Şimdi Ara

ULUDAG PROJESİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • www.uludag.org.tr --> yerel GNU/Linux dağıtım çalışmaları

• bu proje gercekten ilginc bisey. turkiyeli linuxcular yeni bir linux yaziyorlar. mantik, gelecek linux gibi olmayacak. yani kendi kodlarini bastan ( bildigim kadariyla hepsi olmasa da cogunu ) yaziyorlar.
  • Once bir duzeltme yapim, linux bir daha yazilmaz linux zaten Linus Torvalds in basini cektigi developerlar tarafindan gelistirilmis ve gelistirilmeye devam eden kernel baz alinarak, etrafindaki uygulamlarin da butunuyle olusan bir isletim sistemidir. Linux surumleri, bu kernel ve paketlerin, yazilan script ve cesitli lokal adaptasyonlarla biraraya toplanmasidir.
    Bu grubu once boyle bi calisma baslattigi icin takdir ediyorum , umarim destek alirlar da basarili olurlar. Yapmaya calistiklari tum surumlerde yapildigi gibi varolan mumkun oldugunca cok uygulamayi, masaustu grafiksel arabirimini ve kernel'i turk kullanicilarinin istegi dogrultusunda (son kullanicinin fazla ugrasmadan kullanabilecegi boyutta) toplayip birlestirmek ve gene mumkun oldugunca fazla turkce destek saglamak. kolay bir is degil tabii ama yeterli destekle ortaya iyi birsey cikabilir.
  • dig+1
  • aciklamalar icin sagol. sanirim yeni bir linux yaziyorlar demekle yanlis bir cumle kurdum haklisin.
  • yalçın yalnış hatırlamıyorsam siz man sayfalarını tercüme etmiştiniz doğrumu hatırlıyorum?
    birkaçını bana yollaman mümkünmü?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uludağ otomotiv
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.