Merhaba, Bence bir yakininizdan borc alarak kapatin. Eger bu isin ustune giderlerse memur oldugunuz icin terfi , kademe ve ihrac cezasi alabilirsiniz. Bu en kotu senaryo. Ama maas haczi olursa da ozeller artik kesilmeye baslanir. Bu sefer devlet krediniz sorun yasar. |
Ücretsiz Olarak Kredi Danışmanlığı (8. sayfa)
-
-
Merhaba,
Bu konuda acilan basliklara bakiniz. Uzmanlik alanim degil.
-
Merhaba, 2 sorum var. kredi notumu yükseltmeye çalışıyorum.
1) kredi kartı borcunu hesap kesiminden önce para yatırmak suretiyle düşürmek (hatta eksi bakiyeye düşürmek) not artışını olumsuz etkiler mi? (borç/limit oranını düşürmek için)
2) kredi notunu hızlı yükseltmek için ideal borç/limit oranı ne olmalı?
teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicans35 -- 18 Kasım 2021; 0:52:9 > -
Merhaba,
Kredi kartina fazla para yatirmak dusurmez. Orani %35in ustune cikarmayiniz.
-
merhaba 3 ay ertelemeli kredi çekmek istiyorum.
yaklaşık 34 bin tl 3 ay vadeli olarak ödeyeceğim en uygun nereden çekebilirim fikriniz var mı ? -
Selamlar,
Findeks notum 1450, borç/limit oranı %30. Bankada kayıtlı gelirim 12.000 tl olarak görünüyor (ancak istenirse belgeleyemem)
Bonus kart ihtiyacım oldu tatil rezervasyonu için, 20.000 tl limite ihtiyacım var. başvurdum ve 8.500 tl limitli olarak onaylandı. farklı 3 bankada da toplam 20.000-tl kredi kartı limitim var.
Bonusun limitini artırmak için diğer bankalardaki limitlerimi düşürmem mantıklı olur mu? Bir de kartı yeni aldım, bir iki hafta kullandıktan sonra ve diğer bankalardaki limitleri düşürdükten sonra kademeli olarak mı limit artışı yapmalıyım örneğin önce 15.000 tl onaylanırsa bir hafta sonra 20.000 tl gibi? Limit artışı olduktan sonra findeks notum düşse bile çok önemi yok benim için önemli olan 20.000-TL limit alabilmem. Tavsiyeleriniz var mıdır?
-
Selam,
Cok riskli bir durum. Gelir belgelenemezse o limite ulasmayabilir.
-
Cepte teb 😎
-
İyigünler üniversiteden yeni mezun oldum kredi çekmek istiyorum issizim gelir belgesiz kredi verirler mi iş bankasında 2000 tl lik kredi kartım var akbankta 8000 tl lik kredi kartım var akbank tan 4000 tl taksitli nakit avans çektim iş bankasını 6 senedir kullanıyorum akbank yeni hangi banka kredi verir daha önceden başvuru yaptım işten gelir belgesi istediler findeks notum 1399 -
Merhaba,
Gelir belgesiz kredi veren bankalarla gorusmeniz lazim
-
Merhaba hocam , 6 boyunca kullandığım kredi kartını kapattığım da kredi notunu etkiler ki?
6 aylık ve 1 senelik kredi kartlarında ne kadar puan düşüşü yaşanır ? -
Merhaba,
Ben 10 aylik kartimi kapattim. Aksine yukseldi.
-
Cevap için çok teşekkür ederim. -
Hocam merhaba benim hep ödemelerim düzenliydi,1200 kredi puanım var ve 3 kredim var,geçen ay 30 gün geciktirdim kredi ve kredi karrtını ,tekrar düzene soktum,1 kredim ocakta bitecek,diğerinide erken kapatacam,3 ay sonra falan tekrar kredi çekebilirmiyim,ve çok puanım düşermi 1 ay gecikmeyle
-
Merhaba,
Zaten gecikme olduysa sakin erken kapatmayin.
-
Erken kapatırsam kredi puanı düşermi peki,ve 3 4 aya kredi çekebilirmiyim tekrar,1 ay geciktirdim çünkü ,findeks puanım çok düşermi
-
Merhaba,
Eğer gecikme süresinden sonra notta değişme olmadıysa bişey olmaz. Notunuz değişmez. Ancak erken kapatmayın. Erken kapattığınızda evet faizinden kurtuluyorsunuz ancak erken kapatmalara bankalar pek sıcak bakmaz. Ve kredi almakta zorlanırsınız.
Puanınız 1370 üzeri ise kredi alabileceğinizi ön görüyorum.
-
Merhaba, kampanyalardan yararlanmak için kredi kartı sayım biraz fazla. 5 adet kartım var. 3 tanesinin borcu sıfır. 1 i 3 aylık kart diğerleri 4 senelik. Kullanmadığım kartlarımı sizce iptal mi etmeliyim? Kart sayısının fazla olması sıkıntı mı?
-
Merhabalar faydalı konu için öncelikle konu sahibine çok teşekkür ederim :) Bu ay itibariyle findeks puanım 1277 oldu. 2 adet kredim var birinin 730 tl diğeri de pandemi destek kredisi 2800 tl borcum kaldı. Borç limit oranım yüzde 40 olarak gözüküyor şu anda. 20 bin tl gibi bir paraya ihtiyacım var kredi kartı kullanmıyorum bu puan ve borç limit oranına göre bu parayı alabilir miyim? Hangi banka ile görüşürsem daha iyi olur acaba?
-
Merhaba,
Yeni kartları kapatsanız bir şey olmaz. Ancak yıllanmış kredi kartı kapatmak büyük hata. İleride bankalarla çalışmak istediğinizde bankalar yıllanmış kartları dikkate alır.
Saygılar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X