Gerçek mi yalan mı olduğu belli olmayan beceriksiz kaçak bir akraban üzerinden genelleme yapıyorsun . Bir dünya arkadaşım var yurtdışına giden, hepsi de iyi şartlarda yaşıyorlar. Akrabam vasıfsız işçi olarak Romanya'ya gitti geçen 2 sene önce, restoranda çalışıyor. Türkiye'de bir çok işe çıktı girdi. Siyasetle alakası da yoktur, iyi ki gitmişim diyor. Türkiye'de görmediğim değeri gördüm diyor. Senden çok daha iyi şartlarda yaşadığına eminim. Onları da geçtim milyon tane mavi yakalı Türk var Avrupa'da hangisi döndü? Üstelik bunların ekseriyeti senin siyasi görüşünde. Herşeyi geçtim, AB'ye giden birisi dese ki anavatanımda yetişen en kaliteli meyve sebzeyi Avrupa'da yiyorum, Avrupa'nın kapısından dönen bol pestisitli, aflatoksinli gıdaları yemek istemiyorum, çocuğuma yedirmek istemiyorum dese verebileceğin hiçbir cevap yok. Hepimiz gidelim de ülke senin gibi halk düşmanı gericilere mi kalsın? Ülkeyi iyice Afganistan'a çevirin diye mi? O zaman senin maaşın nereden ödenecek? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 22 Aralık 2024; 19:25:48 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ülkede huzur kalmamış herkes gergin (5. sayfa)
-
-
Bu mesajı bir de kendin için okusan keşke. Güzel bir yeri de kalın yazmışsın.
-
bazı insanlar sadece evladını bile kucağına alsa son model lüks arabası,iphonesi,1 nolu klass markaların sahibi bile olmasa dünyanın en mutlu insanı olabilir pek sizin anlıycağınız şeyler değil onlar.
yukardakine diyecek birşey yok ben burada beyaz yaka nitelikli elitimsi olup orada işçi amale sınıfı olanlar burnu sürtenler için yazdım onu işçi sınıfına elbette refah daha yüksek orada, ama zengin,elit olmak nezih yaşamak başka bir boyut evren.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Aralık 2024; 19:48:58 > -
Aslında denin anlayacağın şeyler değil gibi gözüküyor. Tutarlı olup olmamasına bakmadan devamlı bir şeyler sallıyorsun sonra onlara ciddi inanarak yazmaya devam ediyorsun. Kendini böyle mutlu ediyorsun yani. O yüzden o yazdığın mesajı kendine yönelik olarak defalarca okumanı tavsiye ederim. Belki mutlu olmak için forumda boş boş sallamak dışında başka bir amaç bulursun kendine.
-
Rezilliği, olayları, krizleri, problemleri özümsedik resmen, sorunlar artıyor, düzelmeye de kesinlikle niyetimiz yok, direniyoruz, tel tel dökülüyoruz her alanda mırın kırın edilse de, konuşturmama çabası olsa da. Ülkenin ilerleyişi resmen durdu, geriliyoruz, ciddi zarar görmesek deyip endişeyle gündeme, yaşananlara bakıyoruz. Feci bozulduk, feci kötüleştik, daha iyiye gidebilirdik, gidebiliriz ama istemiyoruz bunu, düşüş devam ediyor. Yavaş uyanıyoruz, hayata, memlekete çok yanlış, çok hatalı açılardan bakan, rüyada olan milyonlar var, sorunlar azalsa keşke ancak azalmıyor, artıyor. Pozitif düşünmek zor, insanlar gülmeye çabalıyor ama etkenler, olaylar üzüyor, ters etki yapıyor. Stresliyiz, gerginiz, toplum mutluluktan çok uzakta.
-
dünya ab, abd den oluşmuyor nijeryada mozambiktede bangadelş de doğabilirdin ne yapıcan kalorifer borusunamı asıcan kendini ülken fakir diye iyi ölümler.
Allahın yerinde olsam sizi bir 1945 alamanyasına ışınlarım zaten sobada bol bol yakar paraya pula doyarsınız.
Küçük bir azınlık o dünyanın %80 ni fakir zaten çoğunluğun içindesiniz hiç üzmeyin bu kadar kendinizi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Aralık 2024; 22:42:20 > -
Bu millette huzur hiç bir zaman yoktu ki şimdi olsun. Tarihte en huzurlu sayılabilecekleri zamanın bile üstüne gül dikmeyi başarmış bir milletten bahsediyoruz.Kısacası köle olarak yaşamaya alışmış bir halka huzuru tattıramazsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzmanAga -- 23 Aralık 2024; 3:55:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
reyizimize hamdolsun... o olmasa bayrak inecekti...
-
neden içtikten sonra sıçma gereği duyuyorsun? adam gibi içemiyorsan içme zaten. tüm aile birleşip sıcak bir ortamda yılbaşını kutlamakta da hiç bir sorun yok. sen baya boş konuşmuşsun her kesime saldırmışsın sadece.
-
Eline diline sağlık hocam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
✋ nize dilinize sağlık.Şu forumda muhalefet tayfasının boş sözlerinden bıktık.
Merak etmeyin yakında Avrupa'nın halini de göreceksiniz.
Avrupa ve diğer gelişmiş ülkeler çare buluyor, sorguluyor, ne oluyor yahu diyor, reaksiyon var. Araplar yavaş yavaş uyanıyor, derin uykudayız, onlar da gözlerini açıyor. Latin Amerika'da ülke halkları hak arıyor. Biz kendimize bakalım, düşüşteyiz, insanlar mutsuz, ülke huzursuz, insanların suçu, yanlışı denmesin, şartlar her gün daha da kötüleşiyor, yarınımızı bilmiyoruz, bilen yok, krizdeyiz, buhrandayız, inatla durum sorgulanmaz, yapmaz sizin gibiler, insanlara söyleşirsiniz. Söyleyin, neye sevinelim, neyle keyiflenelim? Problemler dağ gibi birikiyor, neye sevinebiliriz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 23 Aralık 2024; 11:16:19 >
İnsanların gergin olması beni rahatsız etmiyor erkek erkeğe kavga ederlerse eskiden ayırırdım artık umrumda olmuyor çünkü en son trafikte kavga ayırdığımda adamlardan birini tutarken öbürü motorunun kaskıyla adama vurdu adamı tuttuğum elime geldi benle alakası olmayan kavgada kim haklı bilmeden boşuna elimi sakatladım 1 ay. Gebertsinler birbirini. Biri kendi kendine sinir krizi geçiriyorsa telefonda kavga ediyorsa filan da umrumda değil müdahale etmek faşistlik geliyor tanımadığım adamı baskılamaya ne gerek var bırak adam duygularını bağırarak ifade edip rahatlasın iki adım yürü duymazsın. Yani ülkede huzur kalmamış herkes gerginmiş banane? Kavga çıkınca bacak bacak üstüne atıp eğlenerek izliyorum. Dayak yiyen tarafın sonrasında niye müdahale etmedin diye bana bakdığı oldu banane ulan bana mı güvendin adama vururken? Hepiniz uyanıksınız önce yumruğu ben atıcam etraftakiler ayıracak yumruğu attığımla kalacam, etrafta bir tek ben varken oturup bankta izleyince yerden kanlar içinde kalkarken bana bakıyordu herif hahaha ne bilim olm hanginiz haklı günde 3 tane böyle kavga oluyor banane ben polis miyim?
Ülkedeki maddi sıkıntılara gelirsek. Ülkenin hem fakir hem zengin zamanını gördüğüm için umrumda değil. Ekonomi akp ilk geldigi seneler iyiydi dolar 1,5 filan millet o zaman da pazardan giyinip dışarıda birşey yiyene enayi diyip boşa elektrik gitti lambayla tvyi aynı anda açık bıraktı diye cocugunu dövüp şimdiki gibi fakir yaşıyordu.
1) Ekonominin durumu iyi olsa şu an fakir olanlar yine fakir olacaktı.
2) Ekonominin kötü olması daha çok fırsat doğurdu sen 0,99 faizli ev kredisi dağıtılırken 35 yaşında 15 yıldır çalışıp para biriktiren bir insan olarak ev almadıysan sana daha dünyada hiçbir güç yardım edemez.
3) İnsanlar fakirse zenginim, zenginse fakirim der. Ekonomik durumları konusunda tek değişmeyen şey banko yalan söylemeleridir. Parası yoksa varmış gibi göstermek için lüks harcama yapar biri fakir oldugunu düsünüp ona acımasın diye, parası varsa yokmuş gibi yapar biri borç istemesin diye gerçek birşey olmadigi icin biri ona acısa bile umursamaz ne düşündüğünü. Daha geçen hafta sağa sola bağışlar yapan bende para çok diyen biri vardı 60k maaş aldığını söylüyordu çalıştığı yerin devlet kurumu olduğunu söylüyordu biri için iş ararken kurumuna ulaşıp maaşının 22k olduğunu ve kurumun özel olduğunu öğrendik. Milletin hayatı yalan. Sözcüde açlıktan ölüyoruz diyen emeklinin 4 tane evi çıksa şaşırmam. Yoksa nasıl yaşacak olm emekli maaşıyla kira bile çıkmıyor çoktan köyüne dönerdi. Sayısını bilmediğim kadar dairesi olan adam biliyorum her şehirde de vardır böyle bir adam tipine bakınca o sözcüde pazardaki emeklilerden biri dersin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X