Şimdi Ara

Ucuz yollu SUV önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam. 2014 1.4 D4D Corolla kullanıcısıyız. Araç 140.000km de, satıp üzerine koyup bir Crossover veya Pickup alma planlarımız vardı. Hiluxlar boyumuzu aşıyor, L200 bakındık fakat hem sürekli şehir içi kullanım, hem uzun yol kullanımı hem de yakıtı biraz korkutuyor açıkçası. Yılda rahatlıkla 20.000 i deviriyoruz. Her gün işe git gel vs. rahatlıkla 10-15km yol yapılıyor haftaiçi. Babam kamp, balıkçılık ile uğraşıyor, haftasonları pek evde durmaz. Corollayla offroad yapmaya başladı, artık aracın altını ha vurduk ha vurucaz diye korkusundan Crossover bakmaya başladık. Fakat malum fiyatlar dolayısıyla, üzerine 100.000 koyarak alabileceğimiz araçlar, ix35, 500x, Qashqai, Captur gibi aslında yine arazi aracı olmayan fakat altı nispeten yüksek araçlar. Km leri de yine 100.000 e dayanmış araçlar. Bunun yerine 65.000 e kadar 2. bir araç alıp, corollanın bize sağladığı kolaylıkları da bırakmamak gibi bir niyetimiz oluştu. Lada Niva 1.7i (bu araçları hiç ama hiç bilmiyoruz), Toyota RAV4 ilk jenerasyon, 3 kapı olan 2.0 (Bunlarda sanırım standart atmosferik VVTi motor mevcut, tanıdığımız motor, en azından 1.6 sına çok defa bindik, kullandık) Tata Xenon 2.2 4x2, gibi gibi. Bu tipte araç kullanıcısı olup da önerisi olan arkadaşlar var ise memnun olurum.

200-250.000km civarlarında bu ayarlarda bi araç alıp adam edilip kullanılabilir mi? Normalde niyetlenmezdi uğraş istediği için fakat bu sefer sanayi kısmını ben devralacağım için içi daha rahat   aracı haftaiçi ben işe git gel olarak kullanırım. Yaz aylarında hiç kullanmam. Sadece haftasonları babamı gitmek istediği dağ tepe götürsün, onun harici normal 2. sedan bir araç olarak kullanılacak. Off-Road gibi bir maksadımız yok, yani çamura gireyim, sudan geçeyim gibi dertler değil de, şu göle gideceğim acaba Corolla oraya gider mi gibi bir soru işareti olmasın kafasında aslında isteği tamamen bu. Haftasonu atlayayım gideyim çadırımı kurayım, yürüyüşümü yapayım balığımı tutayım geleyim modunda. Haftaiçi şehir içinde, uzun yolda Corolllaya atlayıp gideyim gibi bir fikir oluştu fiyatlardan dolayı.

Bu fiyatlarda başka önerileriniz olur ise, manuel vites öncelikli olarak tavsiyelerinize açığım.

Sizce böyle bir karar mantıklı mı yoksa aracı değiştirip paraya kıyıp crossover almak mı mantıklı? Bana 2. araç daha mantıklı geliyor, çünkü açıkçası alçak oluşu ve kmsinin ilerlemesi dışında Corolladan bir şikayetimiz yok. Aksine epey memnunuz. Sadece arazi araçları hakkında bilgim 0 o yüzden korkuyorum birazcık.

• Lada Nivada çürük sorunu olabilir gerekli temizliği vs yaptıktan sonra dağa taşa vur birsey olmaz ama motor 1.7 vergisi yakıtı vs dersen suzuki samurai veya jimmy bak derim suvde 0 olarak kia stonice bakmanı tavsiye edebilirim. Pickup konusudna sehir ağırlıklı derseniz net nissan navara mercedes x classla ortak üretimdir arka 5 noktalı süspansiyon sistemi vs sizi rahat ettirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmmann -- 21 Aralık 2020; 10:45:22 >
  • Qq, captiva vb araçlar offroad için uygun değiller. Tatalar sanayide pek sevilmez. Kronik sorunu çok olduğu söyleniyor. Suzuki Jimny, Lada Niva, Suzuki Vitara, Jeep Cj gibi araçların temizleri sizi düşündürmez. Pick up olarak da Nissan Navara, Skystar, Racer ya da L200 bakılabilir. Bunlar nispeten daha az yakar rakiplerine göre.
  • düşünürseniz kendi aracım satlıktır.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-renault-sahibinden-tramersiz-48000-km-bakimli-captur-884878159/detay/

Yeni capturun sıfırının 300 bin TL oldugu bir piyasadayız..

• ucuz yollu suv kullanmak için yanlış ülkedeyiz malesef

her ne kadar ekonomide dünya lideri olsak ve ameriga alamanya vb bizi kıskanıyor olsa da; eğer paranız su gibi akmıyorsa ve hep akacağı garanti değilse ikinci araç almak mantıklı değil bence..sigortası, mtv, muayene, bakım, hgs, zartı zurtu vb. masraflarınız ikiye katlanacak, isterseniz hiç binmeyin kapı önünde yatsın..

eğer corolla size yetmemeye başladıysa ikinci araç yerine yeteceği araç almanız daha mantıklı olur bence..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suzuki grand vitara

• Ucuz arazi için ikinci araç bakıyorsan adres Suzuki Jimny,Samurai yada Vitara dır.Bulunursa Niva da olabilir ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 milyonluk suv önerisi
    3 ay önce açıldı
    İdeal Suv Tarzı Tavsiye?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Facia duster. Ucuz? Ucuz. Suv? Suv.

Pardon Facia değil Dacia, otomatik düzeltme 😀

• Motorunu pek beğenmiyorum ama hem araziye girebilecek gerçek bir araç oluşu hem de malzeme kalitesi olarak Subaru XV'ye de bir göz atın derim. Yurtdışında 2.0 motorluları var, 1.6 olmasa bu aracı eminim daha çok satarlardı. Yukarıda sayılan araçların çoğu ciddi bir arazi şartında sizi üzer ama Subaru üzmeyecektir.

• dizel motorlu 4x4 reno kadjar var.

• Arkadasin babası, asfalt yoldan çıkıp toprak yoldan gole veya nehir kenarına ulaştıracak yerden yuksek bir arac bakiyor. 4x4 performansının veya arazi kabiliyetinin öncelikli olmadığını düşünüyorum. Yukarida bir arkadasin tavsiye ettiği gibi duster veya daihatsu terios(4 ceker) isinizi gorur bence. Duster zaten günümüzün toros'u , terios'da(babamdan biliyorum) problemsiz bir 4 ceker.

• @Bmmann

Teşekkürler hocam, evet Niva da çürük olaylarını bol bol gördüm, kendisi son seçenek olsa da, bakımını yapıp elini yüzünü düzeltebilirsem epey tatminkar bir araca benziyor, dağ tepe çamur offroad yapanlar var ki ben bu maksatla kullanmayacağım zaten, sadece off road ulaşım amacı olacak. 0 olarak stonic değil de aslında Kona'ya yükselmiyor değilim. 1.6 CRDi cezbediyor. Navara'nın öyle olduğunu bilmiyordum teşekkürler, aslında çok güzel arabaymış fakat fiyatı uçak ne yazık ki

@Profes124

Teşekürler. Evet benim de çekincem birazcık bu yönde, ne kadar off road ı spor olarak yapmayacak olsak da, C Suv araçların arazide çok da farketmeyeceğini düşünüyorum. Bu sebepten Qq dan falan biraz uzağım. Jimny ve Vitara çok güzelmiş beğendim, ama malum 100 küsürlere gelmiş fiyatları Jeep CJ çok güzelmiş, kendine has bir havası var Teşekürler tavsiyeleriniz için, sanırım yine Niva ya dönecek biraz olay.

@bianconera

Hayırlı satışlar hocam, eğer Corollayı satıp üzerine araç alır isek Dizel düşünüyoruz, ama aracınız çok güzelmiş.

@deryadeniz76

Haklısınız, fakat bu konuya da hemen açıklık getireyim, ben zaten kendime eski 2000 kasa gülen surat fiestalardan bakıyordum, 40-50 bandında. Baktım babamın böyle bir isteği var, fiesta sevdamdan vazgeçeyim, üzerine koyup belki bir SUV alınabilir, kendiside haftasonları rahat rahat gezsin modunda biraz aslında. Yani 2. bir araç düşüncem zaten vardı ayağımı yerden kesecek, bu eğer olabilirse neden SUV olmasın diyerek bakmaya başladım, tamamen eğlencesine değil yani aslında, bana da araç lazım oluyor sık sık. Corolla'nın bize yetmeme olayı da dediğim gibi aslında sadece yükseklik. Yani altını vuracağız diye pikniğe falan gittiğimizde manyak oldum artık, airli arabalar gibi çapraz çapraz gidiyoruz.

• @sfkli

Teşekkürler.

@asdzxcas3507

Teşekkürler, Jimny ve Vitara çok güzel ama 100e dayanmış. samurai ve Niva takip etmeye devam.

@Huan8

Teşekürler hocam, bahsettiğiniz gibi motoru pek iç açıcı değil. Yeni kasalardan bahsediyorsunuz bu arada sanırım değil mi?

@suatcagdas

1.6 dCi, seçeneklerim arasında hocam. Tabi corollayı bırakmaya karar verirsek eğer.

• 4 çeker duster arazide fena değil. 2 yıl boyunca arazi gezdim. Traktörün girdiği her yere giriyor.
  • 3DneBandim kullanıcısına yanıt

Ne demek eski piyasa olsa f/p olarak niva , samurai düşünülebilir ama amaç hard offroad değilse bu secenekleri kaldırmakta fayda var Hyundai ve Kia ortaklar ve Kia üst sekme ama türkiyede fazla bilinmez kona daha feminen stonic daha masküler bir yapıda genel yorumlara baktığımızda budnan sonrası zevk tercih ve fiyat. Nacizane tavsiyem otomatikse tork konvertorlu olanlar yakıtta belki fazla yakar biraz vs ama sorunsuzdur kuru çift kavramalardan. Pickup piyasasi öyle Fiat ve L200 de ortak diye hatırlıyorum pickupların her sene muayene , park sorunu vs gibi sorunları olmasa biraz yükseltmeli ve makyajlı halleri çok hoşuma gidiyor. Gladiator - Pick-up Karavan var o tarz birseyle hem sehir hem kampa uygunlugu çok güzel.

• Suv aldıktan sonra sınırlar genişleyecektir o noktadan sonra 4x4 şart bence

ucuz yolla olunca da bence Frontera olur

https://www.sahibinden.com/arazi-suv-pickup-opel-frontera/benzin-lpg,dizel/sahibinden?a95938=10122&sorting=price_desc&viewType=Gallery&query_desc=true&price_max=65000

• Suzuki Grand Vitara'ların 1.9 dizel motoru Renault'nun 1.9 dci'i sanırım. Bu motorun sorunlu olduğunu söyleyenler var (galerici tayfası). İnternette de bazı forumlarda problemi olduğunu okudum ama sahibinden.com'da kilometrelerine ve ilan açıklamalarına bakınca aşırı problemli bir model gibi gelmedi bana. Eğer bu motoru güvenilir buluyorsanız 4x4 bir Grand Vitara bence iyi bir seçenek olur.

• Forester

• hilux l200den azmı tüketiyormuş??

• wehrmacht kullanıcısına yanıt

Boyumuzu aştığı için hiç bakmadık bile diyelim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.