Şimdi Ara

üni nerde okunmali (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
6
Favori
3.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam Çukurovanında harçları cok pahalı o parayı harça mı verelim yurtda mı verelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cspawn

Hocam Çukurovanında harçları cok pahalı o parayı harça mı verelim yurtda mı verelim

aşağı yukarı her yerde aynı be abi. sen çukurovada mı okuyorsun?
  • aileni zorlayacaksa dışarıda okuma. Dışarıda okursan hayatın çetin şartlarına karşı daha bir hazır olurusun tabi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clint Sexwood

quote:

Orijinalden alıntı: Cspawn

aşağı yukarı her yerde aynı be abi. sen çukurovada mı okuyorsun?

Yok hocam da ihtimaller arasında Çukurova ilk önce istanbul üniversitesi yazacağım sonra sakarya kocaeli yazacağım en uzak olarak Çukurovayı yazarım istanbuldan fazla ayrı kalmak istemiyorum

• Aile yanında okumak en mantıklısı. Hem rahat hemde fazla masraf olmuyor. Eve cıksan ayrı dert bulasıgı camasırı yemegi... Dunya masraf ediyosun bide rahat edemiyorsun.
  • ailenin olduğu şehirde oku üniversiteyi. Üniyi istediğin yerde oku neyse artık o
  • Ailenin maddi durumu iyiyse, şehir dışında okumak keyifli ve eğlenceli olabilir. Kendine ayrı bir ev tutarsın. Evi ailen kiralayacağı için, ev sahipleri sorun çıkartmaz. Tek başına kalırsın, kimsenin ağız kokusunu çekmezsin. Arada kafa dengi, güvendiğin arkadaşların sana misafir olur. İstediğin zaman da aileni yanına çağırırsın. Atlayıp uçağa gelirler. Aile hasreti de çekmek zorunda kalmazsın. Baktın ev işi olmuyor, özel yurda çıkarsın. Veya tam tersi... Önce özel yurrta kalırsın, rahat edemezsen eve çıkarsın.

Ancak maddi durumunuz iyi değilse, ailenin yanında okumak bence en mantıklısı... Çünkü şehir dışında okumak eziyete dönüşebilir. Devlet yurdunda kalayım desen, sıkıntı çekebilirsin. 3-4 arkadaş bir olup eve çıkalım desen, evi tutmak ayrı dert, o ev içinde anlaşabilmek ayrı dert... Yaşayacağın maddi zorluklar da cabası...

İyi düşünüp kararını ver. Kolay gelsin.

• Maddi durumun yeterliyse şehir dışında oku
    Izmirden denizliye geldim üni için soruları alabilirim

• Ben sehir disina gittim dondum. Hic cekilmez

• piribarbaros P kullanıcısına yanıt
    Izmiri yeni yeni kesfediyorum. Suan sadece bornova konak civarina hakimim. Ankarada hic bulunmadim. Bizim kampus bornovada oldugu icin ev bornovada, ygs lysden dolayi fazla disari cikmiyorum. Gozlemledigim kadariyla insanlar istanbula gore daha komplekssiz ve duyarli. Gecen bi genc sigarasini yere atti diye amca arkadan demedigini birakmadi. Ben ankaraya gitmek istiyorum hem yeni bir sehir hem okuyacagim bolum acisindan daha iyi olur.

• Sallama çay, sigara, batak, akşam yemeğinden kalmış yıkanmayı bekleyen içinde kurumuş salça olan makarna tenceresi. Bunları yaşamak lazım bence
  • İstanbulda mi yasiyorsun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskisehir İzmir Bursa Canakkale

• Eskişehir veya İzmir'de oku.Ankara ve İstanbul'a ise para b.ksa git.
  • şehirdışına git birader ben ailemin yanındayım 1 saat geç kalsam arar sorarlar 6 dan önce evde olmam gerekir ama bursada okuyan arkadaşım var.geçmiş yurt odasına rahat aile yok arayıp nerdesin soran yok .ben ne zaman arayacaklar diye düşünürken o gezip tozuyor.
  • Nerede okunmalı bilmem ama Kocaeli nde okunmamalı onu biliyorum

• üniversiteyi bu sene bitirdim . ilk 1 ay çook zor geliyor daha sonra iyi ki dışarda okumuşum diyorsun. o kadar çok şey öğreniyorsun ki .ev arkadaşlarınla eve çıktığın zaman meğerse baban nelerle uğraşıyormuş onu öğreniyorsun.gece 3 de azmı çıkıp çorba içtik :D ailenin yanında çıkamazsın gece bir yere. karı kız olayı ise bam başka bir dünya ailenin yanında her şey çook zor . gideceğin şehirde çok önemli doğu şehirlerine gitme çünkü şehirlerde hiç bişe yok .büyük şehirlere gitmeye özelliklede deniz varsa tadından yinmez:D ilk 1 aylık zorluk dışında cennet. (yurtta sakın kalma hemen arkadaş bul ve eve çık :)
  • Persona Non Grata kullanıcısına yanıt
    Ailenin yanında da hayatı öğrenirsin. Yazdıklarının hepsi ailenin yanında okurken de geçerli olacak şeyler. Sadece ailem varken ortada kalmazsın, işler içinden çıkılmaz bir hal aldığında ailenin yanına döner paşa paşa okumaya devam edersin. Gecelerini ben ne halt yiyeceğim diye uykusuz geçirmezsin, psikolog psikolog dolaşmazsın. Şunu da düşün; ben 5. sınıfım. Benim için de ilk iki yıl pek kötü değildi. Benim tavsiyelerimin biraz daha tecrübeye dayandığını düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bonnie Wright

Izmiri yeni yeni kesfediyorum. Suan sadece bornova konak civarina hakimim. Ankarada hic bulunmadim. Bizim kampus bornovada oldugu icin ev bornovada, ygs lysden dolayi fazla disari cikmiyorum. Gozlemledigim kadariyla insanlar istanbula gore daha komplekssiz ve duyarli. Gecen bi genc sigarasini yere atti diye amca arkadan demedigini birakmadi. Ben ankaraya gitmek istiyorum hem yeni bir sehir hem okuyacagim bolum acisindan daha iyi olur.

Anladim.peki neden ankara istiyorsun .
    Izmir gercekten rahat mi

• Üniversite okuyacağın şehrin halkı yobaz olmasın cimri olmasın yeter ben denizlide okudum hem öğrenciyi sevmezler hem de öğrenciyi yolmak için elinden geleni yaparlar ama ortam güzeldir denizlide bence izmir istanbul ankara antalya bursa eskişehir adana gibi yerlerde oku derim eğer puanın yeterse

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.