İlk çalıştığım yerde Belgin isimli bir kadın vardı. Temizlik, çay vs işlere bakıyordu. Çok sinirli, kuralcı ve gergin biriydi. Herkes gergin Belgin derdi ona. Sabah ofise girmek için bazen onun izin vermesini dışarıda beklerdik. Yerleri yeni sildim kurumasını bekleyin diye fırçalardı. Veya kızdığı zaman tüm gün çay vermezdi. Bir gün delirdi ve sizin için saçımı süpürge yaptım yine de yaranamadım, hepinizin Allah belasını versin dedi ve gitti. Bir daha da dönmedi. Gergin Belgin geldi aklıma. |
Ülkede huzur kalmamış herkes gergin (3. sayfa)
-
-
Alım gücünün sürekli düştüğü haberlerde bir tane iyi haberin olmadığı bir ülkede huzur olurmu!!??... Sorumlusu da mevcut dikta rejimi!!!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Huzur kalmadığı bir gerçek. Insanlar fazlasıyla sinirli ve agresif. Ortalık manyak da dolmaya başladı. Böyle bir ortamda kendinizi korumayı öğrenin, yoksa daha zor bir yoldan öğrenirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Ben de Avrupa ülkelerinin birçok ülkesin de olduğu gibi gayri müslim vatandaşlarımızdan yanlış bilmiyorsam kilise vergisi gibi bir vergi alınması fikri eyleme geçerse destekleyebilirim.
Yakın zaman da:
Cumhurbaşkanımız Hristiyan vatandaşlarımızın Noel yortusunu bir mesajla kutlamış.
Yine dediğiniz gibi hutbeler de çok güzel ve anlamlı bulduğum konuya dair anlatımlar yapılmış.
sırf yol yabdı diye oy atanlara sorun emekliye işciye sorun
-
Batı kültüründe kilise havra filan zaten gönülden yardım ediyorlar. Bağışa vergi teknik olarak mümkün müdür bilmem.
Vergilerimizlen gayrimüslimlerin de yapıların bakımı inşaası dini personellerin maaşı filan olarak Diyanet verseydi bir mantık olurdu.
Türkiye'de Diyanet nedense Sünni İslam veya İslam dan ibaret sanılması da rezalet!
Kutlamaktan öte icraatler lazım. Yaptıkları kutlama olsun ... Yasal birçok engeller var. Paran bile olsa yani bağışlardan bakım onarım yeni ibadethane kentsel dönüşüm vs adıylan bile YASAL engel var... O yüzden birçok yapılar bakımsız. AKP politik birkaç dini yeri restore etti sadece ama hepsini de değil. Bu olay zaten yıllarönce idi. Algı pazarlaması içindi ...
-
senin mesajını görünce şu konuyu açtım:
https://mini.donanimhaber.com/alkol-kullanan-arkadaslarimla-bulusmamak-zorunda-kaldim--160307562
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İnsanoğlu varoluşuyla beraber illa ki bir tapınma dürtüsü içinde kalabiliyor.
Bütün kurallarıyla, kaideleriyle ortaya konulmuş bu dos doğru yoldan hiç kimsenin ayrılmasını hiç istemiyorum.
İnançlı insanların tapınaklarını, ibadethanelerini bazen küçüklü büyüklü, bazen de devasa boyutlarda zevkle ve heyecanla masraflarına katlanarak yaptıklarını şehirlerde, kasabalarda, köylerde genelde yaşam alanlarının merkezine koyduklarıni görüyoruz.
Çocuk doğuyor kilise defterine doğumunu kaydettiriyor, sonra orada törenle vaftizini yapıyor, kilisede nikahını kıyıyor vakit saat geldiğinde cenazesini oradan kaldırıyor şeklinde ibadetlerin dışında bile sosyal alanda kiliseyi ayakta ve en güncel, bakımlı, temiz tutmaya önem veriyorlar.insanlar.
Sanırım ve anlayabildiğim kadarıyla Turkiyemiz Diyanet isleri başkanlığıninın kurdurulmasıyla beraber eskisi gibi Sünni İslam (Peygamberimizin anlattıği ve uyguladığı) çerçevesinde devam etmek istemiştir gibime geliyor.
Diğer din mensubu vatandaşlarımızın sayılarının oldukça az olduğunu biliyorum.
Enson mübadelede 1 milyon civarında Karamanlı hristiyan Türkleri vatanlarından sanırım istememelerine rağmen gönderince Anaduluda da pek gayri müslim kalmadı diye biliyorum. Artta kalan Kiliselerinin durumları ne olmuştur bilmiyorum. Türklüklerini dahi unutmuşlar diye okumalar yapıyoruz. Kültür değişimi gibi bir şeye benziyor. Dün Türk idi bugün Yunan olan soydaşlarımızın düşürüldüğü bu durumu hep sorgularım.
Dünya cok hızlı değişiyor.
Sayıya az veya çok neticede olması gerekenler bellidir.
Camiler 5 vakit tam kapasitede değildir kapatılsın.
Camideki imam maaşı ve bakımı bölgesindeki Müslümanların bağışlarıyla şeffaf bir şekilde sağlansın.
-
bak sana hakaret edeceğim sonra banlayacaklar, o evlenen gençlerin bir taraflarına koyayım ben, görüyorum o evlenen gençleri benim çevremde de var... eleman evlenmiş benden 1 yaş küçük ve sadece kendisi asgari ücretin biraz üzerine çalışıyor ve 2 tane de çocuk yapmış... kadın evde oturuyor...
la oğlum açlıktan ölüyor bunlar sen bana ne hikaye anlatıyorsun. ulan bir bitin artık, bir yok olun artık. ben 50 bin küsür para alıyorum ben evlenemiyorum siz hangi akla hizmet ne ayaksınız oğlum?
çatır çutur allah belamızı veriyor bak, sen dur 2025 yılı fırtınalı geçecek, bütün millet olarak göreceğiz ebemizinkini tersten... ekonomi ne halde senin haberin var mı? 2025 de başımıza neler gelecek senin haberin var mı?
cahil cesareti işte evlen sonra "ben ne yaptım" dersin ama vah para etmez... benim kuzen benden 1 yaş küçük oda evlendi ayrıca ve geçen sene boşandı, 5 tane çocuk rezil oldu ortalıkta, yazık günah. hanginizin umrunda lan o 5 çocuk? ŞURADA KAÇ KİŞİNİN UMRUNDA 0 5 ÇOCUK?
allah ıslak etsin sizi, bitin artık bitin.
çatır çutur evlenmelerden daha çok çatır çutur boşanmaları da hiç söylemezsiniz. nasıl bir insan yalan yere polyanacılık oynayıp milleti kandırır. bir insan böyle bir kötülüğü topluma neden yapar? ne biçim insanlarsınız siz bir düzelin artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 22 Aralık 2024; 10:11:10 >
-
Şahsen soydaşlarımızın o düşürüldüğü o duruma çok üzülüyorum. Bazı yayınlarda Türkiye ve komşuları arasında dini inançlara bağlı bir mübadele yapildığını okuyoruz. Irka bağlı bir değişim yapılsa Karamanlı Türkler kapsam dışında kalmş olurdu diyorlar. Yüce devletimizin bildiği birşey var ki almış olduğu kararla 1 milyon kadar soydaşımızı sanırım Helen ırkına evriltilmesine olanak vermiş gibi duruyor. Bu bana çok enteresan geliyor. Çünkü kimse kimsenin inancına karışmamalı diye düşünüyorum.
Diğer bir konu aslında eskisi gibi kampüs için de okulu, sağlık ocağı, hamamı, aşevi, alışveriş merkezleri, ibadethaneleri, misafirhaneleri gibi sosyal donatılar yapılmış olsa insanlar için fevkalade olumlu olabilir diye düşünüyorum.
kimse gergin falan değil sen gerginsin doyasıya yaşayamadın diye millete salıyorsun para yok huzur yok diye
sonda da hayırlısı yazmışsın esas hayırlısı olan budur
-
Irak'taki Türkmenlerin Saddam döneminde Kuzeyden zorla göç ettirilip Güney Irak ta Şiiler arasında asimile edilmesi yani mezhepleri de Şii olmasındaki süreçte Türkiye resmi gayri resmi birşey yapamadı. Yapsaydı bu halde olmazdı.
Türkiye'dekilerin üzüntüleri filan timsah gözyaşlarına varan geniş skaladakilerini samimi bulmuyorum.
Göstermelik şeyler...
KKTC de keza aynı ...
Türki Cumhuriyetlerde de keza aynı.
İhtiyarlar Heyeti desen bir zümre olmuş.
-
Kabına sığmayan bir Türkiye haline dönüştük.
Bakalım önümüzde ki günlerde bizleri neler bekliyor.
Karamanlıların kendi elimizle düşürüldüğü duruma da çok üzülüyorum.
Umarım kendini bir şekilde ispat eden ve kaydını nüfus kütüklerinde bulabilen öz be öz Karamanlı Türk soydaşlarımıza vatandaşlıklarıni tekrar verirler.
4. ve 5. nesilleri hayatta kalabilmiştir belki de.
Başkalarını rahatsız etmedikçe insanlar bunalmamak için istediği yöntemi kullanabilir. Bir kişi eğlenmek için tercih ettiği yönteme maddi veya politik nedenlerle ulaşamıyorsa bundan şikayet etmek sonuna kadar hakkıdır. Senin eğlence anlayışına uymuyor diye ne hakla aşağılıyorsun? 18 tane de beğeni almış, aferin DH.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 22 Aralık 2024; 12:25:10 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X