Şimdi Ara

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
10
Favori
16.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ertuğrul abi bu menüde takılacağına air mouse alsana,

diğer launchartler daha kullanışlı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: NONAM2

quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

slm ertuğrul abi,

evet çalışmalar güzel olmuş, emeği geçen herkesin eline sağlık,

ama yeterli değil,

mesela stream kısmına video yada oynatım yazabilirsiniz,

stream video ve ses alanında kullanılan bir terim dir , akışı ifade eder, daha doğrusu oynatımı,

türkçe karşılığını mecazende düşünebilirsiniz, yani şöyle düşüne bilirsiniz,

hayat akışı, olayın akışı,

cümle içindede kullanacak olursak ''hiç durmayan bir hayat akışına sahibiz''

''olayın akışı bu yönde, müdahale etmeyelim''

ordaki stream video akışı veya ses akışını ifade ediyor, daha uygunu video oynatımı veya devam eden bir ses oynatımı,

stream yerine en uygunu video olacaktır....

ekran kaydı kısmında kastedilen, cihazların birbirleriyle iletişim kurabilecekleri araçlar,

o kısma wifi , veya dlna veya ağ üzerinden oynatımı sağlayan araçlar eklenebilir, yada cihazın diğer cihazlardan kullanımını sağlayan araçlar,

şuan aklıma bişey gelmiyor uygun bişeyler yazarsınız siz,

nerden bahsedeceğimi bilemiyorum eksikler o kadar çok ki,

mesela alt menüleri değiştiniz mi?

yani ikon eklerken çıkan edit kısmı veya silerken çıkan delete kısmı,

bunlarında değişmesi lazım, sadece ana menüyle bu iş olmaz,

gelelim en önemli ve uğraştırıcı kısma, hava durumu kısmı,

orda ayları ve günledri değişmek lazım ve bu sadece basit olan kısmı,

bir göz gezdirdim, hard snow var abi bunu nasıl değişecen,

bunun meterolijide karşılığı nedir, desene hava durumu izlemeye başlayacağız,

ve son olarak xbmc resminin bulunduğu kısım,

orda kastedilen mediaplayer'dir, yani exbmc resmine tıkladığınızda mediplayer pragramlarının eklendiği alt menü açılır,

xbmc yerine media player yazılabilir....

ve o karamsar arka plan, gerçekten ona mahkum kalmayımı düşünüyordunuz,

buyrun FAR CRY 4 arkaplan

Yazdıklarında haklısında biz İngilizce menüyü elimizden geldiğince değiştirdik ve basitçe birşeyler yapmaya çalıştık.

Yoksa profesyonelce birşeyler yapmadık zaten.

Bazı şeyler garip gelebilir , ama şundan dolayı. Biz içeriğe bakmadık ki , sadece İngilizce terimleri Türkçe'ye çevirdik.

Ama bildiklerimizi çevirmeye çalıştık , Stream terimine ise dokunmadık.Çünkü Stream'a uygun bir Türkçe karşılık bulamadık. Video akışı anlamına geliyor tabii ki ama bu şekilde yazmakta içimize sinmedi.Zaten bu klasörün içinde de Netflix ve Youtube gibi ikonlar olduğunu gördük.

Sonra yazdığın gibi Hava Durumu olayı muamma , içerik Türkçe değil haliyle , tan anlamıyla dönüştürülebilir mi bilemem...

Sonuçta uzatmadan şunu söyleyeyim.

Amaç balık vermek değil , balık tutmayı öğretmek zaten.

Sen dosyayı verdin , Baveran değişiklikleri uyguladı.

İsteyen istediği gibi değiştirsin ve kullansın.Kimseyi yüklemeye de zorlamıyoruz.

İş sadece apk dosyası üzerine değişiklikler yapmayı becermekle alakalı.

Anlaştık mı Hacı Baba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 13 Şubat 2015; 16:26:12 >

• Air mouse almaktansa Logitech K400 klavye düşünüyorum ama evdeki kablosuz mouse ile işimi gördüğüm içinde almakta acele etmiyorum.

Launcher olayına dönersek ;

Diğer Launcher kullanışlı derken orjinalde gelen diğer Launcher'i mi kastediyorsun ?

Eğer oysa , o ekran bana Launcher'dan ziyade bir PC'nin masaüstünü hatırlatıyor.

Launcher dediğin bizim Türkçeleştirdiğimiz gibi yada Ender'in verdiği diğer örneklerdeki gibi olmalı bence.

Yani albenili olması lazım biraz.

Çünkü geldiği gibi kullanırsak masaüstü PC'den bir farkı olmaz ve bana keyif vermez ki...
  • quote:

Amaç balık vermek değil , balık tutmayı öğretmek zaten.

İsteyen istediği gibi değiştirsin ve kullansın.Kimseyi yüklemeye de zorlamıyoruz.

anladım, gerisi kullanacaklara kalmış....

quote:

Air mouse almaktansa Logitech K400 klavye düşünüyorum ama evdeki kablosuz mouse ile işimi gördüğüm içinde almakta acele etmiyorum.

testini bekliyoruz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 13 Şubat 2015; 17:16:03 >
  • Merhaba, ben led tv'ye bağlamak için bu tarz bir ürün arıyordum. Popüler konularda görünce haberim oldu. Üründe uydu alıcı özelliği yok sanırım. Ürüne linux'un başka versiyonları veya windows yükleniyor mu? Bu tarz android boxlar hakkında pek bilgim yok

Mesela:http://www.ebay.com/itm/CS918-Quad-Core-Android-4-4-Smart-TV-Box-Player-2GB-8GB-WiFi-XBMC-HDMI-1080P-PC-/381120699682?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item58bc905d22

Bu android boxdan artıları nelerdir. Yani işlemci farkını anlıyorum ama bu bize uzun süreli kullanımlarda ne gibi artılar sağlıyor. 250 lira gibi bir fark vererek fazladan ne alıyoruz. Birde bu tarz ürünlerin ömrü ne kadar oluyor, arıza olursa kendi imkanlarımızla yapmamız mümkün oluyor mu?

• Arkadaşlar ara ara firmware değişkiliği vs..vs yapıyoruz surekli kurdugumuz programları xbmc plugınlerını vs vs yenıden kurmayı gerektırmeyecek bır backup programı var sanırım.

inceleyin...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jrummy.app.managerfree&hl=en
  • ender E kullanıcısına yanıt
    Titanium backup ta tavsiye ederim tüm ayarları yaptığınız değişiklikleri kaydediyor. Geçici olarak iyi bir çözüm ama aradığınız romu bulduktan sonra herşeyi sıfırdan yapmak daha sağlıklı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baveran kullanıcısına yanıt
    Cep telefonumdan kullandığım kadarıyla bende Titanium Backup'u tavsiye ederim. Mükemmel bir backup alma programı.

Telefonuma kurduğum farklı romlar sonrası bu programla tüm uygulamalarımı olduğu gibi yeni rom'a aktarabiliyorum.

Android tabanlı olduğu için aynı işlemi Ugoos'ta da yapabiliriz sanıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada cep telefonumda kullandığım Yatse adlı uygulama hakkında kısa bir bilgi vereyim.

Yatse'nin 8.99 TL'lik Kilit Açicı ek paketini alıp yükledikten sonra Yatse hakikaten kendisine şapka çıkarttırıyor.

Şöyle ki : Mesela ailenizle oturma odasındasınız.

Yatse ile XBMC'de aileniz için bir komedi filmi açıyor ve onların açtığınız bu filmi izlemesinizi sağlıyorsunuz. Ama kendiniz bu filmi seyretmek istemiyorsunuz.O zaman yine Yatse üzerinden kendiniz için bir macera filmi açıp diğer odada cep telefonu ekranında açtığımız bu 2.filmi seyredebilirsiniz.

Yani XBMC üzerinden aynı anda 2 filmi açıp birini TV ekranında , birini cep telefonu ekranında oynatabiliyorsunuz.

Son olarak Yatse XBMC ile nasıl uyumluysa SPMC ile de aynı şekilde uyumlu. Hiçbir sıkıntı yok.

Bilginize...

• Ugoos UT3 için son çıkan v2.0.6. yazılımını yükleyip sorun yaşayan var mı aramızda ?

Ben şu ana kadar bir gariplikle karşılaşmadım ve yüklediğimden beri sorunsuz kullanıyorum.

Sizlerde durum nedir ?
  • Ugoss ile gerçek anlamda yaşadığım ilk sıkıntıyı paylaşayım sizlerle...

Cihazda son yazılım olan v2.0.6 yüklü. Bu akşam deneme amacıyla 320 GB USB HDD takılı olan Ugoos'un diğer USB slotuna da 500 GB'lık başka bir USB HDD taktım. Amacım sonradan taktığım HDD içindeki bir videoyu test etmekti. HDD'lerin her ikiside sorunsuzca çalıştı ama ne zaman ki XBMC'ye girdim , Ugoos kendini restart etti. Brikaç kez denedim , HDD'lerin USB slotlarını değiştirdim ama sonuç hep aynıydı.

Ugoos'ta arka taraftaki iki slottada USB HDD takılıyken XBMC'yi açtığımda sistem kendini restart ediyor. Ne zaman ki USB HDD'lerin birini çıkartıyorum sorun yok.

Bu sıkıntı sadece 2 adet USB HDD takılı iken mevcut ve sadece XBMC'de.

Yoksa USB slotun birinde USB HDD , diğerinde USB bellek takılı olsa yine sorun yok.

Sanki XBMC ile oynatmada cihaz , fazla güç harcıyor ve bu esnada da sistem kendini resetliyor.

Sonuç itibarı sıkıntı bu , nedenini bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 17 Şubat 2015; 21:10:11 >

• Cihazın USB portlarda takılı 2 adet USB HDD esnasında SPMC'de reset atma sıkıntısı için şunları düşünüyorum :

Öncelikle cihazı , menüsünden fabrika ayarlarına döndürüp SPMC'de tekrar deneyeceğim.

Ardından bu resetleme belki SPMC sürümünden kaynaklanıyor olabilir diye cihazda yüklü gelen SPMC sürümü yerine en güncel olan SPMC Helix 14.1.0 sürümünü (yada XBMC Helix 14.1 sürümünü) yükleyip deneyeceğim.

Eğer ki sorun çözülürse ne âlâ.

Eğer çözülmezse o zaman bu resetleme belkide yeni yüklediğim v2.0.6 no'lu yazılımı ile alakalıdır deyip bu cihaza eski v2.0.4 yazılımını yükleyerek aynı USB HDD'lerle tekrar deneyeceğim.

Normalde SPMC'de böyle bir reset atmaması lazım cihazın.

Bir yerde bir gariplik var ama bakalım sonuç ne olacak ?

• Cihazdaki resetlemeyi test etmek için , dün akşam hiçbirşeyi değiştirmeden herşeyi tekrar denedim ve ne hikmetse cihaz kendisini hiç resetlemedi.

Yalnız dikkatimi çeken şey şu :

Normalde USB slotun birisinde 320 GB'lık bir USB HDD takılı durumdaydı.Ben diğer slota 500 GB'lık 2. USB HDD'i takınca sol üst köşede beliren bir ifade de " usb storage mass device / USB device 1 " gibi birşey çıktı.BU ifade de 1 adet USB sürücüsünün takılmasından bahsediyor sanırım.

İşte bu ekranda ; dün akşamki resetlemeler sonrası açılışlarda USB sürücü sayısı 2 olarak gözüküyordu.

Takılı olan USB HDD sayısı 2 ise neden bunu akşam 1 olarak gösterdi. Yada önceki akşam neden 2 olarak gözüküyordu ?

Anlamadığım olay şu : Cihaz kısa bir süre gözüküp yok olan bu yazıda USB slotlarda takılı olan sayıyı neye göre yazıyor ? Bazen 1 olan sayı , bazen neden 2 olarak gözüktü ?

Sadece sonradan taktığımız HDD'leri mi sayıyor , yoksa USB slotlarda takılı olan tüm HDD'leri mi sayıyor ? İşin mantığı nedir bunu öğrenmek lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 19 Şubat 2015; 10:59:15 >

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Dosya yöneticisine girdiğiniz zaman iki diskte görünüyor mu. İstediğiniz diskten dosya açabiliyor musunuz. Öyle oluyorsa sorun yoktur bence. Ama yerinizde olsam 2 disk bağlamazdım, ne olur ne olmaz, yanar manar Allah korusun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dosya yöneticisinde iki USB HDD'te görünüyordu zaten.

Hatta File Manager bölümünde 2 HDD'in de içine ulaşabildim ve sonradan taktığım HDD'in içindeki filmleri de sorunsuz oynattım.

Ama ne zaman ki SPMC'yi çalıştırdım , cihaz kendini resetledi.

Görünmelerinde bir sıkıntı yoktu önceki akşam.Sadece SPMC'yi açtığımda sıkıntı yaşadım.

Ama akşam bu bahsettiğim sıkıntıdan eser yoktu , orası garip.

Fakat 2 adet USB HDD bağlanamama gibi bir durum olmaması lazım.Eğer öyleyse neden 2 adet USB slotu konsun arka tarafa ?

Başka bir detay var bence bu işte ama şimdilik zamana bırakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 19 Şubat 2015; 13:45:53 >
  • 2.0.6 ile birlikte Ubuntu olan versiyon cıkmadı henüz değil mi ?
    birde OC için kernel dataları cıkmadı sanırım.
  • Android Box'ların güzel taraflarından birisi de oldukça iyi olan internet kullanım özelliği.

Her ne kadar bazıları için çok gerekli olmasa da bu özellik zaman zaman kullanılıyor.

Mesela bir örnek vereyim :

Evde 25 Mbit Superonline Fibernet kullanıyorum.

Dün akşam Youtube üzerinden bir türk dizisi seyrediyoruz eşimle.

Aynı esnada notebook üzerinden ( Wi-Fi ile ) torrent indiriyorum.

İndirme hızı 2.1 ile 2.3 Mbit/sn arasında değişiyor ve çatır çatır indiriyor Utorrent programı.Arada da cep telefonu ile evdeki Wi-Fi ağı bağlantısı üzerinden internete giriyoruz.

Ve internetteki tüm bu indirmeler , kullanımlar esnasında bile Youtube'ta izlediğimiz video dosyasında hiç takılma olmuyor.

Üstelik Ugoos UT3'te ; holdeki modeme ethernet kablosu ile değil Wi-Fi ağı üzerinden bağlı iken.

Herşeyi Wi-Fi üzerinden böylesine akıcı yapabilmek ve interneti takılmadan kullanabilmek gerçekten çok hoş.

Teknoloji güzel birşey kısacası...

• patron torrent demişken.. pc den hangı prgramla ındırıyorsun... ben pc den torrentı acınca pc den artık başka sayfaya gırmıyor... bazen ara ara giriyor vs..vs verimli değil yani
  • Ben yıllardır Utorrent kullanıyorum Ender.

Çokta memnunum gerçekten.Çatır çatır indiriyor.

Yeterki bağlantın iyi olsun...

Bu arada yapılan testlerde bizim cihazların Wi-Fi bağlantısının çok iyi olduğunu okuyordum zaten.

Bunu da akşam doğrulamış oldum diyelim.
  • Bu arada önceki akşam yaşadığım resetlemeler sonrası sol üst köşede bir ikon çıkmış.

Ona tıklayıp açtığımda aşağıdaki gibi bir mesaj yazısı vardı.

" USBMassStorage_2prepared
    Click to unmount USBMassStorage_2 safely.
    "

Bu mesaja tıkladım ve Tamam dedim , sonrasında da bu mesaj ortadan kalktı.

Bilginize...
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.