Şimdi Ara

üni nerde okunmali (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
6
Favori
3.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Persona Non Grata

Şehir dışında oku.Üniversitede sadece ders görmezsin, kalın kitaplardan çok şey öğrenirsin ama daha önemlisi üniversitede gerçek hayatı öğrenirsin.1 liranın değerini, dostluğun değerini, hayatın zorluğunu vb vb vb.Bunlar uzayıp gider.Peki neden bunları lisede değil de üniversitede öğrenir insan?Çünkü tek başına kaldığın için.Bu hayatta tek başınasın.Ailen bile yok aslında yanında.Onlar bir süreliğine yanında.Sonra sen,sensin.Sen olursun.
    İlk başlarda çok zor gelecek ama alışacaksın, alışmak zorundasın.
    Ama yok ben annemi babamı evimi çok özlerim dersen sen bilirsin.Hayattan birhaber yaşamaya devam et.Üniversite okuyorum diye dolaşırsın üniversiteyi bitirdim dersin ama sen aslında hiçbir şey öğrenmemiş olursun.
    Bunlar 2. sınıf bir üniversite öğrencisinden tavsiyeler.Burda ben çok garip şeyler yaşadım.Ailemle, çevremle, her şeyle.Ben burda sadece üniversite okumuyorum.Hayatı da öğreniyorum.Haydi selametle.

Ailenden para aldigin surece hayati ogrenemezsin. Durumu kotu olanlar ve hakkiyla calisip ailesinden 5 kurus almayanlar disindakilerin hemen hemen hepsi ayin 3 gunu parayi carcur edip sonra 1 liranin derdine dusuyor.

Ben de 3 senede iki universitede okuyup surusuyle insan tanidim, ben dahil cogu kisi yukaridaki tanimlamaya uyuyor. Tek farki ailemden parayi direkt almiyorum devlet uzerinden dolayli yoldan aliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 14 Kasım 2014; 21:25:53 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: GeyikVakti

Aile yaninda oku diyen ve onu artılayan herkes. Uni ortami olmayan evden okula okuldan eve giden asosyal tiplerdir acik ve net.

Asil hayati ortami unide ogrenirsin kesinlikle ayri sehre git oku. İzmir Bursa Eskisehir onerilerim.

Ha yok cok aileceyim diyosan yakin bi sehirde oku

Gören de vegasta okuyor sanacak laflara bak
    İstanbul'da okuyup taksimde içip sıçınca mu üni okuduğunu düşünüyorsun. Dediklerini ben de yapıyorum, içiyorum, sıçıyorum, kızlarla takılıyorum o konu da problem yok. Ama bunları aile yanında da yapıyorum zaten.
    Aile içinde farklı, dışarıda farklı takılan çift karakterli biriysen o senin sorunun. Zira aile yanında okumak en iyisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sánchez -- 14 Kasım 2014; 21:29:36 >

• Dışarıda oku derim. Tmm ailenin yanında olmanın bi rahatlığı var ama ailenin yanında kalan hayat neymiş bilemez. Ben dışarıda oluyorum zaman zaman elbette sıkıntısını çekiyorum ama bu sıkıntılar bana olgunluk katıyor tecrübe katıyor çok şey öğretiyor bana.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi şehrim Bursa yı kazanmadığım için pişmanım, milletin afra tafrasını çekmek zorunda kalıyorsun eve çıkınca,kimse yemek yapmayı bilmez

ayrıca bok içinde yaşarsın 3 kişi eve çıkarsan

rezillikten başka bişey değil,

aileden para alıp tek başına ayakta durmaktan bahsedenlere bakma,bir arkadaş güzel tanımlamış, 3-5 mekana gidip içip sıçmayı üni. hayatı sananlara da bakmayın
  • paran varsa dışarıda oku yoksa aile yanı
  • Ben İstanbul da okuyorum trafik hoşuna gidiyorsa gel buyur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir dışında oku ama Ailene yakın bir şehir olsun mesela yol 4-5 saati geçmesin

• Kesinlikle yurtdışı tavsiye ederim imkanın varsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sánchez

quote:

Orijinalden alıntı: GeyikVakti

Aile yaninda oku diyen ve onu artılayan herkes. Uni ortami olmayan evden okula okuldan eve giden asosyal tiplerdir acik ve net.

Asil hayati ortami unide ogrenirsin kesinlikle ayri sehre git oku. İzmir Bursa Eskisehir onerilerim.

Ha yok cok aileceyim diyosan yakin bi sehirde oku

Gören de vegasta okuyor sanacak laflara bak
    İstanbul'da okuyup taksimde içip sıçınca mu üni okuduğunu düşünüyorsun. Dediklerini ben de yapıyorum, içiyorum, sıçıyorum, kızlarla takılıyorum o konu da problem yok. Ama bunları aile yanında da yapıyorum zaten.
    Aile içinde farklı, dışarıda farklı takılan çift karakterli biriysen o senin sorunun. Zira aile yanında okumak en iyisidir.

Lan hanginize hak verecegimi şaşırdım. Ikinizde haklısınız. Ben suan balikesir bandirma da öğrenciyim , evde kalıyorum yiyip içip siciyorum karı kız çok ama evde kaldığım için herşey dert bulasik yemek çamaşır temizlik falan. Aile yanında olsam yine yiyip içip kızlarla takılırdim ama sanki farklı şehirde olunca daha bi güzel gibi bilmiyorum ama zor

• üniversitede okuyacağın şehir yalnızca hayatı öğrenmek için falan değil ileride ki hayatını da şekillendirmek için önemli. ya istanbul ankara da iyi bir üniversitede okumanı yada eskişehirde okumanı öneririm. eskişehir komple şehir olarak bir kampüs mantığında olduğu için kolay kolay sıkıntı çekmezsin. ne ev bulmakta ne yemek bulmakta ne arkadaş ne de öğrenciye uygun işler bulmakta. şehir tamamen 2 üniversiteye odaklı kurulduğu içinde eğitim ve kültür ortalaması da türkiyede başka hiç bir şehirde bulamayacağın kadar yüksektir. bir de klişe bir laf vardır üniversiteyi 4 yılda bitirirsen 4 yıl kaybedersin 5 yılda bitirirsen 1 yıl kaybedersin diye. bu söz kesinlikle eskişehir için geçerli bir sözdür.
  • Rus dili ve edebiyati

• Goblin Mind kullanıcısına yanıt
    Merkez ahp mah.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

paran varsa dışarıda oku yoksa aile yanı

Dinle bu adami

• Ilk tercihim balikesir olucak, eskisehir canakkale izmir bursa dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Bonnie Wright

Ailem istanbulda ben izmire geldim tekrar hazirlanip ankaraya gecmeyi dusunuyorum. Kesinlikle universite aileden uzak okunmali hatta bittiginde artik ailenin yanina falan donulmemeli. Universite sinavina hazirlanmasm belki calisirdim bile. Hem birey olma hemde aileme daha fazla yuk olmamak acisindan.

Hocam bdn hazirlaniyorum da size sorayim izmiri.nasil buldun sence ankara mi izmir mi.

• Ailemin yanında okuyorum neredeyse her gün iyi ki burada kalmışım diyorum.Ama keşke dışarıda okusaydım diye tek bir cümle kurmadım.
  • üniversite İzmirde egede okunmali kampus felaket zaten kozlar o tarz benimde programindakiler gibi giyiniyor ve kucukpark Bornova metro etrafi gördüğüm kizlari yabanci kizlara degismem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Icinde olan insana yer farketmez .

Ailemle oturuyorum okula gidip geliyorum 2-3 lira tasarruf icin yemek yemiyorum evden elma götürdüğüm oluyor .

Akşamları salonda 3-5 dk muhabbet ediyoruz , cay iciyoruz .

Yerim ogrenci hayatını herkes gider aile kalır . Hayatı öğrenmek icin rezillik çekmeye , yurtlarda falan günlük hayatta selam vermeyeceğin insanları çekmeye gerek yok . Sigara içer , içme dersin içer ne yapacaksın ? Hayatı öğreniyorum katlanırım mı diyeceksin ? Boyle insanlarla uğraşmaktansa aile yanında yasar mis gibi derslerime çalışırım bursumu kazanırım yine .

Son olarak Dom Toretto nun dedigi gibi " put family Fırst "

• Antalya
  • ankara'da
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.