Şimdi Ara

Ünide Kopyadan soruşturma açılması (Yardım) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
194
Cevap
4
Favori
18.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aynen kardeşim yazılı bi belge fotoğraf görmediki kanıtlasın sadece ekranı açıkmışda yok işte cebine telefonu koyduğunu gördüm dicekde bu kopya çektiğimi göstermezki diyeceğim ?
  • inşallah 2 dönem uzaklaştırma alırsın ama bursun dursun yok emek hırsızlığı biz bilmiyoruz sanki çekmeyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inşallah 2 dönem uzaklaştırma alırsın ama bursun dursun yok emek hırsızlığı biz bilmiyoruz sanki çekmeyi

• Ben bi dersin vizesinde hayvan gibi kopya çekerken asistan yakalamıştı tutanak tutulacak falan dedi ama Allahtan prof beni severdi asistanı engelledi sınavıma devam ettim herkes 1 dönem uzaklaştırma falan alırsın diyodu hiç bişey olmadı derstende b+ ile geçmiştim.

• Git bölüm başkanıyla konuş iş kurula gittiyseki yazdıklarına göre gitti(savunma istediklerine göre) %99, 6 ay ceza alırsın ve bursun kesilir
  • Berkæn kullanıcısına yanıt
    Ama somut bir kanıtı yok buda enfazla kopyaya teşebbüs olabilir oda yeni yönetmeliğe göre en fazla kınamadır..
  • Schwa kullanıcısına yanıt
    O prof ozamanda sınav anında mıydı yoksa sonradan mı engelledi şansınız yavermiş hocam allah korumuş :D
  • Kardeşim hocanın yanında gözetmen neden sınava bakıyor ? Böyle şaibeleri ortadan kaldırmak için. Kanıt yok falan deme tutanak tutana kadar itiraz falan etseydin çekmedim diye, yakalanınca pısıp kaldıysan ve bölüm başkanı kopyayı onayladıysa açıkcası savunmanın pek önemi yok. Benimde öyle bi olay başımdan geçmişti fazlasıyla tecrübem var ama bölüm başkanı ipten almıştı beni savunma kısmına gitmeden.

Sınav anında hoca ve gözetmen mi vardı ? Ve kopyadan yakalandığın anda ikisinin tutumu önemlidir. Yoksa üniversite hoca ve gözetmenleri karşısına almak istemez...

Devlette böyle özelde nasıldır bilemem... Yaşadığın duygularıda az çok tahmin ediyorum umarım ceza almazsın kardeşim :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkæn -- 28 Ocak 2016; 20:13:54 >
  • Berkæn kullanıcısına yanıt
    işte sınavda 2 kişi yoktu sadece 1 kişi bakıyordu yanında şahit yokki görsün 2side çekti evet desin hoca sadece teşebbüs sayıp kopyamı çekiyosun sen dedi hayır dedim ver kağıdını dedi. Yanımdayken yazmadı tutanak sonradan yazmış .
  • Telefonum arızalı dersin.

• Yapacağın en mantıklı şey bölüm başkanı ve diğer hocalara durumu izah etmek. Birazsa derse giren hocaya durumu izah et çekmedim vs. diye. Olayı sakın kabul etme özel üniversite bursu kesmeye yer arıyorlar zaten. Olay üzerinden umarım fazla zaman geçmemiştir. Yarın ilk iş hocaları bul ve konuş, sonucunuda buraya yazarsın... Yaptığın doğru değil ama memlekette herşey düzgünde senin kopya çekmen mi 6 ay cezayı hakediyor o yüzden buraya gelip ceza almanı isteyenler bi işlerine baksınlar :)))
  • 1.sınıfta yapı statiğimi var hangi üni?

hocam bursum kesilmesin sınava bütünlemede isterse başımda 5 hoca dursun isterseniz şimdi sınav olayım kopya çekmedim gibi biraz egoist konuş burs kesilirse eğitim hyatım biter de.
    en kötü ihtimal merkezi geçiş yaparsın sıralama kaç?
  • Olayı bölüm hocasında çözmeliydin.
    Kurula gittiysen işin zor.
    Burslu adam normalde kopya çekmemeli.
    En fazla tekrar alırım yada bir dönem uzatırım diye koyuver gitsin modu oluyor bende şahsen.
    Diğer riski şahsen ben alamam. Olası bir burs kesilmesinde okul ücretini bırak cebime konan bursu bile bulmam zor.
    O bakımdan hiç o risklere girmedim. Elim ayağım titriyor kopya için.
  • Quattro kullanıcısına yanıt
    hocam bölüm ilk defa açıldı 2 yıllık oldugundan bölüm hocasınıda pek hatırlamıyorum ama o sınavı yapan heralde olması lazım kagıdımı aldıktan sonrada banada tutanak tutacagınıda söylemedi meğersem arkamdan oyun planlamış..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ensr53

hocam bölüm ilk defa açıldı 2 yıllık oldugundan bölüm hocasınıda pek hatırlamıyorum ama o sınavı yapan heralde olması lazım kagıdımı aldıktan sonrada banada tutanak tutacagınıda söylemedi meğersem arkamdan oyun planlamış..
    quote:

Orijinalden alynty: ensr53

hocam bölüm ilk defa açyldy 2 yyllyk oldugundan bölüm hocasynyda pek hatırlamıyorum ama o sınavı yapan heralde olması lazym kagydymy aldyktan sonrada banada tutanak tutacagynyda söylemedi me?ersem arkamdan oyun planlamy?..

Yanyna gidince hocanyn suyuna gitmeye çalış.
    Şunu yapamazsynyz, bunu diyemezsiniz, kanıtınız yok deme sakın. Tam tersi sinirlenir elinden geleni yapar.
    Tut ki bundan yırtsan bile o üniversiteyi bitirtmezler sana.
    Telefonum titredi önemli bir haber bekliyordum filan gibisinden konuşmaya çalış.
    Ama çok kesin ifadeler kullanma tabi.
    Pazarlığı da dene, sadece bu dersten bırakın eğitim hayatym biter muhabbetini yap ama duruma göre yani en son noktan olsun. Hemen buna girme.
    Eğer oluru varsa zaten konuşmaya gittiğinde anlarsın.
    Oluru yoksa da mecbur artık kurulda en inandırıcı yalanı hazırlayacaksın. Ama kurullar pek öyle kolay olmuyor. Genelde aşağıdan dilekçe geldi mi ok'i verirler.
    Herkesin tanıdığı ve sevdiği biri olacaksın ki vazgeçsinler.
    Kurullar mahkeme gibi delil şu, kanun bu makamı değil. Hocanın dediği onlar için delildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro -- 28 Ocak 2016; 20:50:48 >

• Sen çekmemişsin en fazla teşebbüsünden ceza alırsın. Ayrıca çok takma kafaya başka bir devlet uniye lys puanınla geçiş yaparsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ensr53

Hocam yazınızda düzeltme yaparmısınız klavyenizde sorun var galiba

Forumda hata var karakterleri kafasına estiği gibi bozuyor bazen.
  • avukatla savunma yap

• kafatopu07 K kullanıcısına yanıt
    hocam ne avukatı bu yaşta ben işadamımıyım
  • Kardeşim yapacağın en son şey delil yok vs. demektir. Sen kopya çekmedim dersin yemin edersin ama elinizde delil yok tarzında birşey dersen hocanın işlem yapacağı yoksa bile yapar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.