Şimdi Ara

Ultra Gereklimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıktaki gibi sizce bi oyun için ultra gereklimi ben önceden gerekli olduğnuu düşünürdüm fakat artık düşünmüyorum tamamen ego tatmin etmesi gibi bişey bence

• Valla o kadar para harcadıktan sonra ultra bile kesmiyor Şaka bir yana şu aa zımbırtısı sistemleri zorluyor(Hele şu ssaa'lar moda oldu). Aa'yı kapatırsın; baktın gene kasıyor bir iki gereksiz ayar düşürdün mü rahat 30 fps yükselir oyunun hızı. Görüntüden nerdeyse birşey kaybetmesin. Ama önemli olan deneyerek hangi ayarların görüntüyü fazla değiştirmediği ve fpsyi düşürdüğünü deneyerek bulmalısın.
  • Bende katılıyorum gunumuz oyunlarında cok bişey değiştirmiyor ayarlar
  • Hocam az önce bf3 girdim baktım oyun ultra 48 fps aynı sahne üzerinden konusuyorum high ayarladım 80 fps oldu grafikte hiçbi fark göremedim
  • gereksiz super gereksiz far cry 3 ultra 8xaa 70 fps alıyorum highda 95 fps bir gıdım fark yok + msaa kapatıyorum yine fark yok
  • Aynen hocam ne takıntı bu ya ben bunu şuna benzetiyorum benim 2 cigolayt ekran kartım var senin yok benim ultra açıyo senin açmıyo
  • ultra ve high bana göre şöyle. ultra bmp dosyası 1.3mb tutuyor. high de kaliteli jpeg dosyası 400-500kb tutuyor. medium ise daha az kaliteli fakat çok fark edilmeyen 50-150kb arası jpeg gibi... nasıl ki bmp ile kaliteli jpeg arasındaki farkı gözle görmek zorsa, oyunda da aynen bu şekilde oluyor. çünkü oyunda da gördüğümüz birsürü resmin seri şekilde video halinde bize görünmesi olayı... bence high ve ultra arasındaki fark %1 dir. onuda gözle görmek zordur. high ve medium arasındaki fark ise %15-30 arasındadır. gözle farkedilebilir fakat aralarında pek fark yoktur.. low ise gerçekten gözle tamamen farkedilebilir ve çok iyi olmayan görüntüdür. bunun için hep diyorum şuan bir ekran kartına 1300 lira vereceğinize, alın bir 4770k + hd 7790 dualx. bir sene sonrada yeni bir ekran kartı alın ama yine orta sınıf olsun. işlemcisiniz zaten destekler içiniz rahat olur yani..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: helloween

ultra ve high bana göre şöyle. ultra bmp dosyası 1.3mb tutuyor. high de kaliteli jpeg dosyası 400-500kb tutuyor. medium ise daha az kaliteli fakat çok fark edilmeyen 50-150kb arası jpeg gibi... nasıl ki bmp ile kaliteli jpeg arasındaki farkı gözle görmek zorsa, oyunda da aynen bu şekilde oluyor. çünkü oyunda da gördüğümüz birsürü resmin seri şekilde video halinde bize görünmesi olayı... bence high ve ultra arasındaki fark %1 dir. onuda gözle görmek zordur. high ve medium arasındaki fark ise %15-30 arasındadır. gözle farkedilebilir fakat aralarında pek fark yoktur.. low ise gerçekten gözle tamamen farkedilebilir ve çok iyi olmayan görüntüdür. bunun için hep diyorum şuan bir ekran kartına 1300 lira vereceğinize, alın bir 4770k + hd 7790 dualx. bir sene sonrada yeni bir ekran kartı alın ama yine orta sınıf olsun. işlemcisiniz zaten destekler içiniz rahat olur yani..

Hocam sonuna kadar okudum sonuna kadar haklısınız

• Ya siz ne diyorsunuz.Bazı oyunlarda low ile ultra arasında bile fark yok.Bunun en bariz örnekleriden biri Far Cry 3.En fazla gölge çözünürlüğünde ve az da olsa çizim mesafesinde değişim oluyor.Onun dışında görüntü birebir aynı.Konsol portu oyunlarda ultraya hiç luzum yok kısacası.

Pcye özel oyunlarda ise ultra ayarlar kimi zaman tatmin edici olabiliyor.Bunun da en iyi örneği çok eskidi ama Crysis.Onun dışında oyunlardaki ultra ayarlar gölge ve yansıma çözünürlüğüne , aa metodlarına abanıyor.Görüntüde öyle gözle görülür pek fark yaratmıyor.O yüzden de ulltra çoğu zaman şart değil bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Ya siz ne diyorsunuz.Bazı oyunlarda low ile ultra arasında bile fark yok.Bunun en bariz örnekleriden biri Far Cry 3.En fazla gölge çözünürlüğünde ve az da olsa çizim mesafesinde değişim oluyor.Onun dışında görüntü birebir aynı.Konsol portu oyunlarda ultraya hiç luzum yok kısacası.

Pcye özel oyunlarda ise ultra ayarlar kimi zaman tatmin edici olabiliyor.Bunun da en iyi örneği çok eskidi ama Crysis.Onun dışında oyunlardaki ultra ayarlar gölge ve yansıma çözünürlüğüne , aa metodlarına abanıyor.Görüntüde öyle gözle görülür pek fark yaratmıyor.O yüzden de ulltra çoğu zaman şart değil bana göre.

Hocam, o zaman ölene kadar bu sistemle idare edebilirmiyim?

• Ekran kartım ultrada 60 fps veriyorsa ultrada oynarım çünkü bana göre de 60 fps den sonrasında hiç bir fark yok.
  • Medium'un altına düşmediği sürece hiç sorun yok, bütün oyunları rahat rahat high-ultra oynatan bir sistemim var ancak hiç önemli değil, üst düzey grafikli oyunlar low'da bile kötü gelmiyor insanın gözüne ya, bundan 5 sene önce çıkan bir oyunu düşünüyorum da o zamanlar medium bile gözümüze batardı artık öyle değil.
  • High şart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunların optımızasyonu ıle ılgılı bır durum.ancak bende onceden sızın gıbı fark yok dıyordum detayları artırdıkca farkı goruyorsunuz, tırtıklar , gölgeler vs.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunları hep ultrada oynayan birisi olarak high deneyeyim dedim ve oyunlarda neredeyse hiç fark yok

• Keskin bir fark olduğunu bende düşünmüyorum açıkçası. Eskiden fark olurdu. Ama Crysis 3 özellikle beni şaşırttı. Yahu lowda bile nedir o grafik öyle. Şaka gibi.
  • Ekran karti sattirmak icin cikartilmis numaralar bunlar.Eski oyunlarda sadece Low Medium High vardi.Ultra cikardilar sonrada bu aa ve turevlerini cikardilar hic yere fps dusuren ayarlar insanlarda hep en iyisi olsun diye ekran kartlarina para bayiliyorlar bu ayarlarida acabilmek icin.

• gercekten hissedilebilir bir fark yaratmıyor sadece ekran kartı ureticilerine faydalı oluyor gidip yenisini alıyoruz ultra da azıcık zorlasa
  • aa olmasa msaa olmasa nasi saticak adamlar 780 leri...

• quote:

Orijinalden alıntı: iceman_54

aa olmasa msaa olmasa nasi saticak adamlar 780 leri...

Aynen şu aa msaa ya çok gıcığım txaa bilmem ne sadece performans yiyo ya
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.