Şimdi Ara

Üniversite E- Kayıt Yapamıyorum Acil yardım bu hata nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
14.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi okuyorum. 2. Sınıfım Halkla İlişkiler ve Tanıtım. Akdeniz Üniversitesi Pazarlamayı kazandım ve e- devletten kayıt yapmaya girdim ama girdiğimde Açıköğretimin bilgileri kayıtlı olduğundan kayıt yapmadı.

Ve böyle bir hata verdi : Yükseköğretim Bilgi Sistemi'nde aktif bir öğrenci kaydınız bulunduğundan, e-kayıt işleminiz yapılamamaktadır. Kayıt işlemleriniz için yerleşmiş olduğunuz üniversitenize başvurmanız gerekmektedir.

Böyle bir durumla karşılaşan çok arkadaş varmış duyduğuma göre aöf bürosunu aradığımda üniversiteniz ile görüşün dediler. Şimdi ben şunu soracağım bu e- devlet den akdeniz üniversitesi kaydımı yaptırmasam normal kayıt döneminde kayıt yaptırsam olur mu ? Bu e-devlet kaydı niye aöf gözüküyor ve akdeniz üniversitesini ekleyemiyorum ? Son olarak kaydı mı falan sildirmem gerekmez dimi ?

KONUYA HAKİM OLAN BİRİ CEVAP YAZARSA SEVİNİRİM.

HATANIN LİNKİ:http://i.hizliresim.com/poR3Xa.jpg

• Kayıt sildirme gerekiyor diye biliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bişey mümkün olmaması lazım. Açıköğretim ile normal üniversite aynanda okunuyor diye biliyorum neden kayıt silinmesi gerekir ?
  • Dün okudum klavuzda, kaydını sildirmeden kayıt olamazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben geçen yıl lisans bölümü okuyordum ve ikinci üniversite seçeneği olarak 2 yıllığı seçtim. dün gidip lisans bölümünü sildirdim ve lise diplomamı aldım. e devletten giriş yapınca yukardaki hatayı veriyor acaba ikinci üniv. olarak kayıt yaptığım aöf si mi engel oluyor kayıt yaptırmama ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: avtheree

Dün okudum klavuzda, kaydını sildirmeden kayıt olamazsın.

Kardeşim hangi kılavuzda yazıyor ? Ben böyle bir şey okumadım hiç bir kılavuzda 2 üniversite okunmuyor muydu ? Biri açık diğeri örgün olarak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4eVeRack -- 28 Temmuz 2015; 18:22:24 >
  • Bilenler konuya dahil olsun acil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-Kayıt yaptım ama bu ne?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: leymun2121

ben geçen yıl lisans bölümü okuyordum ve ikinci üniversite seçeneği olarak 2 yıllığı seçtim. dün gidip lisans bölümünü sildirdim ve lise diplomamı aldım. e devletten giriş yapınca yukardaki hatayı veriyor acaba ikinci üniv. olarak kayıt yaptığım aöf si mi engel oluyor kayıt yaptırmama ?

kaydini sildirdiginin bildirimi hemen edevlete gitmiyor.
    genel konusuyorum. gidis donus otobus paraniz varsa, gidin normal kayit olun kardeslerim.

• sampiyon bilo S kullanıcısına yanıt
    hele şükür bilen biri geldi :) normal kayıtta ters köşe olmayalım sonra zaman kısıtlı sonuçta.
  • quote:

hele şükür bilen biri geldi :) normal kayıtta ters köşe olmayalım sonra zaman kısıtlı sonuçta.

eski okuldan kaydini sildigine dair bir belge yada diplomanin arkasinda kaydi silinmistir muhru oldugu surece hicbir problem cikmaz. hatta uc bir ornek vereyim.
    eski okulundan kaydini sildirmeden, lisendeb alacagin diploma kayip belgesiyle yeni kayida gitsen hic okumuyormus gibi kayit sirasinda ruhlari bile duymaz. Ama sonradab yöksis'e ve edevlete bildirim yapilirken ortaya cikar.
    yani eski okulunda kaydini sildir. bunu gosterir bir belge, muhur felan verirler. normal kayit ol. eski okulunun kaydinin silindigini bildirmesi, yeni kaydinin bildirilmesi felan bunlar seni alakadar etmiyor. dusunme bunlari.

• ben gaziden kaydimi sildirdigim gunun ertesi gunu marmaraya kayit oldum. 2 hafta sonra marmara edevlete yansidi. ama gazi 4 hafta sonra edevletten dustu. yani ikisinin ayni anda edevlette gozuktugu 2 hafta boyunca edevletten hem gazi hemde marmara icin ogrenci belgesi alabiliyordum. bu sure boyunca "ne iş?" diye kimse aramadi. sonradan gazi edevletten dustu. olay bitti.

• Yani işin aslı bu açıköğretimden kaydımızı sildireceğiz anlaşılan. Benim kafamı kurcalayan şu hani hem aciktan hem orgunden 2 uni okunuyordu niye sildirmek gerekiyor onu cozemedim degisti mi ?

diplomanın arkasına bir şey yazdırmadı fotokopisini çektirip kendi isteğimle aldığıma dair yazı yazdırdı. diplomanın aslının arkasında bir şey yok. e devletten geç düşüyor anladığım kadarıyla yani gönül rahatlığıyla kayıt zamanı bizzat gidip kayıt yapabilim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4eVeRack

Yani işin aslı bu açıköğretimden kaydımızı sildireceğiz anlaşılan. Benim kafamı kurcalayan şu hani hem aciktan hem orgunden 2 uni okunuyordu niye sildirmek gerekiyor onu cozemedim degisti mi ?

aof ayri bir mesele. uzerinde konusmak gerekli. acele bir karar vermeyin.

• quote:

diplomanın arkasına bir şey yazdırmadı fotokopisini çektirip kendi isteğimle aldığıma dair yazı yazdırdı. diplomanın aslının arkasında bir şey yok. e devletten geç düşüyor anladığım kadarıyla yani gönül rahatlığıyla kayıt zamanı bizzat gidip kayıt yapabilim ?

o yazdirdigi yazinin altina muhur basip verdi mi?

• Açıköğretim den bugün kaydımı sildirdim e devlette hala aöfye kayıtlıyım 3 ağustosa kadar açılmaz ise mecbur kayıt olmaya gidicez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hann- -- 28 Temmuz 2015; 19:17:12 >
    hayır kendisi aldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hann-

Açıköğretim den bugün kaydımı sildirdim e devlette hala aöfye kayıtlıyım 3 ağustosa kadar açılmaz ise mecbur kayıt olmaya gidicez

Kardeşim aöf den kaydını kim sildirmeni söyledi kesin bilgi mi ? Aöf kaydımızı sildirmemiz mi gerekiyormuş ?

• quote:

hayır kendisi aldı

diploma arkasina muhur bassaydi iyidi. ama isin su tarafi var. kayit silinmeden lise diplomasinin teslim alinamayacagini butun okullar bilir. yani bir kisi lise diplomasini getirebilmisse eski okulundan kaydini sildirmistir algisi olusuyor.
    bu nedenle problem cikmaz. ama eski okulunu arayip sor istersen. memur unutmus olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4eVeRack

quote:

Orijinalden alıntı: Hann-

Açıköğretim den bugün kaydımı sildirdim e devlette hala aöfye kayıtlıyım 3 ağustosa kadar açılmaz ise mecbur kayıt olmaya gidicez

Kardeşim aöf den kaydını kim sildirmeni söyledi kesin bilgi mi ? Aöf kaydımızı sildirmemiz mi gerekiyormuş ?

Kimse sildirmemi söylemedi ösys kayıt duyurusu 2015 in 8. maddesi aöf yüksek lisans ve doktora yapanlar e-kayıt olamaz.
    E-kayıt olabilmek için sildirdim ama e-devlette kaydımın silindiğim gözükmüyor 2-3 ağustosa kadar gözükmezse kazandığım yerde kayıt yapıcam

edit:Aöf ye kayıtlı olanlar aynı anda aöf ve kazandığınız üniversiteye devam edebilirsiniz kaydı sildirmenize gerek yok.Ben kendim sildirmek istediğim için sildirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hann- -- 28 Temmuz 2015; 19:34:42 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.