evet arkadaşlar umutlarım çarelerim bitti tükendi tam 8 aydır işsizim. ayağımı kaydırdılar ekmeğimle oynadılar. bir tane devlet işine başvuru yaptım mülakata girmeye hak kazandım mülakat sonrası ismim yedek te çıktı asıl listede olup ta gelmeyen yada evraklarınd bir eksik olan varsa bizden çağıracaklarmış. oda olmadı dün ilgli kuruma telefon açıp sordum 16 kişinin tamamı evraklarını teslim edip işbaşı etmiş. yıkıldım resmen. evde ailevi sorunlarım var başımda öyle bir anne-baba var ki varlığı yokluğundan beter çalışırsan iyisin çalışmazsan seden kötüsü yoktur.. şimdi kimse annen baban ölürse şöyle olur böyle olur demesin. ben hepsinin farkındayım ayrıca hayattayken neyini gördüm ki öldüklerinde yokluğunu hiseedecem. şairin dediği gibi düştüğüm her kuyudan kendim tırmanarak çıktım ben ne bir el uzatanım oldu nede bir ip sallayanım .... hergün ızdırbı yaşatan anneye babaya yazıklar olsun... bunlara anne baba demek bile caiz değil... vallai intihar edecem sebebim olacak bunlar benim.. |
Umutlarım bitti tükendi..
-
-
Valla anlıyorum desem yalan söylemiş olurum ama şunu söyleyebilirim ki, herşey bakış açısı. Bir gün iş bulacağını derinlerde bir yerlerde sen de biliyorsun. Sabır etmekten başka çaren var mı? Yok, o zaman kabullenmek lazım.
-
Kaç yaşındasınız hocam Allah sabır versin bol bol dua edin forumda bile konular var işsizim diye açılmış sonra yıllar sonra şimdi işim çok güzel hayatım var diye güncellenmiş adamlar. Sizin de öyle olur inşallah ölümü düşünmeyin lütfen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
33 yaşındayım...
valla bugün telefonda bir arkadaşla daha konuştum oda sizin gibi söyledi. ama artık inancım umutlarım bitti tükendi. kamadı artık bende birşey...
saçımda siyah kalmadı . 30 yaşından sonra sigaraya başladım. benim gibi adamı dert sahibi ettiler...
-
reis çalışııyordun en son ne oldu ayrıldın
-
sorma başkanım namussuzlar ayağımızı kaydırdılar arkamız dan iş çevirdiler yağcı yalaka tayfası.
Allah topunun belasını versin adi kansız köpekler göz göre göre ayağımızı kaydırdılar siyasetin bulaştığı yerden hayır gelmiyor ustaa çok siyasi dolap dönüyordu orda...
-
Git google'a. Ordan narsist anne babalarin cocuklarina etkisi diye arat. Cikan kaynaklari oku izle.
Diger mesele ise kulturumuzde gereginden fazla ana babalar tanrilastiriyor. Bireysellesme bizde gelismemis ortadogu halki oldumuz icin. Hayati birine muhtaclik, birine kulluk kolelik yapma uzerinden kuruyoruz. Sonuc bu. Ikiyle ikiyi toplaayamayn milyonlar. Yanlisla dogruyu ayirt edemeyen milyonlar.
Ana baba sizi ayaga kaldirmak icin vardir. Size ayak bagiysa o bagi kesin atin. Canlari cehenneme
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
doğru söylüyon haklısın...
anne -baba çocuğunu ayağa kaldırmak zor günün de yanında olmak için vardr. düştüğünde bir tekmede onlar atsın diye değil...
anasını satım ben ne kadar şanssız kısmetsiz adamım ki nalet olsun böyle hayata...
-
vallahi başımda öyle bir anne baba var ki olmaz olsun böyle anne baba düşmana ne gerek var düşman burnunun dibinde zaten ... ona buna gidip yalan yanlış şeyler anlatıp beni zor durumda bırakıyorlar .. bunları başımıza anne -baba diye getirenin ....
-
Meslek var mı ? 8 ay işsiz kalmak uzun bir süre. En azındna bir lojistik depo'da felan çalışabilirsiniz.
-
elektrik-elektronik teknisyeniyim aynı zamanda engelli durumum var ..
lojistik depo değil de ben daha kurumsal yerlere başvurdum telekom aselsan gibi yerlerde çalışmak istiyorum..
-
bu film umudu tükenenlere gelsin ....
GÜNEY FİLMCİLİK youtubeUmut, senaristliğini, yönetmenliğini, yapımcılığını ve başrol oyunculuğunu Yılmaz Güney'in yaptığı Türk filmdir. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Tuncel Kurtiz, Osman Alyanak ve Enver Dönmez yer almaktadır. Filmde, atının araba çarpması sonucu ölmesi ve geçimini bu ata bağlamış olan meçhul bir definenin peşinden koşan faytoncunun öyküsü anlatılmaktadır. Türk sinemasının ilk gerçekçi filmi olan Umut, ülkede o tarihe kadar çekilen en iyi film olarak kabul edilir. Çekildiği dönemde Türkiye'de sansüre uğrayan film, restore edilmiş haliyle 2015 Venedik Film Festivali'nin Klasikler bölümünde gösterildi. Umut filminin senaryosunu Yılmaz Güney ve Şerif Gören yazmıştır. Filmin yapımcısı Yılmaz Güney Cevat Alkan'dır. Umut filminin oyuncuları; Yılmaz Güney, Tuncel Kurtiz, Osman Alyanak, Enver Dönmez, Gülşen Alnıaçık, Kürşat Alnıaçık, Lütfü Engin. Sansür Kurulu, filmde yer alan faytoncunun giyimi ve kuşamının fakirliğin bir sembolü olarak ele alınmasını, zengin otomobil sahibi hakkında takibat yapılamayacağı kanaati verilmesini, faytoncunun iş ararken zengin-fakir ayrımı yapılmasını, Cabbar'ın Amerikalı zenciyi soymasını ve sabah namazının güneş doğarken kılınmasını sakıncalı bularak filmi yasakladı. Film, kaçak olarak ilk kez 1971 Cannes Film Festivali'nde gösterildi. Yılmaz Güney, Çukurova'da çekimlerini yaptığı filmde babasının hikâyesini anlatmıştır. Tuncel Kurtiz, Güney'in babasının define ararken evlerinin temellerine kadar kazdığını dile getirmiştir. Aldığı ödüller En İyi Film, 2. Adana Altın Koza Film Festivali, 1970 En İyi Yönetmen, 2. Adana Altın Koza Film Festivali, 1970 En İyi Senaryo, 2. Adana Altın Koza Film Festivali, 1970 En İyi Erkek Oyuncu, 2. Adana Altın Koza Film Festivali, 1970 En İyi Müzik (Arif Erkin), 2. Adana Altın Koza film Festivali, 1970 En İyi Fotoğraf (Kaya Ererez), 2. Adana Altın Koza Film Festivali, 1970 En İyi Erkek Oyuncu, Antalya Altın Portakal Film Festivali Grenoble Film Festivali, Seçici Kurul Özel Ödülü Yüzyılın En İyi Türk Filmi, 47. SİYAD Türk Sineması Ödülleri, 2015 ✅ Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın! ✔️Kanalımıza abone olmak için ; https://bit.ly/3ECN8dr ✔️Web Sitemiz; https://bit.ly/3Y4COSe ✔️https://www.facebook.com/guneyfilmcilikhttps://www.youtube.com/watch?v=eQvVmF08Cbg -
Sürekli evde kalıp kariyer siteleri veya firmalara cv bırakarak iş arıyorsanız iş bulmanız zor. Size uygulayabileceğiniz ve sonuca ulaşmanızda yardımcı olabilecek birkaç tavsiye verebilirim.
1 - Sürekli evde olmayın. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama birçok yerde belediyelerin ücretsiz kursları oluyor. İlla mesleğinizle alakalı olmak zorunda da değil. Diksiyon, beden dili gibi kişisel gelişiminize katkı sağlayacak kurslara gidebilirsiniz. Bu kurslarda değişik insanlarla tanışıp çevrenizi geliştirebilirsiniz. Benim kurslarda tanışıp referans olduğum birkaç arkadaş olmuştu. Kimin nerede nasıl fayda sağlayacağını bilemezsiniz.
2 - LinkedIn'i aktif kullanın. Oradaki bağlantı sayınızı arttırın ve işinizle alakalı çalışmalarınızı gösterin ve/veya makale yazın. Son iki işimi LinkedIn üzerinden buldum, etkili kullanırsanız iş bulamama ihtimaliniz çok düşük.
3 - "Umudunuzu kaybetmeyin" tarzında boş laflar etmeyeceğim. Söylemesi kolay ama uygulamasının zordur. İş aramakta bir iştir. Bu süreçte mesleki yetkinliklerini arttırın ve özgeçmişinizi güncel tutun(özgeçmişiniz mutlaka profesyonelce hazırlansın. Word'e iki satır tecrübe yazarak bunu şirketlere gönderirseniz büyük ihtimalle yanıt olumsuz olacaktır. Birçok platformda kariyer uzmanlarının özgeçmiş hazırlama videoları, yazıları var. Onlardan yararlanın). Siz kendinize değer kattıkça elbet bir yerden bir kapı açılacaktır.
-
En basiti işkurdan iş ilanlarını teker teker arayın şoförlük, güvenlik, lojistik sorumlusu... kafanıza yatan işleri diğer türlü başvurup beklemek insanı içten içe öldürüyor. Şu zamanda referans ve torpil olmadan zor. İşsizim dediğinde insanlar seni hakir görüyorlar toplum içine karışmak istemiyorsun psikolojin bozuluyor. Tavsiyem bunlar bende asgari ücrete çalışıyorum kapı kapı iş aramak çalışmaktan daha zor.
-
saolun teşekkür ederim...
-
işkura felan bel bağlamak istemiyorum işkur çaresizlerin kapısı...
nerde kimsenin çalışmak istemeyeceği angarya işler var hepsi işkurda...
adam hamama tellak arıyor işkura ilan vermiş...
iş dediğin biraz adamın kafasına yatacak. öyle her önüne gelen işte çalışacak adam değilim bilmiyorum bu ayın sonunda sağlık bakanlığı alımı olacak ona müracat edecem. + exstra olarak ben elektronikle ilgileniyorum..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X