.
    Elimde İbm Thinkpad R40 laptop var.
    Win xp kurulu. Xp den sıkıldığım için Ubuntu kurmaya karar verdim ama bir kaç sorum olacak.
    1.ubuntuda herşey komutlar ilemi gerçekleşiyor.
    2.ekran kartı ati driver ile ilgili sorun yaşarmıyım?
    3.wireless sorunu olurmu?
    4.bilgisayarda genel olarak film izlemek, okey oynamak(internetten), müzik dinlemek gibi şeyler yapacağım bunlarla ilgili sorun yaşarmıyım?
  • Dediğin gibi cd yi takıp çalıştırdım iyi güzelde wireless kartı çalışmadı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.