Şimdi Ara

Ücretli/Ücretsiz/Makine Çeviri Tartışma Konusu (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
501
Cevap
6
Favori
8.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Holrig

Tepki ve protestoyu emek verilen şeylere değil de korsan kullanıma vs. gösterseniz keşke. Eleştiri ile kötüleme aynı şey değil. Neden utanacakmış insanlar? Bu mudur tepki ve eleştiri? Ayıp falan denmiş bir de.

Bu arada yan hesapla suçlayan 50 iq arkadaş; Ben sırf bu oyun için kaydoldum bu foruma. Bu kadar düşük kalite insanla dolu olduğunu bilmezdim. İster banlayın ister ceza verin. Çok da tın. Bilgi almak için girdiğim konu başlığını rezil ettiniz. Şimdi de burada ağlıyorsunuz. Ağlayın açılırsınız.

50 liranın ağlaklığını bu kadar yapan adamların oyunu da orijinal aldığını düşünmüyorum. Tam ölücüsünüz.

Ya hepsini geçtim de oyunu 30 liraya aldım, yamaya neden 50 vereyim diyen var. Ne alaka? Nasıl olduysa 30 liraya almışsın bir şekilde. Ama anlayarak oynayamıyorsun. Eeee? Sen 30 tl'ye aldın diye adamlar emeklerinin karşılığını senin verdiğin paraya bakarak mı belirleyecekler? Ben de 250 tl'ye almıştım. Ne olacak şimdi? Oyunu 100 liradan bile satsalar sürümden kazanır Rockstar. Peki bu adamlar yamayı 15 tl'ye satsalar kaç tane Türk alacak da emeklerinin karşılığını alacaklar?

Ad hominem yapıyorsunuz, yapmayın.

Alıntıları Göster
    Senin mantığın ne kadar saçma

Gel örnek ile anlatayım yakuza 0 15₺ bunu adam ücretsiz çevirdi ( tek başına olduğu için. Hataları var )

Yakuza bir jrpg oyunun başlangıç seviyesi kabul edelim

Bunu sana 30₺ satsa yamayı. Sadece text çeviri

Eee adamlar bütün oyunu 15 ₺ satıyor ?

Gelelim fedex diye biri var. Blade of time çevirisi yapmış oyun indirimsiz 22₺. Bundan bile. Oyun kadar fiyat istiyor

Bazı çevirmenler ise tam komik. Parasını verip almışsın yamayı gelmiş. Hataları eleştiri yapıyorsun sana hakaret ediyor , şimdi ben marketten ekmek aldım. Ekmek küflü biraz diye götürdüm. Marketçi kalkıp bana hakaret edebilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyun diyaloglarının mülkiyet hakkı yapımcı şirkete aittir, çeviri üzerinden ücret talep edilemez. Nasıl çok satan yabancı bir kitabı haklarını satın almadan çevirip satamayacağınız gibi oyun çevirisinden de ücret alamazsanız. He bu işten para kazanmak istiyorsanız şirketle iletişime geçip ikna edersiniz, böylelikle hem para kazanırsınız hem çeviriniz resmi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Straw Hat

Oyun diyaloglarının mülkiyet hakkı yapımcı şirkete aittir, çeviri üzerinden ücret talep edilemez. Nasıl çok satan yabancı bir kitabı haklarını satın almadan çevirip satamayacağınız gibi oyun çevirisinden de ücret alamazsanız. He bu işten para kazanmak istiyorsanız şirketle iletişime geçip ikna edersiniz, böylelikle hem para kazanırsınız hem çeviriniz resmi olur.
    Çeviri bedavaya da dağıtılamaz. Kanunen yasal değil. Kişi kendi oynayacağı şekilde çeviri yapma hakkına sahip sadece.
  • Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt
    Ya arkadaşım siz hala çeviriye koyulan fiyatın oyunun fiyatıyla oranlı olması gerektiğini savunuyorsunuz. Ne alaka ne? Kaç milyon kelime var, adamlar ne kadar mesai harcıyorlar, kaç kişi çeviriyorlar vs. hiç hesaba katmıyorsunuz. Yakuza 0 dediğin oyundaki diyalog sayısı ile rdr2 kıyaslıyorsun ya. Steam kütüphanemde var oyun. 50'de 1'i kadar diyalog vardır. Oyunun fiyatı 15 değil de 155 olsa ne yazar?

Kaldı ki RDR2 şu an steam'de 299 tl. Ben epic'ten alırken de indirimli 200 civarı bir şeydi. Sanki adamlar yamayı 300 liraya satıyormuş gibi davranıyorsun. Verdiğin örneklerle alakası yok.

Alışmışsınız beleşe, ucuza, her şeyi ucuza elde edelim istiyorsunuz. Hem kaliteli olsun hem çabuk olsun hem de bedavaya alalım.
    Bu kadar beğenmediysen fiyatını almazsın olur biter.

Sen Fedex'i bekle de sana bedava RDR2 yaması yapsın.
  • quote:

Ya arkadaşım siz hala çeviriye koyulan fiyatın oyunun fiyatıyla oranlı olması gerektiğini savunuyorsunuz. Ne alaka ne? Kaç milyon kelime var, adamlar ne kadar mesai harcıyorlar, kaç kişi çeviriyorlar vs. hiç hesaba katmıyorsunuz. Yakuza 0 dediğin oyundaki diyalog sayısı ile rdr2 kıyaslıyorsun ya. Steam kütüphanemde var oyun. 50'de 1'i kadar diyalog vardır. Oyunun fiyatı 15 değil de 155 olsa ne yazar?

Kaldı ki RDR2 şu an steam'de 299 tl. Ben epic'ten alırken de indirimli 200 civarı bir şeydi. Sanki adamlar yamayı 300 liraya satıyormuş gibi davranıyorsun. Verdiğin örneklerle alakası yok.

Alışmışsınız beleşe, ucuza, her şeyi ucuza elde edelim istiyorsunuz. Hem kaliteli olsun hem çabuk olsun hem de bedavaya alalım.
    Bu kadar beğenmediysen fiyatını almazsın olur biter.

Sen Fedex'i bekle de sana bedava RDR2 yaması yapsın.
    Ben FedEx orda gömüyorum

Çünkü her. İlanında 5 ₺ olsa gönderin. Gondermezseniz vijdan muhabbet yapan. Adam

Gelelim fiyata

Xbox. Game pass ile. Aylık 20₺. 120 oyun vaad ediyor

Bunlar ayda 1 yama. Peki. Kesin mi ? Degil. Diyelim sen. Üye biraktin yamalar siliniyor bu kadar saçma

İkincisi rdr 2 yaması burda 50₺ olacak mı dediğinde. Oyun mu satıyoruz diyen kendisi. Ucuz olacak diyen kendisi

Ama eleştiri yapınca. Bidi bidi. Sen onun yan hesabı misin ?

Biz burda yama olmasın mı diyoruz orantılı olsun

30₺ olsa inan burdakilerin çoğu gikini cikartmazdi

Tabi öncesinde yama pass getirdiler. Tek fiyat yoktu 20₺. Ver oyna dediler

Sonra gelen tepkiler ile 50₺ tek fiyat dediler savunması da şu

1 ay da biter dedik herkesin zamanını var da 1 ay da bitecek

Ben asssind cred odeys. 77 saat oynadım 1.5 ayda

o kadar delikanlılık yapacak. Sonra çocuk gibi bırakıyorum ben ya. Diyecek

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes Eyibil

Ben FedEx orda gömüyorum

Çünkü her. İlanında 5 ₺ olsa gönderin. Gondermezseniz vijdan muhabbet yapan. Adam

Gelelim fiyata

Xbox. Game pass ile. Aylık 20₺. 120 oyun vaad ediyor

Bunlar ayda 1 yama. Peki. Kesin mi ? Degil. Diyelim sen. Üye biraktin yamalar siliniyor bu kadar saçma

İkincisi rdr 2 yaması burda 50₺ olacak mı dediğinde. Oyun mu satıyoruz diyen kendisi. Ucuz olacak diyen kendisi

Ama eleştiri yapınca. Bidi bidi. Sen onun yan hesabı misin ?

Biz burda yama olmasın mı diyoruz orantılı olsun

30₺ olsa inan burdakilerin çoğu gikini cikartmazdi

Tabi öncesinde yama pass getirdiler. Tek fiyat yoktu 20₺. Ver oyna dediler

Sonra gelen tepkiler ile 50₺ tek fiyat dediler savunması da şu

1 ay da biter dedik herkesin zamanını var da 1 ay da bitecek

Ben asssind cred odeys. 77 saat oynadım 1.5 ayda

o kadar delikanlılık yapacak. Sonra çocuk gibi bırakıyorum ben ya. Diyecek

Alıntıları Göster
    İşinize gelmeyen yazı olunca hemen "yan hesap mısın?"

Önce Türkçe yazmayı öğren. Gözüm kanıyor okurken. O kadar boş lakırdı ki dolu görünsün diye enter ile aralara boşluklar serpiştiriyorsun galiba.

Rezil bir forum, ilk mesajımı bile RDR2 yama konusuna atmıştım. Ama burası toxic dolu. Hem ölücü, hem cahil hem de toxic hiç çekilmiyor. Hadi eyvallah. Low iq'lar ile mücadele edilmiyor.

• quote:

İşinize gelmeyen yazı olunca hemen "yan hesap mısın?"

Önce Türkçe yazmayı öğren. Gözüm kanıyor okurken. O kadar boş lakırdı ki dolu görünsün diye enter ile aralara boşluklar serpiştiriyorsun galiba.

Rezil bir forum, ilk mesajımı bile RDR2 yama konusuna atmıştım. Ama burası toxic dolu. Hem ölücü, hem cahil hem de toxic hiç çekilmiyor. Hadi eyvallah. Low iq'lar ile mücadele edilmiyor.

Alıntıları Göster
    Boş klavye ergeni

Toxic yazarak. Cooll mu oluyorsun ?

İlk mesaj rdr konusuymus ben forumda 2004 den beri varım

Sen git kumda. Oyna. Lafı çevirme ne yazdirsam. Cevap ver

Hadi ikile. Git. Ergen forumlarına

• Bu konularda İngilizce bilmeyenlere saldıranlar neyin kafasını yaşıyor acaba? Kendi dilinde oyun oynamayı istemek ne zamandır suç oldu? Ayrıca yıllardır Türkçe yama kullanırım ama ücretli yama yapanların varlığını yakın zamanda öğrendim. Hele ki 2 yıl önce çıkmış Assasssin's Creed Odyssey'in Türkçe yamasına 40 ₺ istendiğini duyunca şok oldum. Sırada film ve dizilere alt yazı parası ödemek var herhalde.

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Bu olayın ranta çevrilip fahiş fiyatlar istenmesi, bir oyun parasına yama istenmesi mantıklı yani. Siz nasıl bir şebeke kurmuşsunuz?

• Şu verdiğiniz tepkiyi keşke ödediğimiz vergilere verseydiniz ne değerli 50 liranız varmış.Neymiş oyun 200 liraymış yaması 50 lira mı olurmuş. Dünyada eşi benzeri olmayan vergiler veriyoruz. Cep telefonu kayıt etme ücreti denen bir şey var. Araba alırken bir tane de devlete alıyorsunuz. Benzin alırken devlete de dolduruyorsunuz.Konsola %50 ek vergi kondu ama vay benim 50 liram derdine düşmüş millet.

• Ben İngilizce biliyom taam mı demek için o
  • bence yamalar alt sınırlı bağış ile sunulmalı. örneğin ortalama bir oyundan bahsedelim, 15tl alt sınır konur, herkes karşılayabilir diye düşünüyorum böyle bir tutarı, parası olan ve çeviri gruplarını desteklemek isteyen insanlar da durumları el veriyorsa daha yüksek tutarlar bağışlarlar. hem yama daha çok kişiye ulaşır, hem çevirmenler emeklerinin karşılığını alır.
  • milesbroke kullanıcısına yanıt
    Ayrıca her ne hikmetse çoğu 10 k gelirli mühendis olup ateist ve hayatı sorguluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 12 Temmuz 2020; 19:58:33 >
  • asertyu kullanıcısına yanıt
    O noktalarda problem varsa burada da olsun yani.

• Çeviri gruplarının kafasını karıştıran yine buradaki fanları. Daha hiçbir şey belli değilken yamalar 50 olsun yok 1000tl olsun daha azı kurtarmaz diyenler şimdi bu durumdan gayet memnundur eminim. Animus'un üyelik sistemine laf edip Anonymous övenler yine yeni bir çeviri grubu çıkınca yine akıllanmayıp fütursuzca övmeye devam edeler.
  • Telif hakları yapımcısında olan bir oyunu izin almadan yamalamak ve bunu yayınlamak illegal mi?
    Bilmediğimden soruyorum. Eğer illegal ise ve bu ekip bu izni almadan bu yamayı yapıyorsa yapmaları gereken ya hiç yapmamaktır ya da el altından bedava sunmaktır. İllegal bir şeyi parayla satmak nedir?

Bana göre bir program/oyun kırılır, dağıtılır, indirilir, kullanılır. Bu aslında etik olmayan bir süreç hepimizin bildiği gibi ama maalesef illaki bir yerlerde bu etiği es geçiyoruz. Kimse yalan söylemesin. Ama bu etik olmayan, yasal olmayan eylemi para isteyerek dağıtmak bilemedim bana tuhaf geldi nedense.

Ha ben yanlış anladıysam illegal değilse parayla satabilirsin tabii. İlk açıkladıkları 50 TL olayı çok yüksek olmuş. Muhtemelen bir nabız ölçme taktiği yaptılar, yemedi sonrada 30 yaptılar. 30 iyidir fena değil emek var sonuçta.
  • Bu zamana kadar hangi çeviri ekibi yama yapmak için telif hakkı satın almış ya da ücretli yapan hangi grup vergi ödüyor acaba.

Yakın zamanda Shadow of War türkçe yaması çıktı oyun bayadır indirimdeydi 25 liraydı yamasını da 25 liraya satıyorlar oyun fiyatına gidip onlara niye laf yapmıyorsunuz da burada boş boş papağan gibi telif hakkı vergi diye kendinizi tekrarlıyorsunuz.

Oyun kaç lira ki bu yamaya 50 lira vericez 30 lira vericez diyenler vardı şimdide 20 olsun diyorlar. Shadow of war yaması oyunun kendi fiyatında hayırdır ona niye laf etmiyorsunuz toplandınız kastınız bu gruba mı?

Ben böyle rezalet bir forum görmedim sen oynamayacaksan oyunu veya yamayı almayacaksan, aylardır isteyen bekleyen var yamayı alacak adam oynayacak niye engel oluyorsun ne hakla? Milletin avukatı siz mi kesildiniz eğer öyleyse diğer ücretli yamalara ve diğer gruplara da bu tepkiyi gösterin bir zahmet yoksa taraflılığınız veya laf olsun torba olsun diye yazdığınız fazla belli olacak.

Yama konusunda görmediğim adamlar, yamayla alakası olmayan bile telif vergi diye saçmalıyor ama sadece burada saçmalıyor nedense..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alyssa223 -- 13 Temmuz 2020; 2:32:19 >

• burda yasal değil diyenlere tek birşey söylemek istiyorum hanginizin işletim sistemi orjinal ben söyliyim yüzde 99 hiçbirniz
  • hakikaten kuş kadar akıl yok bunlarda
    adamalar eleştirdiği için
    yama 30 tl ye düştü
    hala adamlara laf ediyorlar
    bunların yanında bülbül profesör kalır
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.