Şimdi Ara

Ünide Kopyadan soruşturma açılması (Yardım) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
4
Favori
18.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu başlığı görünce Çarşamba günü sınavda yakalanışımı birisi görüp başlık açtı herhalde dedim.

Kız arkadaşımla akşamdan anlaştık sabah kalkacak soruları ona yazacağım ve çözecekti. Uyandı ben sınavdayken yazdım ve o çözmeye başladı bana soruları telefondan. Ben devlet üniversitesinde 4. sınıf öğrencisiyim. Kız arkadaşım aynı bölümden 3.sınıf kendisi ve alttan aldığım bir dersti yani kız arkadaşım bu dönem dersi AA ile verdi. Önümde oturan çocuğun cep telefonu tam hoca bir öğrencinin sorusuna cevap verirken çaldı ve hoca birden dönünce telefona bakarken yakalandım. Telefonu vermemi istedi bende verdim. Kopyayı nereden çektiğimi göstermediği takdirde çok daha ciddi bir şekilde suçlama ile soruşturma açacağını söyleyince bende açtım whatsapp konuşmalarını. Kız arkadaşım ve ben 7e kapsamında soruşturmaya dahil tutulduk. 5 yıl a grubu ve b grubu memuriyetlerimiz men edildi, burs alıyordum devletten geri ödemesiz babam olmadığı için o krediye dönecek. Özel sektörde transkript isteyen her yerde disiplin cezası bulunmaktadır yazılı kağıdı vereceğim. Whatsapp konuşmalarımızı adam tutanağa ekledi ve fotoğrafladı. Kız arkadaşımla kendimi savunmaya gittiğim zaman başıma neler gelecek, ne yapacağım hiçbir fikrim yok. Aksini inkar edebileceğim bir durum ortada zaten yok. Kısacası 4 yıl okuduğum üniversite hayatımı bir sınavda çekmeye kalktığım kopya ile hiçe saydım. 7e kopya yayma ve planlama kapsamında olduğu için minimum 1 hafta, maksimum 6 ay ceza alacağız. Umuyorum ki yapacağımız savunma sonucunda minimum ceza ile bu durumdan kurtulmamız olur. Aramın iyi olduğu bir öğretim görevlimiz var marmara hukuk mezunu savunmamız için ondan yardım isteyeceğim fakat %30 ihtimalle 6 ay ceza alacak olmam ve bu durumu aileme yansıtamamam çok büyük yük. Daha kötüsü ise ailemin benden memuriyet bekliyorken 5 yıl men edilmiş olmam omuzlarımda çok daha ağır bir yük.

• ensr53 kullanıcısına yanıt
    hang. müh okuyorsun istanbul da okumak zor,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu bilader anlamıyorum nasıl bu kadar rahat olabiliyorsunuz burslu okuyorsun ve telefonunu acık unutuyorsun nasıl bu kadar rahatsın allah ailene sabır versin 20 30 milyar yıllık az para değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extuin

Bu başlığı görünce Çarşamba günü sınavda yakalanışımı birisi görüp başlık açtı herhalde dedim.

Kız arkadaşımla akşamdan anlaştık sabah kalkacak soruları ona yazacağım ve çözecekti. Uyandı ben sınavdayken yazdım ve o çözmeye başladı bana soruları telefondan. Ben devlet üniversitesinde 4. sınıf öğrencisiyim. Kız arkadaşım aynı bölümden 3.sınıf kendisi ve alttan aldığım bir dersti yani kız arkadaşım bu dönem dersi AA ile verdi. Önümde oturan çocuğun cep telefonu tam hoca bir öğrencinin sorusuna cevap verirken çaldı ve hoca birden dönünce telefona bakarken yakalandım. Telefonu vermemi istedi bende verdim. Kopyayı nereden çektiğimi göstermediği takdirde çok daha ciddi bir şekilde suçlama ile soruşturma açacağını söyleyince bende açtım whatsapp konuşmalarını. Kız arkadaşım ve ben 7e kapsamında soruşturmaya dahil tutulduk. 5 yıl a grubu ve b grubu memuriyetlerimiz men edildi, burs alıyordum devletten geri ödemesiz babam olmadığı için o krediye dönecek. Özel sektörde transkript isteyen her yerde disiplin cezası bulunmaktadır yazılı kağıdı vereceğim. Whatsapp konuşmalarımızı adam tutanağa ekledi ve fotoğrafladı. Kız arkadaşımla kendimi savunmaya gittiğim zaman başıma neler gelecek, ne yapacağım hiçbir fikrim yok. Aksini inkar edebileceğim bir durum ortada zaten yok. Kısacası 4 yıl okuduğum üniversite hayatımı bir sınavda çekmeye kalktığım kopya ile hiçe saydım. 7e kopya yayma ve planlama kapsamında olduğu için minimum 1 hafta, maksimum 6 ay ceza alacağız. Umuyorum ki yapacağımız savunma sonucunda minimum ceza ile bu durumdan kurtulmamız olur. Aramın iyi olduğu bir öğretim görevlimiz var marmara hukuk mezunu savunmamız için ondan yardım isteyeceğim fakat %30 ihtimalle 6 ay ceza alacak olmam ve bu durumu aileme yansıtamamam çok büyük yük. Daha kötüsü ise ailemin benden memuriyet bekliyorken 5 yıl men edilmiş olmam omuzlarımda çok daha ağır bir yük.

baboss naptin sen yaw ben o cezayi vericek olsam veremzdim ya hayatini bitirmisler resmen sürekli 1-0 geride baslicaksin her olaya

• Geçmiş olsun, Malesef büyük ihtimalle bursunuz gider zaten burs gitsin diye ellerinden geleni yapıyorlar. Ekran açıksa inandırmanızda zor, hocayla konuşmayı deneyin diycem ama öyle bir insan vazgeçer mi bilmiyorum. Umarım kesilmez.
  • Şöyle söyleyeyim milletvekilinin oğlu var arkadaşım,kopya çektiği için yarım dönem uzaklaştırma aldı.Bizim fakültenin ders kaydı senelik olduğu için 1 senesi yandı.Babası,tanıdıklar dahi engelleyemedi cezayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ensr53 kullanıcısına yanıt
    Telefonun tarih ve saatini sınav saatine göre ayarla ve arkadaşından kendini ara. Arama kayıtlarınıda gösterebilirsin.

• Telefonu titreşime alıp sınava girdiğini ve bir kişinin arda aradıgı için komple kapatmak için telefonu kapatacagın esnada hocanın yakaladığını söyle.
  • hangi okul bu hocam umarım para kopartmazlar büyük geçmiş olsun
  • quote:

Bu başlığı görünce Çarşamba günü sınavda yakalanışımı birisi görüp başlık açtı herhalde dedim.

öncelikle geçmiş olsun,hocam acaba farklı üniye geçip oradan bitirme şansın var mı?yatay geçişle...

• Extuin E kullanıcısına yanıt
    Abi gecmis olsun cok üzüldüm. Sizin sınav görevlisi de çok adı çıkmış bundan daha ağır ceza mi var, keske wp konuşmalarını göstermeseydin de en azından kızın bası yanmasaydi. Nasıl şimdi kız arkadaşınla aran?

Ayrıca ben de ozel bir üniversitede okuyorum. Kopya çeken bir arkadasımı yakaladılar ve gözetmen sadece uyarmak ile yetindi. Sana cok yazık olmus tekrar dan cok gecmis olsun

• geçen yıl bi derste vizem 100 dü finalde bi soruyu yapamadım diye büte bırakmıştım büttede bi arkadaş kopya istedi hesap makinesinin arkasına yazıp verdim hoca yakaladı. ikimiz de dersten kaldık başkada bişey olmadı devlet üniversitelerinde pek takmıyorlar. geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lagari Hasan Çelebi

quote:

öncelikle geçmiş olsun,hocam acaba farklı üniye geçip oradan bitirme şansın var mı?yatay geçişle...

Cezayı aldıktan sonra bitirdiğim şehirin ve üniversitenin pek bir önemi kalmıyor ki hocam.

• Kınama cezasını gerektiren disiplin suçları
    MADDE 5
    d) Sınavlarda kopyaya teşebbüs etmek.
    Yükseköğretim kurumundan bir yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektiren disiplin suçları
    MADDE 7
    e) Sınavlarda kopya çekmek veya çektirmek

Savunmanı yaparken tutarlı olmalısın. Mesela "annem aradı" dersen, annenin aradığını ispatlamanı isteyeceklerdir. Örneğin hizmet sağlayıcı şirketten bu nitelikte belge dökümleri alınabiliyor. Hiç değilse telefonunda bu çeşit kayıtları gösterebilmelisin.
    Bir dee.. yukarıda yazdığım maddeler var ya, baktın çok üzerine geliyorlar hiç değilse kopya çekmeye teşebbüs ettiğini ama başaramadığını kabul edersen kınama cezasıyla işi kurtarabilirsin. Bursunun kesilip kesilmeyeceğini üniversitenin bu konuda yayınlamış olduğu burslara ilişkin şartname/yönetmelik benzeri bir metni inceleyerek öğrenebilirsin. Bu tarz bir cezanın bursuna etki etmesi bence çok olası.

• İyi olmus insallah bursun kesilirde zamli tarifeye gecirirler kiz arkadasini ele vermende ayri bir sacmalik

• 6 ay uzaklaştırma verilir burs gitmez diye tahmin ediyorum bu arada her sımavdan önce telefonları kapatın yanınızdada tutmayın deniyor senin hatan

• Hocanın peşinden gidip konuştun mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkæn

Buraya gelip kopya çekene laf atan arkadaşlarda hayatları boyunca hatasız yaşamış insanlar heralde. Siz dört dörtlüksünüz herşeyiniz doğru bu adamın hatası yanlış dimi? Ceza alması dünyadaki bütün adaleti sağlayacak size göre ?

Yaptığının yanlış olduğunu bizde biliyoruz ama bunun cezası burs kesilmesi veya 1 ay, 6 ay ceza OL-MA-MA-LI.

O sınavda iyi not almak için kafa patlatan Bu kadar insan aptal mı? Sabaha kadar ders çalışıp onun hiç uğraşmadan alacağı Nottan düşük olması mı etik? Plaket mi versinler? Uzaklaştırılma konusunda aksiyon alınmalı.

Herkes hata yapar ama hatasını itiraf eden kişi pişman olduğunu gösterir. Böyle fırıldaklık peşinde koşarak sadece kendini kandırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8946C419 -- 29 Ocak 2016; 8:24:18 >
  • easypeasy kullanıcısına yanıt
    Hak etmis zaten bastan falso olan tam bursla devlete gidebilmek varken ozele gitmekte

• insanlar ne kadar atmış belli değil ya. En fazla 2-3 ay uzaklaştırma verirler sana daha da birşey olmaz. Yaşayan arkadaşlarım var biliyorum. Bursları falan da kesilmedi.
    Hoca insaflı çıkarsa sadece o dersten kalırsın o kadar.

Sen üstüne gitme sakın ters tepki verme çözülür bu iş. İlk sorcakları soru nereden buldun kopya çekme cesaretini? daha önce de çektin mi? Neden yaptın?

Kendim başka bir konuda gittim ve sözlü uyarı aldım bi daha yapma dediler ve bıraktılar. Sorun yapma o kadar.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.