Şimdi Ara

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
10
Favori
16.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Baveran

Tamam hocam ekranı kaydet ve açık uygulamaları kapat daha uygun olur. Son olarak bu şekil oluyor.

Movie : Film
    XBMC : XBMC
    Music : Müzik
    Game : Oyun
    Browser : Tarayıcı
    Stream : Stream
    Screencast : Ekranı kaydet
    Social : sosyal ağlar
    Market : Market
    My Device : Tüm Sürücüler
    All Apps : Tüm Uygulamalar
    Setting : Ayarlar
    All Task Killer : açık uygulamaları kapat

Edit: yukarıdaki gibi çevirdim. Varsa başka isteğiniz yapayım hemen.

https://yadi.sk/d/84a2rrHdee9P3

Ben sana cevap yazana kadar sen yapmışsın bile...

Neyse sıkıntı yok , değişiklik konusunda teklif gelirse hep beraber değerlendiririz yine.

Bitmiş haliyle tamamını kapsayan bir ekran görüntüsü koyar mısın ? Henüz yüklememiş arkadaşlarda bir görmüş olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Hocam bende cihaz olmadığı için deneyemedim. Telefonda denedim ekrana tam oturmuyordu dpi değiştirdim bu şekilde görüntü alabildim. Bendeki şekliyle bazı yazılar sığmamış görünüyor. Eğer sizdede böyleyse yazıları komple silip resimlerin üzerine yazarız
    Yada
    Tüm Uygulamalar yerine uygulamalar
    Açık uygulamaları kapat yerine uygulamaları kapat
    Tüm Sürücüler yerine Sürücüler yaparız
     UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baveran -- 13 Şubat 2015; 2:19:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hocam bende cihaz olmadığı için deneyemedim. Telefonda denedim ekrana tam oturmuyordu dpi değiştirdim bu şekilde görüntü alabildim. Bendeki şekliyle bazı yazılar sığmamış görünüyor. Eğer sizdede böyleyse yazıları komple silip resimlerin üzerine yazarız
    Yada
    Tüm Uygulamalar yerine uygulamalar
    Açık uygulamaları kapat yerine uygulamaları kapat
    Tüm Sürücüler yerine Sürücüler yaparız

Bende işte olduğum için deneme şansım yok ama gördüğüm kadarıyla harika olmuş.

Deneyen arkadaş varsa da fikrini söyleyebilir.

Ama eğer ki zahmet vermiyorsak bir iki tavsiyem daha olabilir.Şimdiden affola...

Ekranı Kaydet ve Sosyal Ağlar yazılarını diğer kutuculukarda olduğu gibi sağ tarafa yaslayalım.Hepsi aynı tarafata simetrik olsun.

Mesela bu açıdan yandaki diğer kutucuklar yazdığın ifadelerin hepsi sol tarafa dayalı gözüküyor ve çok şık olmuş.

Son olarak ; senin dediğin gibi kısaltalım yandaki ifadeleri.

Tüm Uygulamalar yerine Uygulamalar

Açık Uygulamaları Kapat yerine Uygulamaları Kapat

Tüm Sürücüler yerine Sürücüler yazalım ve birde öyle görelim.

Yani bu güncelleme de bir versiyon daha ilerleyelim...

Yalnız cihazı kullanan arkadaşlara bir şey sorayım.

Bu en son seçenekteki Uygulamaları Kapat bölümüne tıkladığımızda size göre de cihaz açık uygulamaları mı kapatıyor ? Bu ifadeyi yanlış tercüme etmiş olmayalım !

Çünkü tıkladığımızda bir ölçüm sayacı çıkıyor karşımıza ve %25 ya da % 30'a kadar sayıp kapatıyor kendini.

Bu seçenek açık uygulamaları kapatıyor olsa da sanki cihazın ön belleğini boşaltıyor gibi geliyor bana.

Bahsettiğim %'lik sayaç örneği ; Ender'in yukarıdaki mesajında linkini verdiği 3.örnekteki resimde var mesela...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 13 Şubat 2015; 9:20:48 >

• Pekala bir de şunu sorayım..

Türkçeleştirdiğimiz bu TVLauncher.apk dosyasını belleğe atıp apk olarak kuruyor muyuz yoksa bir klasörün içine falan mı atıyoruz ?

Nedir yapılması gereken ?
    Hocam tüm yazılar sağa yatık. Uzun olduğu için böyle duruyor. Dikkat ederseniz sağ tarafa olan mesafe hepsinde aynı. Neyse en iyisi resimlerin üzerine yazı yazmak
    Açık uygulamaları kapatta arka planda çalışan uygulamaları kapatıyor. Rami temizliyor.

Uygulamayı hafızaya atıp kurun. Ana ekrana döndüğümüzde bir seçenek çıkacak ordan tv Launcher seçip kullanmaya başlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baveran -- 13 Şubat 2015; 9:26:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NONAM2

cihazdan hdmi ayarlarına baktığında 4k çıkışı yok....

Sence de böyle birşey garip değil mi ?

Sen cihaz satıyorsun ve tüm sitelerdeki reklamlarında hatta kendi sitendeki tanıtımlarında 4K'dan bahsediyorsun.Üstelik HDMI 2.0 çıkışın var.

Böyle bir cihazda çıkış olmaması nasıl izah edilebilir ki ?

Şimdi alan kişi " Ben bu cihazı 4K için aldım ama HDMI ayarlarında 4K çıkışı yok " demez mi ?

Gözden kaçırdığımız birşey olmasın bu konuda ?
  • 4K tv si olup ugoos kullanan yok mu ? ancak onlardan sağlıklı bir sonuc alabiliriz...
  • Baveran kullanıcısına yanıt
    Bence resimlerin üzerine yazı yazmakla uğraşmayalım.

Yazılarda normalde sağ tarafa yatık ise hiçbir modife de gerek yok.

Sadece dediğin kısaltmaları yapalım Türkçeleştirme de ve öyle kullanalım şimdilik.

Herşey için teşekkürler , verdiğiniz emek gerçekten kayda değer...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender

4K tv si olup ugoos kullanan yok mu ? ancak onlardan sağlıklı bir sonuc alabiliriz...

Ender ,

Önceden sormuştum ama arada kaynadı gitti.

Freaktab'taki sam_ugoos nickli vatandaşa v2.0.6 yazılımının neden eski SPMC sürümü ile geldiğini sorar mısın ?

Bu yeni yazılıma SPMC'nin yeni 14.1.0 Helix sürümünü yüklesek stabilite anlamında bir farklılık olur mu acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

quote:

4K tv si olup ugoos kullanan yok mu ? ancak onlardan sağlıklı bir sonuc alabiliriz...

Ender ,

Önceden sormuştum ama arada kaynadı gitti.

Freaktab'taki sam_ugoos nickli vatandaşa v2.0.6 yazılımının neden eski SPMC sürümü ile geldiğini sorar mısın ?

Bu yeni yazılıma SPMC'nin yeni 14.1.0 Helix sürümünü yüklesek stabilite anlamında bir farklılık olur mu acaba ?

abi sormaya gerek yok ki...

spmc 14.1.0 versiyonu 07.02 de cıktı...

bizim ugoos ut3 2.0.6 versiyonu 05.02 de cıktı.. (yani o zaman hazrılanmıştı)

14.1.0 (2015/02/07):
    Rebased on Kodi Helix 14.1
    Added BOB de-interlacing
    Fixed Video settings availability
    Removed hardcoded 250ms audio delay on AML
    Auto-3D switching on AFTV
    Add "uhd" (4K) to codec selection in Advanced Settings

kaldıkı mevcut olanı kaldırıp 14.1.0 rahatlıkla kurabılırız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 13 Şubat 2015; 10:17:28 >

• quote:

quote:

sizlerdeki kutunun altında ne yazıyor ? ben işteyim şuan bakamam da..

Benim cihazın kutusunda aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi aynen şöyle yazıyor...

HDMI Output : HDMI 2.0 ( A type Female )

HDMI In : HDMI 1.4 ( A type Female )

Kısaca bizim Ugoos UT3'lerin çıkışı HDMI 2.0 arkadaşlar , gözümüz aydın...

HDMI çıkışları konusunda bugün farklı birşey farkettim.

Bakın aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi HDMI bağlantılar için önceden HDMI 1.4A ifadesi kullanılıyormuş.

Bu resmin bulunduğu sayfa aşağıdaki linkte 19 no'lu mesajda mevcut.

http://www.freaktab.com/showthread.php?13848-Ugoos-UT3-and-UM3-Android-TV-Boxes-With-Rockchip-RK3288

Oysa şimdiki kutularda gördüğünüz gibi bu detaylar daha net ve HDMI Out : HDMI 2.0 yazılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 13 Şubat 2015; 10:31:16 >

• ender E kullanıcısına yanıt
    Eyvallah...

Ama ben Ugoos'un yerine olsam birkaç gün daha bekler ve yeni yazılımı 14.1.0 Helix sürümü ile yayınlardım.

Neyse , SPMC'nin eski sürümünü hiç kullanmadan Helix sürümünü yükleyip kullanacağım zaten.
  • quote:

Eyvallah...

Ama ben Ugoos'un yerine olsam birkaç gün daha bekler ve yeni yazılımı 14.1.0 Helix sürümü ile yayınlardım.

Neyse , SPMC'nin eski sürümünü hiç kullanmadan Helix sürümünü yükleyip kullanacağım zaten.

firma için spmc o kadar elzem değildir sanırım... ve sonradan rahatlıkla yüklenebilen bir apk
    Asıl ben teşekkür ederim hocam. Sayenizde ingilizceyi söktüm Buyrun v2.

https://yadi.sk/d/Rpkii2GqeeUEQ

• quote:

quote:

Eyvallah...

firma için spmc o kadar elzem değildir sanırım... ve sonradan rahatlıkla yüklenebilen bir apk

Şundan dolayı yazıyorum Ender.

Ugoos XBMC yerine özellikle SPMC yazılımını tercih ediyor ya.

O yüzden belki SPMC'yi kullanmasının kendi yazılımı ile uyumluluğu anlamında bir farklılığı vardır diye düşündüm.

Yoksa apk olarak SPMC yerine XBMC'de yükleyebiliriz , o konuda zaten sıkıntımız yok.

• quote:

Asıl ben teşekkür ederim hocam. Sayenizde ingilizceyi söktüm Buyrun v2.

https://yadi.sk/d/Rpkii2GqeeUEQ

Forumun bu tarafını seviyorum işte.

Bilgiyi paylaşmak , birşeyler yapabilmek , ortaya birşeyler çıkartabilmek kadar zevkli birşey var mı yahu ?

Zaman zaman fikir ayrılığına düşebiliriz, birimizin aklına yatan diğerine ters gelebilir ama tüm bunları seviyeli olarak tartışmak ve konuşmak , kırıcı olmamak gerekiyor.

Böyle olunca da sonuç ortada :

Basit ama kullanışlı birşey çıkardık ortaya.Artık bu Launcher'i ekranda her gördüğümüzde aklımıza sen geleceksin...

İngilizce'yi söktüm diyorsun da ; ben hiç bilmiyorum ya.

Tüm paylaştıklarımı ve okuduklarımı Google Translate sayesinde Türkçe'ye çeviriyor ve anladığım kadarını sizlerle paylaşmaya çalışıyorum...

• yolladıgım diğer launcherlarada bakın..
  • ender E kullanıcısına yanıt
    Bakıyoruz tabii , sen söylersinde biz bakmaz mıyız ?

Bu arada şunu sorayım. Bu launcher ekranındaki hava durumu , cihazın menüsünden ayarladığımız hava durumu değil mi ?

Menüde ayarladığımız da bu ekranda da gözükür herhalde.
  • quote:

slm ertuğrul abi,

evet çalışmalar güzel olmuş, emeği geçen herkesin eline sağlık,

ama yeterli değil,

mesela stream kısmına video yada oynatım yazabilirsiniz,

stream video ve ses alanında kullanılan bir terim dir , akışı ifade eder, daha doğrusu oynatımı,

türkçe karşılığını mecazende düşünebilirsiniz, yani şöyle düşüne bilirsiniz,

hayat akışı, olayın akışı,

cümle içindede kullanacak olursak ''hiç durmayan bir hayat akışına sahibiz''

''olayın akışı bu yönde, müdahale etmeyelim''

ordaki stream video akışı veya ses akışını ifade ediyor, daha uygunu video oynatımı veya devam eden bir ses oynatımı,

stream yerine en uygunu video olacaktır....

ekran kaydı kısmında kastedilen, cihazların birbirleriyle iletişim kurabilecekleri araçlar,

o kısma wifi , veya dlna veya ağ üzerinden oynatımı sağlayan araçlar eklenebilir, yada cihazın diğer cihazlardan kullanımını sağlayan araçlar,

şuan aklıma bişey gelmiyor uygun bişeyler yazarsınız siz,

nerden bahsedeceğimi bilemiyorum eksikler o kadar çok ki,

mesela alt menüleri değiştiniz mi?

yani ikon eklerken çıkan edit kısmı veya silerken çıkan delete kısmı,

bunlarında değişmesi lazım, sadece ana menüyle bu iş olmaz,

gelelim en önemli ve uğraştırıcı kısma, hava durumu kısmı,

orda ayları ve günledri değişmek lazım ve bu sadece basit olan kısmı,

bir göz gezdirdim, hard snow var abi bunu nasıl değişecen,

bunun meterolijide karşılığı nedir, desene hava durumu izlemeye başlayacağız,

ve son olarak xbmc resminin bulunduğu kısım,

orda kastedilen mediaplayer'dir, yani exbmc resmine tıkladığınızda mediplayer pragramlarının eklendiği alt menü açılır,

xbmc yerine media player yazılabilir....

ve o karamsar arka plan, gerçekten ona mahkum kalmayımı düşünüyordunuz,

buyrun FAR CRY 4 arkaplan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 13 Şubat 2015; 15:44:39 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.