Şimdi Ara

Ücretsiz İngilizce Öğrenmek - Listening alıştırmaları, dizi siteleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben bilgisayar mühendisliği 4. Sınıf öğrenciyim ve ingilizc seviyem malesef ki beginner, pre int arası. Çevremdeki insanların advanced olması, dizileri altyazısız izleyememem, turistlerle akıcı konuşamamam ve tutorial videolarını izleyememin ezikliğini hep yaşıyordum. Şu ana kadar kendimce evde grammer kastığım için grammer konusunda nispeten iyi olsam da listeningim berbat. Bir hafta önce bu duruma dur demeye karar verdim.

Malesef ekonomik durumum kurslara, setlere hatta ücretli sitelere para ödemeye elvermiyor keza öğrenciyim. Zamanı bol olup parası olmayanlardanım. Bu işe günde 8 saat ayırabilirim ama sadece ücretsiz kaynaklardan yararlanabiliyorum. Sitede kapsamlı bir araştırma yaptım paylaşılan çoğu kaynak ücretli olsa da bir kuruş dahil ödenmeden yararlanılabilecek kaynaklar ve yöntemler mevcut.
    Öncelikle ne için dil öğrenmek istiyorum? Akademik bir hedefim yok, sadece günlük hayatta kullanacağım, yabancı kaynakları takip etmeme yardımcı olacak, videoları dizileri filmleri izleyebileceğim bir seviyede olmam yeterli. Grammer olarak mükemmel olmama gerek yok, bol bol listening yapmam gerek.

Sitede 5 adımda ücretsiz ingilizce konusunu gördüm ve Look Ahead derslerine başladım. Listening ağırlıklı bir eğitim olduğu için tam bana göre dedim. Günde 3 saat videolara zaman ayırıp not alarak çalışıyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/bes-adimda-ucretsiz-ingilizce-ogren--120127902

Bunun yanında ororo.tvden bir saatlik dizi takibi yapıyorum. Oldukça faydalı bir site olsa da siteyi malesef sadece 1 saat kullanabiliyorum çünkü premium üyelik için para istiyor. Dizileri 1 er saat olarak bölüyorum. Normal üyeliklere translate sınırlı olduğu için kelimeleri not alarak ilerliyor daha sonra kelimeleri araştırıyor ve kendimce bir sözlük çıkarıyoruyorum. Bir kaç saatim de bu şekilde dinleme/kelime öğrenme egzersizi olarak geçiyor. Keşke ekonomik durumum elverse de premium üyelik alıp dizileri sınırsız izleyebilsem ama o zaman hayat fazla kolay olurdu.

Bir diğer yöntem de voscreen. şimdiye dek internette gördüğüm ücretsiz ve ingilizce dinleme üzerine yapılmış en iyi sitelerden biri ve bu konunun kesinlikle baş tacı. İngilizceyi dinleyerek öğrenmek isteyip bir kuruş dahil vermek istemeyen biri için kesinlikle listenin olmazsa olmazı. Bu siteye 2-3 saat ayırırken hiç çalıştığımı hissetmiyorum çünkü size bunu oyun şeklinde sunuyor.

Bütün bunların yanında bilgisayar oyunlarının da faydasını gördüğümü söylemeden edemeyeceğim. Özellikle sims gibi oyunlar kelime dağarcığını katlayacaktır.

Sizin de aklınıza gelen ücretsiz uygulamalar, siteler, yöntemler ve kaynaklar varsa paylaşın. Sitedeki kaynaklar konusundaki kaynakların çoğu ücretli ve bu ücretleri herkes karşılayabilecek durumda olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolfgirl -- 14 Temmuz 2017; 23:44:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Emeğine sağlık. Ben de senin durumla benzer bir durumdayım. Hem 1 sene sonra üniversiteden mezun olduğumda önemli şirketler ingilizce isteyecek hem de günlük hayatta ingilizcemi belli bir seviyeye çıkartmam gerekiyor. Bakalım yeni araştırmaya başladım senin açtığın bu konu da yol gösterici oldu.
  • voscreen de 10-15 snlik videolar ama çok yavaş yükleniyor sanki sizde durum nedir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.