Şimdi Ara

Ülkeyi terk etmek isteyen kişi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
13.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aç kaldıysan tabii ki gideceksin, ben burada çoluğumu çocuğumu dandik dundik şeylerle mi besleyeceğim? Param yetmeyecek, doğalgaz vs derken. Çocuğumu mu üşüteceğim? Irk işi falan bitmiş beyler, Atatürk yanıldı, ben ülkenin %50 sini Türk olarak görmüyorum. Türk dediğin böyle sindirilerek yaşamaya alışmazdı. Lan biz, Kurtuluş savaşını verdik ki, birilerinin boyunduruğu altında yaşamayalım. Aha şimdiki durum ne o zaman? Türklük bu değil. Arap kültürü ele geçirdi burayı, 80 lerde Arabesk vs. artık komple koyun oldu halkın %50 si. Artık bir Türk gibi göç etmenin vakti gelmiştir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Hamza hocam bi ara ülke ve dünya gündemi ahalisi böyle buluşak mı bir yerde ne yapsak. Hepimizin kafası çalışıyor bir kurtuluş planı hazırlayalım yav.

• Peki bir şekilde ülkesine sığındığın insanlar sana - kendi ülkene defol git , kendi ülkene ne faydan oldu da utanmadan sıkılmadan buraya gelip aç köpekler gibi bizim alın terimizle çalışıp ürettiğimiz pastadan pay istiyorsun dese ne diyeceksin?

• 1 buçuk yıldır İngiltere’de yaşıyorum. Yaşım 30.
    Eğer mevcut devlet yönetiminden nefret ediyorsanız. Ülkede ölen yada öldürülen her insan için acı duyuyorsanız. Sizin gibi düşünmeyenlere terörist demiyorsanız. Hergün kadına şiddet ,çocuk tacizi ve hayvanlara işkence haberleri içinizi yakıyorsa . Daha doğrusu böyle bir ülkede çocuklarım nasıl büyüyecek diye tedirgin oluyorsanız. Türkiye’nin uğruna ölünecek değil yaşanılacak bir ülke olduğuna inanıyorsanız. Her etnik kimliğin insan olduğuna ve hiç kimsenin kimseden üstün olmadığına inanıyorsanız. Kesinlikle Avrupa yada benzer medeniyetin olduğu bir ülkeye gidiniz. Ama eğer saydıklarım sizin için geçerli değilse o zaman lütfen Türkiye’de kalınız çünkü biz sizin gibilerden kaçıyoruz.
    Sevgiler saygılar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Saiki kullanıcısına yanıt
    Geldiğim ülkeye katma değer sağlıyorum. Çalışıyorum ve devlet yardımı almıyorum. Vergimi veriyorum. Yasalara uyuyorum. Kimse bana git diyemez çünkü bu ülkeye fayda sağlıyorum. Sığınmacı değilim.
    Yani başka ülkeye gitmenin farklı yolları var

• MAYAKEN kullanıcısına yanıt
    Ukrayna bok gibi ülke.Mesela ekmek 8 UAH.(asgari ücret 3400 UAH)
    Ayrıca rüşvetle ders geçildiğini duymuştum.

Fransaya bakmanı tavsiye ederim.
    (bende 18 yaşındayım üniversiteyi fransada okumak istiyorum)

• capricorn7 kullanıcısına yanıt
    Derdim bir şekilde avrupa vatandaşı olmak. Fransaya bir bakayım.

• istemiyoruz derken? sana mı düştü forum adına konuşmak. ben istiyorum gelsinler.

• Evet seni istemiyoruz o kadar şikayet edeceğine git avrupaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Hamza hocam bi ara ülke ve dünya gündemi ahalisi böyle buluşak mı bir yerde ne yapsak. Hepimizin kafası çalışıyor bir kurtuluş planı hazırlayalım yav.
    Hakikaten ha

İdeolojisi olmayan sirf refah kalkinma ve batililasma odakli bir parti kuralım oylari toplayalım

• valla ben kactim sizde kacin beyler. bu sene birinci senem, hayatimda verdigim en iyi karar saniyorum ki. bu arada karar vermekle bitmiyor tabi gercekci olmak lazim. afedersin ama kicim yirtildi vizeyi alana kadar.
  • bir aile düşünün, baba çalışmıyor, eve ekmek getirmiyor, kardeşler aylak. sen çalışıyorsun, okuyorsun, para kazanmaya başlıyorsun. baba hemen piyasaya çıkıyor, aile içindeki kutsal babalık konumunu kullanarak yeni bir kural getiriyor. senin kazanmakta olduğun maaşından ailene yardım yapman gerektiğini söylüyor baban. sen de tamam diyorsun, aile kutsaldır diyorsun, her ay maaşından ailene yardım yapıyorsun.

sonra bi bakıyosun, baba senden aldığı parayı aileye gıda almaya kullanmak yerine kendi kişisel keyfine harcıyor. bu nedenle durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. ve baba bu duruma çare olarak senden sömürdüğü paranın miktarını iki katına, sonra da üç katına çıkartmayı akıl ediyor. babanın seni sömürüp kendi şahsi keyfine yaşamaktan başka akıl ettiği hiçbir şey yok. tepen atıyor, gidip kardeşine bu durumu anlatmak istiyorsun. bi bakıyosun ki kardeşin de senden düzenli olarak aldığı parayla keyif çatmakta. aileye faydalı bir iş yapmak gibi bir niyeti de yok. kardeşini uyarıyorsun, durumun vehametini anlatmaya çalışıyorsun. ömrünü okumayarak geçirmiş ülkeye faydasız cahil bir ihtiyar dayı gibi hayatını yatarak geçirmekte olan kardeşin bi anda delleniyor, başlıyor bağırmaya HÜLOOO REİSİME LAF YOHHH SEN BABALIG MEVKİSİNE LAF ATAMASSIIIINNN sorna sen kafayı kırıyosun. bakıyosun olacak gibi değil, pılını pırtını toplayıp evden ayrılmak zorunda kalıyorsun, her ne kadar aileni çok seviyor olsan da, hayatını onlarla geçirmiş olsan da, buna mecbur kalıyorsun.

sonra senden aldığı paralarla bedavadan yaşayan o aile bireyleri arkadan seni hain ilan ediyorlar. kutsal aile kurumunu yarı yolda bırakan hain.

kutsallaştırılmış figürler üzerinden sizi sömürenlere kanmayın.

aile, vatan, bunlar bizim insanoğlu olarak kafamızda üretmiş olduğumuz önemli soyut kavramlardır. önemli değerlerdir. ancak bu değerlerin üretilmesinin yegane değeri kollektif yaşam ile birbirimize fayda sağlamaktır. amacı bize hizmet etmek olan bu kavramlar bi noktada tamamen bizi sömürmek için kullanılmaya başladı ise, artık "KUTSAL XXX KAVRAMINA İHANET ETTİ" laflarına kulak tıkama vakti gelmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 5 Eylül 2019; 11:36:47 >

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    kesinlikle.

• aykut3535 A kullanıcısına yanıt
    Egonomi çohh eyi. 1 ₺= 150€

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saiki kullanıcısına yanıt
    Bir arkadaş da cevap vermiş. Mesela, diyelim ben slovenya'da, slovenyada başka üreticisi olmayan bir konuda üretim yapıyorum, ihracat yapıyorum ve 3 sloven calistiriyorum... Hükümet faşistlik edip beni kovarsa kendi kaybeder. 3 sloven issiz kalır. Mikro da olsa ihracatları azalır, vergi azalır. Ben de tas yemiyorum, yaşıyorum. Yasarken para harcıyorum. Bunun da yarattığı ekonomi var... Bizim gibi insanlar kovulmaz demiyorum. Kovulabilir. Ama sadece ve sadece HIYARLAR kovar. Hıyarların sözünün geçtiği bir ülkede kalmaya niyetim olsa niye göç edeyim, kalirim cennet vatan turkiyede...

Not: son noktaya kadar göç etmeyeceğim. Direneceğim. Ama belli potansiyeli olan insanlar sığınmacı değil. Göç ettikleri ülkeye bir şeyler vaadeden insanlar. Onlara dünyanın çoğu ülkesinde güzel hayat var.

• aldın mı cevabını?
  • Fırsat bulsam dakika durmam. Avrupa denedim olmadı, başka bi ülkeye zorluyorum şimdi.

• He var gel forumun konu dışında takılan bölümünün %80 ı iltica düşünüyor ve bunların % 75 ı 25 yaş ve altı. Ama ne hikmet se açız, ölüyoruz, battık aş yok ekmek yok diye her gün konu açan arkadaşlar yine forumun öluculer bölümünde piyasa değeri 5000 TL olan laptop u 4600 e görünce aman Allah im bakkaldan peynir ekmek alır gibi satın alıyorlar. Hadi onu geçtim karı kız, günde 6 yumurta ile 3 baklava yaptım, sevgilim yok intiharı düşünüyorum, evlenmek istiyorum güvenim kalmadı ölmek istiyorum artık gibi vb. Konular açan forumun güzel konu dışı ahalisini yurt dışı ne yapsın boş adamlar ya BOŞ. Gerçekten yurt dışına çıkmak isteyen adam gitmek gocmek isteyen adam çabalar, araştırır, kazanır ve gider. Gelip burda konu dışında takılmaz çünkü adam Bos değil vakti yok çalışmaktan uğraşmaktan debelenmekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shankssan -- 5 Eylül 2019; 15:38:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pyp

5.5 senedir Hollandadayim.

Insan gibi yasiyorum. Nokta.

Tr ye donmek mi? Aman aman.

Hepinize tavsiye ederim. Ilk 2 sene zordur. Sonraki 3 sene adaptasyon - kabullenme.

5. sene sonunda saglam bir kafayi yedim, donecegim diyip duruyordum. 1 ay sonra kafam normale dondu ve radikal dusunmeye baslayinca, donmenin buyuk bir hata olacagina karar verdim.

Olene kadar burdayim. En basitinden cocugum olursa, tr de insanlarin buyuk paralar odedigi kolejlerden cok daha kaliteli bir egitimi bedava alacak burda.
    Eğitim diyince aklıma geldi

HoLlAnDa 2. dÜnYa sAvAşInDa NaZiLeRi YeNdi xddddd

• dünya ya bir daha mı geleceğim avrupa olsa giderim...hizmet kalitesi var sosyal devlet mükemmel...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhann06 -- 5 Eylül 2019; 22:35:42 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.