Şimdi Ara

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
10
Favori
16.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Digiturkplayde film ve belgeselleri izleyebilen varmi? Hata veriyor bende.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NONAM2

quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Ender ,

İş sadece cihaza fan takmakla bitmiyor ki.

UTS3'te ki HDMI çıkışı da 1.4'ten 2.0'a yükseltilmiş mesela...

ertuğrul abi sizin cihazın kutusunda ne yazıyor, bu yazdıkların doğruysa şu sonuç çıkıyor ortaya,

benim aldığım cihaz fansız olup full fonksiyonlu model yani hdmi2.0 olan model (kutusunda hdmi2.0 yazıyor)

2. revizyon model olan fanlı model hdmi1.4 sanırım,

ve çıkacak (çıkmış) olan 3. revizyon modeli ut3s, fan artı full fonksiyon (hdmi2.0)

bende fan yok ama hdmi2.0 mevcut....

Yazdıkların doğruysa derken , ben sadece web'te okuduklarımı paylaştım.

http://www.cnx-software.com/2015/01/23/ugoos-ut3s-is-an-update-to-ut3-android-ubuntu-tv-box-with-a-fan/

Bak bu sayfada Ugoos UTS3'e ait bilgilerin bulunduğu satırlar arasında ; " HDMI 2.0 output (female) " diye bir ifade var. Yani " HDMI 2.0 çıkış " diyor.

Bende buna istinaden Ugoos UTS3'te HDMI 2.0 çıkış var diye belirttim mesajımda.

Gerçi aşağıdaki sitede bizim kullandığımız Ugoos UT3'e ait bilgilerin bulunduğu satırlar arasında da ; Ports bölümündeki detaylarda " his box has an HDMI 2.0 port for UHD signals " diye birşey yazılmış.

Yani " UHD sinyalleri için HDMI 2.0 bağlantı noktası var " diyor.

http://www.ugoosshop.com/en/ugoos-ut3-rk3288-androidbox-android-tv-box.html

Bu ne perhiz , bu ne lahana turşusu. Hangisine inanacağız yahu , kafam karıştı...

Neyse ;

Akşam çok yorgundum , o yüzden cihazda ne HDMI durumuna ne de hiçbir şeye bakamadım.Bu akşam eve gittiğimde bakıcam kısmetse.

Ama yazdığın sıralama mantığı ( eğer senin ürün HDMI 2.0 ise ) hakikaten garip !

Ürettiğin ilk modeli Fan'sız çıkartıyorsun , üzerinde HDMI 2.0 var deniliyor ( doğruluğunu bilemiyorum )

Sonra yaptığın bir revizyon ile bu modele Fan takıyorsun , üzerinde HDMI 1.4 var.

Derken UT3S diye bir model çıkartıyorsun , üzerinde yine HDMI 2.0 var.

Sonuçta izlenen politikayı anlamadım ama şu kesin ; 4K TV'lerin yaygınlaştığı bir dönemde firmanın HDMI 2.0'a geçmesi gerçekten kayda değer ve doğru bir hamle. ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 12 Şubat 2015; 9:41:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ender

iyi tesbit... buyuk ıconlar direkt olarak resim olduğu için isimlerinin değişmemesi normaldir...

Eee..

Hadi o zaman bulun şu resimleri de müdahale edelim...
  • Ugoos UT3S'nin satış fiyatı belli olmaya başladı.

16GB Rom olan model için 149 $ , 32GB Rom olan model için 189 $olarak gözüküyor sitelerde.

http://www.gearbest.com/tv-box/pp_141995.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender

patron bende bızımkılerı hdmi 2.0 olarak bılıyorum... öyle olmasa nasıl 4k olacak kı ?

sen kutunun altına bakarmısın hdmi 2.0 yazıyor olmalı..

4K olması için HDMI 2.0 olma zorunluluğu yok ki...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizlerdeki kutunun altında ne yazıyor ? ben işteyim şuan bakamam da..
  • Seko92 S kullanıcısına yanıt
    HDMI 2.0 nedir diye araştırdığımda bulabildiklerim şöyle :

" 4K, 1080p'den dört kat daha yüksek bir çözünürlük demek ve HDMI 1.4'ün sunduğu bant genişliğinden fazlasına ihtiyaç duyuyor.

HDMI 1.4, 10.2Gbps veri aktarımına izin veriyor, bu ise 24, 25 ve 30Hz'te 3840x2160 çözünürlük veya 24Hz'te full 4K (4096x2160) demek.

2160p 24 ve 2160p 30 formatları film oynatmak için yeterli olabilir, ancak 50/60Hz 4K TV yayınları ve gelecekteki Ultra HD oyunlar için yeterli değil.

Buna ek olarak HDMI 1.4, 4K'da sadece 8-bit renk destekliyor. HDMI 2.0 ise Ultra HD çözünürlüklerinde 10 - 12-bit renk derinliği sunabiliyor.

HDMI 2.0, HDMI 1.4'ün veri aktarımını ikiye katlamasa da onu 18Gbps hızına çıkartıyor. Bu sayede gelen yeniliklerden bazıları ise şöyle:

50/60Hz'te 4K Ultra HD , 32'ye kadar sıkıştırılmamış ses kanalı (HDMI 1.4'te 8 idi) , 1536 KHz'e kadar ses örnekleme , Çift video akışının birden fazla kullanıcıya aktarılabilmesi ,

Çok akışlı sesin dörde kadar kullanıcıya aktarılabilmesi , 21:9 ekran oranı desteği , Video ve ses akışlarının dinamik senkronizasyonu..."

Tüm bu yazılanlar Seko92'nin yazdığını doğruluyor.

Çünkü eğer ki biz cihazımızda ; 3840x2160 çözünürlükte ( 24,25 veya 30 Hz olmak kaydıyla ) 4K filmleri yada 4096x2160 çözünürlükteki ( 24 Hz) Full 4K filmleri sorunsuz seyredebiliyorsak bizim için HDMI 2.0 zorunluluğu yokmuş.

Ne zaman ki 50 yada 60 Hz 4K yayın seyretmek isteyeceğiz o zaman HDMI 1.4 yeterli gelmeyecek.

• ender E kullanıcısına yanıt
    Bende işteyim, ancak akşama bakabilirim....
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar merhaba bende ugoos ut3s almayı düşünüyorum. Sizce 4gb ram ve 32gb için 40 dolar fazladan vermeye değermi.

Aslında benim asıl amacım harici diskimi bağlayıp hd film izlemek. Wd media playerim var, onda görüntü oranını değiştiremiyorum. Kaliteli birşey alıp uzun süre kullanmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baveran -- 12 Şubat 2015; 10:45:42 >
  • HDMI 2.0 olayına dönersek ; o zaman bende şunu merak ediyorum.

Hatırlarsanız geçenlerde Big Buck Bunny'nin 4K videosunu test etmiş ve takıldığını söylemiştim.

Test ettiğim video : 4K, Quad-Full-HD (3840x2160) / 60 fps idi.

Şimdi yukarıda yazılanları okuduğumda ;

ya şunu demem lazım...

" Benim kullandığım cihazın çıkışı HDMI 1.4 olduğu için 60 fps videolarda sıkıntı yaşıyorum."

ya da şöyle demem lazım...

" Benim cihazımda takılı olan HDMI kablo , HDMI 1.4 uyumlu olduğu için 60 fps videolarda bu yüzden sıkıntı yaşıyorum ve kabloyu HDMI 2.0 uyumlu başka bir kablo ile değiştirmem lazım. "

Yanlış mı düşünüyorum ?

Eğer öyleyse kullandığım HDMI kabloyu daha kaliteli ( aktarım hızı 15.8 Gbps yada 18 Gbps olani ) bir HDMI kablo ile değiştirerek bu testi tekrar yapmam lazım.Çünkü şu anda bundan 4-5 sene önce Egreat ile gönderilen alelade bir kablo kullanıyorum Ugooos'ta.Ne hikmetse cihazın kutusunda gelen kabloyu takıpta kullanmak aklıma bile gelmedi...

Sonuçta aktarım hızı yüksek olan kaliteli bir kablo alınmalı ve kullanılmalı bu tür cihazlarda.

HDMI kablo denince ; kablo olayı en dikkat edilecek kriterlerden birisidir.Ucuz ürünleri kesinlikle pas geçmek lazım.

Ama bunun yanında her pahalı ürünün her amaca hitap ettiğini söylemekte bir o kadar yanlış olur.Mesela 80-90 TL veripte kablo alırsınız ama aldığınız kablo 10 Gbit/s özelliğinde ise 4K Full HD amaçlı kullanmazsınız.

O yüzden ben , mesela Monster gibi kablonun özelliklerini açıkça yazan kutulu ürünleri tercih ederim ve açıkta satılan kablolardan marka dahi olsa almam.

Alınabilecek tarzda kabloya bir örnek...( Aktarım hızına dikkat edin : 15.8 GBps )

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 12 Şubat 2015; 10:52:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Baveran

Arkadaşlar merhaba bende ugoos ut3s almayı düşünüyorum. Sizce 4gb ram ve 32gb için 40 dolar fazladan vermeye değermi.

Aslında benim asıl amacım harici diskimi bağlayıp hd film izlemek. Wd media playerim var, onda görüntü oranını değiştiremiyorum. Kaliteli birşey alıp uzun süre kullanmak istiyorum.

Üstadlar tarafından bana yapılan tavsiyeler , gerek yok yönündeydi ve bende 16GB Rom olan Ugoos UT3 modelinden almıştım 20 gün önce.

Sizde gönül rahatlığı ile 16GB rom olan modelini alabilirsiniz bence.
  • HDMI 2.0'ı hem player hem de tv'nizin destekliyor olması lazım. Yani sadece kabloyu değiştirmeniz problemi gidermeyebilir.

BAhsettiğiniz videodaki yavaşlık, Hdmi 2.0'ın yanında oynatıcının gücü yetmemesinden de kaynaklanabilir.

4k 60fps şu an sadece oyunlar için gerekli. O çözünürlükte oyun oynayatabilecek bi alette yok zaten şu an. Muhtemelen 60 frame filmler yaygınlaşana kadar biz 2-3 media player daha değiştirmiş oluru:)
    evet ertuğrul abi,

ama şöyle bir durum var,

dual boot kullanacağın zaman hafıza yetersiz kalıyor,

androidte ne bir güncellleme nede bir update yapamaz hale geliniyor bir süre sonra,

bu yüzden 32 değil 256 modellerin çıkması en doğrusu olurmuş....
  • şu an için 60fps riplenecek filmlerin çıkma olasılığı çok düşük.yaygınlaşması benim tahminim 2 seneyi bulur.
    4k ripler için 1.4 çok rahatlıkla yeter.hevc h.265 ripler içinde yeterlidir.
  • quote:

Sonuçta izlenen politikayı anlamadım

slm ertuğrul abi,

tamda çinlilere uygun strateji uygulamışlar,

adamlar ut3 çıkarıyor, fansız amiral gemisi, satışları iyi, ama bir o kadarda geri dönüş var, (helal olsun geri dönüşleri kaale almışlar)

kafalarında yeni bir model oluşuyor, hdmi in gereksizliği ve fan ihtiyacı, ut3s çalışmalarına başlıyorlar,

bu arada fanlı ara bir model çıkarıyorlar, ama ut3s'nin satışları etkilenmemesi için hdmi in duruyor, hdmi2.0, 1.4 indiriliyor, fan takılıyor ve piyasaya sürülüyor, (cihazın satışlarını artırmak için, fanada güvenerek overclock yazılımı dağıtıma çıkıyor)

evet ut3s tamamlanıyor, satışları etkilenmesin diye geri dönüşlerdeki gereksiz özellikler çıkarılıyor, mesela hdmi in, onun yerine 4. usb geliyor, hdmi2.0 tekrardan geçiliyor, fan takılıyor, kutuda delikler açılıyor, felan,

adamlar tam düşünmüşler, ben istesem fan takamam, hdmi2.0 olsa dahi, ut3s terfi etmem gerekeçek,

sizde fan var ama 4.usb ve hdmi2.0 için mecbur ut3s bakmak zorunmda kalacaksınız,

özetle şu an bir cihaz alacak olsaydım, ve çok ucuza ut3 verseler dahi ut3s'den başkasını almazdım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 12 Şubat 2015; 13:31:26 >

• HDMI 2.0 hakkında yazdığım kablo değişikliği konusu benim kişisel bir görüşüm.Kullandığım kablo yıllar önce aldığım cihazla birlikte verilen alelade bir kablo çünkü.

HDMI 2.0 teknolojisi ile ilgili detaylarda ; HDMI kablolardaki aktarım hızının önemli olduğunu ve yüksek olması gerektiğini okuyunca da öyle bir kanıya vardım.

Ve iyi bir kablo ile görüntü kalitesi de artabilir diye düşündüm sadece.

Ama TV desteklemediği sürece aktarım hızı yüksek kablo alınması da 4K seyretme anlamında tam bir çözüm olmaz , doğrudur.

Yine de ucuz kablolardan kaçmak gerekli. Ona hiç şüphem yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: NONAM2

quote:

Sonuçta izlenen politikayı anlamadım

slm ertuğrul abi,

tamda çinlilere uygun strateji uygulamışlar,

adamlar ut3 çıkarıyor, fansız amiral gemisi, satışları iyi, ama bir o kadarda geri dönüş var, (helal olsun geri dönüşleri kaale almışlar)

kafalarında yeni bir model oluşuyor, hdmi in gereksizliği ve fan ihtiyacı, ut3s çalışmalarına başlıyorlar,

bu arada fanlı ara bir model çıkarıyorlar, ama ut3s'nin satışları etkilenmemesi için hdmi in duruyor, hdmi2.0, 1.4 indiriliyor, fan takılıyor ve piyasaya sürülüyor, (cihazın satışlarını artırmak için, fanada güvenerek overclock yazılımı dağıtıma çıkıyor)

evet ut3s tamamlanıyor, satışları etkilenmesin diye geri dönüşlerdeki gereksiz özellikler çıkarılıyor, mesela hdmi in, onun yerine 4. usb geliyor, hdmi2.0 tekrardan geçiliyor, fan takılıyor, kutuda delikler açılıyor, felan,

adamlar tam düşünmüşler, ben istesem fan takamam, hdmi2.0 olsa dahi, ut3s terfi etmem gerekeçek,

sizde fan var ama 4.usb ve hdmi2.0 için mecbur ut3s bakmak zorunmda kalacaksınız,

özetle şu an bir cihaz alacak olsaydım, ve çok ucuza ut3 verseler dahi ut3s'den başkasını almazdım....

Şu anda bu fiyatlara tabii ki Ugoos UT3S almak mantıklı.

Çünkü UT3 139 $ iken UT3S 149 $ ise aradaki 10 $'lık fark UT3S'i öne çıkartır.

Ama bana Ugoos UT3'ü daha ekonomik bir fiyata verseler ben düşünmeden UT3'ü alırdım.Neden mi ? Bak sıralayayım.

1- Şu an için 4 Adet USB porta ihtiyacım yok benim.Cihaz üzerinde 2 adet USB port var ve bu ikisi bana yetiyor. Zaten kablosuz mouse'u yan taraftaki OTG portuna takarak kullanabildiğimiz için diğer 2 adet USB port boş durumda.

2- Şu an için HDMI 2.0 bana gereksiz.Çünkü 4K bir TV'ye sahip değilim.Yakın zamanda da almayı düşünmüyorum.

3- Şu an için daha büyük bir fan takılmasına da ihtiyacım yok.Çünkü cihazı saatlerce kullanıpta ısınmasına yol açan yada overclok yapan birisi değilim.Haliyle bu fan bana fazlasıyla yetiyor.Yetmesini bir kenara bırak , sen ilk üretilen modelini fansız olarak kullanıyorsun , var mı bir sıkıntın ? Bildiğim kadarıyla yok. O zaman büyük bir fan takmak çokta gerekli değil.Öyle olsaydı sen aylardır sıkıntı yaşardın kullanımda.

4- Ben alışverişlerimi ihtiyacıma göre belirlerim.Bir cihazın revize edilmiş daha üst modelinin çıkması benim için gerekli değilse ona o parayı vermem ve revize edilmemiş modelini alabilirim.

Şöyle örnek vereyim buna. Bugün için PC'de diyelim ATI HD6850 ekran kartı tüm oyunları oynatıyor ama demode oldu.Ben PC toplarken bu vizyonu geçmiş kartı alır yine de toplayacağım PC'ye takarım.Çünkü amacım günümüz oyunlarını oynatması değil mi ? O zaman neden ticari politikalara boyun eğipte daha üst model ekran katına daha yüksek fazla para vereyim.

Özetle ; Ugoos UT3'ü iyi bir fiyata düşürürlerse kesinlikle hâlâ alınabilir bir cihaz olur benim için.

Çünkü günümüz için en güncel donanıma sahip popüler bir cihaz olmasının haricinde , verdiği yazılım desteği ile ( ki en önemli kriterdir benim için ) cihazın arkasında durduğunu hissettiren bir firmanın ürününü almış olur kullanıcılar.

Benim düşüncelerim bu şekilde...

haklısın aslında,

cihazımda hiçbir sorun yaşamadım, yazılım sorunları hariç, onlarda beta yazılımlardı,

tek sorun cihazı overclock yapamıyorum,

ben vakti zamanda overclockla uğraşmış biri olarak ut3s alıp cihazı kendime göre kurcalardım,

benimde hobim bu, ilk yapacağım iş soğucusunu sökmek olurdu, ona uygun ızgaralı, ısı borulu fanlı bir soğutucu takmak olurdu, böyle uğraşlardan hoşlanıyorum,

ekstra usb yuva benim için daha uygun, gerekirse usb destekli 2. fan takardım, (klavye, fare, air mouse, harici hdd, usbflash, pc, 4 değil en az 7 usb yuvalı modeller isterdim, en az 2 tanesi usb3 olmalıydı)

evet haklısın kişisel ihtiyaç ve ayırabilecekleri maksimum bütçeye göre insanlar alım yapıyor, (tercihler ve kullanım alanları değişik herkeste)

şahsen ben ut3s 32gb alırdım....

:))
  • akşama eve gittiğimde bahsettiğiniz resimlerin yerlerini arayayım, donanımla uğraşmak kadar olmasada yazılımla uğraşmakta zevkli....
  • Hocam dolar uçtu 32 gb almayı düşünüyorum 480 lira filan yapıyor. Htpc parası axsses 3 taksit yapıyor paypal ile yapılan alışverişte. En kötü bu şekilde alırım. Merak ettiğim konu cihazda ilerde sorun olursa kargoyla firmasına gönderebiliyor muyuz acaba.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.