Şimdi Ara

Ünide Kopyadan soruşturma açılması (Yardım) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
4
Favori
18.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ozaman neden girmeden önce herkesin telefonunu toplamady madem yasak ? ayryca insanlyk hali titre?imden rahatsyz olup sessize alyp a?a?yya koyduysam ve telefonumun bozuk ekrany açyk halde unutmu?sam bu kopya çekti?ime kanyt olamazki sonuçta bir foto?raf yakalamady buna ad verilse kopyaya te?ebbüs olur oda yökte kynama diye geçiyor.. The Lich king arkada?ymyyzn dedi?i gibi bok at izi kalsyn gibi .
  • ensr53 kullanıcısına yanıt
    dostum anlamıyorsun hala, telefondan neye baktığın önemli değil. telefon açıksa suçlusun kural bu. ben mesela kopya çekeceğim zaman internetten bakıyorum fotoğraf falan da olmuyor haliyle. benim telefona da baksa biri fotoğraf falan yok ama işimi görmüşüm mesela.

bazı gözetmen öğrenciden korkup telefon toplar, bazısı da yakalarsam işlem yaparım der toplamaz. bu senin durumunu etkilemiyor yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonları kapatın demedi de hayatta öyle bişi hatırlamıyorumda ama sınavın başındada demedi sanırım belki ortalarına doğru öğrencilerden telefon muhabbeti yapıodu cebinizde kalsın diye.
  • Le Blanc kullanıcısına yanıt
    Ozaman yönetmeliğe göre kınama verip geçmesi lazım ozaman bursumu niye kessinler ?
    bursun kesilir demedim ben hatanı anlatmak istedim. yönetmeliğin öyle diyorsa öyledir, bursla ilgili bir açıklama da var mı onları da araştır bulursun illa cevabını. ama kınama da disiplin cezasıdır onu bahane edip kesebilirler

• Le Blanc kullanıcısına yanıt
    Bir öğrencinin, sınavda kopya çekmesi veya kopya çekmeye teşebbüs
    etmesi, ödevinde kaynak belirtmeden kısmen veya tamamen intihalde bulunması veya
    ödevini kendisinin yapmadığının saptanması halinde durum ilgili öğretim elemanı tarafından
    bir tutanak düzenlenerek derhal ilgili Dekanlığa bildirilir.
    Bu durumda:
    (1) Kopya veya intihalde, o sınavdan veya ödevden başarısızlık notu verilir.
    (2) Öğrenci hakkında ayrıca, Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Disiplin
    Yönetmeliğinin ilgili hükümlerine göre işlem yapılır.
    yazıyor bursla ilgili birşey göremedim..
  • Yorumlar hayret verici, yaptığı hatayı kabul edip özür dilemesi ve cezai yaptırımına razı olmasını söylemeniz gerekirken, ahlak dışı ne kadar yöntem varsa söylemişsiniz. Sizler, başkalarının hırsızlığını, yalan söylemesini tenkit ederken kendiniz bu türlü davranışlarda bulunarak, toplumda adaletin sağlanmasını nasıl bekliyebilirsiniz ki ? Ülkemizde neden adaletin tecelli etmediğinin canlı örneği olmuşsunuz maalesef. Ve işin toplum ve dini boyutuna ışık tutacak şu ayeti okumanızda fayda var;

Rad sûresi 11. Ayet;

"İnsanı önünden ve ardından takip eden melekler vardır. Allah'ın emriyle onu korurlar. Şüphesiz ki, bir kavim kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez. Allah, bir kavme kötülük diledi mi, artık o geri çevrilemez. Onlar için Allah'tan başka hiçbir yardımcı da yoktur."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 28 Ocak 2016; 22:53:04 >
  • Kopya çekeceğine kötü al daha iyi keşke böyle bi olaya kalkışmasaydın.

• Savunmanda pişmanım kelimesini yazdığın an da %50 ceza hafifletilir diye biliyorum kanuna bağlı sanırım. Ama inandırman lazım. Pişmanım kelimesini muhakkak ekle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sánchez -- 28 Ocak 2016; 22:57:43 >
    Hocam valla ne dersek diyelim is sende bitiyor.

Istersen huyuna git biraz yalakalik yap

Istersen sert cik durusundan taviz verme biraz sert konus ciddi oldugun anlasilsin bu adam tam burslu bursunun kesilecegini falan bilmiyormu kopya cekerse baksana bayagi ciddi konusuyor yoksa bir yalan uydururdu zannedersem kopya cekmedi yoksa bu kadar ciddi sekilde konusmazdi algisi yaratmaya calisabilirsin. Ki bi yandan da gorevliye hafif laf atarmiscasina yanimda tutanak yazmadi ne yazdigini bile bilmiyorum 2 cift laf etmeme bile izin vermedi aciklayamadim bile tek dedigi telefonun isigi yaniyor diyip kagidimi direk almasiydi elim ayagima karisti bir anda sok oldum burdan sonrada iste durumu yalana baglayabilirsin direk (kanit istiyorum falan dersen iplenmeme ihtimalin de var kamera falan yok ona guvenmis gelmis de diyebilirler) aciklamama izin verseydi anlatacaktim telefonun ekraninin bozuk oldugunu falan diye yardirabilirsin ama ses tonunun falan gayet sabit olmasi lazim gerekli yerlere vurgu yaparak hikaye anlatirmis gibide anlatabilirsin bide yalan soylerkenki klasik hareketler gozleri kacirma terleme kizarma enseyi kasima bacagin titremesi falan bunlar olmayacak

Istersen de kendininde inanacagi bir yalan uydurman lazim telefonun tus kilidi vs ekrani bozuk ekran kapanmiyor kafasina gore kapanip aciliyor falan bisiler uydurabilirsin.

Edit: Valla ben gayet kopya cekmedigine inanarak tavsiye veriyorum ki telefonun acik olmasi bile yanlis. Benzeri durum benimde basima geldi kopya cekmedigim halde kopya muamelesi yapildi baya zor bir durum oyle yada boyle dogruyu soylemek malesef kimi zaman karsi tarafi ikna edemedigi oluyor mecbur istemeyerekte olsa birsey uydurmak zorunda kaliyor insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W O M B A T -- 28 Ocak 2016; 23:11:54 >

• 1- Suçluyum telefonun kapalı olması gerekirdi ama kopya çekmedim. Telefonum bozuk durduk yere ekranı açılıp kapanıyor.
    2- Gözetmen kağıdımı alınca ne diyeceğimi şaşırdım. Panik atağım vardı o tuttu
    3- Bu durumun kopyaya kadar gideceğini hiç tahmin etmezdim, buraya %100 burs kazanarak geldim... Ailem beni büyük zorluklarla buraya gönderiyor lütfen yardımcı olun hocam. Birde telefonu açık bırakmak bir yana telefonu sınava sokmayacağıma söz veriyorum.
  • hocam teşekkürler evet bende öyle düşünüyorum ama yukarda arkadaşlar Şunu yapamazsynyz, bunu diyemezsiniz, kanıtınız yok deme sakın. Tam tersi sinirlenir elinden geleni yapar.
    Tut ki bundan yırtsan bile o üniversiteyi bitirtmezler sana.
    dediler ama bende son derece ciddi bir tonla konuşmayı düşüyorum kibarca en sonunda yönetmelikte böyle yazıyor kanıtı olmadığı için teşebbüs en fazla kınamadır diye yazıyor diye falan vb. en son öyle zorlucam gibi düşünüyorum
  • İçini karartmıyım ama disiplin kuruluna gidipte ceza almayan adam görmedim bu konularda. Hem Lisede hem üniversitede.
  • Berkæn kullanıcısına yanıt
    Kurula böyle mi söyleyeyim :D
  • V.Vasquez V kullanıcısına yanıt
    Do?rudur ama kopya kanyty olmady?y için sadece kopyaya te?ebbüsden yönetmelikte kynama yazdy?y için ondan biraz rahat tutmaya çaly?yyorum içimi, tek çyky? yolum o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensr53 -- 28 Ocak 2016; 23:24:22 >
  • Buraya gelip kopya çekene laf atan arkadaşlarda hayatları boyunca hatasız yaşamış insanlar heralde. Siz dört dörtlüksünüz herşeyiniz doğru bu adamın hatası yanlış dimi? Ceza alması dünyadaki bütün adaleti sağlayacak size göre ?

Yaptığının yanlış olduğunu bizde biliyoruz ama bunun cezası burs kesilmesi veya 1 ay, 6 ay ceza OL-MA-MA-LI.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ensr53

O prof ozamanda sınav anında mıydı yoksa sonradan mı engelledi şansınız yavermiş hocam allah korumuş :D

Yok sınav anında orda değildi sonradan geldi engelledi tutanak tutulmasını

• Sınavdan önce telefonların kapatılması yönünde bir uyarı oldu mu? Eğer olduysa işin zor.
    Edit: Bir de özelden veya buradan (hangisini tercih edersen) üniversitenin adını yazar mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 28772 -- 28 Ocak 2016; 23:52:40 >
  • LYS ya da YGS sınavlarında kopya çekip, sizi puan olarak geçerek yerleşmeyi hayal ettiğiniz üniversiteye giden kişilerde yaptıklarının yanlış olduğunu biliyorlar, onlara da böyle sevgi kelebeği modunda yaklaşalım. Hatta tecavüzcülerde çok pişman, şeytana uymuşlar, bi daha yapmayacaklar. Hem fizyolojik bir durum, hormonları çok çalıştığından bu bir hastalık onlarda diyerek onlarada ceza vermeyelim. Kırmızı ışıkta bir kerecik geçtim, çok pişmanım o üniversiteli kızı istemeden öldürdüm diyenleride salı verelim.

Adaleti kendinizden başlayarak sağlayamazsanız, toplumun bozukluğundan şikayet etmeye de hakkınız olmaz ! Siz haksızlığa uğramadan bu kişinin yaptığı yanlışı hoş görmeye devam edebilirsiniz, ancak gün gelir bu yalan dolan işler sizi vurur, o zaman hatanın nereden kaynaklandığını düşünmeye başlarsınız vesselam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ensr53

Merhaba arkadaşlar bir özel üniversitede Tamburslu öğrenciyim.
    Yapı Statiği dersinin bütünde montumun hemen altında telefonun ekranı açık diye kopya diye kağıdımı aldı Okulda soruşturma açmış. Haftaya okula çağırıyolar ifade vermem için. Ne demek ne yapmak gerek bursumun kesilmemesi için bilen eden varsa yardımcı olabilirse iyi olur ?

Güzel kardeşim niye böyle yapıyorsunuz bir sınav olacaksınız toplam da 20 dakika veya 90 dakika şu lanet olası telefonlarınızı kapatsanız olmaz mı bu kadar mı zor o telefonları kapatmak etrafımda kaç kez gördüm adam görevli basa basa telefonları kapatınız telefon çalan veya kopyaya yeltenen olursa suçtur hakkınızda işlem başlatılır diye maddeleri sıralıyor ösym sınavında da bu geçerli açık öğretim lisans sınavında da lise sınavında da yani niye bir saat kadar telefonlarınızı kapatmıyorsunuz da kendinizi zora sokuyorsunuz ha kopyaya yeltendiysen eğer sonuna kadar haketmişsindir cezasını çekersin diyecek lafım yok..

Ha bana denirse şimdi sen hayatında kopya çekmedin mi kardeşim diye evet lise yıllarında bir iki kere denedim çok sıkıntı çektim hocam beni gördüğü hal de laf etmedi gözümün içine baka baka mesajını verdi ve ben kıpkırmızı oldum 50 55 alana kadar çektim ve bir daha da olmadı bir iki kez de hoca kopya çekmemize resmen göz yummuştu o ondan bir soru aldı bu bundan bende o arada 1-2 soru almıştım o şekilde oldu ama bir daha kolay kolay kopyaya yeltenmedim çünkü çalışmadıysam resmen kalmaya meyilli olarak sınava giriyordum ve çıkıyordum okulu uzattığım da oldu dönemi uzattığım da ama bunu kabullenerek bilerek yaptım kaldığım dersi de hırs yaparak çok iyi notla geçtiğim oldu dersten kalınca ama kurallar arkadaşlar kurallara uyarak yaşamaya çalışırsanız işleriniz hayatınız daha kolaylaşır ve başarı da bununla paralel gelir..

Yapmayın işte şu sınavlara telefon getirilmesi yasaktır dendiğinde kurala uyun getirmeyin telefonları kapatın sınav birazdan başlayacak dendiğinde kapatın umarım bursun yanmaz ne diyeyim ufacık bir hatanın bedeli 3-4 yıl bursun kesilmesi ile karşılık bulabiliyor inşallah senin başına gelmez böyle bir şey konu csb değilse..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.