Şimdi Ara

üni nerde okunmali (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
6
Favori
3.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversiteyi aynı şehirde kazandım ailemle kalıyodum şimdi tek başıma eve çıktım istediğimde ailemin yanına da gidiyorum arada arabayı da alıyorum ailemden ve İzmirdeyim keyfime dicek yok yani en güzeli böyle bir imkanın olcaksa tavsiye ederim kesinlikle ailenle aynı şehirde olmanın avantajı çoktur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onurergunnn kullanıcısına yanıt
    ankara güzel ama sen gelme balıkesirliyi bozuyor
  • ankara onceligin olsun uni ankarada okunur olmazsa disarda oku tercih sakaya gelmez daha once gormedigin bi sehri yazarsan mugla gibi bi sehre duser bin turlu bela okursun gelismemis sehirde okumak ızdıraptır

• Universite okunuyorum. Bende bu sene tercih yapacağım. Benim zaten baba meslekten dolayi her iki uc yilda bir biryerlere gidiyor. Bende istanbulda okumayi tercih edeceğim sanırı . Veya izmir. Nedeni ni bilmiyorum ancak benim zaten belli sabit hir yerim hic olmadi sikinti cekersem ailemin yoklugundan sikinti cekerim diyordum bu senede babam yine yanimda yok. Annem suan yanimda annemde bazı olaylar geregi babamin yanina gitmesi gerekiyor yani her ay mutlaka yalniz kaliyorum. Benim icin cok asiri zorlanma olmaz diye dusundugum icin sehir disinda okuyacagim birde bizim belli bir sehrimiz olmadigindan oraya sehir disi dermisin bilmem :)

• İzmir' de okuyorum ama üniversiteyi Antalya' da okumak isterdim.
  • Üniversite olarak eğer sehir dışımda okumak istiyorsan
    1. Tercihin Izmir Ege Üniversitesi olmalı
    2. Tercihin Eskişehir Anadolu Üniversitesi olmalı
    3. Tercihin eger eğitim fakultesi ise 9 eylül buca eğitim fakultesi güzel yerde fakat tinaztepe kampusü var dağın basinda :(

• Bursanın kıymetini bi giden bi de gelen anlar 😎 Kütahyalıyım

• Şehir dışında okumadan kastımız nedir ? Asıl konu nedir burada ? Okumak için gideceksen tabi ki yer farketmez ama bulunduğun şehirde şehir dışında gideceğin bir bölüm varsa şehir içinde ki okul tavsiyem olur. Şehir dışında okumaya hevesi olanlar, yaşadığı hayattan sıkılmış, hele ki kızlar için, aile baskısından sıkılan insanlar olmakta. Sana bu yaşta üni'de çok tecrübe yaşarsın diyenlere kulak asma, bulunduğun yerde ailene çok fazla yük olmadan oku 2-3 sene sonra işini eline aldığında, o yurt dışındaki okulun olduğu yere gider istediğin tecrübeyi yaşarsın, keza acele etmene gerek yok, mezun olunca, askere gidince zaten yeterince yalnız kalacaksın.
  • boğaziçi odtü falan kazanamazsam aile yanında okumayı düşünüyorum

• üniversitede

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Icinde olan insana yer farketmez .

Ailemle oturuyorum okula gidip geliyorum 2-3 lira tasarruf icin yemek yemiyorum evden elma götürdüğüm oluyor .

Akşamları salonda 3-5 dk muhabbet ediyoruz , cay iciyoruz .

Yerim ogrenci hayatını herkes gider aile kalır . Hayatı öğrenmek icin rezillik çekmeye , yurtlarda falan günlük hayatta selam vermeyeceğin insanları çekmeye gerek yok . Sigara içer , içme dersin içer ne yapacaksın ? Hayatı öğreniyorum katlanırım mı diyeceksin ? Boyle insanlarla uğraşmaktansa aile yanında yasar mis gibi derslerime çalışırım bursumu kazanırım yine .

Son olarak Dom Toretto nun dedigi gibi " put family Fırst "

Bu adamı dinleyin.

• elbette kampüste okunmalı

• Erzurum gibi size hiçbir vizyon katamayacak şehirleri tercih etmeyin.

• Ailenin yanında oku.Ekonomik olarak vs. rahat olursun.Git gel kolay olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sánchez

quote:

Orijinalden alıntı: GeyikVakti

Aile yaninda oku diyen ve onu artılayan herkes. Uni ortami olmayan evden okula okuldan eve giden asosyal tiplerdir acik ve net.

Asil hayati ortami unide ogrenirsin kesinlikle ayri sehre git oku. İzmir Bursa Eskisehir onerilerim.

Ha yok cok aileceyim diyosan yakin bi sehirde oku

Gören de vegasta okuyor sanacak laflara bak
    İstanbul'da okuyup taksimde içip sıçınca mu üni okuduğunu düşünüyorsun. Dediklerini ben de yapıyorum, içiyorum, sıçıyorum, kızlarla takılıyorum o konu da problem yok. Ama bunları aile yanında da yapıyorum zaten.
    Aile içinde farklı, dışarıda farklı takılan çift karakterli biriysen o senin sorunun. Zira aile yanında okumak en iyisidir.

Geziyosun içiyosun sıçıyosun sonra gece eve geliyosun uyuyosun sabah annen kahvaltı hazırlamış oh baba araba anahtarını bırakmış ohh gün içinde bi gün arkadaslarını eve getiriyosun annen yine dökdürmüş yapmış ayarlamış herşeyi ohhh. Ekmek elden su gölden.

O mesajımı iyi okursan vermek istediğim mesaj eğer sen ailenin yanında değilde kendi başına farklı şehirde okursan sorumluluk duygun gelişir kendin evin reisi olursun elektrik su doğalgaz internet faturan senin üstünedir komşuluk ilişkilerin senin üstünedir. Apartman yöneticisi aidat yatmamış xyz bey diye sizi arar(Çok doğru bi örnek değil ama :D ) bundan bahsediyorum ev geçindirmek ne kadar baba parası olsada sizin bilmediğiniz yönleriniz duygularınızı geliştirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurergunnn

Üniyi kendi şehrimde okumak istiyorum(balikesir) ailemle kalicam tabiki araba rahatlik falan durumlarindan dolayi sizce evde okumakmo iyi disarda okumakmi? Disardaysa neresi

Evde okumak iyidir

• Burada sana "Gerçek hayata şehir dışında ulaşırsın" safsatası yapanlara kulak asma sevgili genç arkadaşım. Şehir dışında okuyan o delikanlı arkadaşlarımızın da her ay ailelerinden 600-700 TL civarı ellerine para geçtiklerini hesaba katarsak, aslında okulu bitmemiş olan bir insanın hiçbir şekilde ailesinden tam olarak ilişkisi kesilmez. Senin hangi şehirde yaşadığın da çok önemli. İstanbul'da yaşıyor ve ODTÜ gibi bir okul hariç, herhangi bir okul için gideceksen zaten okuma. Ne imkan varsa İstanbul ve çevresinde vardır, belli başlı şehirler dışında üniversite okuyacağınıza hiç okumayın daha iyi.

Ailenin yanında okumak her zaman daha avantajlıdır. Zaten şehir dışında okul okuyan öğrencinin ayda 1,000 TL civarı harcaması olduğunu düşünürsek -ot gibi yaşayanlar hariç- kendi şehrinde burslu özelde okumak bile daha avantajlıdır.
  • Hayatı öğrenirmişte bilmemne de.o diploma senin hayatın olucak zaten.adam gibi evinde dersini çalışarak okulunu düzgünce bitir sonra o diplomayla evde alırsın arabada alırsın alemde yaparsın.gerisi boş.

• Çanakale Biga'da okunmaz. Hiç bişey yok, köye fakülte kurmuşlar. İnekler tavuklar falan var lanet ettim

• Ben ızmir den konya ya geldim ve çok şükür pişman değilim. Çünkü ızmir de olsaydım konya daki kadar sosyal aktif ve rahat olamazdım. Bu kadar çok insan tanıyıp çevre yapamazdım.
    Tabii bu kişiden kişiye değişir. Aile mi özlüyor muyum özlüyorum ancak yanlarında olsaydım da onlardan bikacagim. Bence özlem duyup değerini anlamak daha önemli. Bu sadece aile için geçerli değil,arkadaşlar da dahil buna. Ozluyorsun değerini anliyirsun, ona göre davranıyorsunuz ve aranızdaki ilişki daha çok pekişiyor. Seçim senin dostum

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.