Şimdi Ara

Ubuntu ve Türevleri Ana Konu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
3
Favori
12.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • belki baya absürt bir soru olucak ama yazılım merkezi dışında program nasıl yüklüyoruz. Yazılım merkezinde olmayan bir program indirdim internetten. tar.bz2 ve bz2.tar olarak bitiyo iki farklı program. içinde bir sürü dosya var ama kuramıyorum. synaptic paket yöneticisi ile de beceremedim onunla oluyorsa eğer.
  • %99 ihtimalle kaynak kodudur o yazılımın. Hiç bulaşmayın derim. Zira kaynak koddan derlemek tam bir çiledir, üstüne üstlük kararlılık problemleri çıkartabiliyor. Dahası sürüm takibini rahatöa yapamıyorsunuz.

Siz o yazılımın ne olduğunu söyleyin, paketi veya depoyu mutlaka buluruz
  • .deb olanlar gayet rahat kuruluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisahmet

%99 ihtimalle kaynak kodudur o yazılımın. Hiç bulaşmayın derim. Zira kaynak koddan derlemek tam bir çiledir, üstüne üstlük kararlılık problemleri çıkartabiliyor. Dahası sürüm takibini rahatöa yapamıyorsunuz.

Siz o yazılımın ne olduğunu söyleyin, paketi veya depoyu mutlaka buluruz

Cinelerra ve Lives 'dı. Artık önemli değil gerçi daha kullanımı kolay bir program buldum.

Burdan bulmuştum programları.
    http://www.cyberciti.biz/faq/top5-linux-video-editing-system-software/

• @fuckulteli,

Ekran kartı sürücüsünün kurulmuş olduğuna emin misin? Ubuşu ilk açtığında yasaklı sürücülerle ilgili bir ileti falan geldi mi? Eğer gelmediyse ve masaüstü efektlerini etkinleştiremiyorsan(kımıl kımıl olan pencereler vs) sürücüyü kurman gerekebilir. Ekran kartı eski olduğu için paket yöneticisi olmadan sürücüyü elle kurmak durumunda kalabilirsin biraz zor olabilir ama yaparsın duruma göre cevap ver yardım etmeye çalışırız.

Eğer sürücü sorunu olduğunu düşünmüyorsan masaüstü efektlerini kontrol et, kapalı olduğuna emin ol.

Ve bir öneri: FF'a alışkın olabilirsin ama tarayıcı olarak Chromium veya Chrome öneririm. Laptopumda performans testi yapmıştım, Ubuntu üzerindeki Chrome XP'dekinden daha hızlı çıkmıştı. Firefox zaten geride kalıyordu ikisinde de :)
  • Yok abicim inanmayın o tarayıcı testlerine, sanki o testlerin hangisini kullanıyoruz günlük sörflerde.

Misal chrome win7 üstünde bende 7700 küsür puan veriyor, firefox 3.6.10 sürümü 2500 küsür. Ama gel görki en basitinden dananımhaber FF de 1 sn yeden az bir zamanda açılırken chromda 3-4 saniyeyi buluyor.

Aldanmayın o testlere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antarktikali

@fuckulteli,

Ekran kartı sürücüsünün kurulmuş olduğuna emin misin? Ubuşu ilk açtığında yasaklı sürücülerle ilgili bir ileti falan geldi mi? Eğer gelmediyse ve masaüstü efektlerini etkinleştiremiyorsan(kımıl kımıl olan pencereler vs) sürücüyü kurman gerekebilir. Ekran kartı eski olduğu için paket yöneticisi olmadan sürücüyü elle kurmak durumunda kalabilirsin biraz zor olabilir ama yaparsın duruma göre cevap ver yardım etmeye çalışırız.

Eğer sürücü sorunu olduğunu düşünmüyorsan masaüstü efektlerini kontrol et, kapalı olduğuna emin ol.

Ve bir öneri: FF'a alışkın olabilirsin ama tarayıcı olarak Chromium veya Chrome öneririm. Laptopumda performans testi yapmıştım, Ubuntu üzerindeki Chrome XP'dekinden daha hızlı çıkmıştı. Firefox zaten geride kalıyordu ikisinde de :)

Ekran kartı sürücüsünü ilk kurulum yaptığımda yükleyemiyordum, hat averiyordu ama sonrasında yüklemeyi başardım, kendisi buldu zaten. Başarılı bir şekilde yüklendi. Sadece xp'de 75 Hz görüntü alabiliyorken Ubuntu'da 60 Hz anca görüntü alıyorum bazen 50'ye düşüyor. Birde FF'de ve pencerelerde bulanıklık hissediyorum acaba sistemin kendisi mi böyle, belki Ubuntu xp'ye göre biraz bulanıkta olabilir neyse. Sistemin yavaşlığı için efektleri kapatmayı ya da kontrol etmeyi denerim. (arayarak bulurum sanırım nereden halledeceğimi)

Bu arada kolay kolay tarayıcımdan vazgeçemem, sistem genelde yavaş kalıyor xp'ye göre. İşlmeleri geç algılıyor.

Ha birde FF'de facebookta vs. videoları izlerken donuyor, takıla takıla gidiyor, ses-görüntü birbirine oturmuyor. Bunun için ne yapmam gerekli.

• fuckulteli

Şimdi ben konuya tam hakim değilm ama anladığım kadarıyla CRT (Tüplü) monitor kullanıyosun. XP de kullanırken Cleartype seçeneği pasifti ise ki öyledir %99 yazılar daha net gözükür ubuntuya göre, çünkü ubuntu da yazı tipi düzeltme devrededir. Onu kapatarak bir dene bakalım netleşecek mi.

Flash içinde şunu yapabilirsin.

Terminalden

sudo gedit /usr/lib/nspluginwrapper/i386/linux/npviewer yazıp enter diyosun/şifreni giriyosun

bunu ekliyosun, kaydediyosun.

export GDK_NATIVE_WINDOWS=1
  • quote:

2smoke

Dediklerinizi masaüstü bilgisayara geçtiğimde deneyeceğim, acaba şu Ubuntudaki bulanıklığı gidermek için gerekli olan yazı tipini düzeltme ayarını nereden halledeceğim?
  • Masaüstü efektlerini kapatmak için en basitinden masaüstüne sağ tıklayın duvarkağıdı değiştirir gibi, orada bulursunuz yukarıda ayar kısmını kolaydır :) Bulanıklığa gelince CRT monitör olduğu için olabilir ve nasıl düzelir tam bilmiyorum... Belki bir screenshot almayı deneyebilirsiniz? Biz baktığımızda bulanık değilse ekran ayarlarındandır eğer bulanıksa işletim sisteminin (yazı tipi vs) ayarlarındandır. Print screene basınca pencere çıkar, olmuyorsa yukarıda programlardan screenshot alma programını arayın. Eğer efektleri kapatınca da hızlanmıyorsa bilgisayar Lubuntu kurmayı deneyebilirsiniz... kaybedecek bir şey yok bana kalırsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

quote:

2smoke

Dediklerinizi masaüstü bilgisayara geçtiğimde deneyeceğim, acaba şu Ubuntudaki bulanıklığı gidermek için gerekli olan yazı tipini düzeltme ayarını nereden halledeceğim?

Resimdeki bölümden deneyerek en iyi ayarı bulabilirsin. Muhtemel sebep bu.

Ubuntu ve Türevleri Ana Konu

• slm..
    virtualbox`ta usb aygıtları nasıl tanıtabiliriz..
  • kendi soruma cevap veriyim..
    virtualbox`ta usb leri ekledikten sonra linkte yazılanı yapıyoruz..
    http://news.softpedia.com/news/How-to-Fix-VirtualBox-USB-Support-111715.shtml

ve bu sayede virtualbox üzerinden msn de sorunsuz kamera görüşmesi yapıyoruz..
    usb flaşdisk ve usb hdd lerimizi ekliyebiliyoruz..
  • Arkadaşlar,

Acer 4710g laptopa windowsla yaşadığı tarif edilemez sıkıntılardan sonra ihtiyaçlarım doğrultusunda Ubuntu Netbook remix yükledim ve çok mutluyum. Ancak şu anda bir sıkıntım var, MMS protokolüyle yayın yapan okulumuzun online TV izleme servisini gerekli kodekler bulunamadığı için izleyemiyorum. Restricted Extras'ı Synaptic Paket Yöneticisi aracılığıyla kurdum sonuç alamadım, Ubuntu Yazılım Merkezi üzerinden mms, wavpack, quicktime, musepack için Gstreamer eklentileri isimli dosyayı da kurdum ancak yine sonuç alamadım. MMS protokolüyle yayın yapan siteleri nasıl izleyebilirim yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Force

Arkadaşlar,

Acer 4710g laptopa windowsla yaşadığı tarif edilemez sıkıntılardan sonra ihtiyaçlarım doğrultusunda Ubuntu Netbook remix yükledim ve çok mutluyum. Ancak şu anda bir sıkıntım var, MMS protokolüyle yayın yapan okulumuzun online TV izleme servisini gerekli kodekler bulunamadığı için izleyemiyorum. Restricted Extras'ı Synaptic Paket Yöneticisi aracılığıyla kurdum sonuç alamadım, Ubuntu Yazılım Merkezi üzerinden mms, wavpack, quicktime, musepack için Gstreamer eklentileri isimli dosyayı da kurdum ancak yine sonuç alamadım. MMS protokolüyle yayın yapan siteleri nasıl izleyebilirim yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, şimdiden teşekkür ederim.

sudo apt-get install vlc mozilla-plugin-vlc

veya paket yöneticisinden vlc ve mozilla-plugin-vlc paketlerini kurmak işe yarıyormuş :)

kaynak: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=792833

• @Antarktikali

Maalesef önerdiğiniz şekilde VLC ve plugin yüklemememe rağmen sonuca ulaşamadım.
  • firefox'ta vlc plugininin etkin olduğuna emin misiniz? eğer o da işe yaramıyorsa bilemeyeceğim artık kusura bakmayın :( ingilizce biliyorsanız ubuntu forumlarına sormanızda fayda var
  • Şuan bu konuya pek bakamıyorum ama Ubuntu-TR forumlarında sorabilirsiniz;

http://forum.ubuntu-tr.net/
  • Bizim eski bilgisayarı babama verdim. (512 RAM) İnternete girmek, video izlemek, müzik dinlemek dışında yaptığı bir şey yok. Xp yerine ubuntu kursam sistem hafifler mi? Birde Xp ile kullana bildiğimiz programları ubuntu ile kullanabilirmiyiz. Alışma süresinide yazarsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.