Şimdi Ara

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, 5G için 2026'yı işaret etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, 5G için 2026'yı işaret etti
    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5G için tarih verdi. Daha önceki açıklamalarında 2025’in son çeyreğini işaret eden Bakan Uraloğlu bu defa 5G’nin 2026’da kullanıma sunulacağını duyurdu.

5G ihalesi ne zaman? 5G ne zaman kullanıma sunulacak?

Bakan Uraloğlu, 2025 yılı içerisinde 5G ihale takviminin açıklanacağını ve 2025’in ilk çeyreğinde 5G ihalesinin gerçekleştirilmesinin planlandığını söyledi. 5G’de ilk sinyalin ise 2026’da verilmeye başlanacağını açıkladı.

Ayrıca Bkz.Galaxy Z Flip FE ve Galaxy Z Flip7 modellerinde kullanılacak işlemciler belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu , 5G takvimi hakkında şu açıklamayı yaptı:

“5G’yi Türkiye’de deneyimlemeye başladık. Başta İstanbul Havalimanı olmak üzere 30 kuruma biz deneme izni verdik. Ne zaman sorusunun cevabı, zannediyorum ki bu sene çıkmadan ihale takvimini açıklarız. Önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde ihalesini yaparız ve 2026’nın hemen başında ilk sinyali alırız.”

Kaynak:https://www.cnnturk.com/ekonomi/son-dakika-haberi-ulastirma-ve-altyapi-bakani-abdulkadir-uraloglu-5gde-ilk-sinyal-2026da-2190122

• 2028 için 6G planları var g.korenin. ilk planlama 2030 idi. olur olmaz bilemeyiz. ama bu adamlar 2019 dan beri 5G kullanıyor. 5G gelecek de şirketler bundan kazanc elde edecek de bize de öyle sınırsız ve yüksek internet sunacaklarını sanmıyorum. bari tamamı yerli teknoloji olsun da verimizi içeride tutalım. yoksa niye 6-7 senedir bekliyoruz ki.
  • Millet 6 g ye geçiyor bizim operatörler hala daha doğru düzgün 4.5 ve 3g hizmeti bile veremiyor operatörler adam akıllı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimsiz55_55 -- 25 Kasım 2024; 12:42:42 >
  • Malum kişi 2 yıl bekleyelim 5G' ye geçelim dediğinde yıl 2015' ti.

• Oo... Hadi bekliyoruz 5G'ye özel efsane 5 GB paketi. (Şimdiden cigolaytları toplayın, anca dağıtırsınız)
  • ipv6 ya geçerken hedef 2018 idi 2024 te halen %90 v4 teyiz
  • 2028 için 6G planları var g.korenin. ilk planlama 2030 idi. olur olmaz bilemeyiz. ama bu adamlar 2019 dan beri 5G kullanıyor. 5G gelecek de şirketler bundan kazanc elde edecek de bize de öyle sınırsız ve yüksek internet sunacaklarını sanmıyorum. bari tamamı yerli teknoloji olsun da verimizi içeride tutalım. yoksa niye 6-7 senedir bekliyoruz ki.
  • Bu kotalarla istersen 50G’ye geçsinler hiçbir anlamı yok
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Bant genişliği arttığı için kotalarda roket hızıyla artar belki ilk sene alt yapı sorunları yatırım maliyetleri ile olmaz ama sonra düzelir.
  • Kotalar bence de artacaktır, hiç değilse hız sınırlı limitsiz tarifeler gelir. Bunu da ilk Vodafone başlatır.
  • Aceleye gerek yok 4.75 G ye önce bir geçelim.
  • 6G konuşuluyor cok geç bence zaman.

• İstanbulun göbeğinde port yok diye internet alamıyoruz. 10 dakikalık yürüme mesafesine 3 şirket birden fiber götürsün. Paşam çıkıp 2026'da ilk sinyali vereceğiz diyor. Sazan bol, salla çaparayı
  • Ne bu acele ya... 2030'da geçerdik.

Yunanistan'ın küçük adalarında bile 5G var bu arada.
  • Yaklaşık 1,5 yıl önce Nijerya'da bir süre bulundum, adamlarda 5G internet vardı, hem de testlerde 750-800 Mbps alıyordum genel olarak... İnanmayana aha da sitesi...
    Not: Kullandığım modem de buydu(50.000 Nairaya almıştım, o da zam yemiş 80 bin olmuş, ki Usd/Naira iki kat artmasına rağmen)...
    https://shop.mtn.ng/5g-broadband-router.html
  • 5.5G ye geçeriz biz az daha bekleyinUlaştırma Bakanı Uraloğlu, 5G için 2026'yı işaret etti 

• Hızdan ziyade kullanılan kotalar önemli adamın 10gb paketi var,değil 5g 6g olsa ne işe yarar.
  • 2021 deki habere göre 2022 de ihalesi 2023 te de 5G sunulacaktı.....

BUNLAR YALAN !

Dünyada 2017 -18 de testleri yapılıp geçenler le dolu ...

• Gerek yok canım 2026 da 6 g ye geçeriz direk.. :)
  • Gelse ne olacak? Fahiş fiyatla kitleyecekler bi ton katakulli ile reisin ekonomi yalanlarını dinlerken ilk 1 dk da bitecek kota :)
  • Öncelikle LTE ile bağlantıyı düzeltin şebekenin çekmediği yerde telefondan hattı 3G olarak ayarlamak zorunda kalıyoruz ama sağolsun Türk Telekom 3G şebeke üzerinden internet bağlantısı vermiyor. İnternet sadece LTE'de var o da telefon çekerse yavaş şekilde. Zamanında 3G bağlantı hızı diye bağırırlardı şimdi 3G baz istasyonlarında internet vermiyorlar.

UŞAK merkezde zaten şebekeler doğru dürüst çekmiyor. Günün büyük kısmını kampüste geçiren öğrenciler ise üniversite interneti olmasa hiç bir şekilde internete giremeyecekler. Bağlantı kalitesi desen Turkcell çekmiyor, Vodafone çekip çekmemek arasında kalıyor, Türk Telekom şebeke var gibi ama her an yok olacağım ona göre hemen işini çöz çünkü birazdan 3G baz istasyona bağlayacağım seni orada internet hizmeti vermiyorum diye bağırıyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.