Bu haziran ayında okulu bitiriyorum (Lisans - 4 yıllık)
Aynı yaz Ağustos celbi ile kısa dönem askere gitmek istiyorum fakat konuyla ilgili pek bir bilgim yok
Bazı yerlerde mayıs ayına kadar asker şubede bir işlem yapmam gerektiği söylenirken bazısında diplomamı aldıktan sonra işlem yaptırabileceğim söyleniyor
Bugün asker şubeye gittim (Sakarya/Camili). Görevli memur diplomayla işlem yapılabileceğini ancak yine de Ağustos celbine yetişmemin çok zor olduğunu söyledi, ( pek bilgi sahibi gibi durmuyordu ). Ancak Mezun olduğu yaz askere gittiğini duyduğum kişilerde var.
Arkadaşlar bu konuda net bilgi sahibi olan, yada beni doğru mercilere yönlendirebilecek varsa gerçekten memnun olurum. Ağustos celbiyle gidebilmem hayati önem taşıyor. Saygılar..
Benim de üniversite bitiyor ağustos gibi en kısa zamanda gitmek istiyorum ama hemen çağırmıyorlar diyorlar bence biz 3-4 ay da bekleriz
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
1 mart-31 mayıs arasında başvurursan ağustosta gidersin.
başvurman için mezuniyet belgen veya diploman şart. bunlardan birisi olmadan başvuramazsın.
süreyi geçirirsen sonraki dönemlere kalırsın.
Çok zor bir ihtimal Türkiye şartlarında en erken kasımda gidebiliyorsun. Teyit etmek için askerlik bürosuna gidebilirsin.
Çok zor değil imkansız Benim gibi kasım a kalırsın belke allah bekle
Ağustos celbine yetişenleri duymuşsun ya onlar eski sistemdeydi.Eskiden ağustosta gitmek için son başvuru günü 30 hazirandı ve 25 haziranda okuldan diplomayı veya geçici mezuniyet belgesini alıp direk başvuruyordun ağustos için. Ağustos 2013 ten itibaren sistem değişti artık kısa dönemler 4 celp döneminde gidiyorlar. Ağustosta gidebilmek için 31 mayısta diploman ve transkripitinle askerlik şubesine başvurman lazım.