Şimdi Ara

Uçaktan sonra kulak tikanikligi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklasik 3 gun once ilk defa ucaga bindim.Yaklasik 3 saat suren ucusun sonunda kulak tikanikligi yasadim.Bu üç gün içinde bir turlu.gecmedi.Uçak inerken sol kulagimda aci hissettim daha sonra sol kulagimdan flop diye bir ses gelip sol kulagim acildi.Fakat sag kulagim hala tikali.Sol kulagima gore daha az duyuyorum.Acaba kalici isitme kaybina yol acmis olabilir mi? Kulagimi acmam icin alternatif yollar var midir?Yurt disindayim henuz belgelerimi vermeden doktora da gidemiyorum.
    Yardim ederseniz cok mutlu olurum.Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar, geçmiş olsun.

Bende östaki tıkanıklığı var. Dönem dönem işitme kaybı, uğultu gibi şikayetlerim oldu. Sizdeki durum aynı mıdır bilmiyorum ancak bana takip edelim ama muhtemelen ameliyat dediler. Bu süreçte uçağa binmem önerilmedi. Sakız çiğnemem önerildi. Cirrus isimli bir ilaç kullandım. Bir de valsalva manevrası diye bir egzersiz önerildi. Şu anda bir şikayetim yok, ancak muhtemelen 6 ay kadar sonra ameliyat olacağım.

Kesinlikle doktor değilim, sadece başımdan geçenleri paylaşmak istedim. Tekrar geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaasink

Merhabalar, geçmiş olsun.

Bende östaki tıkanıklığı var. Dönem dönem işitme kaybı, uğultu gibi şikayetlerim oldu. Sizdeki durum aynı mıdır bilmiyorum ancak bana takip edelim ama muhtemelen ameliyat dediler. Bu süreçte uçağa binmem önerilmedi. Sakız çiğnemem önerildi. Cirrus isimli bir ilaç kullandım. Bir de valsalva manevrası diye bir egzersiz önerildi. Şu anda bir şikayetim yok, ancak muhtemelen 6 ay kadar sonra ameliyat olacağım.

Kesinlikle doktor değilim, sadece başımdan geçenleri paylaşmak istedim. Tekrar geçmiş olsun.

Bu oztaki tikanikligi birden olan birsey mi?Normalde kulagimda hic bir sey yoktu fakat ucaktan indikten sonra birden bu duruma geldim.

• yunus2674 Y kullanıcısına yanıt
    Tahminim basınçtan kaynaklanan bir şey. Elinizle burnunuzu tıkayıp nefes vererek buruna basınç uygulaya çalışın tıpkı balık adamlar gibi. yani bir nevi kulak şişirme, belki faydasını görürsünüz. eskiden dalarken dış basınca karşı iç basınç uygulardık böylece kulaklar ağrı yapmazdı.
  • Çok detaylı bir bilgi sahibi değilim. Sizin tanınızın da östaki tıkanıklığı olduğunu söyleyemem. Aşağıdaki linkte östaki tıkanıklığıyla ilgili birkaç bilgi var. Ben de daha fazlasına sahip değilim.

http://www.kbbhastanesi.com/egitimkonulari/ostakiborusu.htm

surfcasting'in söylediklerine tamamen katılıyorum. Bahsettiğim valsalva manevrasının nasıl yapıldığını da tarif etmiş.
  • Bende uçağa bindiğimde benzer bir durum meydana geldi özellikle uçak inişe geçtiğinde sol kulağıma iğne batırılıyormuş gibi ağrı hissettim hiçbir şey duyamadım fakat uçaktan indikten ortalama yarım saat sonra normale döndü.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.