Arkadaşlar ilk defa üniversiteye gireceğim ama hedefim farklı olduğu için bir yıl daha çalışmak istiyorum ama ailem istemiyor bende başka bir şehirde tıp okuyan arkadaşımın yanına gidip onun evinde hazırlanmak istiyorum onun okuduğu üniversitede mühendislik yazacağım ama ders kaydı yaptırıp okula gitmeyeceğim kyk kredisi almak istiyorum..okula gitmezsem sorun olur mu? |
Üni Kaydı Yaptırıp Gitmezsem Kyk Kredim Kesilir Mi?
-
-
Üniversiteye kayıt olup da gitmezsen kalırsın ve kalan/okulu uzatan öğrenci kyk parası alamaz.
Kaynak:
https://blog.e-bursum.com/kyk-burs-ve-ogrenim-kredisi/
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yönetmeliğe baktım 1 yıldan fazla başarısız olma durumunda diyor..Zaten bana 1 yıl kredi verse yeter ama ders çalışmam için üniversiteye gitmemem lazım.. ben başvuru yapsam krediye hazirana kadar alamaz mıyım ? zaten sene sonunda belli oluyor kalıp geçme o zamana kadar kredim yatmaz mı?
-
İlk sene alırsın ama kışın başlıyor ilk ödemeler. Kesilme durumu kağıt üzerinde öyle gözüküyor ama okulun özellikle bildirmezse 4 veya 5 yıl boyunca burs veya kredini alırsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MalıArapFaiktenAlıyoduk -- 5 Temmuz 2020; 12:51:34 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Abi zaten önümüzdeki yıl bu zamanlara kadar destek çıksın yeter...
-
quote:
Orijinalden alıntı: DrakeMcCainÜniversiteye kayıt olup da gitmezsen kalırsın ve kalan/okulu uzatan öğrenci kyk parası alamaz.
Kaynak:
https://blog.e-bursum.com/kyk-burs-ve-ogrenim-kredisi/
Burs ayrı kredi ayrı.
Ben bir sürü dersten kaldığım ve okulu uzattığım halde 4 yıl kyk kredisi aldım.
Kardeşimi dershaneye gönderecek paramız olmadığı için puanının yettiği bir bölüme yazdırdık. Sonra kyk kredisine başvurup kyk kredisiyle dershaneye gönderdik. Tek ders geçmedi hatta kayıt haricinde okula da uğramadı ama krediyi almaya devam etti.
Kredi hemen çıkmıyordu yıllar öncesini söylüyorum. Biraz bi kaç ay geçmesi lazım onun tarihi var. Ayrıca eğitim öğretim süresi toplamda kaç yılsa ve o tarih geçerse daha alamazsın çünkü sözleşmede en son alacağın tarih yazıyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Abi kesin mi? başka bilen var mı?
-
up
-
up
-
aga ünililer uçtu mu? .d
-
lan inat ettim bilen biri çıkacak inşallah
-
Hocam ilk sene tercih verip gitmezsen tekrar hazırlanırsan okul puanın yarısı kesiliyor bu çok büyük bi kayıp en az 2 sene beklemen lazım okul puanın kesilmemesi için
kanka öyle gerekiyor diyelim...
-
Hocam en az 50 60 k geri atar bu dönemde ( iyimser olsak bile öyle) siz bilirsiniz
Kesilmez yani bir arkadaşım sadece kayıt oldu ve gitmedi 4 sene almıştı. Hem zaten illa arada yalandan gidersin derslere vs.
benim bildigim kadariyla
burs icin;kalma durumunda bursun kesilir
kredi icin;kalma durumuna bakilmaksizin odeme almaya devam edersin,bolumunun egitim suresi kac yilsa 4,5,6 vs o sure zarfinda eger okul/bolum degistirmezsen almaya devam edersin.
ama okul/bolum degistirirsen ve de kalmissan o zaman degistirirken kredin kesilir.
ben boyle biliyorum
Merhaba benim 2 yıllık inşaat teknolojisi bölümü ikinci öğretim okuyan kardeşim var bu yıl son senesi geri ödemeli kredi alıyor senesi uzarsa kredi yatmaya devam edermi bilen varsa lütfen yardımcı olurmusunuz
Merhaba benim iki yıllık inşaat teknolojisi bölümü ikinci öğretimde okuyan kardeşim var bu yıl son senesi okulu uzarsa kredisi yatmaya devam edermi bilen varsa lütfen yardımcı olurmusunuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- çağatay ulusoy boy
- kıraathane isimleri
- türkiye illere göre güzellik sıralaması
- yeni fişe takılan buzdolabı kaç saatte soğutur
- hapşırmak istiyorum ama hapşıramıyorum
- sodyum iyon batarya
- google çizim yap
- dünyanın en büyük vinci
- telegram indirim kanalları
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X