Merhaba, YKS 2022 benim için korkunç bir başarısızlık felaketi oldu. Geçen yıl Ağustos ayında hedefim "Çizgi Film ve Animasyon" Lisans bölümünü İstanbul'daki herhangi bir vakıf üniversitesinden tam burslu tutturmaktı (yani sıralama olarak minimum ilk 45 bin sözel). O sıralar mezuna kalmak yerine hepsini birden götürüp yıl kaybetmemek istedim ve staj olmasına rağmen dershaneye yazıldım. 1. dönem stajın ağırlığı çok büyük bir sorundu, neredeyse hiç çalışamadım. Yine de moralimi kaybetmedim ve 2. dönem staj şartlarının bir miktar iyileşmesiyle derslere asılmaya başladım... Taki son aya kadar... Son ay çok fazla açığım fark ettim ve motivasyonumu kaybettim. Gelen sonuç aşağıda: Liseden okul 3.lüğü ile mezun olduğumu belirtmek isterim. bırakın İstanbul'u İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi dahi gelmiyordu puanım ile. Ailem ise benden meslek lisesinden gelen bonusum ile Şişli Meslek Yüksek Okulu'nda Tam Burslu "Grafik Tasarım" okuyup memur olmamı istiyor (keşke kolay olsa). Grafik Tasarım ile hiçbir alakam yok. Bu sefer 2 yıllıklara göz gezdirmeye başladım, Animasyon'un 2 yıllık hali "Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon"dur. Topkapı Üniversitesi'ne baktım fakat fiyat beklediğimden çok fazlaydı. Orta halli bir ailede olsam da bu son yıllardaki ekonomik kriz yüzünden doğal olarak %50 Burslu okumama izin verilmiyor, staj ile biriktirdiğim para ise ilk yıla dahi yetmiyor. Önümde iki seçeneğim var: 1. Çok iyi sayılmayan bir okulda Grafik Tasarıma girip istemediğim bir bölümü 2 yıl okuyarak mezun olmuş olmak ve memur olabilmeyi ummak. 2. Mezuna kalarak 2023'de gelecek YKS sistemi karşısında risk almak ve tekrar çalışarak, kaliteli eğitim veren İstanbul Kültür Üniversitesi ya da Topkapı Üniversitesi için derece yapmaya çalışmak. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim