Şimdi Ara

üniversite hazırlığın yerine ingilizce kursu olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu yıl sınava gireceğim ancak sene başından beri sağlık problemlerim yüzünden düzgün bir şekilde ders çalışamadım mezuna kesinleşti şimdiden. hedefim de yüksek o yüzden bir yıl daha hazırlanabilirim. sorum şu mezun yılında ingilizce kursuna gitsem, üniye geçince de hazırlığı atlasam hiç yıl kaybı yaşamadan yoluma devam etsem nasıl olur ? üniversitelerde ki hazırlık çok iyi demiyorlar, boğaziçi-odtü istiyorum. buralarda hazırlık okumak yerine ingilizce kursuna gitsem bir kaybım, eksiğim olur mu ?

edit: konu ile ilgili bölümler çok aktif değil o yüzden konu dışına açtım.

• up
  • Odtu nun hazirligi mi iyi degilmis? Kim diyosa tanismak istiyorum onunla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NamelessNick

Odtu nun hazirligi mi iyi degilmis? Kim diyosa tanismak istiyorum onunla.

hocam iyi mi kötü çok bilemem ama, devlet ünisinin hazırlığından çok bir şey bekleme dediler bana. speaking hiç yokmuş bunu biliyorum. benim sorum şu mezun senemde ingilizce kursuna gidip 1 yıl sene kaybetmeden üniye devam edilir mi edilmez mi, nasıl olur ? tecrübeli arkadaşlar illa ki vardır forumda bir kardeşinize yardım edin
  • odtü'de 3. sınıf müh. okuyan arkadaşım 2 kelimeyi bir araya getiremiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revion

odtü'de 3. sınıf müh. okuyan arkadaşım 2 kelimeyi bir araya getiremiyor.

bilkent cs li güzel hocam benim lütfen soruma cevap verin. mezun senemde ingilizce kursuna gitmekle hazırlık okumak arasında ingilizce açısından bir fark olur mu ? örneğin mühendisliğin hazırlığında bölümle ilgili terimleri felan öğretiyorlarmış vs. duydum doğru mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rookie PG

quote:

bilkent cs li güzel hocam benim lütfen soruma cevap verin. mezun senemde ingilizce kursuna gitmekle hazırlık okumak arasında ingilizce açısından bir fark olur mu ? örneğin mühendisliğin hazırlığında bölümle ilgili terimleri felan öğretiyorlarmış vs. duydum doğru mudur?

kim diyor bölümle ilgili terim öğretiyorlar diye? öyle bir şey yok.

kursa falan gitme. hazırlıkta çevre yaparsın. karı kız falan düşürürsün işte git ne olacak. okula alışman açısından önemli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÜNİVERSİTE OKUMAK ŞART MI ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Temel yoksa olmaz. Kursa gideceksin ders çalışamayacaksın birde her okulun hazılığı geçmek için ayrı sınavı var baya zorlarlar bunuda geçemezsen en az yarım dönem görürsün bu da ikinci dönem 1.sınıfa gececegin icin 1.dönem derslerini alttan alman anlamına geliyor fln fln.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

kursa falan gitme. hazırlıkta çevre yaparsın. karı kız falan düşürürsün işte git ne olacak. okula alışman açısından önemli.

internette okumuştum herhalde. hazırlık güzel aslında sosyalleşmek çevre açısından vs. ancak bir yıl boşuna kaybetmeyeyim diyorum. bende cs okumak istiyorum odtü veya boğaziçi'nde. neyse bu zaten seneye düşünelecek olay ancak stres oldum bu aralar ders çalışacağıma mal mal araştırıyorum işte.

• quote:

quote:

quote:

quote:

internette okumuştum herhalde. hazırlık güzel aslında sosyalleşmek çevre açısından vs. ancak bir yıl boşuna kaybetmeyeyim diyorum. bende cs okumak istiyorum odtü veya boğaziçi'nde. neyse bu zaten seneye düşünelecek olay ancak stres oldum bu aralar ders çalışacağıma mal mal araştırıyorum işte.

bunları şuan düşünme hele bir sınava gir sonra bakarsın. ben de atlayabilecek seviyedeyken hazırlık okudum.

• quote:

quote:

hocam iyi mi kötü çok bilemem ama, devlet ünisinin hazırlığından çok bir şey bekleme dediler bana. speaking hiç yokmuş bunu biliyorum. benim sorum şu mezun senemde ingilizce kursuna gidip 1 yıl sene kaybetmeden üniye devam edilir mi edilmez mi, nasıl olur ? tecrübeli arkadaşlar illa ki vardır forumda bir kardeşinize yardım edin

Valla şunu soyliyim ben 3.senemde kazandim. Mezun oldugum lise de cok dandikti. Yani uniye baslamadan once tek bildigim 'what is your name, who are you?' vs. idi. Elementary duzeyi baslayip 2.donem en alt seviyeye dustum(siniftaki herkes ust seviyeye gecmisti). Ve hazirandaki proficieny sinavindan direk gectim. Yuksek puanli anadolu liselerinden gelen ve sinavlari benden yuksek olanlarin cogu yaz okulunda telef oldular.

Calistin mi diye soruyorsan gercekten 1 yil cok rahat gecti simdi 1.siniftayim ve hazirligi ozledim :)

1 yil icinde 6-7 farkli hocayla isledik kimi zaman(hocalar gelemeyince yerlerine baskasi geliyor) ve hepsi de işi cok ciddiye alip emek sarf ederler. Ayrica her ders fotokopi dagitirlar ki bu kaynaklari hicbir yerde bir arada bulamazsin

Speaking dersen de her ders speaking aktivitesi yapilir zaten ama gramer writing ve listening e gore daha gec gelisir. Yani 1 yil sonra amerikan dizilerindeki gibi konusacam diyorsan gidecegin kurslar bile sana o kadar yardimci olamaz ki odtu bogazici istiyorsun. Her dakikan degerli ama sen kursla ugrasacaksin

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bunları şuan düşünme hele bir sınava gir sonra bakarsın. ben de atlayabilecek seviyedeyken hazırlık okudum.

tamam hocam eyvallah. belki bilkente gelirim belli olmaz, araba lazım olursa verirsin herhalde

• ozel kursta bisi ogrenemezsin. parana yazık. bi sene bosa gececek diye dusunme zaten 65 yasına kadar calisacaksin. bi sene gezer eglenirsin. tabi hazırlıktaki dersleri aksatmamak kaydıyla.
  • quote:

quote:

quote:

Valla şunu soyliyim ben 3.senemde kazandim. Mezun oldugum lise de cok dandikti. Yani uniye baslamadan once tek bildigim 'what is your name, who are you?' vs. idi. Elementary duzeyi baslayip 2.donem en alt seviyeye dustum(siniftaki herkes ust seviyeye gecmisti). Ve hazirandaki proficieny sinavindan direk gectim. Yuksek puanli anadolu liselerinden gelen ve sinavlari benden yuksek olanlarin cogu yaz okulunda telef oldular.

Calistin mi diye soruyorsan gercekten 1 yil cok rahat gecti simdi 1.siniftayim ve hazirligi ozledim :)

1 yil icinde 6-7 farkli hocayla isledik kimi zaman(hocalar gelemeyince yerlerine baskasi geliyor) ve hepsi de işi cok ciddiye alip emek sarf ederler. Ayrica her ders fotokopi dagitirlar ki bu kaynaklari hicbir yerde bir arada bulamazsin

Speaking dersen de her ders speaking aktivitesi yapilir zaten ama gramer writing ve listening e gore daha gec gelisir. Yani 1 yil sonra amerikan dizilerindeki gibi konusacam diyorsan gidecegin kurslar bile sana o kadar yardimci olamaz ki odtu bogazici istiyorsun. Her dakikan degerli ama sen kursla ugrasacaksin

sen hangi ünide hangi bölümdesin hocam. kendinden küçüklerle okumak bir sıkıntı oluyor mu ? beni korkutan tek şey, yaşıtlarımla okumaycağım için üniversitede düzgün bir çevrem olup olmayacağı

• Odtü nün hazırlığı hangi kurdan başladığına bağlı olarak değişir ama speaking aktiviteleri her gün olmasada haftada 1 -2 ker oluyor gerek gruplarla gerek bireysel olarak kendi çabana göre değişiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.