Şimdi Ara

Ubuntu ve Türevleri Ana Konu (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
3
Favori
12.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: paradoxical_boy

Kablosuz ağ bağdaştırıcısının yonga seti nedir bi bakar mısınız Windows'dan ?

Sorması ayıp nereden bakıcaz?
  • Şahsen o model için ne yapılabilir bilmiyorum. Ama isterseniz Ubuntu-TR forumunda bi sorun:

http://forum.ubuntu-tr.org/index.php/board,21.0.html
  • Ubuntu Ultimate Edition 2.7 (Lucid Lynx temelli) çıktı! İndirme bağlantıları:

32Bit DVD - 64Bit DVD
  • hayır normal masaüstüsü var tabi windows gibi değil ama zamanla alışırsın benimde ekran kartı ati ben hiç bi rosrun yaşamadım kurduktan sonra yeni driver buluyo atinin sende etkinleştir diyosun wireless sorunuda kesinlikle yaşamadım genel olarak istediğini yaparsın ama müzik için müzik dosyaların windows a ayırdığın HDD de ise her defasında dosyaları müzik programına sürikliceklsin ben başka bi yol bulamadım ve oyu n olarakda multiplayer oynana quike tarzı ve strateji tarzı oyunları çok var.
  • quote:

Ubuntu Ultimate Edition 2.7 (Lucid Lynx temelli) çıktı! İndirme bağlantıları:

32Bit DVD - 64Bit DVD

bu ultimate in 10.04 den farkı ne?

• quote:

Orijinalden alıntı: erkayer62

quote:

32Bit DVD - 64Bit DVD

Belki bilirsin, bazıları Windows kurulum CD'lerini korsan yolla modifiye ederler, üzerine hazır ayarlar, katılımsız yüklenen programlar eklerler. Bu sayede kurulumla birlikte herşeye hazır bir Windows ortaya çıkar.

Ubuntu Ultimate Edition da benzer amaçla geliştirilen bir Ubuntu türevi. Üzerinde hazır olarak kodekler ve diğer özgür olmayan yazılımlar, ek sürücüler, Compiz Fusion, ilave tema-arkaplanlar, tüm masaüstü sistemleri gibi şeyler yüklü geliyor. Bu sayede kurduktan sonra ilave temel yazılımları kurmak ve ayar yapmak gerekmiyor. Tamamen gönüllü işidir. Ve bahsettiğim modifiye Windows CD'lerinin aksine yasaldır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erkayer62

quote:

32Bit DVD - 64Bit DVD

Belki bilirsin, bazıları Windows kurulum CD'lerini korsan yolla modifiye ederler, üzerine hazır ayarlar, katılımsız yüklenen programlar eklerler. Bu sayede kurulumla birlikte herşeye hazır bir Windows ortaya çıkar.

Ubuntu Ultimate Edition da benzer amaçla geliştirilen bir Ubuntu türevi. Üzerinde hazır olarak kodekler ve diğer özgür olmayan yazılımlar, ek sürücüler, Compiz Fusion, ilave tema-arkaplanlar, tüm masaüstü sistemleri gibi şeyler yüklü geliyor. Bu sayede kurduktan sonra ilave temel yazılımları kurmak ve ayar yapmak gerekmiyor. Tamamen gönüllü işidir. Ve bahsettiğim modifiye Windows CD'lerinin aksine yasaldır.

anladım saollasın

• UBUNTU 10.04'ü LINUX MINT 9 ISADORA'ya ÇEVİRME

Ubuntu 10.04'ü bir betik yardımı ile Linux Mint 9'a çevirebiliriz. Betiğin özellikleri:

* Linux Mint'e özgü özel araçları yükler.
    * Ubuntu'nun araçlarını kaldırıp yerlerine Linux Mint'in araçları kurar.
    * Grub açılış ekranı ve GDM giriş ekranını Linux Mint'e özel olanlar ile değiştirir.
    * Kernel güncellemesi yapar.
    * Ubuntu menüyü kaldırır ve yerine Linux Mint menü koyar. (Tek panel kullananlarda sorun olabilir, elle eklenmesi gerekebilir.)
    * Ubuntu Gnome masaüstünü kaldırıp yerine Linux Mint Gnome masaüstünü kurar.
    * Ubuntu fontlarını Linux Mint'in ayarları ile değiştirir.
    * Linux Mint'e özgü özel ayarları gerçekleştirir.
    * Linux Mint temalarını kurar.
    * Linux Mint'in yedekleme özelliğini ekler.
    * Linux Mint depolarından Türkçe tercümeleri alabilecek duruma getirir.
    * Sistemin Ubuntu yerine tamamen Linux Mint olmasını sağlar.

Nasıl yapılır?:

Uygulamalar / Donatılar / Uçbirim yolu ile uçbirimi açın ve aşağıdaki komutları sırayla verin:

wgethttp://www.linuxmint.org.tr/betikler/ubuntu-lucid-mint-isadora-cevir.tar.gz
    tar xvf ubuntu-lucid-mint-isadora-cevir.tar.gz
    chmod +x ubuntu-lucid-mint-isadora-cevir
    sudo ./ubuntu-lucid-mint-isadora-cevir

Ardından aşağıdaki komutu vererek eksik güncelleme var mı diye kontrol edin:

sudo apt-get update

Ve sistemi yeniden başlatın.

NOT: Kullandığınız panele Mint Menü eklenmez ise panelin (alt veya üst çubuğun) boş bir yerine farenizin sağ tuşu ile tıklayın ve Panele Ekle menüsüne girin. Listeden MintMenü yazan yazıya farenizin sol tuşu ile 2 defa tıklayın.

UYARILAR!:

* Bu betik sadece Ubuntu 10.04 Lucid sürümü içindir.
    * Bu betik test edilmiştir ancak çalışabileceği %100 garanti değildir.
    * Bu betik sonucunda sisteminiz Ubuntu paketleri ile uyumunu koruyacaktır.
    * Bu betik sonrasında sisteminiz Linux Mint 9 Isadora olarak kendini tanıtacaktır.
    * Bu betik sonrasında Linux Mint'e özgü güncellemeleri alacaksınız.

KAYNAK: Linux Mint Türkiye Forumu

• Linux'ta Girder benzeri bir program arıyorum. Com Port IR alıcı kullanmak için. Varmı böyle bir program?
  • Araştırdım ama bulamadım, zannedersem yok ama siz yine de bi Ubuntu-TR forumunda sorun:

http://forum.ubuntu-tr.org
  • quote:

Araştırdım ama bulamadım, zannedersem yok ama siz yine de bi Ubuntu-TR forumunda sorun:

http://forum.ubuntu-tr.org

orada da bir sonuç alamadım malesef.

Neyse yine de teşekkürler.
  • Ubuntu 10.04'ü birkaç defa kurmak istedim. Dil seçeneklerinden sonra donup kaldı. Siyah bir ekran...
  • arkadaşlar bende win7 var Dye ubuntu kurmak istiyorum daha önce pardus kurmuştum sorunsuz kullanmıştım tek sorunum bana göre tabiki linskys wireles adaptörümü görememesi ubuntuda problem yaşarmıyım acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taşralı

Ubuntu 10.04'ü birkaç defa kurmak istedim. Dil seçeneklerinden sonra donup kaldı. Siyah bir ekran...

Kullandığınız CD'nin problemsiz olduğundan emin misiniz? CD'ye hatalı bir şekilde yazılmış olabilir kalıp dosyası.

quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

arkadaşlar bende win7 var Dye ubuntu kurmak istiyorum daha önce pardus kurmuştum sorunsuz kullanmıştım tek sorunum bana göre tabiki linskys wireles adaptörümü görememesi ubuntuda problem yaşarmıyım acaba

Ubuntu CD'si ile bilgisayarını aç. Çalışan CD üzerinden deneyebilirsin, yukarıda ağ simgesinden bakabilirsin. Eğer sonuç alamazsan bir yolu daha var. Ndiswrapper ile Windows sürücülerini kullanmak. Önce CD ile dene, ondan sonra sonuçlarını yazarsın buraya.

• Yaklaşık 1 saatlik bir işlem sonucunda Ubuntu'yu kurdum. Çok uzun zamandır kullandığım Windows'a da böylece veda etmiş oldum. Daha önce sorun yaşamış olanlar veya ön yargısı olanlara da bir şey söylemek istiyorum, Ubuntu mükemmel. Hiç sorun çıkarmadan kuruldu ve bana gerekli olan herşey de içerisinde geldi.

pisahmet'e de yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum Artık sorun yaşadıkça başını ağrıtırım
  • Ne demek Ben de zaten başım ağrısın diye açtım konuyu
  • Anlaştık o zaman.

Ubuntu, beni şaşırtmaya devam ediyor. Neredeyse bütün programları hallettim. RAR dışında. RAR işini de hallettiğim zaman geriye sadece Xbox olayı kalacak. Onu da boş DVD aldığım zaman hallederim artık
  • Ubuntu 10.04'e nvidia gtx275 grafik kartımı tanıtmak amacıyla kendi tavsiye ettiği sürücüyü kurmasına izin verdim. Fakat işe yaramadı. Açılıştan eski haline geri getirdim. Acaba nvidia gtx275 için 3B desteğini nasıl sağlayabilirm? Teşekkürler.
  • Bir de şöyle deneyin, önce şu komutla gerekli yazılımı kurun:

sudo apt-get install envyng-core

Ardından şu komutla da yazılımı başlatın:

sudo envyng -t

Yönergeleri takip ederek kurmayı deneyin, o da olmadı elle kurmak gerekebilir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.