Şimdi Ara

Ufak çaplı restore İŞLEMCİ YARDIM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar,kullandığım kasamı ufak çaplı bana yettiği kadar restore etmeye başladım ekran kartı gt 1030 aldım ,ve şuan Kullandığım işlemci e8400 ve bir işlemci almayı planlıyorum ikinci el ve biraz araştırdım herkes bana Q9300 ve üzerini önerdi.benimde merak ettiğim şey neden herkes bu işlemciyi öneriyor benim işlemci hızım oc li 3.5 ghz bu işlemci 2.5 ghz ama kimse sorarsam sorayım herkes Q9300 i5 gibi çalışır diyorlar ben bu konuda bilglendirilmek istiyorum ve sizlerin daha iyi önerbilceği bir işlemci varmıdır acaba.MacBook almayı düşündüğüm için fiyatlarda çok yükseğe çıkmayı düşünmüyorum.oynadığım oyunlar Heroes of the Strom,lol tarzı moba online oyunlardır o yüzden bu tarz değişiklikler bana yeticektir.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRER!

• "benim işlemci hızım oc li 3.5 ghz bu işlemci 2.5 ghz "

ama seninki 2çekirdek o 4çekirdek i5 gibi çalışır ama 1.nesil i5 gibi son çıkan i5lerle ile kıyaslanamaz.

Bütçe belirtmediğin için ikinci el istediğinden i5 6600 alabilirsin ama anakart ve ram değişmeyi unutma birde güç kaynağı yani sistemi komple değiş
  • 50-100 TL bandında sırasıyla şunlara bakabilirsiniz. Q6600->Q9300->Q9450->Q9550->Q9650

Bir de bunların muadili Xeon E (5440/5450) ve X (5450/5460) işlemciler var ama bunlar modlu bios gerektirebilir.

Q6600 çokça satılıyor (50-70 TL), 3 GHz'e kadar voltajsız çıkabiliyor. 3.4-3.6 seviyeleri ise işlemci ve anakarta bağlı.

1 ay önce açtığınız konuda EP35C DS3R kullandığınızı belirtmişsiniz. Güzel anakart 3.4-3.5 seviyelerini görebilirsiniz. Yalnız stok fan kullanıyorsanız şu sıcak yaz günlerinde ısınma probleminiz olabilir.

CS GO'da 2->4 çekirdek işlemci farkını hissetmiştim ama bu oyunlar için bir şey diyemeyeceğim.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    öncelikle bu kadar ilgili yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim. evet anakartım o ama işlemci fanım stok değil değiştirdim yani sağlam bi çıtır :),power suplyım thermal take 500w Black edition.evet 50/100 tl arası bi fiyatta bakıyorum açıkcası 85 tl ye q9300 buldum almayı düşünüyorum sizce ne dersiniz?
  • Overclockmanyagı O kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim ama sanırım o bütçelere çıkamayacağım :) ama işlemciye bakıcam bu aarada power suplyım black edition thermal take 500watt sanki bi anakart işlemci operasyonu yaparsam güzel olur gibi
  • DeathNigt D kullanıcısına yanıt
    Hız aşırtma düşünüyorsanız sizi üzebilir. 7,5 çarpanı düşük ve o anakartla 3-3.2 civarını görürsünüz. 100 TL altına bulabilirseniz Q9650/9550 bakınız.

Q6600 fiyatına göre çok daha iyi hız aşırtma olabiliyor.
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=126881450

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 6 Temmuz 2017; 22:35:57 >
  • O dediğiniz iki işlemcininde fiyatı minimum 170-200 arası,benim yapacağım en fazla OC voltajsız biosdan yükseltmedir o zaman Q6600 mı önerirsiniz yoksa Q9300 mü ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aşağıdaki videolarda e8400 ile q8300 karşılaştırması var, ekrankartı olarak ikisinde de 750 ti kullanılmış. Fikir verir diye düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=YWwnMS-evcE
    https://www.youtube.com/watch?v=i3PfuiNvURA
  • İnceleyeceğim,teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    O dediğiniz iki işlemcininde fiyatı minimum 170-200 arası,benim yapacağım en fazla OC voltajsız biosdan yükseltmedir o zaman Q6600 mı önerirsiniz yoksa Q9300 mü ?
  • DeathNigt D kullanıcısına yanıt
    Ben Q6600 derim daha ucuza da bulunuyor.
    dediklerinizi ciddiye alıcam,fakat 90 tl ye buldum sizce pahalı mı ?
    65 tl ye de buldum
  • Güvenilir en ucuza bulduğunuz yerden alabilirsiniz.
  • GT1030 yanına E5450 veya Q9550 al ikisi de iş görür.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Q9550 pahalı geldi bana diğeride bulunduğum ilde yok yüzyüze olarak,acaba Q6600 önerirmisiniz sizde yada q9300
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.