Şimdi Ara

Ufak Araba Almayı Düşünüyorum (Fiat Bis)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün bi misafir geldi ihalelik arabalardan konu açıldı sonra ucuza araba bulsam bende alacağım dedim. O da fiat bis var 800 lira dedi tabi 800 e aldığımız hareket eder mi bilmiyorum. Öğrenciyim ve 1 sene daha üniversitedeyim. Yakıtı az, hızı az, minibüs derdi çektirmeyecek ve gezmek istediğimde binip gidebileceğim bir araba olsun istediğimden fiat bisi araştırmaya başladım aklıma da yattı açıkçası. Bu bis gibi diğer arabalara da bakacağım. Sizlerin tavsiyesini almak istedim.

• 800 tl e bos kaldi mi ya? Bence alma cunku %95 elinde kalicak onun yerine cok az daha koyup scooter alman daha mantikli ve havali olucaktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GTS1907

800 tl e bos kaldi mi ya? Bence alma cunku %95 elinde kalicak onun yerine cok az daha koyup scooter alman daha mantikli ve havali olucaktir

Arabanın bulunduğu bölge kırsal sayılır. Açıkçası bende merak ettim yürüyüp yürümeyeceğini akşam bi evdekileri ikna edebilirsem gidip bakmayı düşünüyorum. 1500 liraya kadar yolu var. Arabanın kendisi, masrafları filan ilk başta 1500 liraya kadar yaptırabilirim. Ya da 3000-4000 lira biriktirip ilanlara bakıp almam gerek.
  • motosiklet al.
  • bence al parçalayıp incelersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

motosiklet al.

Hocam evde motor varda ehliyeti yok. Onun için üniversiteye gidince kullanmak sıkıntı olur. Kaza olur, polis durdurur filan. Gerçekten 800 lira mı merak ediyorum. Tekrardan bi soracağım hatta gidip arabayı incelemeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

Orijinalden alıntı: r0x

motosiklet al.

Hocam evde motor varda ehliyeti yok. Onun için üniversiteye gidince kullanmak sıkıntı olur. Kaza olur, polis durdurur filan. Gerçekten 800 lira mı merak ediyorum. Tekrardan bi soracağım hatta gidip arabayı incelemeyi düşünüyorum.

800 liraya a sınıfı ehliyet alsanız daha iyi olur sanki. 800 liralik araçta muhtemelen en az 2-3 bin liralık masraf vardır. Sadece lastik bile o ebat için 400-500 lira (800lük araçta muhtemelen kötü durumdadır). Bu tip araçlar ulaşımdan ziyade hobi amaçlı kullanıma uygun oluyor. Meraklısının para harcayıp haftasonu binmesi vs.

Otomobil şartsa en azından 4-5 bin liraya çıkıp masrafı az 131 veya R12 bakın derim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: syerturan
    800 liraya a sınıfı ehliyet alsanız daha iyi olur sanki. 800 liralik araçta muhtemelen en az 2-3 bin liralık masraf vardır. Sadece lastik bile o ebat için 400-500 lira (800lük araçta muhtemelen kötü durumdadır). Bu tip araçlar ulaşımdan ziyade hobi amaçlı kullanıma uygun oluyor. Meraklısının para harcayıp haftasonu binmesi vs.

Otomobil şartsa en azından 4-5 bin liraya çıkıp masrafı az 131 veya R12 bakın derim.

Ehliyet almayı düşündüm bu yaz ama şimdi geç kaldım. Üniversitenin olduğu yerde de alırsam bu sefer motor olmayacak. Birikmiş paramla kendi emeğimle iyi kötü bir araba alayım diyorum. 131 veya R12 'nin göğüs kısmı güzel görünmüyor gözüme. Bendeki takıntı da arabanın göğsü düzgün olması. Diyeceksin ki bis de göğüs mü var. Göğüs yok ama döşeme yaptırınca en azından daha bi güzel görünür. Arabayı bende hobi amaçlı kullanacağım. Haftaiçi zaten okulda çalışıyorum haftasonu gezerim o kadar. Oda cumartesi veya pazar. Arabayı daha görmedim bunun için de net konuşamıyorum arabanın şu kadar masrafı var diye.

• Boş hayallerdesin 2 gün sonra vazgeçeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omcool

Boş hayallerdesin 2 gün sonra vazgeçeceksin.

Vakti zamanında motorum olsun istemiştim hatta bu spor görünümlüler yok mu onlardan olsa ne güzel olur derdim o tiplerden alamadık başka aldık. Şimdi bu her işimi görüyor, götürüyor paran yoksa almaya bu da yeterliymiş diyorum. Araba satılmış zaten ucuza alamayacağım ama yine elimde 4000-5000 olunca değerlendireceğim araç olacak bis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

Ehliyet almayı düşündüm bu yaz ama şimdi geç kaldım. Üniversitenin olduğu yerde de alırsam bu sefer motor olmayacak. Birikmiş paramla kendi emeğimle iyi kötü bir araba alayım diyorum. 131 veya R12 'nin göğüs kısmı güzel görünmüyor gözüme. Bendeki takıntı da arabanın göğsü düzgün olması. Diyeceksin ki bis de göğüs mü var. Göğüs yok ama döşeme yaptırınca en azından daha bi güzel görünür. Arabayı bende hobi amaçlı kullanacağım. Haftaiçi zaten okulda çalışıyorum haftasonu gezerim o kadar. Oda cumartesi veya pazar. Arabayı daha görmedim bunun için de net konuşamıyorum arabanın şu kadar masrafı var diye.

Bu fiyatlarda biraz daha zevklerden taviz vermek gerek diye düşünüyorum. Sonuçta eski ve masraf potansiyelli bir araçtan bahsediyoruz. Minimum masraf ile maksimum fayda sağlayacak aracı almakta fayda var. Onun dışında bütçeyi 4-5 e çıkarmak gerek demiştim zaten, o bütçe ile bise girerseniz (mesela 2-3 bine alıp ne eksiği varsa gidererek) biste kullanılabilir.

• quote:

Bu fiyatlarda biraz daha zevklerden taviz vermek gerek diye düşünüyorum. Sonuçta eski ve masraf potansiyelli bir araçtan bahsediyoruz. Minimum masraf ile maksimum fayda sağlayacak aracı almakta fayda var. Onun dışında bütçeyi 4-5 e çıkarmak gerek demiştim zaten, o bütçe ile bise girerseniz (mesela 2-3 bine alıp ne eksiği varsa gidererek) biste kullanılabilir.

Bütçe hesaplaması yaptım eğer düşündüklerim yolunda giderse 4-5 bin aralığına çıkabileceğim. Bu aralığa çıkmam arabayı almamı ekim ayına sarkıtabilir gibi duruyor ama sorun değil en azından hedeflediğim zamanda düzgün bir bis'e sahip olmuş olurum. Arabadan çok da zevk aradığım söylenemez sonuçta aldığımız araba malum. Şehiriçi kullanacağım için 50-60 km yapması gayet makul, motor sesi içeri alıyor olacak ama onu da müziğin sesi ile arka plana atarız, vitesten dolayı ve eski olmasından dolayı biraz daha dikkatli kullanmam gerekecek bunu da en azından el emeğimizle, baba parası olmadan kendi arabam diyebileceğim için göz yumarız. Zaten bakım dediysek altı üstü bi yağ, su, antifriz filan.

• Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    Aracı alır almaz eksikliklerini giderirseniz bakım dediğiniz yağ, su, antifiriz olur da gidermezseniz muhtelif arızalar karşınıza çıkabilir. Fren bakımı, motor bakımı, lastik, mekanik arıza, elektrik arızası... Bu sebepten alır almaz baştan aşağı eksikleri giderecek paranız olmalı diyorum. 4-5 bin liralık araç aldığınıza göre bütçe kısıtlı, 3 ay sonra akü bozulsa mesela durduk yere 100-120 lira bütçeniz için sıkıntı olabilir.
  • motor alın daha mantıklı
  • quote:

Aracı alır almaz eksikliklerini giderirseniz bakım dediğiniz yağ, su, antifiriz olur da gidermezseniz muhtelif arızalar karşınıza çıkabilir. Fren bakımı, motor bakımı, lastik, mekanik arıza, elektrik arızası... Bu sebepten alır almaz baştan aşağı eksikleri giderecek paranız olmalı diyorum. 4-5 bin liralık araç aldığınıza göre bütçe kısıtlı, 3 ay sonra akü bozulsa mesela durduk yere 100-120 lira bütçeniz için sıkıntı olabilir.

Sahibinden 'deki ilanlara bakıyorum sıkıntısı yok denilip satılıyor ama yine de gösterilmeden bi ustaya bilemeyiz. Yağ, su, antifriz filan sıkıntı değil onları rahatlıkla kontrol ederim. Hem bütçe kısıtlı hem de öğrenciyim ama öyle 100-150 liralık sorunlar sıkıntı çıkarmaz ama gidip de bi motor, boya yaptıramam hemen onun için bütçeyi arttırıp yapılmış, kullanılan bis almaya karar verdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TsuBLK

motor alın daha mantıklı

Hocam evde motor var ama ehliyet yok onun için üniversiteye götüremem motoru. Birde abu bis veya vosvos gibi çekiciliği vermiyor. Üniversitede son senem ufak çaplı bi arabam olsun hem gezeyim hem eğleneyim istiyorum.
  • boş hayaller bunlar. 2 gün burada konuşulur sonra unutulur. 800 liraya araba alınmaz. boş lafa gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonidas26

boş hayaller bunlar. 2 gün burada konuşulur sonra unutulur. 800 liraya araba alınmaz. boş lafa gerek yok.

Neden unutulsun hocam ? Herkesin araba sevdası veya alışverişi konuşarak başlamamış mıdır?

800 liraya alır kaporta, boya vb. işlemleri yaptıramaz mıyız sanki? Ayrıca 800 liraya değil araba 500 e satılmış ve İzmir'e gitmiş. İlk mesajımda belirtmiştim araba kırsalda diye büyük ihtimal bu yüzden araba bu paraya gitti. O araba gittiği içinde bütçeyi 4000-5000 arasına çıkarma kararı aldım.
  • Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    Az bir şey daha biriktirin uno s alın bari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sturmgeschütz

Az bir şey daha biriktirin uno s alın bari.

Daha üstüne tek başıma çıkabileceğimi düşünmüyorum hocam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.