Şimdi Ara

Üniversite kabul

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bn lise 2 öğrencisiyim IB lisesinde okuyorum ve IELTS belgesi almak için kursa başlamış bulunmaktayım. Fakat sorum şu bn hem IB diploması alırsam ve IELTS diploması alırsam bu bnm için yurt dışı da okumamı nasıl etkiler yani yurt dışı için avantajları nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• IB sınavlarını ilk elden kabul eden üniversiteler İngiltere'de var. Amerika içinse AP class'ların yerini tutar tutmaz tartışılır ama hepsi A olursa(7) tabiki çok büyük faydasını görürsün. Amerikada'da IELTS geçen okul vardır büyük ihtimal ama benim ilgilendiklerimin hepsi TOEFL'i geçerli sayıyor. IELTS'nin geçerli olup olmadığını ilgilendiğin okulun Admission-> International Admission-> Admission Requirements -> Tests lerden bulabilirsin.
  • Şimdi bn amerika istemiyorum daha çok avrupa istiyorum ve eu pasaportum da var peki bu iki sertifika bana burs olanağı veya ayrıcalık sağlar mı daha fazla

• quote:

Orijinalden alıntı: Üniversiteisteyen

Şimdi bn amerika istemiyorum daha çok avrupa istiyorum ve eu pasaportum da var peki bu iki sertifika bana burs olanağı veya ayrıcalık sağlar mı daha fazla

Faydası olacağı kesin ama Avrupa konusunda bilgim yok. Sadece Almanyada ücretsiz üniversite olduğunu biliyorum :)
  • Yinede teşekkürler

• IB puanına göre burs alabilirsin ve çoğu okula girersin. Ayrıca Norveç'te eğitim ücretsiz ama türk liselerini kabul etmiyor +1 yıl üniversite okumanı istiyor ama IB varsa denk oluyorsun.

• IB zor sınavdır. çok çalışmanız gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Wizard Bard kullanıcısına yanıt
    A tamda Norveç istiyordum bilgin varsa beni güzelce bilgilendirebilir misin (daha çok University of Oslo istiyorum)

• Hangi bölüm istiyorsun ? Lisansta bölümlerin çok büyük bir kısmı Norveç'çe. IB puanını Norveç sistemine çevirip Uni Oslo'ya girebiliyorsun. Ondan önce 1 yıl Norveç'çe dil eğitimi alman gerekiyor.

Ayrıca AB pasaportunun olduğunu gözden kaçırmışım. İsveç, Danimarka gibi ülkelerde de ücretsiz okuyabilirsin. Almanya, Avusturya, Belçika zaten herkese ücretsiz.

• Daha çok sayısal bölümler istiyorum (daha çok tıp) ha birde ingilizce lisanında bölümlerde var diye biliyorum buralarda da Norveç'çe hazirlık almam gerekiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Üniversiteisteyen -- 19 Ekim 2017; 18:17:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.