Şimdi Ara

Ünide Kopyadan soruşturma açılması (Yardım) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
4
Favori
18.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocalar veya kurulla iddialasmak, karşıya almak hic mantıklı bir hareket olmaz bence. Kopya olayını kesinlikle red edeceksin. Kararı onlar verecek ama. Ellerinde kopyayla ilgili bir delil yok ekrandan gelen ışığa güzel bir bahane bulursan, telefon arızası, alarm çalması gibi. Hatta telefon kapalıydı alarm kurulu kalmış titreyince hemen elimi attım diyebilirsin mesela. Teldeki her türlü ders notunu imha et önce.

Veya bahane değil de kendinden tam emin bir şekilde kopyaya teşebbüs etmediği belirt. Ekrandan gelen ışık için telefonla ilgili bir sıkıntıdan dolayı de. Bu sefer de tel neden açıktı diyecekler, sınavın heyecanıyla unutmusum dersin. Baktin olmuyor hocaların işgüzarlığı tuttu, ben dili kullanarak bursunu kaybedersen, ceza alirsan yapmadığın birşey için, yanlış anlasildigin için eğitim hayatinin bitebileceginden bahset.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panter20 -- 28 Ocak 2016; 21:03:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berkæn kullanıcısına yanıt
    aynen doğru söyluyorsun e peki nasıl itiraz edebilirim yardım edermisiniz
  • onlara çok çalışkan ve stres yapan asosyal işi gücü ders olan bir tip olduğunu söyle heycandan açık kalmış de bıraksınlar seni
  • panter20 kullanıcısına yanıt
    Anladım ama peki nasıl itiraz ederim sonuçta bu en fazla teşebbüslük olduguna kınama olduguna nasıl kabul ettiririm ?
  • ensr53 kullanıcısına yanıt
    hukuksitesine üye ol Oray'a konu aç savunma işte yardım ederler avukatlar

İlk mesajı editledim hocam.

Olan olmuş artik bir kere koz vermissin top onlarda sen savunmanı yapacaksın kararı onlar verecek.

• Hocaya söyleyeceğini yazıyorum;

"Hocam kusura bakmayın x sınaında başıma talihsiz bir olay geldi sizinde bildiğiniz gibi. Telefonum kapalıydı ama alarm açıktı bundan dolayı telefon alarmden önce otomatik açıldı ve siz uyarınnca fark ettim ve ne diyeceğimi şaşırdım tutuldum kaldım. Kopya çekmediğim için birşey olmaz diye düşündüm ama sonradan olayı öğrendim. Kesinlikle kusura bakmayın bir hata yaptım lütfen affedin. Ben bu bölüme büyük zorluklarla geliyorum ailem öğrenirse öldürür beni. Benim için üniversite son şans. Lütfen yardımcı olun hocam. İyi günler "

Hocayla aynen böyle konuş kardeşim biraz insaflıysa bişe yapmaz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkæn -- 28 Ocak 2016; 21:17:17 >
  • Berkæn kullanıcısına yanıt
    Bunu sınavıma giren hocayla özel mi konuşayım diyorsunuz ?
  • burs %90 kesilecek hocam.çok geçmiş olsun şimdiden
  • Neden somut bir kanıt yok aslında teşebbüsde yeni yönetmelikte kınama diyor .
  • Hangi üniversite?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen bilirsin kardeş

• Uyarida olsa kinamada olsa disiplin cezasidir. Cogu universite disiplin cezasi olursa bursu keser.

Gecmiş olsun.Öbür ki maçlara artık

• Ben olsam okulla davalik olurdum. Bursunu kesmeye calisacaklar. Herhangi bir kanit vs olmadan neymis efendim sadece telefonun ekrani acikmis oh ne rahatlik ya ben kotu niyetli bir sinav gorevlisi olayim elemanin tekine kopya muamelesi yapayim telefondan bakiyor diyim telefonun ekrani kapali oldugu halde uzerine kagidini erkenden alayim sinavida yapamasin camur at izi kalsin sonra cocuk ugrassin dursun savunma vermeklen sorusturma vs ilen ki ekranin acik kalmasida gayet normal biri arayabilir ekran acik kalir alarm olur alarm oter ekran acik kalir bildirim gelir ekran acik kalir madem kopya cekme olayinin onune gecmek istiyorsun sinava sokmadan once telefonla girmek yasak de, herkesin telefonunu kapattir veya topla herkesinkini boyle bir durum olma olasiligi ortadan kalksin.

• aynen güzel söyluyorsunda kardeşim bunu karşımdaki kurula nasıl anlatıcam terslerler seni diyolar sakın öyle kanıt manıttan bahsetme diyolar ben ne diyeceğimi şaşırdım. Somut kanıt olsa elinde kağıt mesela aha bak bunu çektin dese neyse dicem yani ışık görünüyo diye kopyamı olmak zorundao heyecandan, kalkarkende telefonu cebime atmışım e sen benim açıklamamı dinlemedin ki anlatıyım bana öyle dedi ben şok oldum zaten okadar son dakikalar kalmış. bana tutanak tutucamda demedi meğersem arkamdanda oyun oynadı bunu nasıl kanıtlarım karşı tarafa ?
  • Ben de yakalatmıştım savunmamı verdim, öncesinden uyarı ve kınamam da vardı 1 ay uzaklaştırma vermiştiler

savunmanı yapacağın toplantıda kullanıcaksın o açıklamayı. öncelikle aç yönetmeliği oku imkanın varsa, okulunun bir internet sitesi vardır orda bulunur genelde. konuna gelirsek kopya çekmediysen gerçekte yaşananları anlat, yüzün falan kızarmayacağı için gerçek olduğu anlaşılır. kopya çektiysen de güzel bir yalan bul, salak taklidi yap biraz da, "ben hiç böyle şey yapmadım, böyle bir suçlamadan ötürü gece uyuyamadım bile" falan diyebilirsin.

edit: telefon konusunda, sınavlara açık telefon ile girmek yasaktır. "ama herkesin telefonu açıktı" bahanesi seni kurtarmaz. telefon açıkken yakalanan herkes gözetmen talep ederse ceza alır, çünkü yasak olan telefondan fotoğraflara vs. bakmak değil, telefonu açık tutmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Le Blanc -- 28 Ocak 2016; 22:19:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ensr53

aynen güzel söyluyorsunda kardeşim bunu karşımdaki kurula nasıl anlatıcam terslerler seni diyolar sakın öyle kanıt manıttan bahsetme diyolar ben ne diyeceğimi şaşırdım. Somut kanıt olsa elinde kağıt mesela aha bak bunu çektin dese neyse dicem yani ışık görünüyo diye kopyamı olmak zorundao heyecandan, kalkarkende telefonu cebime atmışım e sen benim açıklamamı dinlemedin ki anlatıyım bana öyle dedi ben şok oldum zaten okadar son dakikalar kalmış. bana tutanak tutucamda demedi meğersem arkamdanda oyun oynadı bunu nasıl kanıtlarım karşı tarafa ?

Vay arkadas adam kopya cektigi halde hakkinda kopya islemi baslatilinca boyleyse eger kopya cekmemis olsaydi asistani oldurmekle tehdit ederdi heralde.

Hocam valla yapacagin 2-3 secenek var ya yalakalik falan yapican huyuna giderek kendini acindirican, sert cikican veya saglam yalan soyleyeceksin bi bahane uydurucaksin.

Benim fikrimi sorarsan ben sert cikarim biraz ciddi cikarim kurulun karsisina kopya yuzunden burs kesilmesi falan ogrenim hayatim biticek falan kesinliklen bir kisinin kafasina gore dedigi yaptigi aciklamama bile izin vermemesinden tutanagi bile yanimda yazmamasindan benim en azindan 2 cift cumle bile etmeden direk kurula tutanak yazmasindan girerdim heralde. 1.si sinavda tek yetkili gozetmen var 2 kisi olsalar eyvallah evet evet kuruldanda evet alarak 3 evetle postalarlar 2.si kanit yok birsey yok bahaneye bak telefonun ekrani parildiyor kopya sayiliyor. Resmen b.k at izi kalsin durumu bide tutanak tutuyor eyvallah ama tutanagi yaninda yazmiyor gorevlininde gunahini almak gibi olmasin ama kim bilir oraya ne kolpa sıkmıstır neler yazmistir, durumu anlatmana izin vermemesi de etik degil en kotu dinler sonra gene bildigini yapardi direk yargisiz infaza suruklemis gorevli

Simdi birde soyle birsey var sinava girerken sana soyledilermi veya boyle bir kural varmi telefonla girmek yasak telefonlari kapatin veya telefonlari topluyorum vs diye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W O M B A T -- 28 Ocak 2016; 22:33:50 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.