Şimdi Ara

Ucuz atlattık, işlemci soğutucuyla beraber yuvasından çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • O malum sorun şuan benimde başıma geldi ödüm afedersiniz neyse

Her zamanki gibi termal macun değişimi yapayım dedim normalde sıvı soğutmanın pompası am4 işlemci yüzeyinden zor ayrılıyor ama bi şekilde işlemciyi soketinden ayırmadan pompayı kaldırabiliyodum

Bu sefer bi terslik olduğunu fark ettim hafif sağ sol yaparak çekmeye çalışıyorum yok olmuyor fazla güç uyguladığımı fark ettim. Biraz fazla güç uygulayınca hoop pompa bi kalktı elime bi baktım İŞLEMCİ SOKETİNDE YOK

Önce hemen işlemcinin ayaklarına baktım bi sıkıntı yok hepsi ip gibi, daha sonra sokete baktım yanındaki demir klipsi sabitleyip geri bıraktım falan baktım soket yuvasında da bi sıkıntı yok (umarım dedim)

İşlemci sıvı soğutmanın yüzeyinden de çok zor ayrıldı 360 derece çevirdim öyle çıktı.

Macun değişiminden sonra derin bi nefes ve start verdim. Tabi geç açıldı çünkü işlemci değiştiğini anladı ve bios sıfırladı. Bios menüsüne yönlendirince xmp dahi açmadan boot ettirdim windowsu bi yüklesin bakalım diye.

Windows geldi şükür
    Biostanda ayarları yaptım
    İşlemcinin co ve cppc vırt zırt ayarlarını yaptım

Şimdilik kapattım yüke sokmadım. Bios ve windowsta sıkıntı yok sıcaklıklarda sıkıntı yok.

Aman haa arkadaşlar gerçekten baktınız olduğu yerde direk çekince çıkmıyor yukarı çekmeden döndürmeye çalışın. Baktınız hiç umut yok o zaman ne yaparsınız bilmiyorum (belki ısınınca oda sıcaklığından yüksek kıvamdayken kolay sökülür. İlk kez başıma geldi bilmiyorum)

Pinler yamulabilirdi
    Soket gidebilirdi (direk anakart değişimi)
    Başka bir elektronik sıkıntı olabilirdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Soğutucuyu montajlarken termal macunun içinde hava boşluğu oluşursa vakum yapabilir. Genelde termal macunu kare şeklinde sürünce oluşuyor. Geçmiş olsun.

• Geçmiş olsun hocam, benim de başıma 3 kere geldi, sadece birinde işlemciyi ayırırken düşürüp 3 4 pinini yamultmuştum, onu da dikkatlice düzeltip kullanmaya devam ettim. Güncel soketlerde böyle bir sıkıntı olmaz zaten ama onda da pin yamultursak düzeltmesi çok zor olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Am4 platformunun en büyük problemi bu ne yazık ki
    Am5 ile bu sorunu çözdüler

• OptimizedSettings kullanıcısına yanıt
    Macunlada alakalı olabilir. Tg kryonaut değişimi yaparken sıkıntı yoktu ama mx-6 ile başıma bu geldi. Mx-6 sanırım pump out ihtimalini sıfıra indirmek için baya katı formül kullanmış. Ama kryonauttanda iyi sonuçlar verdi

• Soğutucuyu sökmeden önce pcyi açıp güzel bir stres testine sokup iyice ısıtıp öyle sökmek lazım. Şöyle 80 dereceleri görsün.

Onda da çok minik çevirme hareketi ile anında çıkacaktır. Özellikle soğuk iken bildiğiniz yapışıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

Bunu yazmak için girmiştim.tekrar olmasını istemiyorsanız bir müddet pcyi çaliştırıp daha sonra kapatıp sökün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fubo kullanıcısına yanıt

İlk ryzen 1600 af işlemcim vardı. O zamanlar bilmiyordum tabi. Cpu elimde kaldı resmen sonra anakarta düştü derken pinler eğildi. Zorla düzeltmiştim. Sıkıntısız çalıştı çok şükür.

• böyle bişey pentium 4 3000 işlemcide olmuştu , o zamanlar intelde de işlemciler bacaklıydı ve işlemci bozulmuştu siz de olmamış şükür

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.