Şimdi Ara

Ünide Kopyadan soruşturma açılması (Yardım) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
4
Favori
18.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: raceangel

Herkes kafasına göre sallamış. Burs falan gitme durumu yok.

Bir sonraki sınavlara giremezsin o da yarım dönem okulun uzaması demek.

Her okulun kendi yönetmeliğine göre değişir o olay.
    Bizim üniversitede öğrenci disiplin cezası alırsa tüm başarı bursları kesiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poseidon_TR

Telefonun tarih ve saatini sınav saatine göre ayarla ve arkadaşından kendini ara. Arama kayıtlarınıda gösterebilirsin.

bu adamı dinleyin
  • quote:

Kopya çektiğine dair kanıt nerede? Kopya ile yakalanmamış sonuçta. Kopyaya teşebbüs söz konusu. Dolayısıyla bunun cezası uzaklaştırma değil kınama. Eski yönetmelik olsaydı haklıydınız. Kopya çekme ile teşebbüsün cezası uzaklaştırma idi. Ama artık değişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ensr53

Merhaba arkadaşlar bir özel üniversitede Tamburslu öğrenciyim.
    Yapı Statiği dersinin bütünde montumun hemen altında telefonun ekranı açık diye kopya diye kağıdımı aldı Okulda soruşturma açmış. Haftaya okula çağırıyolar ifade vermem için. Ne demek ne yapmak gerek bursumun kesilmemesi için bilen eden varsa yardımcı olabilirse iyi olur ?

Bazıları bahane arıyorlar felan yazmış bende akademik personelim gerçi benimki devlette ama olsun. Normalde sınav esnasında telefonların kapalı olma zorunluluğu var geçen 2 kişiyi yakaladık snav fotoğraflarını çekerken birisinin telefonunda hocanın son 5 yılının soruları çıktı hoca bende yok bu kadar nerden buldunuz diye soruyordu .

Ancak normalde hocanın telefona el koyması lazımdı. O seninde kanıtın olurdu ayrıca. Biz öyle yapıyoruz genelde.

• Okuldan bi hoca bul kurulu etkilesin senin yapabilecegin fazla birsey yok. Okulda sozu gecen bir hoca kurtarabilir seni.
  • Bursun gider büyük ihtimal ozeller acımaz fırsat kolluyorlar zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: reguse

quote:

Kopya çektiğine dair kanıt nerede? Kopya ile yakalanmamış sonuçta. Kopyaya teşebbüs söz konusu. Dolayısıyla bunun cezası uzaklaştırma değil kınama. Eski yönetmelik olsaydı haklıydınız. Kopya çekme ile teşebbüsün cezası uzaklaştırma idi. Ama artık değişti.

Mahkeme değil ki orası kanıtınız yok diye savunma yapsın.
    Telefondan kopya çekmenin kanıtı olmaz zaten. Adam tarihçe tutmayan modda google açar çeker hoca gelince programları kapar sonra kopyaya kanıt yok.
    Olur mu öyle şey?
    Güzellikle anlaşma yolu bulması lazım. Ters giderse mümkün değil kurtaramaz.

• Telefonun ekranı açık diye kopya muamelesi yapılmış. O an telefona çağrı da gelmiş olabilir, mesaj da gelmiş olabilir veya sınavla alakası olmayan herhangi bir bildirim. Telefonun açık olması, kesin kopya var anlamına gelmez. Ki böyle olduğu için kopyaya teşebbüs diye bir kavram var ve cezası farklı.

Daha önce yaşanmış olaylar var telefonla alakalı. O an öğrenci çıkarılır ve telefonun açılması istenir, kopya ile ilgili ipucu var mı incelenir. Yoksa durum değerlendirilmesi yapılır.

Bu olayda böyle bir uygulama yapıldı mı bilmiyoruz, yapılmadıysa zaten uzaklaştırma alamaz. Çünkü kopya çekildiğine dair kanıt yok. Mesela telefonda sınavla ilgili konuların anlatıldığı pdf dosyasının ya da fotoğrafların açık olması bu kanıtlara örnek.

Benim fikrim en kötü ihtimalle kınama alacağı yönünde. Eğer hocalarını ikna ederse bu cezayı bile almaz.
  • Hangi üniversite ?
  • Daha yeni yaşadım bende ayni olayı telefon sıranın altında montun altındaydı gözetmen görüp geldi aldı telefonu baktı açık mı diye açıktı kilit de yoktu açtı teli baktı ben tabi googledan soruyu aratmıştım lönk diye gördü soruşturma oldu ifade verdim uyarı aldım allahtan valla. Ben ifademde teşebbüs ettim ama uygulamadıma getirdim çünkü kağıt boştu sende öyle bişeyler yapabilirsin dostum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kopya da burs kesilmez denmiş. Güzel kardesim, disiplin cezası aldığın an bursa elveda de. Bursun en temel olayı disiplin cezası almamaya bakmaktır, bu kadar basit. Memlekette her mahallede üniversite olmasına rağmen henüz disiplin cezası alan öğrencisinin bursunu kesmeyen bi yer yok.
    Öyle bi dünya yok.

Bu arada okul Fatih mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • J.McNulty kullanıcısına yanıt
    Hocam telefonuda almadı kağıdımıda alırkende tutanak tutacağınıda söylemedi.Şimdi böyle bir hocanın savunması nasıl olur yada ben savunmamı ceza almadan nasıl karşı tarafı etkileyebilirim Annemin aradığını Ekran görüntüsünde telefon kayıtlarda göstersem oyuzden açık kaldığını ?
  • Khiron K kullanıcısına yanıt
    Disiplin cezası dediğiniz kınama uyarıda buna geçerlimi kınama alırsak neden burs gitsin ki ? uzaklaştırma olsa neyse
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Hocam inş dediginiz gibi olur. Çünkü ben sınav kağıdımla cebelleşirken bana kopyamı çekiyorsun dedi sadece altımda ışığı açık diye kalk dedi telefonda hani düşmesin diye cebime koydum falan o aradada hemen getir kağıdını dedi üstüne kopya yazdı Ne telefonumu aldı nede açıklamama izin verdi. Yanımda tutanakda yazmadı sonradan yazmış.
  • Böyle bir riski göze aldıysan yapacak bir şey yok geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ensr53 kullanıcısına yanıt
    Hocam siz kınama cezasını ne sanıyorsunuz tam olarak?
    Bölüm hocaları sizi karşına alacak çok ayıp cik cik kul hakkı falan filan mı diyecekler sanıyorsunuz?

Elinize yazılı bi resmi belge verilecek, dosyanıza konacak falan filan.

Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği

Temeli bu açıp bakabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mesajları okudum da bence kopya çekmişssin yırtmak için taktik istiyorsun. Eyvallah anlarım. O zaman dünya kadar yalan yazacaksın. Yalanı sadece yalan kurtarır bu da benim bir hayat tecrübemdir. Arkadaş aradı filan klasik bence değişiklik kat. Telefonun şarjı azaldığı için uyarı vermek için yanmış de. Daha inandırıcı olur bence en azından klasik yalanlardan farklıdır. Hem zaten arama kayıtlarını da kanıtlıyamıyorsun . Ben olsam ajitasyona vururdum. De bursum kesilirse okulu bırakmak zorunda olurum ailem zor durumda tek sansları bu okulu cok calısarak kazandım. Boyle bir şeyi asla yapmazdım vs.
  • quote:

Hocam daha ilk yarıyılım zaten 2 yıllık hocaları bile nerdeyse çok aramız yok çoğu hocalar yeni geldi sonradan oda yalan olur benim sağlam bi savunma yapmam lazım

Dostum yapacağın savunma kınama yada uzaklaştırma alma konusunda olacaktır yoksa o telefonu açık bırakarak girmeyi kimseye izah edemezsin. Dediğim gibi tanıdık birilerini bulma imkanın varsa değerlendir derim yoksa işin zor. Montumun altında telefon durmasını bize bile izah edemezsin kurulu nasıl ikna edeceksinki?
  • quote:

Hocam telefonuda almadı kağıdımıda alırkende tutanak tutacağınıda söylemedi.Şimdi böyle bir hocanın savunması nasıl olur yada ben savunmamı ceza almadan nasıl karşı tarafı etkileyebilirim Annemin aradığını Ekran görüntüsünde telefon kayıtlarda göstersem oyuzden açık kaldığını ?

Sen önce iyi niyetli davran. Dediğin gibi saatlere vs. bakabilirsiniz de o yüzden böyle böyle oldu de. Genelde tutanak vs. uzun iştir ondan uğraşılmaz ama eğer olduda seni sıkıştırmak için iyice üstüne gelirlerse tutanakta yazanı onlara karşı kullan. Telefonuna baktı diyebilir ancak bu bir delil değil neye baktı neden baktı bunların cevabını verebilmek için hocanın telefonuna el koyması lazım , Sende o zaman hocanın bana gıcığı vardı bilerek takıldı diyebilirsin mesela. Önce iyi niyetten git durumu güzelce anlat sınava tekrar girebileceğini vs. söyle.

Ama baktın olmuyor sende çirkefle. Tutanakta yazanların doğru olduğunu nerden biliyorsunuz tarzına dön. Gerçi hocan diğer Gözetmene de imzalatmıştır kağıdı ama elde delil olması lazım böyle durumlarda.

• J.McNulty kullanıcısına yanıt
    Gözetmen falan yoktu Tek Kişiydi.. Telefonu falan almadı en baştadada uyarmadı sadece üzerimde telefonu gördü diye ver kağıdını dedi bidaha .iklemedi. bunu defalarca önceki mesajlarımda söyledim. Bilinen Birşey yok işte onu diyorum kurul hoca beni neyle suçlayacak telefonumun açık olmasıylamı sadece bumu yani bu yüzden mi bursum kesilecek uzaklaştırma alırım bu bir saçmalık gibi gözukuyor kanaatimce. Ha telefonumu mecburen açmak zorunda kaldım Kayıtlarda var annemin aradığına dair sessize aldım ekran kapanamamış bu yuzden ayrıyeten telefonumu çıkartıp üzerime koyduğum için pişmanım ve özür dilerim diyeceğim ama kopya muamelesini kabul etmiyorum diyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensr53 -- 30 Ocak 2016; 0:11:59 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.