Şimdi Ara

Ukrayna'da okuyanlar veya bilgisi olanlar yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
6.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ukrayna'ya gidiyorum muhtemelen ve maddi herşey tamam olsa da kendi içimde , kendi harcamalarım nası olucak merak konusu . Her gün bir paket marlboro içen onun dışında hafta içi evinde oturup dersini çalışan , cuma , cumartesi , pazarda eğlenceye giden biriyim . Ortalama ne kadarlık bi harçlık lazım . Örneğin aylık 1000 tl yeter mi ? Ev kirası falan dışında sadece normal harçlık olarak yeter mi ? veya ne kadar yeter ? Orda sıkışık kalmak veya her saat para hesaplaması yapmak istemiyorum çünkü

• Benim az çok bilgim var bunu seninle paylaşmak isterim. Bende bu sene ukrayna gidiyorum. Bilgilerimi babamdan öğrendim babam orda 4 senedir yaşıyor.

Harcama hakkında fikir istemissin ben biraz anlatim. Eğer kiev şehrinde okicaksan biraz maliyet artıyor, ben madde madde açıklayim ;

* Ulaşım çok kolay ve çok ucuz ortalama 30 kuruşa denk geliyor.
    * tekstil kievde çok pahalı tavsiyem türkiyeden alışverişini yapman.
    * Et orda ucuz yemek konusunda ilk başlarda sıkıntı çekersin ama sonradan alışırsın.
    * Sigara örneğin;marlboro 2 TL , parliament 4 TL
    * Alkol tüketimi çok olduğu için içecekler ve alkol ucuz durumda.
    * Eğer paranı çarçur etmessen ortalama 350-400 $ yeter.
    * Şehir içerisinde ev kiralamak istersen 1000 $, ama şehirden biraz uzak tutabilirsen 500 $ olabiliyor.

Benim bu söylediklerim başkent olan kiev için geçerli. Benim aklıma gelen bu kadar eğer aklında kalan bir şey olursa sorabilirsin söylediğim gibi babam orda yaşıyor ben im babamdan öğrendiklerim bu kadar.

• teşekkür ederim , ortalama bende böyle duydum sizede özelden mesaj attım
  • Arkadaşlar hangi şehrine gidiyorsunuz? Kiev ise irtibata geçelim
  • Odessa ya usta
  • büyük ihtimal odessadaki denizcilik okuluna gidiyorsunuz, ne kadara anlaştınz yılluğını, danışmanlıkla mı gidiyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atlasla gidiyorum evet firmayla , hazırlık okulu yıllık 1200 - 1400 dolar gibi bi rakamdı. Fakülteler ise yıllık 3.200 dolar civarında
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ThePrestige95 T kullanıcısına yanıt
    Hocam gelişmeleri bu konu altından paylaşabilirmisiniz ? Gidecek arkadaşlar içinde yararlı olur hem şehri nasıl bulduğunuzu vs.
  • Aynen butun gelismeleri paylaşırım burdan , ayrı bi başlıkta açabilirim gittigimden itibaren .
  • Arkadaslar Benimde aklimda Odessa denizcilik ve Varna teknik Uzak yol kaptanligi var.

Para konusunda sikintim yok. Sadece biraz bilgi almak istiyorum. Sizce hangisi daha iyi bir universite. Hangi ulkede daha rahat yasiyabilirim. Iki universite arasinda kaldim. Lutfen yardm edin.

Birde bu universitelere kayit ne zaman ? Bu sene kacirdim galiba tarihi.

Seneye ne zamanlarda danismnliklara kayit olmam lazimm. ?

1 sene ingilizce kursa gidip oyle kayit olmayi dusunuyorum.

Son merak rttigim husus ise ; bu iki universitede de Uzak yol Kaptanligi var mi ?

• internetten araştır hocam. herşey toz pembe değil ukraynada yazılanlara göre. okulunda başarılar diliyorum

• Ukrayna kiev de yasayan birisi olarak size suan itibari ile yasam hayat hakkinda biraz kisa bilgiler vermek istiyorum.

Marlboro 14 grivna 1$ 70 cent
    Parlement 17 grivna 2 $ 20 cent
    Benzin 11 grivna 1$ 40 cent
    Ekmek 60 cent ile 1 $ arasinda degisiyor
    Ulasim 2 grivna ile 3 grivna arasinda yani 25 cent le 30 cent
    Aylik intrnet paketi 100 grivna yani 12,5$
    0.5 su makette veya bufelerde ortalama 6 grivna ile 8 grivna yani 75 cent ile 1 $ arasinda degisiyor
    Mc donalds big mag menu 33 grivna 4 $
    Guzel bir cafede 1 amerikano veya espresso 25 grivna 3$

Baska sorulari olan olursa bilgilrim dogrultuusunda yardimci olmaya calisabilirim.
  • eğer uzak yol kaptanlığı okuyacak isen kesinlikle Odessa da ki denizcilik üniversitesini tavsiye ederim , bende çok araştırmalar sonucu odessa'nın dünya çapında baya iyi olduğu kanısına vardım , Varna'da okumaktansa sağlam bi liman kenti olan Odessa bence daha mantıklı
  • ukrayna odessadaki denizcilik okulu fiyatlari her danisman farkli soyluyor.duzgun fiyat olsa kesin oraya gidecem fakat
    istanbuldaki ekol denizcilik yada odessaya gidecem ama iste duzgun , uygun fiyattan götür en yok.siz bilirsiniz denizcilik okulu hazirlik ve lisans ucreti ne kadar yillik?

• quote:

Orijinalden alıntı: iPuma

ukrayna odessadaki denizcilik okulu fiyatlari her danisman farkli soyluyor.duzgun fiyat olsa kesin oraya gidecem fakat
    istanbuldaki ekol denizcilik yada odessaya gidecem ama iste duzgun , uygun fiyattan götür en yok.siz bilirsiniz denizcilik okulu hazirlik ve lisans ucreti ne kadar yillik?

Bu konuda tam olarak % 100 detayli bir bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukrkievaparts -- 7 Eylül 2013; 11:30:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukrkievaparts

Ukrayna kiev de yasayan birisi olarak size suan itibari ile yasam hayat hakkinda biraz kisa bilgiler vermek istiyorum.

Marlboro 14 grivna 1$ 70 cent
    Parlement 17 grivna 2 $ 20 cent
    Benzin 11 grivna 1$ 40 cent
    Ekmek 60 cent ile 1 $ arasinda degisiyor
    Ulasim 2 grivna ile 3 grivna arasinda yani 25 cent le 30 cent
    Aylik intrnet paketi 100 grivna yani 12,5$
    0.5 su makette veya bufelerde ortalama 6 grivna ile 8 grivna yani 75 cent ile 1 $ arasinda degisiyor
    Mc donalds big mag menu 33 grivna 4 $
    Guzel bir cafede 1 amerikano veya espresso 25 grivna 3$

Baska sorulari olan olursa bilgilrim dogrultuusunda yardimci olmaya calisabilirim.

Merhaba. Peki ev kiraları ne durumda? Yurt fiyatları min300 max 800 $'mış yıllık, diğer konuda öyle yazılmış. Doğru mudur? Yurtlar kalınabilir yerler midir? Ev kiraları nasıldır? Gördüğüm kadarıyla ilgi büyük. Yani gitmem gerekirse bu forumdan bir arkadas bulup iki kişi bir ev tutabiliriz sanırım.
    Bu sene hukuğu kazanamazsam gitmeyi düşünüyorum.

Ayrıca halk rusça mı konuşuyoruz en fazla ve 1 yılda ana dil gibi öğrenilebilir mi? Çünkü hukuk gibi bir bölüm için dili mükemmel bilmeli

• Dun Ukrayna ' ya geldim . Baya gözlemler yaptım Ukrayna Odessa hakkında bir başlık daha açıp bütün yaşananlar , olanlar her türlü detaylı bilgiyi orda vermeyi düşünüyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThePrestige95

Dun Ukrayna ' ya geldim . Baya gözlemler yaptım Ukrayna Odessa hakkında bir başlık daha açıp bütün yaşananlar , olanlar her türlü detaylı bilgiyi orda vermeyi düşünüyorum .

Dostum çok makbule geçer. İlk izlenimlerin, özellikle ilk bir ay giderlerin filan...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

quote:

Orijinalden alıntı: ThePrestige95

Dun Ukrayna ' ya geldim . Baya gözlemler yaptım Ukrayna Odessa hakkında bir başlık daha açıp bütün yaşananlar , olanlar her türlü detaylı bilgiyi orda vermeyi düşünüyorum .

Dostum çok makbule geçer. İlk izlenimlerin, özellikle ilk bir ay giderlerin filan...

http://www.numbeo.com/cost-of-living/city_result.jsp?country=Ukraine&city=Odesa&displayCurrency=TRY ben böyle bişey buldum güncel gibi fiikir verebilir ben memnun oldum acıkcası fiyatlara güzel

• Mr.Loney kullanıcısına yanıt
    Ukrayna'nın doğu kesiminde genelde halk rusça konuşuyor. Batı kısımı milletçi olduğu için rusça konuşana pek rastlamazsınız. İlk 1 ay zorluk çekersin. 7-8 ay sonra derdini anlatabilirsin. Yurt fiyatları 300-900 dolar arası degişiyor. Ukrayna'da yurtlar genel olarak kötü durumda. Yenilenmiş yurtlar max 800-900 dolar. Ev kiraları yüksek merkezde 2+0 evler ortalama 400-450 dolar arası.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.