Şimdi Ara

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
10
Favori
16.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Papirus

Ben yıllardır Utorrent kullanıyorum Ender.

Çokta memnunum gerçekten.Çatır çatır indiriyor.

Yeterki bağlantın iyi olsun...

Bu arada yapılan testlerde bizim cihazların Wi-Fi bağlantısının çok iyi olduğunu okuyordum zaten.

Bunu da akşam doğrulamış oldum diyelim.

indirmede sorun yok.. ındırırken pc den sayfaları rahat gezebılıyormusun ?
  • ender E kullanıcısına yanıt
    İndirme esnasında tarayıcıda girdiğim sayfaları açıyor ama 2.1 yada 2.3 Mbit/s hız ile torrent indirdiği için diğer sayfaların açılması yavaş oluyor bende de.

Eğer ki kastettiğin buysa.

Yani o hızlarda download yaparken tarayıcıda tıkladığım sayfaları hızlı açamıyorum.

Ama hızlı bir şekilde torrent indirdiği içinde bunu çok kafaya takmıyorum ve doğal sanıyorum.

Fakat şu da var :

Ugoos UT3'te bu işlem neden farklı peki ?

Notebook aynı hızda torrnet indirirken ben Youtube'tan nasıl oluyorda takılmasız dizi seyrediyorum orası da garip.

İndirilen torrent bağlantıyı etkilemiyorsa ( ki mümkün değil ) PC'deki tarayıcıda neden sayfaları hızlı açamıyorum ?

Ya da etkiliyorsa ( ki doğrusu budur ) ; torrent programı nerdeyse bütün indirme kapasitesini kullandığı halde Ugoos UT3 , Youtube dosyalarını nasıl akıcı oynatıyor ?

Yani bahsettiğin sorun aslından bende de var.

Aslında hem torrent indirmeyi , hemde tarayıcıda dolaşmayı Ugoos üzerinde denemek lazım.O zaman bir fikir verir belki.

• ugoos ile torrent ındırmeyı denedın mı ?
  • İşte o kısım Android'in kazma bir işletim sistemi olmasından kaynaklanıyor. Zaten internette gezerken mesela Youtube'u arka plana at, uygulamanın sesi hemen kesiliyor. PC esnekliğini bir türlü kazanamadı.
  • quote:

Bu arada önceki akşam yaşadığım resetlemeler sonrası sol üst köşede bir ikon çıkmış.

Ona tıklayıp açtığımda aşağıdaki gibi bir mesaj yazısı vardı.

" USBMassStorage_2prepared
    Click to unmount USBMassStorage_2 safely.
    "

Bu mesaja tıkladım ve Tamam dedim , sonrasında da bu mesaj ortadan kalktı.

Bilginize...

O mesajda,"usb hdd nin hazır olduğu ve güvenli çıkarmak için burayı tıklayın" yazıyor. Büyük ihtimalle o yazıyı tıklayıp yazı gittikten sonra cihaz üzerinden usb hdd deye de ulaşamamışsındır.

Torrent konusunda internetle alakalı olarak sıkıntı yaşıyorsanız torrent indirme hızını internet hızınıza göre limitleyebilirsiniz. Örneğin internet hızınız ile saniyede 1mb indirebiliyorsunuz. Ve bunu yaparken internette dolaşmanız yavaşlıyor. Torrent üzerinden indirme hızınızı 500kb/sn yada 750kb/sn olarak kısıtlarsanız internettede rahatça gezebilirsiniz. Tabiki bu vermiş olduğum hızlar örnek içindi. Hızınız 2,5mb/sn indiriyorsa siz bunu 2mb/sn ye ye sınırlarsanız kalan 500kb/sn fazlasıyla internette gezinmenize yetecektir.

Ugoos üzerinden torrenti Flud programı yardımıyla indiriyorum. Pc de yakaladığım hızı wifi ile ugoos üzerinde de yakalıyorum. Hiç bir sıkıntı yok gayet güzel indiriliyor ve torrentleri rahatça yönetebiliyorsunuz tavsiye ederim.

• atalay3650 kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarına katılıyorum ama farklı şeylerden bahsediyoruz sanki.

Ben bu indirme hızını PC'deki Utorrent programından hiç kısmıyorum ve program max. hızda yani 2.1 Mbit/sn yada 2.3 Mbit/sn ile indiriyor torrent dosyalarını.

Bu hızla indirirken de Ugoos üzerinden Youtube'ta takılmasız dizi seyredebiliyorum.

Oysa indirmeyi yapan notebook'ta download yaparken bırak Youtube'ta dizi seyretmeyi normal sayfayı bile zor açıyoruz.

Sanıyorum olay modemin farklı cihazlara farklı kapasite göndermesi gibi sanki.İşin tekniğini anlamam ama buna benzer birşey.

Kısacası notebook kendisine tahsis edilen Wi-Fi ağı üzerinden full download yapıyor ama bu esnada tarayıcıya falan kapasite kalmıyor.

Ugoos ise notebook'tan bağımsız bir hat üzerinden bağlanıyor modeme.

Belki aynı torrent dosyalarını Ugoos'ta indirsek ve bu indirme esnasında Youtube'u açmaya kalksak aynı sıkıntıyı onda da yaşayacağız.

• quote:

Dosya yöneticisinde iki USB HDD'te görünüyordu zaten.

Hatta File Manager bölümünde 2 HDD'in de içine ulaşabildim ve sonradan taktığım HDD'in içindeki filmleri de sorunsuz oynattım.

Ama ne zaman ki SPMC'yi çalıştırdım , cihaz kendini resetledi.

Görünmelerinde bir sıkıntı yoktu önceki akşam.Sadece SPMC'yi açtığımda sıkıntı yaşadım.

Ama akşam bu bahsettiğim sıkıntıdan eser yoktu , orası garip.

Fakat 2 adet USB HDD bağlanamama gibi bir durum olmaması lazım.Eğer öyleyse neden 2 adet USB slotu konsun arka tarafa ?

Başka bir detay var bence bu işte ama şimdilik zamana bırakalım.

Önemli bir sorun olduğunu sanmıyorum. raspberry'de 4 USB var 2.5 disk bağlanamıyor, gücü yetmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Baveran kullanıcısına yanıt
    İşin garibi bir sonraki gece yaptığım denemelerde hiç sorun çıkmadı.Cihaza yine 2 adet 2,5" USB HDD bağladım , üstelik aynı HDD'leri ama resetlemeden eser yok.

Belki ilerde yine yapar bilemiyorum ama o akşam ki resetlemenin sebebini hâlâ çözemedim ben.
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Diskleri takıp mı cihazı çalıştırdınız, yoksa çalıştıktan sonramı taktınız. Belki bununla alakalı olabilir.

• Baveran kullanıcısına yanıt
    Hatırlamıyorum ki...

Ama sanırım bir tanesi sürekli takılıydı.Diğer 2,5" USB HDD'i ise sonradan taktım.

Neyse ilerleyen günlerde 2,5" USB HDD'leri kullandıkça belli eder kendini.
  • Arkadaslar ugoos a mele f10 pro taktim ancak ekrandan bir turlu android klavyeyi yok edemedim. Ekranda android klavyenin gorunmesi can sikici. Nasil duzeltebilirim? Mele f10 proyu hardware klavye olarak gormuyor cihaz.

Aynı ürünü bildiğim kadarıyla , Ender kullanıyor..

Herhalde en net cevabı o verir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Null input method yada external Keyboard Helper uygulaması işinizi görecektir.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apedroid.hwkeyboardhelperfree

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apedroid.hwkeyboardhelperdemo

• quote:

Orijinalden alıntı: Baveran

Null input method yada external Keyboard Helper uygulaması işinizi görecektir.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apedroid.hwkeyboardhelperfree

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apedroid.hwkeyboardhelperdemo

tesekkurler ise yaradi.benim anlamadigim beelinkte buna gerek kalmamisti ugoosta ise ihtiyac dogdu.
    bir soru daha. mele f10 pro tuslarini istedigimiz gibi ayarlayabilir miyiz?

• Arkadaşlar Merhaba,

Android konusunda (hem telefon hem tablet) çok bir tecrübem yok fakat evdeki TV'ye multimedia destekli ve aynı zamanda internet üzerinden uygulama çalıştırabilen ve arada sırada da küçük oyunlar oynayabileceğim bir sistem arıyordum.

Bu konuda bu sistemler hakkında epey bilgi sahibi kişiler var. Onlara bir kaç sorum var.

- Bu TV Box olayı gerçekten sürekli kullanılacak bir cihaz mı (PS3 aldım 6 ay sonra bıktım gibi)
    - UGOOS bu işte bir numara mı ?
    - Başka ürünleri kullanan var mı ?
    - Fiyat performans olarak en iyisi UGOOS mu ?

Bunlar aklıma gelenler, fazlasını söylemek isteyen varsa çok sevinirim.

Evet konu yeni açılmış fakat giriş sayfasında aslında biraz daha temel bilgiler yer alsa çok güzel olurmuş. Olaya yabancı kiişiler ROM yükleme, software geliştirme gibi bilgilerden ziyade önce bu cihazın ne kadar kullanışlı olduğu ve kime hitap ettiği konusunda (mümkünse resim veya videolu) temel bilgiler olsa sanırım daha faydalı olur.

İlginiz için şimdiden teşekkür.

• şöyle düşünebilirsin...

Android KitKat bir cep telefonu ile ne yapabiliyorsan aynısını bu cihazla büyük ekranda yapabilirsin.. aklına ne gelirse...
  • atayum kullanıcısına yanıt
    Bende kullandığım sürede edindiğim tecrübelere göre cevap vereyim.

Evet , bu TV Box sürekli kullanılabilecek bir cihaz. Çünkü zamanı gelir USB üzerinden film seyredersin , zamb gelir ister internete girersin , ister internetten download yaparsın. Yani iyi bir cihaz alırsan illa ki bir amaç için kullanırsın.

Ugoos bu işte bir numara demek çok iddialı bir yanıt olur. Bir numara diyemeyiz ama en iyilerinden birisi. Donanımının güncel olması haricinde yazılım anlamında ilk sıralarda yer alan bir ürün. Ki yazılım desteği , cihaz stabil bir hale gelene kadar gerçekten önemlidir ve bence en önemli kriterdir.

Fiyat-performans anlamında aldığı parayı gerçekten hakeden bir ürün Ugoss UT3.

Kullandıkça değerini anlarsın.

Mesela cihazın işlemcisi çok güçlüdür , internet bağlantısı çok iyidir , yazılım desteği çok iyidir , firma haricinde özel şahısların hazırladığı romları vardır , canının istediği romu yükler , denersin v.s.

Kısacası ; Android tabanlı bir TV box alacaksan bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yapar ve verdiğin parayı hakeder Ugoos.

• Arkadaşlar ,

Yaklaşık 1 ay önce aldığım ve deneme amacıyla çok az kullandığım Ugoos UT3 ( 16 GB ) model cihazımı satıyorum.

Cihazda hiçbir sıkıntı yok ve ilk günkü gibi pırıl pırıl.Zaten rom yükleme denemeleri ve video testleri haricinde doğru dürüst kullandım bile denemez.Hatta bir süredir TV panelinde bile takılı değil.

Satma sebebimi merak edenler olabilir , onu da belirteyim.

Arşivimdeki DivX ve mkv formatlı filmeri seyretme amacıyla ; Vidon Box A31S diye daha basit bir cihaz aldım ve aldığım bu cihaz geçen hafta elime ulaştı.

Dolaytısıyla şimdilik Vidon Box'u kullanmayı düşünüyorum.

Ugoos UT3’ü satın almayı düşünenler PM yoluyla iletişime geçebilir.

Selamlar...

Papirus
  • Hayda patron... olmadı bu hiç....
  • ender E kullanıcısına yanıt
    Yahu cihaz değiştirdim sadece.

Yine buralarda olacağım , merak etme...
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.