Şimdi Ara

Ücretli/Ücretsiz/Makine Çeviri Tartışma Konusu (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
501
Cevap
6
Favori
8.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çevirmenler donanımhaberi hiç tanımamış sen böyle bir platformda 50 tl dersen karga gibi üşüşürler başına zaten iyi olmuş :)

Ayrıca bu işe başta gönüllük hesabıyla girmiyor musunuz sonra iban atıyorsunuz resmen millete bu hiç yakışmadı. Hadi 10 15 tl olsa neyse verilir adamlar çevirmiş derdik de 50 tl nedir arkadaş.

Sen gidip discord grubuna sor tabi "ismail abii -hooooop -kaç olsun yama? -50 yap gitsin mecnun..." hesabı tutmaz burada.

Gençler gidin dil öğrenmeye yatırım yapın paranız değerli.
  • adamlar belki başımız belaya girer diyerek avukat parası topluyorlardır. bu fiyatın tek açıklaması bu olabilir.
  • Anonymus projesı grubuna:

Ben rdr2 yi plati ru dan 14.90tl ye almısım yamaya 50tl veya aylık 20tl mı verıcem.Bu cevırı grupları ya gonullu yapsınlar yada hıc yapmasınlar.Boyle rezalet olamaz.

3-4 ay once anımusprojesıne(ODYSSEY CEVIREN GRUP) bakıp hıc mı ders almadınız.Yuzlerce hakaret yagdı bu aylık sıstem yuzunden.Hıc mı okumadınız bakmadınız o konuya.

Emek vermıs olabılırsınız anlarız o yuzden acarsınız bır ıban ısteyen ıstedıgı kadar bagıs atar.
  • Ekibin başı walküre diyor ki gamepass 20 tl eleştiri gelince 1 ayda bitebilir diye düşündük diyor. Sonra sadece tek alım yama fiyatını 50 tl ediyor :) Ee hani 1 ayda bitirebileceğimizi düşünmüştün niçin peki 50 tl? tek alımıda 20 tl et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QLBatiatus

Git iki kitap oku, bir şeylere karşı tepki ve protesto gösterme hakkı en temek haklardandır. Biz beğenmedik fiyatı ve almayacağız. Sadece tepkimizi ortaya koyuyor ve insanları da bilinçlendirmeye çalışıyoruz o kadar. 50 liraymış, ayıptır! Ben olsam 50 lira yazarken utancımdan inme geçirirdim herhalde...

Alıntıları Göster
    Tepki ve protestoyu emek verilen şeylere değil de korsan kullanıma vs. gösterseniz keşke. Eleştiri ile kötüleme aynı şey değil. Neden utanacakmış insanlar? Bu mudur tepki ve eleştiri? Ayıp falan denmiş bir de.

Bu arada yan hesapla suçlayan 50 iq arkadaş; Ben sırf bu oyun için kaydoldum bu foruma. Bu kadar düşük kalite insanla dolu olduğunu bilmezdim. İster banlayın ister ceza verin. Çok da tın. Bilgi almak için girdiğim konu başlığını rezil ettiniz. Şimdi de burada ağlıyorsunuz. Ağlayın açılırsınız.

50 liranın ağlaklığını bu kadar yapan adamların oyunu da orijinal aldığını düşünmüyorum. Tam ölücüsünüz.

Ya hepsini geçtim de oyunu 30 liraya aldım, yamaya neden 50 vereyim diyen var. Ne alaka? Nasıl olduysa 30 liraya almışsın bir şekilde. Ama anlayarak oynayamıyorsun. Eeee? Sen 30 tl'ye aldın diye adamlar emeklerinin karşılığını senin verdiğin paraya bakarak mı belirleyecekler? Ben de 250 tl'ye almıştım. Ne olacak şimdi? Oyunu 100 liradan bile satsalar sürümden kazanır Rockstar. Peki bu adamlar yamayı 15 tl'ye satsalar kaç tane Türk alacak da emeklerinin karşılığını alacaklar?

Ad hominem yapıyorsunuz, yapmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holrig -- 10 Temmuz 2020; 19:58:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Holrig

Tepki ve protestoyu emek verilen şeylere değil de korsan kullanıma vs. gösterseniz keşke. Eleştiri ile kötüleme aynı şey değil. Neden utanacakmış insanlar? Bu mudur tepki ve eleştiri? Ayıp falan denmiş bir de.

Bu arada yan hesapla suçlayan 50 iq arkadaş; Ben sırf bu oyun için kaydoldum bu foruma. Bu kadar düşük kalite insanla dolu olduğunu bilmezdim. İster banlayın ister ceza verin. Çok da tın. Bilgi almak için girdiğim konu başlığını rezil ettiniz. Şimdi de burada ağlıyorsunuz. Ağlayın açılırsınız.

50 liranın ağlaklığını bu kadar yapan adamların oyunu da orijinal aldığını düşünmüyorum. Tam ölücüsünüz.

Ya hepsini geçtim de oyunu 30 liraya aldım, yamaya neden 50 vereyim diyen var. Ne alaka? Nasıl olduysa 30 liraya almışsın bir şekilde. Ama anlayarak oynayamıyorsun. Eeee? Sen 30 tl'ye aldın diye adamlar emeklerinin karşılığını senin verdiğin paraya bakarak mı belirleyecekler? Ben de 250 tl'ye almıştım. Ne olacak şimdi? Oyunu 100 liradan bile satsalar sürümden kazanır Rockstar. Peki bu adamlar yamayı 15 tl'ye satsalar kaç tane Türk alacak da emeklerinin karşılığını alacaklar?

Ad hominem yapıyorsunuz, yapmayın.

Alıntıları Göster
    Tekrarlıyorum, git iki tane kitap oku.

• nedir bu korku kin ve nefret yahu translate yama diye konu açar açmaz siliniyor, aferin size yamaları 50 tl yaptırdınız devam edin böyle saygıdeğer yönetim, yakında translate kelimesi yasaklı kelime olursa şaşırmayın arkadaşlar
  • quote:

Tekrarlıyorum, git iki tane kitap oku.

Alıntıları Göster
    Şu bile laf olsun diye söylenmiş bir laf. Tamam okurum.
  • Ücretli konusunu hadi geçtim, doğru ya da yanlış pek çok çeviri grubu artık böyle çalışıyor. Peki ya abonelik sistemleri? Saçmalıktan başka bir şey değil. Sadece çeviri için değil, EA Access'i de tasvip etmiyorum ben. Madem bir şeyi vereceksin, bir fiyat biç. Bedeli neyse verelim, sahip olalım. Ama yok, illa her ay fatura gibi bana para vereceksin. Aşırı anlamsız, saçma ve kullanıcıyı sömürmeye yönelik. Hele bu durum, çeviri gruplarında külliyen yanlış bir uygulama. Animus Projesi başlattı bu abonelik işini: Yamaları 1,5-2 yıl sürüyor artık. Art niyet aramamak mümkün mü? Anonymous'un da Animus Projesi'nin tanıdıkları olduğunu biliyordum ama böyle bir saçmalığa imza atacaklarını düşünmemiştim. Bir fiyat belirlersin, herkes onun üzerinden alır. Bu da yasal değil tabii. Ücretli çeviri grupları için asıl olması gereken, her çeviri grubu bir fon oluşturmalı. Bu fona yapılan bağışlar neticesinde yama sunulmalı. Yani işin ucundan dolanmak bu ama en azından yasal. Eğer bir soruşturma olursa ben sadece bağış topluyorum der sıyrılırsın. Tabii sıyrılamaya da bilirsin.

Uzun lafın kısası, Oyun Çeviri gibi gruplar kalmadı artık. Onların yerini alanlar da turnayı gözünden vurmaya çalışıyor. Ama Türk milleti işine gelmeyince çakal olur. Size öyle kolay kolay para vermez. Yani bence bu iş olmaz. Anonymous da Animus'a dönüşür en fazla. Bu arada söylerken ne kadar benzer değiller mi?

• Yamanın fiyatı duyurulmadan önce RDR 2 konusunda birçok kişi böyle büyük bir yamanın en az 40-50 lira bandında olması gerektiğini vatanı gibi koruyordu. Yamanın fiyatının, yamanın kalitesini göstereceğini söylüyorlardı. Ne oldu bu arkadaşlara? Neredeler? Herhangi biri yamanın fiyatıyla alakalı en ufak şey söyleyince sanki babasının malı gibi koruyan bu elemanlara ne oldu gerçekten çok merak ediyorum.

Bir konuda insanların emeği var diye bu kişilerin böyle anlamsız fiyat isteme hakkı yoktur. Evet kendi yamaları, evet böyle büyük bir oyun için gerçekten kısa süre de çıkmıştır. Ama bu fiyat olmaz. Özellikle de şu ekonomide. Eğer bu gruplar yamalarına bu fiyatları koyuyorlarsa bunun en büyük sebebi bu az önce belirttiğim emek bekçiliği yaptığını zanneden kişilerdir. Adamlar bakıyor millet yazmış; ''Ben 100 lira veririm.'', ''Bu yamaya her şey değer.'', ''Adamların hakkıdır.''... İnsanlar böyle yazarsa olacağı bu. Ve bu kişilerden her yamanın altında var. Tüm mal varlığını neden yamalara harcamak istiyorsun güzel kardeşim?

• Ücretli olsun ama böyle RDR 2 Gibi bir vaka yaşanmasın. Oyunun %10 fiyatında bir ücret çekilsin ki tüm oyunu parçalarına ayırsak (senaryo, grafik, mekanik, optimizasyon, dublaj, çeviri vsss) en fazla bir oyunun %10'u fiyatına satılması gerektiğini düşünüyorum.
  • hahaaha adam translate yama konusu açıyor hemen kapatılıyor bu forumdan cacık olmaz. anket yapmaya bile gerek olmayan bir konuda şaibeli bir anket yapılıyor. paralı yama satan adamların işine çomak girecek diye gayet normal bir olay öcüymüş gibi gösteriliyor. isteyen istediği yamayla oynama hakkına sahiptir. kimi gider 50₺ verir kimi sadece ana hikayesini az çok anlayarak oyun çıktığı gibi oynar.
  • her emeğin bir karşılığı olmalıdır. her iş temelinde vaktini ve enerjini paraya çevirmektir. bir adam örneğin 1 ay günde ortalama 2 saatini harcayıp ortaya bir şeyler çıkarıyorsa ve bu dil bilmek gibi bir nitelik gerektiren iş ise elbette geçerli bir para kazandırması gerekir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ø kullanıcısına yanıt
    Peki bu izinsiz olarak hakkın olmayan bir şeyin üzerinden yapıldığında bile mi geçerli oluyor? Burada kim neyin emeğinin karşılığını alıyor ya da kaybediyor?
  • STENSTEN kullanıcısına yanıt
    analitik olarak değerlendirmek lazım. o dediğim durum ayrıca değerlendirilir. görünüşe göre elbette yanlıştır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Destek isteyen bir çeviri çalışması var mı acaba gönüllü olarak yardım edebileceğim? Upper intermediate seviyesindeyim, test çevirisi de yapabilirim.
  • ø kullanıcısına yanıt
    Korsan oyun ve orijinal oyun kavgaları yıllardır yapılıyor ve bunu azımsanmayacak sayıda hırsızlık olarak görenler ve her oynadıkları oyunu orijinal almaya özenle dikkat eden insanlar nasıl konu yamaya gelince işlerine gelmedikleri için farklı görebiliyorlar? O yüzden bu işe nereden bakarsanız bakın bunun haksız kazanç ve daha ileri gidersek hırsızlıktan farkı yoktur. Yani torrentten oyun çekip oynamak başka bir şey. Bunu satmak ayrı bir şey ancak oyun üzerinden bir şeyler yapıp bunu satmak bambaşka bir şey. Bu üçü arasında yamalama işi sırf arada sözde emek verildiği için ayrı tutulamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STENSTEN -- 11 Temmuz 2020; 1:31:32 >
  • quote:

Git iki kitap oku, bir şeylere karşı tepki ve protesto gösterme hakkı en temek haklardandır. Biz beğenmedik fiyatı ve almayacağız. Sadece tepkimizi ortaya koyuyor ve insanları da bilinçlendirmeye çalışıyoruz o kadar. 50 liraymış, ayıptır! Ben olsam 50 lira yazarken utancımdan inme geçirirdim herhalde...

Alıntıları Göster
    PUAHAHAHAHA :d Gülmeyeyim dedim ama kendimi zor tuttum. 50 tl şu an 2020 şartların da 2010 yılının 10 tl si bile etmez 7-8tl si falan anca eder. 50 tl pahalı bir fiyatmış gibi alğı yaratma git kitap oku bilgilen,bilinçlen öyle yorum yap.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.